Κολαρο

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Θελω να ρωτησω κατα ποσο ειναι απαραιτητο ενα κολαρο στο σκυλο.
Αρχικα να σας πω οτι ειναι ΓΠ , μικρο για βολτα ακομα. Εχω σκοπο ομως να τον βγαζω βολτα με στηθολουρο και οδηγο.
Επομενως σκεφτηκα ποιο το νοημα να εχει ενα κολαρο στο λαιμο του ?
Μηπως ομως ενα κολαρο θα μου χρειαστει για να τον πιανω απο καπου οταν δεν θα ειναι στο λουρι του?
Μηπως ενα κολαρο ειναι πιο ευκολο να το χρησιμοποιω για διορθωσεις με το λουρι σε περιπτωση που γινει προβληματικος στην βολτα του?
Γενικα επιβαλλεται ενα κολαρο , ασχετα με το τι εχω σκοπο να χρησιμοποιησω για την βολτα του?

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Θελω να ρωτησω κατα ποσο ειναι απαραιτητο ενα κολαρο στο σκυλο.
Αρχικα να σας πω οτι ειναι ΓΠ , μικρο για βολτα ακομα. Εχω σκοπο ομως να τον βγαζω βολτα με στηθολουρο και οδηγο.
Επομενως σκεφτηκα ποιο το νοημα να εχει ενα κολαρο στο λαιμο του ?
Μηπως ομως ενα κολαρο θα μου χρειαστει για να τον πιανω απο καπου οταν δεν θα ειναι στο λουρι του?
Μηπως ενα κολαρο ειναι πιο ευκολο να το χρησιμοποιω για διορθωσεις με το λουρι σε περιπτωση που γινει προβληματικος στην βολτα του?
Γενικα επιβαλλεται ενα κολαρο , ασχετα με το τι εχω σκοπο να χρησιμοποιησω για την βολτα του?
Καλησπερα..η εμπειρια μου με τα σκυλια ειναι παρα πολυ μικρη ομως θα σου πω την αποψη μου..
τη δικια μου τη βγαζω βολτα με σαμαρακι και οδηγο γιατι στη βολτα δεν τραβαει καθολου..ομως οταν ειμαστε σπιτι και δεν της φοραω το σαμαρακι ειναι απαραιτητο να φοραει ενα κολαρο για να μπορω να τη τραβηξω ή να τη κρατησω αν χρειαστει μεσα στο σπιτι..

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Εκτός ότι μπορείς να το πηγαίνεις βόλτα με το λουρί ,είναι χρήσιμο και αν χαθεί το σκυλί και του έχεις περάσει ταμπελάκι πάνω .
Για διόρθωση ναι ίσως βολέψει αλλά δεν το βρίσκω αναγκαίο να του το φοράς αν δεν το χρησιμοποιείς με τον απλό τρόπο.Βέβαια έχω δεί αρκετούς που βάζουν κολάρο,στηθόλουρο μαζί στην βόλτα .

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Εκτός ότι μπορείς να το πηγαίνεις βόλτα με το λουρί ,είναι χρήσιμο και αν χαθεί το σκυλί και του έχεις περάσει ταμπελάκι πάνω
εχει τσιπακι

Ελεγα να μην του βαλω γιατι εμενα μου αρεσει να βλεπω εναν σκυλο χωρις κολαρο. Μου δινει την εντυπωση οτι ειναι πιο ελευθερος.

Για διόρθωση ναι ίσως βολέψει αλλά δεν το βρίσκω αναγκαίο να του το φοράς αν δεν το χρησιμοποιείς με τον απλό τρόπο.Βέβαια έχω δεί αρκετούς που βάζουν κολάρο,στηθόλουρο μαζί στην βόλτα
Υπαρχει εξισου αποτελεσματικος τροπος να τον διορθωνω με το στηθολουρο?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Υπαρχει εξισου αποτελεσματικος τροπος να τον διορθωνω με το στηθολουρο?
Οχι.
Οπως επίσης, είναι απίθανο να μπορείς να τον κυκλοφορείς με στηθόλουρο, όταν μεγαλώσει και γίνει ενήλικος σκύλος. Ειδικά αν δεν ασχοληθείς υπερεντατικά με την εκπαίδευσή του.

Η ταυτότητα είναι υποχρεωτική πάνω στο κολάρο.
Αν συμβεί κάτι και χάσεις τον σκύλο σου, είναι πιθανότερο να ασχοληθεί να στον επιστρέψει, κάποιος που θα δει το τηλέφωνο στο ταμπελάκι, απ'το να ψάχνει κτηνίατρο για να τον σκανάρει. Αν ξέρει κιόλας, τα περί τσιπ.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Οπως επίσης, είναι απίθανο να μπορείς να τον κυκλοφορείς με στηθόλουρο, όταν μεγαλώσει και γίνει ενήλικος σκύλος. Ειδικά αν δεν ασχοληθείς υπερεντατικά με την εκπαίδευσή του
Δεν το ηξερα οτι το στηθολουρο ειναι για αρκετα εκπαιδευμενα σκυλια. Αυτο απο μονο του δεν μου δινει και πολλα περιθωρια περι κολαρου. Αν ηταν μικροσωμο σκυλι μαλλον τα πραγματα θα ηταν πιο ευκολα.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Δεν το ηξερα οτι το στηθολουρο ειναι για αρκετα εκπαιδευμενα σκυλια. Αυτο απο μονο του δεν μου δινει και πολλα περιθωρια περι κολαρου. Αν ηταν μικροσωμο σκυλι μαλλον τα πραγματα θα ηταν πιο ευκολα.
Με το στηθοθουρο θα σε πηγαινει βολτα εκεινο.
Οταν ηταν μικρη εμας της βαζαμε μονο στηθολουρο αν κ τραβουσε κ τοτε απλα για να μη της πιεζουμε τον αυχενα.
Οταν μεγαλωσε φορουσε κ τα δυο.
Τωρα φοραει halti.

Tην ταυτοτητα την εχουμε σε καποια αλυσιδα (διπλη) κ την φοραει μονο οταν βγανει βολτα.
Λογο τριχας το μονο μονιμο στον λαιμο της ειναι το scalibor.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Υπαρχουν στηθολουρα που δεν επιτρεπουν στο σκυλο να τραβαει, οπως αυτο εδω
Amazon.com: Premier Easy Walk Pet Harness, Large, Black/Silver: Pet Supplies,
αλλα και παλι χρειαζεται για ασφαλεια να υπαρχει και το κολαρο στο λαιμο, γιατι ενας σκυλος μπορει να φυγει πιο ευκολα απο το στηθολουρο.

Γενικα το κολαρο στο λαιμο ειναι οτι πιο σημαντικο υπαρχει στην καθοδηγηση του σκυλου μας. Ολες οι διορθωσεις γινονται εκει και ολες οι κατευθυνσεις που δινουμε ενθαρρυνονται απο αντιστοιχες κινησεις με το λουρι. Δεν μπορεις να εχεις τον ελεγχο ενος σκυλου χωρις κολαρο και λουρι.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Υπαρχουν στηθολουρα που δεν επιτρεπουν στο σκυλο να τραβαει, οπως αυτο εδω
Amazon.com: Premier Easy Walk Pet Harness, Large, Black/Silver: Pet Supplies,
αλλα και παλι χρειαζεται για ασφαλεια να υπαρχει και το κολαρο στο λαιμο, γιατι ενας σκυλος μπορει να φυγει πιο ευκολα απο το στηθολουρο.
To εχεις δοκιμασει αυτο?
Ειναι οπως το halti
Amazon.com: Halti Dog Harness, No Pull Dog Harness, Small: Pet Supplies

κ εγω που το εχω δοκιμασει απο μονο του δεν κανει δουλεια παρα μονο αν συνδεθει με το κολαρο.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Αυτο που εχω δοκιμασει εγω δεν ειχε συνδεση με κολαρο απο μονο του και ηταν αποτελεσματικο στο να μην τραβαει ο σκυλος, αλλα ειχα διαβασει στα σχολια οτι ειχε ανοιξει σε πολλους κατα τη διαρκει πιεσης απο το σκυλο και ετσι για να ειμαι σιγουρος το ειχα συνδεσει μονος μου με κολαρο.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Αυτο που εχω δοκιμασει εγω δεν ειχε συνδεση με κολαρο απο μονο του και ηταν αποτελεσματικο στο να μην τραβαει ο σκυλος, αλλα ειχα διαβασει στα σχολια οτι ειχε ανοιξει σε πολλους κατα τη διαρκει πιεσης απο το σκυλο και ετσι για να ειμαι σιγουρος το ειχα συνδεσει μονος μου με κολαρο.
Σε μας παντως χωρις κολαρο ή εστω με το κολαρο αλλα να το λουρι απο την πλατη ειναι σα να μην εχει τπτ γι'αυτο ρωτησα.

Μονο με το κολαρο αλλα κ το λουρι να πιανει απο κει κανουμε καποια δουλεια αλλιως..
Ειναι αναλογα στον σκυλο μαλλον.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Ολη η δουλεια γινεται απο τον κρικο που πιανει στο στηθος. Αυτος ειναι που δεν αφηνει το σκυλο να τραβηξει γιατι ειναι αναμεσα στα ποδια του. Επειδη ομως ο σκυλος μπορει αν παρει φορα και δεχθει πιεση στο στηθος απο τον κρικο θα ερθει τουμπα (ντελαπαρει), καλο ειναι να υπαρχει και ενα δευτερο κρατημα απο την πλατη.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Ολη η δουλεια γινεται απο τον κρικο που πιανει στο στηθος. Αυτος ειναι που δεν αφηνει το σκυλο να τραβηξει γιατι ειναι αναμεσα στα ποδια του. Επειδη ομως ο σκυλος μπορει αν παρει φορα και δεχθει πιεση στο στηθος απο τον κρικο θα ερθει τουμπα (ντελαπαρει), καλο ειναι να υπαρχει και ενα δευτερο κρατημα απο την πλατη.
Εμεις εχουμε κ στην πλατη γιατι εγω ειμαι λιγο φοβιτσιαρα στο θεμα μη σπασει το λουρι, μη μου φυγει και παει λεγοντας οποτε.. δυο λουρακια ξεχωριστα :)

Δεν καταλαβα τι εννοεις λεγοντας "αναμεσα στα ποδια του"
Τπτ δεν ειναι αναμεσα στα ποδια του.
Απλα οσο πιο κεντρο βρισκεται ο κρικος που πιανει το λουρι τοσο καλυτερη δπουλεια κανει.

Last edited:

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Εμεις εχουμε κ στην πλατη γιατι εγω ειμαι λιγο φοβιτσιαρα στο θεμα μη σπασει το λουρι, μη μου φυγει και παει λεγοντας οποτε.. δυο λουρακια ξεχωριστα :)

Δεν καταλαβα τι εννοεις λεγοντας "αναμεσα στα ποδια του"
Τπτ δεν ειναι αναμεσα στα ποδια του.
Απλα οσο πιο κεντρο βρισκεται ο κρικος που πιανει το λουρι τοσο καλυτερη δπουλεια κανει.

Οταν λεω αναμεσα στα ποδια (δεν διατυπωσα σωστα), εννοω οτι το σημειο στο οποιο πιανει στο στηθος ειναι αναμεσα στους ωμους των μπροστινων ποδιων και για αυτο δεν τον αφνηει να σπρωξει με τα μπροστινα ποδια.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Οταν λεω αναμεσα στα ποδια (δεν διατυπωσα σωστα), εννοω οτι το σημειο στο οποιο πιανει στο στηθος ειναι αναμεσα στους ωμους των μπροστινων ποδιων και για αυτο δεν τον αφνηει να σπρωξει με τα μπροστινα ποδια.
Πες το βρε μανα μου κ με κανεις να ψαχνω τοσην ωρα στο youtube να βρω που εχω κανει λαθος :)

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Το κολαρο παιδια απο ποτε μπορω να το βαλω??
2 μηνων ειναι καλα ή υπαρχει καποιος κινδυνος?
Το βαζω και πρεπει να υπαρχουν 2 δαχτυλα κενο?
Επισης ρε παιδια πινει τρελες ποσοτητες νερου και ετσι κατουραει και συνεχεια. Σε τετοιο βαθμο που ειναι ασπρο το κατουρημα. Οπως το πινει ετσι το βγαζει.
Το βραδυ πινει ολο το νερο που του αφηνω και αν και προσπαθει και πηγαινει στις πανες , ειναι τοσο πολυ το κατουρημα που γινετε παλι χαμος μεσα.
Στην μια πανα παντως κανει κακα και στην αλλη κατουραει. Προσπαθει τουλαχιστον.
Να του αφηνω λιγοτερο νερο? Ή ειναι λαθος αυτο?

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Το κολαρο παιδια απο ποτε μπορω να το βαλω??
2 μηνων ειναι καλα ή υπαρχει καποιος κινδυνος?
Το βαζω και πρεπει να υπαρχουν 2 δαχτυλα κενο?
Επισης ρε παιδια πινει τρελες ποσοτητες νερου και ετσι κατουραει και συνεχεια. Σε τετοιο βαθμο που ειναι ασπρο το κατουρημα. Οπως το πινει ετσι το βγαζει.
Το βραδυ πινει ολο το νερο που του αφηνω και αν και προσπαθει και πηγαινει στις πανες , ειναι τοσο πολυ το κατουρημα που γινετε παλι χαμος μεσα.
Στην μια πανα παντως κανει κακα και στην αλλη κατουραει. Προσπαθει τουλαχιστον.
Να του αφηνω λιγοτερο νερο? Ή ειναι λαθος αυτο?
Λογικο να κατουραει συνεχεια. Ειναι μωρο, δεν εχει μαθει ακομη να κραταει την κυστη του.

Κολαρο γιατι να του βαλεις απο τωρα?
2 μηνων δε θα το πας βολτα..
Ασε να τελειωσει τα εμβολια..
Εχω διαβασει βεβαια οτι καποιοι αντιμετωπιζουν θεμα με το κολαρο οποτε το φορουν στο σπιτι πριν το βγαλουν εξω αλλα δεν μπορω να σου πω ναι οκ βαλτο γιατι εμεις δεν ειχαμε τετοιο θεμα.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
το προβλημα δεν ειναι οτι κατουραει συνεχεια. Ειναι οτι κατουραει πολυ.
Δεν μπορω να καταλαβω αν το κανει γιατι το εχει αναγκη ή γιατι θελει να μου τραβηξει την προσοχη.
Ξερει οτι θα τα καθαρισω μετα.
Κολαρο θελω να το βαλω απο τωρα για το συνιθισει. Για τιποτα αλλο.
Του το εβαλα λιγο και τον ενοχλουσε αλλα το απεσπασα την προσοχη με παιχνιδι.
Απλα σκεφτομαι μην σκαλωσει πουθενα , αγχωθει και παθει τιποτα στην προσπαθεια του να ελευθερωθει.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Επισης σκεφτομαι να τον δενω σε καποιο σημειο μεχρι να καθαρισω τον χαμο που δημιουργει.
Δεν εχω παρει crate και ειναι εκνευριστικο να μπαινει μεσα στα ποδια σου εκεινη την ωρα.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Επισης σκεφτομαι να τον δενω σε καποιο σημειο μεχρι να καθαρισω τον χαμο που δημιουργει.
Δεν εχω παρει crate και ειναι εκνευριστικο να μπαινει μεσα στα ποδια σου εκεινη την ωρα.
Μπορεις να του βαλεις κολαρο απο τωρα να το συνηθιζει, απλα στην αρχη μονο οταν εισαι και συ εκει να το βλεπεις, οταν ειναι μονος του να του το βγαζεις.

Οταν το συνηθισει μετα μπορεις να τον δενεις για λιγο μεχρι να κανεις την δουλεια και παλι μονο οταν εισαι εσυ παρων.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul