Κοινωνικοποιηση, υποταγή ή αρχηγός;

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Επειδή όπως θα έχετε καταλάβει τώρα αρχίζω κι μαθαίνω τη συμπεριφορά των σκύλων στην επαφή τους με άλλα σκυλιά, μου δημιουργούνται κάθε μέρα κι καινούριες απορίες...από τη χθεσινή μας βόλτα με τον Prince μου δημιουργήθηκε η εξής: (μιλάω πάντα για δύο αρσενικά) το γεγονός ότι ανάμεσά τους πρέπει κάποιο να κυριαρχήσει είναι μέρος της κοινωνικοποίησης τους; θέλω να πω πως το γεγονός ότι θέλει να καβαλήσει το ένα το άλλο για να βρουν μεταξύ τους ποιος είναι πιο "ψηλά" δείχνει ότι το σκυλί είναι κυριαρχικό; ένα τέλεια κοινωνικοποιημένο αρσενικό θα είχε την ίδια συμπεριφορά;
Έπειτα εγώ επιτρέπω στον δικό μου να καβαλήσει κι να τον καβαλήσουν ή όχι; κι τέλος είναι καλό για ένα σκυλί να δέχεται ότι κάποιος άλλος έιναι κυρίαρχος;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Είναι μέρος της φύσης τους και είναι απολύτως φυσιολογικό!

Σε σχέση με τον άνθρωπο όμως δεν είναι γιατί ο άνθρωπος δεν παίζει με τους όρους της φύσης(σαν ανισόρροπο ον που είναι-λέω εγώ), αλλά βάζει δικούς του όρους!Οπότε δεν θέλουμε ούτε την συμπεριφορά του κυρίαρχου ούτε την συμπεριφορά του υποταγμένου!Θέλουμε μια μέση κατάσταση!Την κατάσταση της ισορροπίας...σύμφωνα με τα ανθρώπινα όρια...

Θέλουμε λοιπόν ο σκύλος μας να έρχεται σε επαφή με ήρεμα και σωστά σκυλιά που εκεί που πρέπει θα βάλουν το λιθαράκι τους για να χτιστεί ένας σωστός χαρακτήρας!Όχι δεν είναι απαραίτητο να κυριαρχήσουν πάνω στον σκύλο μας, ούτε να υποταχθεί, αλλά να μάθει μέχρι που τον παίρνει και που όχι!Συνεπώς, επιδιώκουμε μέσες καταστάσεις στις γνωριμίες μας με άλλα σκυλιά!

Δεν πάει δηλαδή "έχουν κυριαρχήσει πάνω μου 2 φορές έως τώρα" οπότε θα "θα κυριαρχήσω και εγώ για να ισορροπήσω και εγώ την συμπεριφορά μου"!

Έναν τέλειο κοινωνικοποιημένο αρσενικό -σύμφωνα με τα ανθρώπινα πρότυπα- θα ήταν αδιάφορο μέχρι ενός σημείου και άνετο, έως ότου προκληθεί, αν προκληθεί!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi