Κοινωνικοποίηση Ενήλικου Σκύλου

minipin

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
65
1
Πάτρα
Καλησπέρα σε όλους σας.
Τα τελευταία 3 σχεδόν χρόνια έχω έναν σκύο ράτσας miniature pinscher. Όταν τον είχα πρωτοπάρει, μόλις είχα μετακομίσει και ήμουν σε μια νέα πόλη μόν μου με αποτέλεσμα να μην έρχεται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους.
Τώρα όποτε έρχεται σε απαφή με κάποιον καινούριο άνθρωπο (ειδικά όταν έρχεται κάποιος στο σπίτι πρώτη φορά) του γριλίζει και του γαυγίζει, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να φοβούνται.
Δεν ξέρω τι να κάνω, θέλω να μπορεί να γνωρίζει κόσμο και να είναι ήρεμος, ώστε ο άλλος να μπορεί να τον προσελκύσει.

Το άλλο θέμα που έχουμε είναι στις βόλες, τις περισσότερες φορές που βλέπει μεγάλο σκύλο γριλίζει και του επιτίθεται. Με τα μικρά σκυλάκια δδεν έχουμε πρόβλημα.

Θα ήθελα τις συμβουλές σας, μιας και δεν ξέρω τι να κάνω και αυτή η κατάσταση με αγχώνει πολύ. Είμαι διαθέσιμη και έχω όλη την καλή διάθεση να δουλέψω και να ασχοληθώ μαζί του για να το ξεπεράσουμε αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Δεν έχω και Πολύ εμπειρία να σου πω τι να κανεις ακριβως.
Περιπου κάτι τέτοιο είχε και ο δικός μου αλλά με τον Καιρό με σωστη κοινωνικοποίηση έχει φτιαξει αρκετά.
Αυτο το ξεκινας απο μικρή ηλικία για να μην έχει προβλήματα σαν αυτά που ειπες,αλλά μην ανχωνεσαι φτιάχνεται και τώρα αλλά θέλει Πολύ δουλιτσα. Απο εκπεδευση πως παει? Ενωω τα βασικά τα ξέρει?(κάτσε,μείνε κλπ)

Ίσως μια καλη άσκηση θα ηταν να βάλεις ενα φιλο σου να τον προσεγγίσει με ένα μπισκοτακι και ανα δεν γρυλισει του το δίνει. Κάτι τέτοιο τελως πάντων.
Ας πουν και τα άλλα μελοι την γνωμη τους μιας και έχουν περισσότερη εμπειρία.

minipin

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
65
1
Πάτρα
Με τα βασικά καλά τα πάει. Μαθαίνει γρήγορα και εύκολα. Θα το προσπαθήσω και αυτό με το μοισκότο σε ευχαριστώ πολύ:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν έχεις την δυνατότητα, να μιλήσεις με έναν καλό εκπαιδευτή;
Να κάνετε ίσως ένα-δυό μαθήματα, να σου δώσεις κάποιες σωστές κατευθύνσεις;

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Καλησπέρα σε όλους σας.
Τα τελευταία 3 σχεδόν χρόνια έχω έναν σκύο ράτσας miniature pinscher. Όταν τον είχα πρωτοπάρει, μόλις είχα μετακομίσει και ήμουν σε μια νέα πόλη μόν μου με αποτέλεσμα να μην έρχεται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους.
Τώρα όποτε έρχεται σε απαφή με κάποιον καινούριο άνθρωπο (ειδικά όταν έρχεται κάποιος στο σπίτι πρώτη φορά) του γριλίζει και του γαυγίζει, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να φοβούνται.
Δεν ξέρω τι να κάνω, θέλω να μπορεί να γνωρίζει κόσμο και να είναι ήρεμος, ώστε ο άλλος να μπορεί να τον προσελκύσει.

Το άλλο θέμα που έχουμε είναι στις βόλες, τις περισσότερες φορές που βλέπει μεγάλο σκύλο γριλίζει και του επιτίθεται. Με τα μικρά σκυλάκια δδεν έχουμε πρόβλημα.

Θα ήθελα τις συμβουλές σας, μιας και δεν ξέρω τι να κάνω και αυτή η κατάσταση με αγχώνει πολύ. Είμαι διαθέσιμη και έχω όλη την καλή διάθεση να δουλέψω και να ασχοληθώ μαζί του για να το ξεπεράσουμε αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ
το σκυλακι ειναι αρσενικο;προσπαθησε και στις 2 περιπτωσεις να εισαι ηρεμη και μην μπαινεις σε σταση ετοιμοτητας γιατι το μεταδιδεις στο ζωο.οταν βλεπεις αλλο σκυλο απο μακρια στη βολτα κρατα τον διπλα σου με το λουρι και αρχισει επιθεση καντου μεταβολη και πηγαινε τον λιγο παρακατω. Ξανασταματα τον και περιμενε να περασει το αλλο σκυλι παλι και ξανα τα ιδια. Πρεπει να τον δουλεψεις λιγο γιατι σου εχει ξεφυγει ο σκυλος. Στο σπιτι ηρεμησε εσυ πρωτα και αυτος που μπαινει το ιδιο, προσπαθησε να μπαινεις μπροστα απο το σκυλο οταν ανοιγεις την πορτα και αυτος που μπαινει να μην του δινει σημασια και να ειναι ηρεμος...

minipin

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
65
1
Πάτρα
Ναι ναι είναι αρσενικός.
Αυτό έχει σημασία? Μπορεί να επιδυνώνει την κατάσταση?
Σε ευχαριστώ πολύ. Πολύ καλές οι προτάσεις σου.
Όσο για τη λύση του εκπαιδευτή, δεν νομίζω ότι έχω την οικονομική δυνατότητα, αλλά άμα δω ότι δεν μπορώ να το δουλέψω μόνη, μάλλον εκεί θα καταφύγω..