Κοινωνικοποίηση

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
καλημέρα καλή εβδομάδα .

Η μικρή μου ένω τα πάει καλά με καποια σκυλιά στο παρκο που είναι κοντά στο σπίτι μου ( είναι ενηλικα σκυλιά) με κουτάβια αλλα έχει αρχίσει και αντιμετωπίζει πρόβλημα .

Ανακαλυψα το Μπαρουτάδικο πάρκο που μαζευονται αρκετά παιδιά με τα σκυλιά τους το απόγευμα την πρώτη μέρα επαιζε με 3 κουτάβια από 4-6 μηνών αυτή είναι 4,5 μηνών τα οποία ήταν αρσενικά και την κυνήγαν συνέχεια και την δάγκωναν ( όχι δυνατά ) μαλλον παιχνίδια κυριαρχίας αυτή δεν δαγκώνε καθόλου αλλά έπαιζε μαζί τους . Την πήγα εχθές για λίγο και φοβόταν πολύ σήκωνε τρίχες στον σβέρκο και την ράχη και όποιο την πλησίαζε λίγο άγαρμπα γαύγιζε αλλά με φόβο και όλο ήταν στα πόδια μου .

Τι κάνω ?
Χάιδευα τα άλλα κουτάβια την φώναζα κοντά μου να δει ότι εγώ δεν έχω πρόβλημα αλλά αυτή τίποτα

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια ... Το απόγευμα θα ξαναπάμε

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Οταν συναναστρέφεται με σκυλια ήρεμα μεγάλης ηλικίας πως φέρεται;
Τα παιχνίδια μεταξύ κουταβιών είναι ιδιαίτερα άγαρμπα και ένα μη κυριαρχικό κουταβάκι μπορεί να τρομοκρατηθεί από τις επιθέσεις των πιο τσαούσηδων κουταβιών. Εγώ θα έλεγα να βρεις ενήλικους σκύλους ήρεμους που δεν επιτίθονται ποτέ σε κουταβάκια και να επιδιώξεις την παρέα μαζί τους.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Ευχαριστώ για την απάντηση

Με μεγαλους σκύλους δεν έχει κανένα πρόβλημα απλά με τα κουτάβια έχουμε ενα θέμα

Αν κατάλαβα καλά μου λές να αποφεύγω να πηγαίνω στις συναντήσεις ?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Θα ελεγα κι εγω να μη πηγαινεις εκει. 3 κυριαρχικα κουταβια να τη κυνηγουν δεν ειναι ο,τι καλυτερο.
Επιδιωξε αυτο που σου ειπε η kyveli με ενηλικα ηρεμα. Θα πρεπει ομως να βλεπει και κουταβια απλα αυτα να μην ειναι "δαγκωνιαρικα". Θα σε συμβουλευα μια μερα να πας στο puppies park στο Μαρουσι, αν εχεις μεταφορικο. Εκει τα σκυλακια μπαινουν σε χωρους βαση ηλικιας/χαρακτηρα, οποτε η μικρη σου θα μπορει να παιξει με καποια στα κυβικα της.

Επισης. Την ωρα που ερχεται στα ποδια σου(αν και οποτε το ξανακανει) δε θα πρεπει να τη χαιδευεις. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να την αγνοεις.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
θα συμφωνήσω με τα παιδιά παραπάνω!

Επίσης θέλω να πω πως υπάρχουν και κουτάβια ισορροπημένα και μετρημένα που ξέρουν να συμπεριφέρονται,μπορεί να είναι παρορμητικά αλλά ξέρουν να φέρονται!Αν μπορείς ψάξε βρες τέτοια κουτάβια ή ενήλικες σκύλους σωστά κοινωνικοποιημένους!

Τα πάρκα πολλές φορές κρύβουν παγίδες στις συμπεριφορές!Πρέπει να βλέπει και τι σόι είναι και οι ιδιοκτήτες!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Τα πάρκα πολλές φορές κρύβουν παγίδες στις συμπεριφορές!Πρέπει να βλέπει και τι σόι είναι και οι ιδιοκτήτες!
Mεγάλη αλήθεια αυτό. Προσοχή στα πάρκα , την πάτησα κι εγώ αλλά έμαθα και περιστατικό με 45 ράμματα στο σκύλο από σκυλοκαβγά σε πάρκο στο Χολαργό. :/

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97