Κοινωνικοποιηση καναδεζικου λυκοσκλυλου

Vampire

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2010
47
0
Κερκυρα
Καλησπερα!Εχω ενα θεματακι με το κουταβι μου το οποιο ειναι 3,5 μηνων.....την πρωτη μερα που τον εφερα σπιτι πριν προλαβουμε καλα καλα να πτησουμε το ποδι μας στην αυλη του επιτεθηκε μια γατα!δεν την ειδα εγκαιρως κ ετσι δεν μπορεσα να τον προστατευσω πριν συμβει το μοιραιο απο τοτε ακομα κ αν μυρισει γατα τρεχει να γαυγισει αν η γατα κανει να πλησιασει κλαιει κ κατουριεται!το ιδιο συμβαινει κ οταν συνανταμε σκυλακια στο δρομο μας.....Επισησ να προσθεσω οτι σε γενικες γραμμες εχω μια ιδεα για το πως πρεπει να το κανω απλως δεν εχω φιλους με σκυλια ετσι ωστε να ξεκινησω καπως ομαλα με σκυλια που ξερω οτι δε θα του επιτεθουν κ ετσι δεν τον εχω παει ακομα στην πλατεια βολτα φοβαμαι οτι εκει θα γινει της τρελης κ δε θα θελει να ξαναπαει!Αν ξερετε καποια λυση στο προβλημα η καποιος που να μενει Κερκυρα μπορει να βοηθησει με το δικο του σκυλακι θα ηταν πολυ καλο....Να σας πω επισης οτι προχθες αφου συναντησαμε ενα κανισακι που του εριχνε δυο κεφαλια ο δικος μου κ κατουρηθηκε φυσικα μετα τον εβαλα μπροστα σε μια τζαμαρια να βλεπει τον εαυτο του κ μετα απο κανα 10λεπτο πλησιασε να μυρισει χωρις να κλαιει κ να τραβιεται....Μηπως να συνεχισω ετσι μεχρι να ειναι πιο ανετος ????

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εισαι στον «σωστο» δρομο για να γινει το σκυλι σου φοβικο ή και επιθετικο για μια ζωη. Κανε μια ερευνα περι κοινωνικοποίησης στο φορουμ. Εχουν γραφτει πολλα κατά καιρους.

Μενω στην Ξανθη και εχω το ιδιο προβλημα με σενα, δηλαδη δεν γνωριζω σκυλαδες της προκοπης. Ειχα κι εγω (και εχω) θεμα με τα ξενα σκυλια και βοηθηθηκαμε αρκετά χρησιμοποιωντας τα αδεσποτα που είναι τα μονα καλα, φιλικα και μη επιθετικά σκυλια της Ξανθης. Με εξαιρεσεις βεβαια.

Τα δεσποζομενα είναι συχνα πολύ χειροτερα. Βρες καποια αδεσποτα που δειχνουν ενταξει και πλησιαστε τα ομορφα. Θα βοηθηθείτε πολύ.

Η πινσερινα μου που φοβοταν τα σκυλια, αγαπαει πολύ τα αδεσποτα και ξανοιχτηκε χαρη σε αυτά και στα δεσποζομενα και το ποιμενικο μου που είναι επιθετικο τα συμπαθει και ειδε ότι υπαρχουν και καλα σκυλια.

Vampire

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2010
47
0
Κερκυρα
Το θεμα harry ειναι οτι ο μικρος δεν εχει κανει ακομα τον πρωτο κυκλο εμβολιων οποτε με τα αδεσποτα ειναι ενα προβλημα....Το ειχα σκεφτει κ γω καθως ξερω ποια απο αυτα ειναι πιο υπομονετικα αλλα δεν γινεται προς το παρον!προσπα8ω στη βολτα αν συναντησουμε αλλο σκυλο να παμε λιγο κοντα οχι κοντα αρχικα αλλα μολις πλησιασουμε στα 10 μετρα κατουριεται κ κλαιει!Δεν τον εχω επιβραβευσει ποτε εννοειτε γι αυτη του την αντιδραση κ μετα απο λιγο γαυγιζει κουνοντας την ουρα του χαρουμενα κ ξανακλαιει μετα απο μερικα δευτερολεπτα...Εχω μπερδευτει λιγο!Δεν ειμαι σιγουρη αν φοβαται τα ζωα βασικα η αν φοβαται οτι θα τον πειραξουν απλως αλλα κατα τα αλλα θελει να κανουν παρεα...

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Vampire μιας και δεν τελείωσες τα εμβόλια μήπως να μην αναζητάς την συντροφιά από σκυλιά ? Πότε τελειώνετε με τα εμβόλια ?
Παντός και εγω έχω πρόβλημα με την κοινωνικοποίηση για τι στην περιοχή μου τα δεσποζομενα είναι άστα να πάνε, κάποια είναι χωρίς λουρί και τα περισσότερα κάπως επιθετικά, τελικά και εμείς με κάνα 2 αδέσποτα τα πάμε καλά.

Vampire

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2010
47
0
Κερκυρα
Σημερα θα κανουμε το 2ο γυρο οποτε σε 15 μερες τελειωνουμε!μεχρι τοτε δεν εχω σκοπο να κανει κ πολυ παρεα με αλλα σκυλια προσπα8ω κυριως να τον κανω να καταλαβει οτι δεν κυνδινευει απο αυτα κ να σταματησει να ειναι μαμακιας!Ασε που τον εμαθε η γιαγια μου οταν ειναι εξω κ γαυγιζει να πηγαινει να διωχνει τη γατα κ τωρα αν μας παρει χαμπαρι τρεχει να γαυγισει κ περιμενει....Φυσικα τους το εκοψα αυτο αλλα γενικα αμα μυρισει γατα δεν ακουει τπτ ενω σε γενικες γραμμες ακουει κ το ελα κ το κατσε κ το μη κ το ησυχα!Υποθετω οτι με τον καιρο θα αρχισει να τις αγνοει οπως κανουν κ αυτες πλεον...

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Το να αρχισει να τις αγνοει ειναι σχετικο...εμένα ο Δίας (καναδέζικος ποιμενικός) μου,ετσι και δει γάτα τρέχει σαν λυσσασμένος να την βρει...Ομως πριν 2 μήνες βρήκε 2 γατάκια μωρά μεσα στο κτήμα και τα έφερε στο σπίτι πανω...τωρα τι να σ πω?Περίμενε λίγο να τελειώσετε τα εμβόλια και ξεκίνα σιγά σιγά βόλτες οπως ειπαν και τα παιδιά ώστε να κοινωνικοποιηθεί γενικά με οτι "ζωντανό" υπάρχει γύρω του.. Για μένα ειτε αδέσποτα ειτε δεσποζόμενα ειναι 50-50...γιατί ειναι ανάλογα τις περιπτώσεις!

Vampire

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2010
47
0
Κερκυρα
Κανει πολλα κουλα αυτος ο σκυλος!Ας πουμε αν ειμαι κοντα του οταν βρισκεται κ γατα κ του πω ηρεμα καθεται απλως διπλα μου κ τις παρατηρει αν τυχει κ λυπω ειμαι μεσα στο σπιτι πχ κ οι υπολοιποι ειναι εξω δεν ακουει τπτ!σηκωνει τη γειτονια στο ποδι!κ επειδη εχουμε κ καλη γειτονια φοβαμαι να σου πω την αληθεια λιγο αν κ το βραδυ ειναι πολυ ησυχος πρεπει να δει η να ακουσει κατι πολυ παρεξενο για να φωναξει!Σημερα τον περασα παλι απο δυο κανισσακια που ειναι περιφραγμενα σε σπιτι εδω παρα διπλα να δω τι θα κανει...Χθες εκλαιγε,σημερα εκλαψε στιγμιαια κ μετα πηρε φορα να γαβγιζει αλλα κ αυτα ειναι πολυ κακιασμενα ολο φωναζουν κ μυρμιγκι να περασει διπλα τους γαβγιζουν!Ο κτηνιατρος μου ειπε να τον παω καπου που πανε σκυλια κ να τον αφησω εκει να πλακωθει να δαγκωθει κ τα σχετικα μεχρι να μαθει...αλλα μηπως αν τον αφησω τελειως ελευθερο γινει επιθετικος???

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97