Κουνελόσυρμα και αφρολέξ

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Στο θέμα κουνελόσυρμα:

...Όχι δεν ξεκίνησα την εκτροφή κουνελιών!

Το θέμα έχει ως εξής: Θέλω να οχυρώσω τα κάγκελα στα μπαλκόνια με κάτι πιο αποδοτικό από το κλασικό πλαστικό πλέγμα. Διότι το πλαστικό πλέγμα η μαντάμ το ξυλώνει και της αρέσει και πάρα πολύ που κάνει αυτό το "κρακ-κρακ" όταν κόβεται (είναι σαν τα μπιλάκια στις προστατευτικές μεμβράνες που βάζουν στις συσκευασίες/πακέτα που μας αρέσει να τα σπάμε).

Μου είπαν για κουνελόσυρμα - που το βρίσκει αυτό κανείς?

Για το αφρολέξ:

Θέλω να κάνω το εξής: Επειδή η μαντάμ πηδάει επάνω και κάτω από τους καναπέδες, θέλω να μειώσω "το ύψος". Στην αρχή σκεφτηκα κάτω από κάθε καναπέ να βάλω ένα φουσκωτό στρώμα. Μου είπε η FrenchieFan όμως ότι τα δικά της έκαναν τρελά πάρτυ με τα φουσκωτά στρώματα, τα οποία κατέληξαν κουρέλια εν ριπή οφθαλμού!

Ως εναλλακτική σκέφτηκα να βρω αυτά τα πολύ χοντρά και σκληρά σφουγγαροαφρολέξ (που βάζουν π.χ. μέσα στα καθίσματα του καναπέ), να τα πάρω στα μέτρα που θέλω και να τα ντύσω με ένα ύφασμα. Από την άλλη βέβαια φοβάμαι ότι θα είναι ελαφριά και θα πηγαίνουν βόλτα σε όλο το σπίτι, σκέφτομαι όμως να το δοκιμάσω...

Που τα βρίσκω όμως είναι το θέμα... - καμιά ιδέα?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.111
patra
grdane.blogspot.com
το κουνελοσυρμα... θα το βρεις σε μαγαζί με εργαλεια- σιδηρικα ή χρωματοπωλεια....
τα αφρολεξ μα φυσικα σε καταστημα που ασχολειται με επιδιορθωσεις καναπεδων- μαξιλαρια - υφασματα επιπλωσεων... κ.α

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Το αφρολέξ δεν φοβάσαι μήπως το μασουλάει και εκτός του κακού που θα κάνει στον εαυτό της, το σκορπίζει και σε όλο το σπίτι; Η δεν έχει τέτοιες τάσεις;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Koυνελόσυρμα μπορείς να βρεις και στις μάντρες που πουλάνε σίδερα οικοδομών!Εκεί συνήθως έχουν και σύρματα περιφράξεων!

Για το δεύτερο, μπας κι έχεις κανένα παλιό στρώμα κρεβατιού που δεν το θες, να το κόψεις αυτό σε κομμάτια και να μπαλώσεις τα κενά που θα δημιουργηθούν για να μην χυθεί και η "γεμιση" έξω...
Θα είναι και πιο βαρύ, οπότε δεν θα το πηγαινοφέρνει, αλλά και πιο σταθερό γιατί πιστεύω ότι στο αφρολεξ με την πολύ μεγάλη ελαστικότητα θα είναι πολύ δύσκολο να ισορροπίσει και μήπως τελικά ζορίζει περισσότερο τις αρθρώσεις....

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Έχω στη γειτονιά μου μία βιοτεχνία αφρολέξ. Κόβουν ότι αφρωδες υλικό θες, στις διαστάσεις που το θες και έχουν διάφορα "πάχη" και "σκληρότητες". Δεν έχω αγοράσει από εκεί, αλλά το σκεφτόμουν να έφτιαχνα ένα κρεβάτι στους πόρδους μου... Αν θες, θα πάω να ρωτήσω να σου στείλω τα στοιχεία τους με πμ. Η περιοχή για την οποία μιλάμε είναι Πειραιάς, όρια με Νίκαια.

Αντί να κάνεις το σπίτι σου αίθουσα ενόργανης γυμναστικής με στρώματα αφρολέξ, ειδικές κατασκευές κλπ, το να τους απαγορεύσεις να ανεβαίνουν στα έπιπλα δεν είναι πιο αποδοτικό?
Επίσης, ίσως θα μπορούσες να βάλεις μπροστά απο΄τον καναπέ σου ένα υποπόδιο από το ΙΚΕΑ πχ, φτηνό, που θα του πριονίσεις τα πόδια, ώστε να κοντύνει και να χρησιμοποιείται ως "πάτημα" ενδιάμεσου ύψους.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Mε το αφρολέξ έχετε δίκιο... θα το βρω σε σκόνη!
Το παλιό στρώμα δεν είναι κακή ιδέα - αλλά επειδή δεν έχω παλιό στρώμα μάλλον θα πρέπει να αγοράσω καινούργιο για αυτή τη δουλειά...

Τα υποπόδια θα τα κοιτάξω αν και μου φαίνεται ότι είναι πολύ ψηλά για αυτή της δουλειά, ακόμη και αν τους πριονίσεις τα μικρά προδαράκια που συνήθως έχουν.

Απαγόρευση δεν παίζει - μια ζωή μπορεί να πηδάει πάνω-κάτω - τώρα θα της το κόψω? Όταν λείπω θα το κάνει έτσι κι αλλιώς.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
To να αγοράσεις καινούργιο στρώμα και να το κόψεις δε θα "καρποφορήσει". τα στρώματα μέσα έχουν σύρματα, ελατήρια κλπ και ουσιαστικά για να το κόψεις ευθεία, όμορφα κλπ, ε.... με κανα αλυσοπρίονο μπορεί! (ή με κόφτη λέιζερ! :p )

Yπάρχουν βιοτεχνίες στρωμάτω, αφρολέξ κλπ (σαν αυτή που σου'πα αλλά και αλλού) που μπορούν να σου κόψουν το επιθυμητό και μετά να το ντύσεις με τεντόπανο. (θα στο φτιάξουν οι τεντάδες έτοιμο ραμμένο στα μέτρα σου) Είναι πολύ ανθεκτικό και δε θα σκιστεί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Να σου πω κάτι απλώς σαν πληροφορία, για να μην λένε (συνδιασμός από άλλο θέμα είναι αυτό) ότι δεν ψάχνομαι στο internet ...
Εχεις δει κάτι σκαλοπατάκια που κυκλοφορούν γι' αυτόν τον λόγο ε; Δεν θυμάμαι απέξω να σου πω τιμές, αλλά έχουν πλάκα...

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
καποια σκυλια τα σταματαει το υφασμα φλις...γιαυτο και πολλα κρεβατακια για σκυλους ειναι φλις...αν μπορει να σταματισει και τα δικα σου στο το μασουλανε παρε αφρολεξ και κανε και δυο καλυματα απο φλις με φερμουαρ ωστε ενα να πλενεις ενα να βαζεις...τωρα για τη σκαλα αν τους αρεσει να πηδανε δεν ξερω αν θα πηγενουν να ανεβοκατεβουν απο την σκαλιτσα...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Τα σκαλοπατάκια τα ξέρω - είναι καλά για ανέβασμα αλλά όχι για κατέβασμα - που είναι και αυτό που με κόφτει περισσότερο... Άσε που πόσα να πάρω για να καλύψω ένα τριθέσιο κι ένα διθέσιο καναπέ...

Yπάρχουν βιοτεχνίες στρωμάτω, αφρολέξ κλπ (σαν αυτή που σου'πα αλλά και αλλού) που μπορούν να σου κόψουν το επιθυμητό και μετά να το ντύσεις με τεντόπανο. (θα στο φτιάξουν οι τεντάδες έτοιμο ραμμένο στα μέτρα σου) Είναι πολύ ανθεκτικό και δε θα σκιστεί.
Εάν το γαλλικό σκίσει και το τεντόπανο θα το ...αδεσποτίσω και θα πάρω κανένα κανονικό σκυλί 50-80 κιλά - τουλάχιστο να λέω ότι το κατέστρεψε σκύλος και όχι δείγμα σκύλου...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα σκαλοπατάκια τα ξέρω είνα-ι καλά για ανέβασμα αλλά όχι για κατέβασμα
Μορε- και για το κατεβασμα μια χαρα ειναι ( απο το να πηδαει με την μια απο τον καναπε) αλλα σιγα μην πανε μεχρι το σκαλοπατακ για να κατεβουν απο τον καναπε την ωρα του τρελου παιχνιδιου τα βλαμμενα!
Και να βαλεις μια αραδα σκαλοπατακια γυρο γυρο- δεν λεει!
(H Resi εχει τετιοα σκαλοπατακια για Chionati και Theo και τα χρησημοποιυν μια χαρα)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
To συγκεκριμένο - που είναι σε λογική τιμή είναι της Karlie και το βρήκα εδώ (από τα παρακάτω, το Zooplus δεν στέλνει σίγουρα στην Ελλάδα - το έχω ρωτήσει)

http://www.ciao.de/Karlie_Hundetreppe_Easy_Step__8160317

Μερικές λύσιεις ακόμη αν και τσουχτερές σε τιμή - όμως θα μπορούσαν να δώσουν ιδέες για να το φτιάξει κανείς μόνος του ίσως...
http://www.pet-super-store.com/pet-supplies/dog-ramps-steps/

http://www.puppystairs.com/catalog/

http://www.nextag.com/dog-stairs/stores-html

http://pet-supplies.shop.ebay.com/Ramps-Stairs-/116389/i.html

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν κάποιος έχει όρεξη, και ειδικά για μικρόσωμα σκυλάκια που δεν έχουν ιδαίτερο βάρος ώστε να χρειάζεται ιδιαίτερη ενίσχυση, πιστεύω ότι είναι πολύ εύκολο να φτιαχτούν τέτοια σκαλοπατάκια!
Όρεξη χρειάζεται!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog