Κοινωνικοποίηση

AndaStinson

Member
12 Αυγούστου 2015
17
17
30
Καλησπέρα σας
Έχω ένα ημίαιμο αρσενικό 6 μηνών, ο οποίος όπως φαίνεται έχει πρόβλημα με άλλα σκυλιά. Ή μάλλον χρειάζεται σωστή κοινωνικοποίηση, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ..
Όταν βγαίνουμε βόλτα, μόλις δει άλλο σκυλί τρελαίνεται και γαβγίζει. Τα άλλα σκυλιά δεν του δίνουν σημασία ως συνήθως και τότε νευριάζει πιο πολύ ο δικός μου. Αν πάλι πάει κάποιο σκυλί να παίξει μαζί του, αυτός φοβάται και γαβγίζει ξανά.
Τι μπορώ να κάνω για να αποτρέψω τέτοιες συμπεριφορές?

AndaStinson

Member
12 Αυγούστου 2015
17
17
30
ημιαιμο 6 μηνων... μη κοινωνικοποιημενο...
να κανω μια ερωτηση
ηταν πρωην αδεσποτο?
Ναι, αλλά ζει σε σπίτι από όταν ήταν λίγων ημερών. Και μέχρι 1,5 μηνών ήταν με τα αδερφάκια του.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.865
5.114
patra
grdane.blogspot.com
οκ αυτο εξηγει πολλα
συνηθως συμβαινει ακριβως σε κουταβια που αποχωριστηκαν νωρις απο την τοκετοομαδα κατι που στα αδεσποτα δεν συμβαινει γιατι αλλοιως δεν θα ειχαν επιβιωσει
αρα τ κουταβι δεν ηταν αδεσποτο προερχεται απο αδεσποτη μανα που γεννησε σε σπιτι
η μαλον που μαζευτηκε
η κοινωνικοποιηση των κουταβιων με αλλα σκυλια γθνεται στην ηλικια των 35 ημερων μεχρι 55 ~ 65 ημερων
εκεινη την περιοδο το κουταβι σου ηταν απομωνομενο
τωρα θα χρειαστεις αλλα σκυλια πολυ πολυ ηρεμα ετσι ωστε να σε βοηθησουν κι αν θα καταφερεις να εχεις αποτελεσμα..

παντως πλεον μην θεωρεις κι απαραιτητο να τ απηαινει καλα με αλλα σκυλι α
απλα θα παιζετε μαζι και θα εκτονωνεστε παρεα

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Καλησπέρα σας
Έχω ένα ημίαιμο αρσενικό 6 μηνών, ο οποίος όπως φαίνεται έχει πρόβλημα με άλλα σκυλιά. Ή μάλλον χρειάζεται σωστή κοινωνικοποίηση, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ..
Όταν βγαίνουμε βόλτα, μόλις δει άλλο σκυλί τρελαίνεται και γαβγίζει. Τα άλλα σκυλιά δεν του δίνουν σημασία ως συνήθως και τότε νευριάζει πιο πολύ ο δικός μου. Αν πάλι πάει κάποιο σκυλί να παίξει μαζί του, αυτός φοβάται και γαβγίζει ξανά.
Nα μιλήσεις με εκπαιδευτή!

• Like
Reactions: GRDANE

AndaStinson

Member
12 Αυγούστου 2015
17
17
30
Μια φίλη μου έχει δύο "ήρεμα" σκυλιά και η αλήθεια είναι πως μόνο μαζί τους τα πάει καλά. Όχι ότι παίζουν κιόλας, απλά δεν μαλώνουν. Σήμερα που βρήκαμε ένα "παιχνιδιάρικο" στο πάρκο, ξεσηκώσαμε όλη τη γειτονιά. Και το συγκεκριμένο μας ακολούθησε ως το σπίτι οπότε ο δικός μου δεν μπορούσε να ησυχάσει. Ενώ άλλες φορές τον απομακρύνω και τελειώνει εκεί το θέμα.

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Το θέμα είναι ότι 6 μηνών κουτάβι μπορείς να το κουμαντάρεις, ενός έτους θα μπορείς? Όσο μεγαλώνει θα διογκώνεται το πρόβλημα, αν δεν λυθεί άμεσα.

• Like

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Νομίζω η καλύτερη λύση είναι να μιλήσεις με έναν εκπαιδευτή. Αν δεν έχεις υπόψιν σου κάποιον, ρώτα τον κτηνίατρό σου, αυτό σίγουρα θα έχει κάποιον να σου προτείνει...

• Like
Reactions: ghelly

AndaStinson

Member
12 Αυγούστου 2015
17
17
30
Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω εγώ δηλαδή; Ξέρω έναν εκπαιδευτή, οπότε θα επικοινωνήσω μαζί του.. Ευχαριστώ πολύ!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.865
5.114
patra
grdane.blogspot.com
εσυ θα τα κανεις ολα...
αλλα χρειαζεσαι γνωσεις που θα σου δωσει ο εκπαιδευτης
και συγκεκριμμενα σκυλια που ελπιζω να διαθετει ο εκπαιδευτης..

• Like
Reactions: Aslan and Orilis

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω εγώ δηλαδή;
Μπορείς να ξεκινήσεις με το να του μάθεις την "επαφή με τα μάτια". Σε προχωρημένο στάδιο, που θα δουλέψετε με τον εκπαιδευτή, θα περνάει σκυλί και το δικό σου θα σε κοιτάζει στα μάτια, αγνοώντας τα πάντα γύρω του.

Θέλει δουλειά βέβαια, επιμονή και υπομονή, αλλά έτσι είναι η εκπαίδευση.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλησπέρα σας
Να ρωτήσω, τι εννοείς τρελαίνεται? δηλαδή τι θέλει να κάνει? αγριεύει ή λυσσάει να πάει προς το σκυλί με ενθουσιασμό?
Αυτό το κάνει με όλα τα σκυλιά που τον πλησιάζουν ή με μεγαλύτερα σε μέγεθος? Τον πλησιάζουν πώς? Τρέχοντας, με φόρα κατά πάνω του ή αργά ήρεμα με τα αφεντικά τους?

Επειδή πολλές φορές, άλλο βλέπουμε εμείς με την απειρία μας και άλλο πραγματικά συμβαίνει, μίλησε με έναν εκπαιδευτή να το δει στην πράξη πώς αντιδρά ο σκύλος και μετά να δείτε πώς θα το δουλέψετε.

@myEnzo ασε τους κτηνιάτρους στην απέξω γιατί γενικά μπαίνουν σε ξένα χωράφια. Και δεν ξέρεις τι "συμφωνιες" έχουν με όποιον προτείνουν.

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Δεν έχεις άδικο απλά υπήρξα πολύ τυχερή με τους κτηνιάτρους που έχω εδώ και όταν τους ρώτησα για εκπαιδευτή άκουσαν πρώτα τί θέλω και μετά μου πρότειναν. Και πίστεψέ με, εδώ που ζω πολλοί παρουσιάζονται σαν εκπαιδευτές σκύλων αλλά λίγοι είναι όντως και δεν είναι εύκολο να τους βρεις... Επίσης δεν είναι πολλοί αυτοί που θα απευθυνθούν σε εκπαιδευτή. όσοι έχουν σκύλο θεωρούν ότι θα τα καταφέρουν μια χαρά μόνοι τους ή ακούγοντας συμβουλές αριστερά και δεξιά... Δεν ήξερα που μου παν τα τέσσερα, δεν είχα ποτέ αποκλειστικά δικό μου σκύλο, οπότε καταλαβαίνεις... Επίσης δεν είχα ανακαλύψει και το φόρουμ... ;) Και δε μου 'κοψε να ρωτήσω τη φιλοζωική εδώ, να τα λέμε κι αυτά...

@myEnzo ασε τους κτηνιάτρους στην απέξω γιατί γενικά μπαίνουν σε ξένα χωράφια. Και δεν ξέρεις τι "συμφωνιες" έχουν με όποιον προτείνουν.[/QUOTE]

• Like

AndaStinson

Member
12 Αυγούστου 2015
17
17
30
[TE="ghelly, post: 800400, member: 10713"]Να ρωτήσω, τι εννοείς τρελαίνεται? δηλαδή τι θέλει να κάνει? αγριεύει ή λυσσάει να πάει προς το σκυλί με ενθουσιασμό?
Αυτό το κά όλα τα σκυλιά που τον πλησιάζουν ή με μεγαλύτερα σε μέγεθος? Τον πλησιάζουν πώς? Τρέχοντας, με φόρα κατά πάνω του ή αργά ήρεμα με τα αφεντικά τους?

Επειδή πολλές φορές, άλλο βλέπουμε εμείς με την απειρία μας και άλλο πραγματικά συμβαίνει, μίλησε με έναν εκπαιδευτή να το δει στην πράξη πώς αντιδρά ο σκύλος και μετά να δείτε πώς θα το δουλέψετε.
[/QUOTE]

Εχεις δικιο, μπορει αλλιως να ειναι τα πραγματα και αλλιως να τα βλεπω εγω. Αρχικα τραβάει το λουρί ενθουσιασμενος και μετα ανάλογα την αντίδραση του αλλου σκυλιού, ειτε γαβγίζει γιατί φοβάται, ειτε "αγριευει" για να το διώξει. Το έχει κανει και σε μεγαλα και σε μικρά σκυλιά, ήρεμα και άγρια, αρσενικά και θυληκα. Δεν μπορω να βρω μια κατηγορία μονο. Αλλά κυρίως με όσα τον πλησιάσουν. Αν κάποιο δεν του δωσει σημασία, θα θελήσει να παει προς τα εκεί, αλλά αν τον τραβηξω θα φύγουμε χωρίς θέματα. Τουλαχιστον μεχρι στιγμης δεν του εχει ορμηξει κανενα, αλλα ετσι οπως πουλαει τσαμπουκα αυτος, φοβαμαι μην εχουμε αλλα.

• Like

AndaStinson

Member
12 Αυγούστου 2015
17
17
30
Μπορείς να ξεκινήσεις με το να του μάθεις την "επαφή με τα μάτια". Σε προχωρημένο στάδιο, που θα δουλέψετε με τον εκπαιδευτή, θα περνάει σκυλί και το δικό σου θα σε κοιτάζει στα μάτια, αγνοώντας τα πάντα γύρω του.

Θέλει δουλειά βέβαια, επιμονή και υπομονή, αλλά έτσι είναι η εκπαίδευση.

Θα το ψαξω και θα ασχοληθω να δω τι μπορω να καταφέρω μονη μου! Θα μιλήσω και με τον εκπαιδευτή να δω τι θα μου πει βέβαια..

AndaStinson

Member
12 Αυγούστου 2015
17
17
30
Επίσης μπορεί και να γαβγίζει για να παίξει, αλλά όπως και να έχει είναι πολύ ασχημο. Και τα αλλά σκυλιά φεύγουν μακριά του!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Επίσης μπορεί και να γαβγίζει για να παίξει, αλλά όπως και να έχει είναι πολύ ασχημο. Και τα αλλά σκυλιά φεύγουν μακριά του!
Απλά να εντοπίσετε την αιτια με τον εκπαιδευτή ωστε να δουλέψετε σε αυτή. Αλλιώς είναι σαν να καμουφλάρεις το πρόβλημα για να μην έχεις το σύμπτωμα...

• Like