Καλησπέρα! Έχω ένα μαλτέζ ημίαιμο 11-12 μηνών (προφανώς) από Ουγγαρία (μέσω pet shop). Πριν αρχίζετε να κράζετε να ενημερώσω ότι δυστυχώς δεν ήξερα τη κατάσταση που επικρατεί με τα puppymills και πραγματικά στεναχωριέμαι πολύ. Θα ήθελα λοιπόν της συμβουλές ανθρώπων που πήραν κουτάβι από pet shop αλλά και εκείνων που απλά παραθέτουν την άποψη τους χωρίς να προσβάλλουν και να κρίνουν. Επί 15 χρόνια είχα ένα κανίς γκριφόν από φιλοζωική όπου μου είχε βγάλει πολλά προβλήματα συμπεριφοράς και υγείας. Προβλήματα στα αρθριτικά, ωτίτιδες, κολίτιδα πολύ συχνή , επιληψία, καρδιοπάθεια και λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή νεφροπάθεια. Μόλις έφυγε λοιπόν από τη ζωή ήμουν χάλια δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς σκύλο ή καλύτερα σκύλους. Μη έχοντας λοιπόν χρόνο να ψαχτώ καθώς δεν ήταν 100% σίγουρο ότι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας θέλανε σκύλο, και δεν είχα χρόνο να ψαχτώ, ήθελα λοιπόν σχετικά άμεσα ένα κουτάβι ώστε να διασμευτούν κ τα υπόλοιπα μέλη ώστε να το δεχθούν (και πράγματι το αγαπάμε όλοι πολύ). Μετά από προφορικές πιστοποιήσεις σε θέματα υγείας, (τύφου κλπ, μάλιστα είχε κανει κ εμβόλιο στην ουγγαρία κατά τον τύφο) με έπεισε κατά κάποιο τρόπο το πετ σοπ να αγοράσω. Δόξα τω θεώ, δόξα τον μεγαλοδύναμο είναι υγιέστατο τουλάχιστον αυτό μου ανέφεραν 2 κτηνίατροι που το πήγα, και επιβαιώθηκε αυτό μέσω των αιματολογικών εξετάσεων. Έχουμε επαναλάβει εμβόλια που είπαν ότι τα έκαναν στην ουγγαρία καθώς καναμε κ αλλα που μας είπε ο κτηνίατρος. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής και θα ήθελα παρακαλώ πολύ να μου απαντάτε αριθμητικά στη κάθε ερώτηση ώστε να μην υπάρχουν μπερδέματα.
1. Όταν λένε ότι τα κουτάβια από Ουγγαρία ζουν πιο λίγο από αυτά που έχουμε πχ στην Ελλάδα ισχύει; και ότι βγάζουν αρρώστιες περισσότερες από κάποιο της φιλοζωικής ισχύει; εγώ την προσέχω σαν τα μάτια μου και θα την στειρώσω το αργότερο μέσα Οκτώβρη για τους προφανείς λόγους.
2. Πιστεύω ότι είναι ημίαιμο αυτό λέγαμε με το γιατρό πχ μαλτεζ κανίς ή μαλτεζ μπιζόν ή μαλτεζ γκριφόν 100% δεν ξέρουμε καθώς δεν δίνουν pedigree. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω τι είναι; κάποια ιατρική εξέταση.
3. Πιστεύετε ότι όλα τα σκυλιά από εξωτερικό μπορεί να βγάλουν κάποιο θέμα; ακόμη και να μην υπάρχει καποιο θέμα τωρα που ειναι 1 χρονων;
Ευχαριστω κ συγγνωμη για το σεντονι
1. Όταν λένε ότι τα κουτάβια από Ουγγαρία ζουν πιο λίγο από αυτά που έχουμε πχ στην Ελλάδα ισχύει; και ότι βγάζουν αρρώστιες περισσότερες από κάποιο της φιλοζωικής ισχύει; εγώ την προσέχω σαν τα μάτια μου και θα την στειρώσω το αργότερο μέσα Οκτώβρη για τους προφανείς λόγους.
2. Πιστεύω ότι είναι ημίαιμο αυτό λέγαμε με το γιατρό πχ μαλτεζ κανίς ή μαλτεζ μπιζόν ή μαλτεζ γκριφόν 100% δεν ξέρουμε καθώς δεν δίνουν pedigree. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω τι είναι; κάποια ιατρική εξέταση.
3. Πιστεύετε ότι όλα τα σκυλιά από εξωτερικό μπορεί να βγάλουν κάποιο θέμα; ακόμη και να μην υπάρχει καποιο θέμα τωρα που ειναι 1 χρονων;
Ευχαριστω κ συγγνωμη για το σεντονι