Κολλημένος με τη μπάλα

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Από χθες φιλοξενώ ένα πιτμπουλάκι που είχα βρει στο δρόμο πέρυσι και το έδωσα για υιοθεσία (δεν μου το επιστρέψανε, απλά κάνω εξυπηρέτηση στο νέο του ιδιοκτήτη μιας και είναι για πολύ λίγες μέρες, το σκυλί το λατρεύω και υπάρχει περίπτωση να μετακομίσουν εκτός οπότε μπορεί να μην έχω την ευκαιρία να το ξαναδώ...)

Τέλος πάντων, το θέμα μου είναι το εξής. Ο μικρός είναι κολλημένος με τη μπάλα στην κυριολεξία. Φυσιολογικό θα μου πείτε με δεδομένο το ταπεραμέντο του και το νεαρό της ηλικίας του (είναι περίπου 2,5 χρονών). Η απορία μου είναι... που έχει το off? :D

Χωρίς πλάκα, καταντάει εκνευριστικός ώρες ώρες. Έτσι και αποφασίσω ότι τελειώνει η ώρα του παιχνιδιού, είναι ικανός να κάτσει δίπλα από την πόρτα/ράφι/κουτί που έχω βάλει το παιχνίδι και να μην ξεκολλάει με τίποτα. Σήμερα το πρωί δεν έφαγε γιατί ενώ έδειξε ενδιαφέρον για το πιάτο του, μόλις το έβαλα κάτω έφυγε και πήγε να βρει το παιχνίδι του (=μουσούδιαζε την πόρτα της κουζίνας χωρίς σταματημό γιατί είχα αφήσει μέσα το παιχνίδι). Σε σημείο που με έκανε να πιστέψω ότι ο λόγος που ενδιαφέρθηκε για το πιάτο ήταν ότι νόμιζε πως είχε μέσα το παιχνίδι του!

Επίσης κολλάει με σημεία όπου βρίσκονταν παιχνίδια προηγουμένως, χωρίς να είναι εκεί πια. Αυτό άραγε είναι σημάδι ότι είναι στόκος ή πολύ έξυπνος? :rolleyes: :p

Για πείτε καμιά ιδέα όσοι έχετε σκυλιά-μπαλαδόρους, πώς τα ξεκολλάτε?

Θα μου πείτε τι με νοιάζει, αφού ο σκύλος δεν θα μείνει εδώ... Πρώτον, φοβάμαι ότι θα γυρίσω και θα βρω τη βιβλιοθήκη στο πάτωμα επειδή είχε προηγουμένως ένα μπαλάκι στο ράφι! Ε, και δεύτερον αν υπάρχει τρόπος να λυθεί η εμμονή του, καλό θα του κάνει και γενικότερα.

Α! Να προσθέσω ότι ο σκύλος στην καθημερινότητά του εκτονώνεται, παίζει, έχει παρέα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, αλλά το κόλλημα το έχει και σπίτι του όχι μόνο εδώ.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μήπως να το ερμηνευσουμε ώς εμμονή με την επικράτηση της "δικής του" επιθυμίας?

δηλαδή να περάσει το δικό του-με απώτερο στόχο την ανοδο του στην ιεραρχεία και απώτατο(όλων των θηλαστικών)την αναπαραγωγή???

γιατί για να "χέζει" την μάσα...μάλλον το μ@#$%ί έχει στο μυαλό του :) :lol:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ο δικός μου είναι κολλημένος με την μπάλα.

Tον δουλεύω και του εμφανίζω άλλο παιχνίδι προκειμενου να το κρύψω.
Πήγαινε το στο αυτοκίνητο γιατί το μυρίζει και το "διεκδικεί".

Δεν έχω άλλη ιδέα.:D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Εμείς ως γνωστόν, ένα αντίστοιχο κολληματάκι το έχουμε. Αλλά αν δεν του δώσω σημασία, το κόβει. Περιπτωσούλα ψυχοπάθειας παίζει; :D

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ειπαμε τα σκυλια ειναι σαν τα παιδια,βαλε πανω στην μπαλα οδοντοκρεμα και πασαλειψε την αν συνεχισει να παιζει ξαναγραψε.

Α να περιμενεις να στεγνωσει λιγο,και να εχεις και μια πετσετα κοντα σου γιατι θα του τρεχουν λιγο τα σαλια.:D:D:D

Last edited by a moderator:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Χαχαχα. Kokoni επιστημονικότατη εξήγηση! :D
(Πάντως ο σκύλος είναι στειρωμένος)

Αν του πω να το κόψει, το κάνει για λίγο και μετά ξαναξεκινάει (μέχρι να βαρεθεί βέβαια, δεν το κάνει και 24 ώρες το 24ωρο!)

Omarock, άντε και έβαλα οδοντόκρεμα/tabasco κάτι τέλος πάντων στη συγκεκριμένη μπάλα... Οι υπόλοιπες? Τα σχοινιά? Τα άλλα παιχνίδια? Εξάλλου σκοπός δεν είναι σταματήσει να παίζει το σκυλί, απλά να μην τον πιάνει εμμονή.

Αυτό που κάνω είναι ότι πηγαίνω μπροστά στο σημείο που βρίσκεται κολλημένος και του λέω να φύγει με στυλ "αυτό είναι ΔΙΚΟ μου, φύγε ΤΩΡΑ!". Δεν φωνάζω (δεν είναι το συνηθίζω άλλωστε), απλά αυτό προσπαθώ να του μεταφέρω κυρίως με κινήσεις και τόνο φωνής. Και πιάνει για λίγο... Και ξανά προς τη δόξα τραβά! :-|

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Πιστευω οτι αν ξεκινησεις με οδοντοκρεμα,και αυριο την ωρα που εσυ θελεις πλενεις την μπαλα και τον παιξεις θα αρχισει να πιανει το νοημα οτι εσυ και μονο εσυ μπορεις να κανεις κουμαντο,και πιστευω ακραδαντα οτι αν αφησεις την μπαλα στο πατωμα και παρει την οδοντοκρεμα μια φορα στην γλωσσα ουτε σχοινια θα ψαχνει ουτε τιποτα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Η πιθανότητα να του αρέσει η οδοντόκρεμα δεν παίζει? Γιατί εδώ που τα λέμε μια περιπτωσούλα ψυχοπάθειας που λέει και η Mareco την έχουμε! :p

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ο σκύλος έχει ξαναπάει στο σπίτι του εδώ και μέρες και συνειδητοποίησα ότι δεν έκανα update για το πώς τα πήγαμε με το κολληματάκι του...

Λοιπόν κατάλαβα ότι έκανα ένα βασικό λάθος. Προσπαθούσα να τον απομακρύνω από το σημείο όπου είχε σκαλώσει, απλά λέγοντάς του να φύγει. Δεν του έδινα όμως εναλλακτική για το τι να κάνει.

Τις επόμενες 1-2 φορές έκανα το ίδιο που περιγράφω και παραπάνω με μόνη διαφορά ότι μετά του είπα να πάει στο κρεβάτι του και να μείνει εκεί. Δεν ήταν δύσκολο γιατί ο συγκεκριμένος σκύλος είναι ξεφτέρι και λατρεύει τους ανθρώπους. Αρκεί ένα ενθουσιώδες μπράβο για να πιάσει το νόημα.
Τις επόμενες φορές δοκίμασα με αντίστοιχη λογική να του πω να σταματήσει και να του πω "πίσω", "ξάπλα" και "μείνε" και μετά να του δώσω το παιχνίδι του (επίσης πολύ δυνατό κίνητρο για τον συγκεκριμένο). Δεν χρειάστηκαν πάνω από 4-5 επαναλήψεις για να καταλάβει ότι όταν του λέω να το κόψει, το κόβει :)

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97