Κοινωνικοποίηση κουταβιού!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Γεια σας και παλι παιδια! Λοιπον το θεμα εχει ως εξης. Η μικρη μου Ηβη αγριευει σε αλλα σκυλια και ειναι μονο 2 μηνων και κατι. Δεν ξερω αν φταιει επειδη φεραμε τα αλλα σκυλια μεσα στον "χωρο" της, ας το πουμε ετσι, αλλα με εχει μπερδεψει αρκετα. Βασικα στην αρχη που ειχε δει το αλλο σκυλι πηγαινε και ξαπλωνε διπλα της αλλα η αλλη δεν την ηθελε και μολις μετα την "δεχτηκε" εγινε το αντιθετο. Δηλαδη, εκει που στην αρχη παιζανε μετα η Ηβη αρχισε να αγριευει (ειχαν σηκωθει οι τριχες στην ραχη της και ψιλοδαγκωνε το αλλο σκυλι). Θελω απο τωρα που ειναι κουταβι να ειναι κοινωνικο με τα αλλα σκυλια αλλα δεν ξερω καποιον που να εχει κουταβει και να τα αφησουμε να παιξουνε. Λεω κουταβι γιατι πιστευω οτι ετσι θα γινει πιο κοινωνικη. Ισως αγριεψε με τον αλλο σκυλο ( Σπιθα την λενε ) επειδη εκεινη προσπαθουσε να της επιβληθει. Ακομα θελω να προσθεσω οτι στην αρχη δεν την ηθελε η σπιθα γιατι εκεινη θεωρουσε εμας δικους της. Η σπιθα ειναι το αλλο μας σκυλι (βασικα του θειου μου) απλα την εχουμε στην αυλη και εχουμε την Ηβη μεσα στο σπιτι γιατι ειναι μικρουλα ακομα μετα θα δουμε αν θα ειναι κι εκεινη στην αυλη. Αλλα δεν θελω να μεγαλωσει η Ηβη και να μαλωνουνε με την Σπιθα και γενικα δεν θελω να μαλωνει με τα αλλα σκυλια. Ξεχασα να σας πω οτι της προαλες ειχε ερθει μια φιλη μας και ειχε φερει και το σκυλακι (γουεστι) της μαζι για να παιξουνε με την Ηβη και στην αρχη η Ηβη ηταν μια χαρα και που και που του αγριευε. Δεν ξερω τι μπορει να φταιει. Μου φαινεται μικρη για να αγριευει απο τωρα σε σκυλια μεγαλυτερης ηλικας. Και αυτο που με παραξενευει πιο πολυ ειναι οτι την πηραμε απο ιδωτη και εμχρι τους δυο μηνες ζουσε με την μητερα και τα αδερφακια της. Συγγνωμη για την πολυλογια απλα ηθελα να εξηγησω ακριβως την κατασταση μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει!! :confused: :rolleyes:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Γεια σου Ηλέκτρα/Άκη
το σκυλάκι ζει στο σπίτι σου και φυσικό είναι να το θεωρεί χώρο του,λοιπόν θα ήταν καλύτερα να συναντά άλλα σκυλιά έξω απο το σπίτι(θύμισε μου την ηλικία της) ή να συναντιέται με ενήλικα κοινωνικοποιημένα σκυλιά στο δικό τους χώρο όπου έχουν μάθει να δέχονται τετράποδους επισκέπτες (κάποιο φιλικό σπίτι ίσως;),επίσης αυτό που λες για τα κουτάβια δεν είναι απαραίτητο,καλύτερα να συναναστρέφεται με ενήλικα σκυλιά που μπορούν να τη διορθώνουν

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Δυομιση μηνων ειναι περιπου η μικρη. Το κακο ειναι πως δεν ξερουμε πολλα φιλικα ατομα με σκυλια αλλα τωρα που το θυμηθηκα οταν την ειχαμε παρει μαζι μας σε ενα φιλικο σπιτι που ειχανε σκυλο δεν ηταν αγρια ηταν πολυ ησυχη. Αλλα και με την Σπιθα στηνα ρχη ηταν ησυχη και τωρα αρχισε να ξεθαρευει και να τσαμπουκαλευει. Αντε περιμενω πως και πως να ξεκινησει να πηγαινει βολτες για να γνωρισει πολλα σκυλια.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ίσως προσπαθεί να δει σε τι θέση βρίσκεται ιεραρχικά σε σχέση με τη Σπίθα,όταν μπορεί να βγεί βόλτα(σας αφήσει ο κτηνίατρος) κι αν μένετε Αθήνα βουρ για puppy park

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
είναι ένας χώρος όπου πληρώνεις 10 ευρώ αν δεν κάνω λάθος και μπαίνεις με το σκυλάκι σου,δεν έχεις όριο ώρας,έχει μέσα πισίνα,προπόνηση για κυναθλήματα(λογικά αυτό είναι εξτρα) και βασική υπακοή(νομίζω ένας φίλος μου είπε οτι υπάρχουν εκεί εκπαιδευτές που σου δίνουν συμβουλές χωρίς να πληρώσεις,εκτος κι αν θες να κανουν εκεινοι την εκπαιδευση οποτε λογικα πληρωνεις) τωρα τα γενικά υπάρχουν εκεί σκυλιά είτε με τους ιδιοκτήτες τους είτε χωρίς ,μπορείς να πιείς τον καφέ σου και να αφήσεις το σκυλί να παίζει κοιτοντας το απο μακρυα ή να κάτσεις εκεί μαζί της και να την κοιτάς απο πιο κοντά:)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
νομίζω οτι είναι το puppy και μετά το δεύτερο απο τα κανονικά(συνολικά 3 εμβόλια) μπορεί να συναναστρέφεται με άλλα σκυλιά,θα στα πει ο κτηνίατρος αυτά:)

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Εμενα μεχρι στιγμης εχει κανει το puppy και τις μενουνε τα αλλα δυο :D Ελπιζω να μπορει να βγει βολτα μετα το δευτερο για να αρχισει να κοινωνικοποιειται με αλλα σκυλια και ζωα!!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Η σκυλίτσα μου είναι ο τέλειος σκύλος για κοινωνικοποιήσεις το κουτάβι σου :p
Δηλαδή μπορεί να τις γαβγίζουν με μανία και εκείνη πλησιάζει και στ συνέχεια παίζουν.
Αν θες μπορούμε να κανονίσουμε συνάντηση .

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97