Κληρονομικές ασθένειες σε Shih Tzu

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Η κολλητη της μαμας μου θελει μικροσωμο σκυλι και προτιμαει σιχ τσου.

Της ειπα να ανεβει την αλλη εβδομαδα στην εκθεση (μενει Κρητη) να δει και αλλες φυλλες (και θα ερθει)

Νομιζω ελληνικο εκτροφειο,με σιχ τζου, δεν υπαρχει.

Ψαχνω Ευρωπη

Βρηκα 2 εκτροφεια(νομιζω καλα) στη Γαλλια.

Αυτο που δεν ξερω καθολου για τη φυλη ειναι οι κληρονομικες της ασθενειες,να υποθεσω ο προγναθισμός,άλλες?

Γνωριζει καποιος περισσοτερα :confused:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Βραχυκέφαλη φυλή δεν είναι? Φαντάζομαι θα έχει τα τυπικά προβλήματα...
Αν θυμάσαι στην έκθεση του ΟΚΑ ένα σιχ τσου είχε πάρει πολύ καλή θέση (δε θυμαμαι ακριβώς, δεύτερο, τρίτο BIS?). Αλλά δεν έχω ιδέα ποιος το είχε...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Shih Tzu

• Renal cortical hypoplasia
  • Cleft lip and palate
  • Von Willebrand's disease
  • Hypertrophic pyloric gastropathy
  • Entropion
  • Trichiasis
  • Dermoid cysts
  • Prolapsing nictitans gland
  • Chronic keratitis
  • Corneal ulcers
  • Progressive retinal atrophy
  • Vitriol syneresis
  • Retinal detachment
  • Hypospadia
  • Achondroplasia
  • Atopy
Πηγή: http://home.gci.net/~divs/disease/dbpgs/s.html

Δεν ξέρω την φυλή προσωπικά, απλά είχα κρατήσει το link για τις γεννετικές ασθένειες που είχε ποστάρει κάποιο μέλος πριν λίγο καιρό (με μια πρώτη ματιά δεν βρήκα το post και ήταν πιο γρήγορο να παραθέσω κατευθείαν το link, αλλά αν ψάξεις θα το βρεις) και σκέφτηκα ότι μπορεί να βοηθήσει.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Νομιζω ελληνικο εκτροφειο,με σιχ τζου, δεν υπαρχει.
Δυστυχώς υπάρχει. Και λέω δυστυχώς γιατί (αυτό τουλάχιστον που ξέρω εγώ, δεν ξέρω αν υπάρχει κι άλλο) η "κυρία" που το εχει είναι για πολύ ξύλο. Κατεβαίνει μάλιστα (απ' ότι μου είπανε) και στις εκθέσεις.
Σκόπευα να την καταγγείλω στον ΚΟΕ, αλλά λίγο που το συζήτησα κατάλαβα ότι είναι μάταιο να ασχοληθώ.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Δε νομίζω να έχει σχέση.
Αυτή η "κυρία" που λέω εγώ, έχει επωνυμία εκτροφείου και κατεβαίνει και στις εκθέσεις. Έχει στο site της και φωτογραφίες με διακρίσεις.
Δίνει τα κουτάβια χωρίς pedigree και τα δίνει όταν γίνουνε 35 ημερών. Μετά τις 35 μέρες λέει η μαμά τους δεν τα θέλει πια τα διώχνει. Αυτά στο μεταξύ είναι "κανονικά σκυλάκι" και δεν υπάρχει λόγος να τα κρατήσει περισσότερο. Μετά τις 35 μέρες, όπως χαρακτηριστικά μου είπε, είναι έτοιμα να πάνε φαντάροι!
Αν επιτρέπεται να πω ποιά είναι, πολύ ευχαρίστως να σας πω.

zoe.d

New Member
28 Απριλίου 2011
4
0
η ''κυρια''με τα σιχ τζου και τα πεκινουα με εδωσε κουταβι 2 μηνων,ισα που το κρατησα στην αγκαλια μου και σε 48 ωρες πεθανε!!!!!!!!!!!!!!!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Προφανώς διότι πήρες παπυμιλούδικο σκυλί αντί να πας σε εκτροφέα. Κρίμα το σκυλάκι. :( Ελπίζω να καθίσεις στο φόρουμ και να διαβάσεις πώς διαλέγουμε εκτροφέα και πως δεν πάμε ποτέ σε πετσοπά ή αγγελία. Τέλος, ελπίζω να καταγγείλεις την "κυρία" στην εφορεία για φοροδιαφυγή και στην αστυνομία για παράνομη εισαγωγή σκύλων και για να πάρεις τα λεφτά σου πίσω. Το πιθανότερο μάλιστα είναι ότι το σκυλάκι σου δεν ήταν καν δυο μηνών.

Καλωσήρθες στο φόρουμ. Άνοιξε, αν θέλεις, ένα θέμα να συστηθείς ώστε να σε βοηθήσουν τα μέλη στην αναζήτησή σου.

olympiaful

New Member
6 Δεκεμβρίου 2011
1
0
καλησπέρα..είμαι σε αναζήτηση six τζου και η αλήθεια είναι ότι έχω psiloxathei και δεν μπορώ να βγάλω άκρη.υπάρχει κάποιος που μπορεί να με κατευθύνει κάπου υπεύθυνα??? πριν λίγο μιλούσα με την κυριά' εκτροφέα και μόλις μπήκα στο forum τυχαία και διάβασα τα σχόλια....είμαι πάλι στο μηδέν...pls help!!1

.....................................................................................................................................................
Tα greeklish απαγορεύονται από τους κανονισμούς του forum

Last edited by a moderator:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Κάπου έχουμε ξανασυζητήσει για αυτή την κυρία και είχε πει ο tangerin ότι η μία φωτογραφία που έχει στα πεκινουά είναι δικού του σκυλιού.
Δεν μπορώ να βρω το θέμα, γιατί δεν θυμάμαι καθόλου πιο ήταν το βασικό θέμα συζήτησης :(
Προσωπικά, το site τους και ο τρόπος που παρουσιάζει τα σκυλιά και τη δουλειά τους, δε μου αρέσει καθόλου.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Δυστυχώς υπάρχει. Και λέω δυστυχώς γιατί (αυτό τουλάχιστον που ξέρω εγώ, δεν ξέρω αν υπάρχει κι άλλο) η "κυρία" που το εχει είναι για πολύ ξύλο. Κατεβαίνει μάλιστα (απ' ότι μου είπανε) και στις εκθέσεις.
Σκόπευα να την καταγγείλω στον ΚΟΕ, αλλά λίγο που το συζήτησα κατάλαβα ότι είναι μάταιο να ασχοληθώ.
Γιατι ειναι ματαιο ν'ασχοληθεις κ δεν την καταγγελεις?
Επειδη ειναι επισημα "εκτροφεας"?

sindy

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
52
0
καλησπερα!Θα ήθελα πολυ να μου πειτε ποια ειναι αυτη η κυρια!Σας παρακαλω...αν δεν θελετε εδω μπορειτε να μου στειλετε inbox. ευχαριστω