Κοινωνικοποιηση με παιδια;

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Καλημερα σε ολους!

Αυτες τις μερες ερχονται συχνα παιδια γειτονων (7-8 χρονων)στο σπιτι μου και οταν τα βλεπει ο εκτωρας αρχιζει και γαβγιζει(οπως κανει κανει με ολους τους ξενους) με αποτελεσμα τα παιδια να τρομαζουν και αυτος να συνεχιζει με περισσοτερη ενταση.Τι να κανω για να καταλαβει οτι δεν ειναι καλο να γαβγιζει σε παιδακια?Σε 1 εβδομαδα κλεινει τους 3 μηνες και κανει και το 3ο εμβολιο για να αρχισουμε τις βολτες.

Επισης τα παιδια φοβουνται να τον χαιδεψουν μην τους δαγκωσει και ετσι αναγκαζομαι να τον κλεινω σε καποιο δωματιο μακρια απο τα παιδια και μενω και γω μαζι του για να μην νιωθει πως τα παιδια τον αποχωριζουν απο μενα.

Περιμενω να ακουσω συμβουλες και αποψεις!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Δεν υπάρχει κάποιο παιδί φίλου/γνωστού σου που να έχει σκυλάκι στο σπιτι του και να μη φοβάται ώστε να κάνετε αρκετές επαναλήψεις και να καταλάβει οτι δεν απειλείται αλλα είναι μια καλη ευκαιρία για παιχνίδι;

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Δεν υπάρχει κάποιο παιδί φίλου/γνωστού σου που να έχει σκυλάκι στο σπιτι του και να μη φοβάται ώστε να κάνετε αρκετές επαναλήψεις και να καταλάβει οτι δεν απειλείται αλλα είναι μια καλη ευκαιρία για παιχνίδι;
Δυστηχως οχι...και ειναι ακομη χειροτερο τ'οτι το ενα κοριτσακι δειχνει να φοβαται γενικως τα σκυλια..:(

Last edited:

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Με το να τον απομονώνεις είναι χειρότερο!!
Δεν τον απομονωνω!Απλα αφηνω τα παιδια να παιζουν με την κοπελα μου και εγω παω μαζι του σε αλλο δωματιο και παιζουμε με τα παιχνιδια του.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Γενικά Κυριάκο που οφείλεται αυτο το γάβγισμα; γιατι στην ηλικία που είναι κάθε τι θα έπρεπε να το υποδέχεται με χαρά.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
στο μαγαζι εχουμε παντα καποιο σκυλο μαζι μας...
τωρα με την πιτσιρικα σκυλα.. αφηνω τα παιδια να πεφτουν πανω της, να την καβαλανε, να τσιριζουν .. να την κανουν οτι θελουν..
μονο στα παιδακια..
και το ιδιο κανω και με τα αλλα 2 σκυλια μου...
βεβαια η δικη σου ειναι ακομα μονο 3 μηνων και ισως τρομαξει.. δουλεψε επιβραβευση
.. παιξτε ολοι μαζι σκυλος , εσυ , παιδακια... με παιχνιδιαμ μπαλες και αστην να στην κατσιασουν.. εγω ετσι θα εκανα.. με τα παιδακια λαθη δε χωρανε..
βοηθα τα παιδακια και τον σκυλο να παιξουνε ηρεμα και ομορφα..
Με το κλεισιμο στο δωματιο μονο το ενισχυεις..

Ασε που τα παιδακια ειναι μια καλη εκτονωση για το κουταβι σου.. μετα θα κοιμαται ωωωωρες!

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Λοιπον για να γινει λιγο πιο ξεκαθαρο το τοπιο...

μενω σε ισογειο με βεραντα και τον εχς ελευθερο να τριγυρναει στο σπιτι και την βεραντα με κλειδωμενη την εξωπορτα.Οποτε βλεπει καποιον να περναει απο εξω γαβγιζει και τρεχει στα καγκελα.Ακομη και αν ειναι καποιος γνωστος προς αυτον γαβγιζει μεχρι αυτος να μπει μεσα και μετα αρχιζει τις χαρες και τα παιχνιδια.

Με τα κοριτσακια γινεται το ιδιο σκηνικο μονο που αυτα σαν παιδακια που ειναι τρομαζουν και φοβουνται να μπουν αν δεν τον κραταω.

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
στο μαγαζι εχουμε παντα καποιο σκυλο μαζι μας...
τωρα με την πιτσιρικα σκυλα.. αφηνω τα παιδια να πεφτουν πανω της, να την καβαλανε, να τσιριζουν .. να την κανουν οτι θελουν..
μονο στα παιδακια..
και το ιδιο κανω και με τα αλλα 2 σκυλια μου...
βεβαια η δικη σου ειναι ακομα μονο 3 μηνων και ισως τρομαξει.. δουλεψε επιβραβευση
.. παιξτε ολοι μαζι σκυλος , εσυ , παιδακια... με παιχνιδιαμ μπαλες και αστην να στην κατσιασουν.. εγω ετσι θα εκανα.. με τα παιδακια λαθη δε χωρανε..
βοηθα τα παιδακια και τον σκυλο να παιξουνε ηρεμα και ομορφα..
Με το κλεισιμο στο δωματιο μονο το ενισχυεις..

Ασε που τα παιδακια ειναι μια καλη εκτονωση για το κουταβι σου.. μετα θα κοιμαται ωωωωρες!
Πρωτον ειναι αγορι!:p

Δευτερον συμφωνω απολυτα μαζι σου και γιαυτο μπηκα να παρω συμβουλες.

Ευχαριστω για το σχολιο σου!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Συγγνωμη παρανόησα τότε.
Απλα πρέπει να προσέξεις να μάθει το σκυλί ότι τα παιδιά δεν είναι παιχνίδι του (δε μπορει να δαγκώνει για πράδειγμα) αλλά είναι ένα παιχνίδι με το οποιο μπορεί να περνάει την ώρα του ευχάριστα (πιθανοτατα εδω να βοηθησουν οι λιχουδιές και τα χάδια)

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Συγγνωμη παρανόησα τότε.
Απλα πρέπει να προσέξεις να μάθει το σκυλί ότι τα παιδιά δεν είναι παιχνίδι του (δε μπορει να δαγκώνει για πράδειγμα) αλλά είναι ένα παιχνίδι με το οποιο μπορεί να περνάει την ώρα του ευχάριστα (πιθανοτατα εδω να βοηθησουν οι λιχουδιές και τα χάδια)
Ενα προβλημα ειναι οτι και εγω φοβαμαι μηπως πανω στο παιχνιδι ο Εκτωρ δαγκωσει τα παιδακια μιας και ειναι σε ηλικια που δεν μπορεις να του κοψεις το δαγκωμα τελειως.Επισης μετα απο τις πρωτες συναντησεις τους τα παιδακια (συκγεκριμενα το ενα δηλαδη) δειχνει να φοβαται εαν τον αφησω να παει κατα πανω της και καμια φορα τσιριζει κιολας πραγμα που το κανει ακομη χειροτερο για τον σκυλο.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Εκπαιδευεις και το παιδακι που ερχεται προς τον σκυλος λεγοντας του πως πρέπει να πλησιασει αλλά και τον σκυλο με λιχουδια θα δωσεις και στο παιδακι να του δωσει λιχουδια .. Αν παει να δαγκωσει παιδι θέλει διορθωσει από εσένα και φυσικά δεν φευγεις από τον χωρο δηλαδή στην αρχή θα είσαι στα 2 μέτρα όταν παιζουν για να διορθωσεις ή να επιβραβευσεις αμεσα μετά με τον καιρό θα απομακρυνεσαι έτσι ώστε να μπορείς να κάτσεις σε μία καρέκλα :) . Και με την δικιά μου την σκυλα είχα ένα μικρό θέμα με τα δαγκωματα σε παιδια και το εφτιαξα με αυτον τον τρόπο μην ξεχνας ότι όλα έιναι κουταβια παιδια και σκυλια

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Για να κοινωνικοποιήσεις τον σκύλο με παιδιά πρέπει τα παιδιά πρώτα να είναι κοινωνικοποιημένα με σκυλιά!
Και φυσικά να ακολουθούν τις οδηγίες σου εκείνη την στιγμή!

Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτό το πράγμα αφαίρεσε αυτό το ερέθισμα(παιδάκια) από τον σκύλο σου γιατί μπορεί να του δημιουργήσεις περεταίρω πρόβλημα συμπεριφοράς και στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του!
Κοινώς έχε τον μέσα στο σπίτι!
Σαν 2ο βήμα ψάξε κάποιον εκπαιδευτή να δουλέψει ο σκύλος παράλληλα και να κάνει και κοινωνικοποίηση!

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Θα κοιταξω να βρω παιδια που να μην φοβουνται για να τον κοινωνικοποιησω.Σημερα τον εβγαλα λιγο σε μια αλανα κοντα στο σπιτι μου οπου περνουσαν 2 παιδακια με τους γονεις τους.Τα παιδακια ειχαν σκυλια (οχι μαζι τους) και δεν φοβηθηκαν να τον πλησιασουν ακομη και που γαβγιζε δεν τρομαξαν.Οταν τα μυρισε σταματησε να γαβγιζει και αρχισε να κουναει την ουρα απο χαρα.Οι γονεις των παιδιων χαμογελουσαν ακομα και οταν ο Εκτωρ γαβγιζε στα παιδια τους(ηλικιας 8-13).

Οποτε κατεληξα σε αυτο που ειπε και ο Στελιος!Πως για να κοινωνικοποιησεις το σκυλι με παιδια πρεπει και τα παιδια να ειναι σωστα κοινωνικοποιημενα με τα σκυλια.Νομιζω πως οταν κανει το 3ο εμβολιο και αρχισει να βγαινει βολτες το προβλημα θα λυθει μιας και σε εκεινη την αλανα μαζευονται πολλοι ενηλικες με σκυλια και παιδια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97