Κοινωνικοποίηση

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Ήθελα να εκφράσω την ανησυχία μου παρότι μπορεί να είμαι λίγο υπερβολικός καμιά φορά..Λοιπόν : τον Ιβάν (περ.9 μηνών) τον κοινωνικοποιώ από 2,5 μηνών χωρίς να έχει άσχημη εμπειρία από εμένα ή από άλλο άνθρωπο..Του έχουν τύχει όμως δύο φορές να του κάνουν επίθεση ένα πίτμπουλ και ένα ημίαιμο λυκόσκυλο χωρίς αιτία ευτυχώς όχι με σοβαρές συνέπειες καθώς σωματικά δεν τον έβλαψαν καθόλου ..Αυτές οι επιθέσεις έγιναν χωρίς αιτία και χωρίς να κάνει κατι << περίεργο >> ο Ιβάν . Τέλοσπάντων δεν έχει κάποιο πρόβλημα επιθετικότητας ούτε με σκυλιά ούτε με ανθρώπους , είναι αρκετά ισορροπημένος . Όμως ήθελα να ρωτήσω , επειδή όταν έρχεται κάποιος άγνωστος για τον Ιβάν κοντά του να τον χαιδέψει και έρχεται ατσούμπαλα και αιφνιδιαστικά φοβάται.Είναι φυσιολογικό ή πρέπει να δράσω άμεσα ? Με σκυλιά τύπου pitbull , rottweiler φαίνεται επιφυλακτικός όχι όμως τρομαγμένος..

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
μανο εγω το βλεπω λογικο!!κουταβι ειναι ακομα και αν ερχεται ο αλλος σαν τρελος απο το πουθενα τι θες να κανει και ο καημενος ο ιβαν?αν το θεωρεις ως συμπεριφορα εκτος προτυπου καλο θα ηταν να μιλησεις με τον εκτροφεα σου ή με καποιον εκπαιδευτη!!και δεν νομιζω οτι καταλαβαινει τη ρατσα του σκυλου και ειναι επιφυλακτικος μαλλον εσυ τα καταλαβαινεις και του το μεταφερεις.

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Κοίτα για το τελευταίο που είπες το έχω σκεφτεί και εγώ έτσι , όμως προσπαθώ να μην δείχνω την ανησυχία μου όταν υπάρχουν άλλα τέτοια σκυλιά στον χώρο..Κοίτα ο φόβος πιστεύω είναι συμπεριφορά εκτός προτύπου του Γ.Π. όμως αυτή είναι η απορία μου : αν είναι νωρίς να ανησυχώ για τέτοιου είδους φοβίες..

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
φοβια στα σκυλια οπως ειπες δεν εχει οποτε καλη πολυ καλη κοινωνικοποιηση ακομα και ενταξει οταν πλησιαζουν οι ατσουμπαλοι να τον ηρεμεις εσυ!!νομιζω δεν ειναι προβλημα..απο που τον πηρες αν επιτρεπεται και ποσο μηνων?

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
χαχα αυτό είναι ένα ερώτημα που μου κάνουν ακόμα και στο θέμα διατροφή και άσκηση ..Τον πήρα από έναν ιδιώτη , φίλο του πατέρα μου και ήταν μόλις 40 ημερών..Ξέρω κακώς όμως τότε δεν το είχα ψάξει και τόσο καλά ..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Άλλο ο φόβος και άλλο η επιφυλακτικότητα της ηλικίας!Το έχει η ηλικία αυτό το πράγμα,σιγά σιγά και με την δική σου καθοδήγηση και σε συνδυασμό με την κοινονικοποίηση θα ηρεμήσει και θα σταθεροποιηθεί ο χαρακτήρας!Τώρα είναι πάνω στην ηλικία που δεν ξέρει τι του γίνεται, δοκιμάζει τα πάντα και δοκιμάζεται,πιο μετά θα αρχίζει να κατασταλλάζει!Θέλει ήρεμες κινήσεις,σταθερές,να μην έχεις άγχος εσυ,να μην στρεσσάρεται ο μικρός κτλ και θα περάσει η περίοδος αυτή!Τώρα τα βγάζει όλα...υπομονή!

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση επειδή τα είχα σχετίσει ως δύο ίδια πράγματα ..Νόμιζα φόβος = επιφυλακτικότητα = κακός χαρακτήρας = επιθετικότητα :) Όπως πάντα εμψυχωτικός !!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κακώς συσχετίζεις έτσι,ο μικρός τώρα πλάθεται!Εμψυχώτικος πρέπει να σαι με τον σκύλο σου γιατί εκεί που πάει να πέσει θα πρέπει να τον ανεβάζεις και να του δίνεις την εντύπωση ότι δεν συμβαίνει αυτό που νομίζει!Εδώ παίζει ρόλο τεράστιο η σχέση που χτίζεις ταυτόχρονα με τον κουταβο σου και κατά πόσο σε εμπιστεύεται και σε ακολουθεί!Έχοντας με σχέση εμπιστοσύνης με τον ιδιοκτήτη του ο κουτάβος χτίζει σταθερό χαρακτήρα και ξέρει πως να φερθεί!Έτσι όταν μπει σε μια κατάσταση που δεν θα είναι η πιο ωραία γι αυτόν έχοντας καλή κοινονικοποίηση και έναν ιδιοκτήτη που εμπιστεύεται και έχει δυνατή σχέση δεν θα τον επηρεάσει τόσο πολύ!Κοινώς θα το ξεπεράσει πιο εύκολα!

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Κοίτα , έτσι αντιμετωπίζω τον σκύλο μου και του δείχνω , όπως και μου δείχνει εμπιστοσύνη ..Πάμε ακόμα σε πάρκα κλπ χωρίς λουρί και είναι δίπλα μου και όταν του φωνάζω έρχεται .. Βασικά ένα από τα ερωτήματα μου που δεν διατύπωσα είναι αν η επίθεση που δέχτηκε πριν περίπου 1,5 μήνα από το pitbull θα του αφήσει τίποτα κατάλοιπα στον χαρακτήρα του και δεν θα τον αφήσει να χτίσει έναν σταθερό χαρακτήρα όπως προηγουμένως είπες?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αυτό δεν το ξέρει κανένας άλλος εκτός από σένα!Εσυ ξέρεις να διαβάζεις τον σκύλο σου καλύτερα από οποιοδήποτε!Τις αντιδράσεις του εκείνη την ώρα,την αντίδραση του μετά από το περιστατικό,την αντίδραση του στην επόμενη συνάντηση με σκύλο γενικά,την αντίδραση σε συνάντηση με σκύλο πιθανό τσαμπουκάλη κτλ...

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα...

Αν φοβάται Γ.Π. 9 μηνών ανθρώπους οι οποιοι ερχονται αστουμπαλα οπως λες, τοτε κατι εχεις κανει, που χρειάζεται διορθωση-βελτίωση.

."Τσεκαρε & τεστάρισε" τον σκυλο σου απο αυτο το θέμα... Και πες μας αντιδράσεις... ;)

Θέμα: Κοινωνικοποίηση σκύλου..

Last edited:

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Λοιπόν θα σου πω τι απ'οτι είδα έκανα λάθος και τι σωστό..Αρχικά , όταν κάτι τον φόβιζε (π.χ. άνθρωπος με νοητική καθυστέρηση) τον ωθούσα προς αυτόν κρατώντας ο σκύλος αντίσταση , δεν επιβραβεύω αρκετά συχνά και του μεταδίδω το άγχος μου και καμιά φορά την νευρικότητά μου .Ευτυχώς από πολύ μικρό που ήταν , τον έφερνα σε επαφή με ανθρώπους με άλλο χρώμα , προσπαθώ να μην του μεταδίδω ανησυχίες μου με άλλα σκυλιά , σε επαφή με παπάδες (μιας και ο παππούς μου είναι παπάς :p ) και ότιδήποτε τον τρομάζει ..Δοκίμασα να τον φέρω σήμερα το μεσημέρι σε επαφή με έναν που φοβάται από απέναντι χωρίς να τον παρακινήσω ..Αφού έπριξα τον άνθρωπο και έμεινε πολύ ώρα μαζί μου , αφού συζητούσαμε μισή ώρα , ο Ιβάν έκανε την πρώτη κίνηση μυρίζοντάς τον , τότε του είπα να μην τον χαιδέψει ακόμα γιατί θα φοβηθεί ..Τελικά όταν τον γνώρισε καλύτερα και τον άφησε να τον χαιδέψει τον επιβράβευσα με μια λιχουδιά ..

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97