Κλαψούρισμα...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ρε σεις, μπορείτε να με βοηθήσετε να σταματήσω το κλαψούρισμα του Μουφ? Γενικώς κλαψουράει άμα βαριέται, ή θέλει να του παραχωρήσω το ψυγείο για να το αδειάσει, άμα το αυτοκίνητο δε σταματάει για να κατεβεί εκεί που ΑΥΤΟΣ θέλει, άμα κάνω ότι κοιμάμαι και χουζουρεύω και δε σηκώνομαι σαν ελατήριο μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι και γενικώς μου δίνει στα νεύρα. Του λέω ένα αυστηρό "stop it" ή "hey!" και τον πιάνω και από το σβέρκο όπως το ίνδαλμά μου (ο Cesar Millan), αλλά πρέπει να αγριέψω αρκετά για να σκάσει, οπότε πάει παρακάτω, ξαπλώνει, αναστενάζει βαθειά και σκάει. Εννοείται ότι ΠΟΤΕ δε δέρνω το Μουφ!:eek:

Κλαψούριζε πάντως ήδη από την πρώτη μέρα που τον πήρα διότι φύγαμε από τη φάρμα που τον είχανε. Μετά αποφάσισε ότι του άρεσα και κλαψούριζε διότι δε φτάναμε όσο γρήγορα ήθελε αυτός στο σπίτι. Αλλά πάντως κλαψουρίζει. Ο ένας του εκπαιδευτής στον όμιλο μου είπε ότι με έχει εκπαιδεύσει καλά (ο Μουφ, όχι ο εκπαιδευτής), η δε εκπαιδεύτριά του για agility μου είπε να τον αγνοήσω τελείως ή να τον κλείσω σε άλλο δωμάτιο. Και ναι μεν το κάνω και δε συνεχίζει το κλαψούρισμα, θα ήταν όμως καλό να του το έκοβα μια και καλή. Κυρίως δε στο αυτοκίνητο διότι με ενοχλεί πολύ να γκρινιάζει μέσα στ' αυτί μου.

Έχετε καμιά καλή συμβουλή? Υπόψη σας ότι μου ψιλοαρέσει ότι κουταβίζει ακόμα και ίσως να φταίω κι εγώ που δεν κάθεται τελείως σούζα. Ψυχολογικό μου είναι αυτό.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Νομίζω ότι όλοι εδώ μέσα έχουμε καταλάβει πόσο καλά σ' έχει εκπαιδεύσει ο Μουφ.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αγνοείς τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές όπως αυτή. Προφανώς θέλει τη σημασία σου και η αρνητική προσοχή δεν παύει να είναι προσοχή. Οι πράξεις του ή πρέπει να συνοδεύονται από αρνητικές συνέπειες αν δε σε ευχαριστούν ή από αδιαφορία.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
OK, ευχαριστώ. Όμως τι εννοείς αρνητικές συνέπειες? Εννοείται ότι δεν τον ταΐζω άμα φωνάζει για παραπάνω και κλαψουρίζει. Και πώς αντιμετωπίζω το οδήγημα και το κλαψούρισμα? Να τον βάλω στο κλουβί του όταν είμαστε στο αυτοκίνητο? Δεν αντέχω να τον βάλω στο κλουβί. Όπως μου το δώσανε, έτσι το έχω, απλώς τον έφερα από το Μίσιγκαν διότι δε γνωριζόμαστε τότε καλά και έπρεπε και να οδηγήσω 7 ώρες μέχρι το σπίτι. Τώρα όμως γκρινοκοπάει ακόμα και όταν πάει για τα μαθήματά του.

Με την αδιαφορία πάντως τον σταμάτησα να κλαψουρίζει όταν φεύγω το πρωί και πάω στη δουλειά μου.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Αρνητική συνέπεια εννοώ, όπου τον πονεί και όπου τον σφάζει. :D Εσύ ξέρεις καλύτερα τι στοιχίζει περισσότερο στον σκύλο σου. Αν π.χ. η παρέα σου έχει μεγάλη αξία, απομόνωση. Ή θα πρέπει να του αφαιρέσεις κάτι ευχάριστο ή να προσθέσεις κάτι δυσάρεστο ως συνέπεια μιας άσχημης συμπεριφοράς του.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ρε Noela, χίλια ευχαριστώ! Το αγνόησα αγρίως και δεν το κανάκευα σήμερα το βράδυ δίνοντάς του λιχουδιές και έσκασε. Το κλαψούρισμα θα έλεγα ότι μειώθηκε κατά 80%! Το πρόβλημά μου δυστυχώς είναι ότι δεν είμαι ποτέ συνεπής και αφήνω το Μουφ-Μουφ να με τουμπάρει. Τώρα κάθεται σαν αγγελάκι και ροκανίζει ένα κόκκαλο με μεγάλη αφοσίωση. Επίσης σταμάτησε να ζητιανεύει ομελέττα το πρωί, αλλά εξακολουθεί να ζητιανεύει σταφύλια. Φυσικά δεν του δίνω.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Το πρόβλημά μου δυστυχώς είναι ότι δεν είμαι ποτέ συνεπής και αφήνω το Μουφ-Μουφ να με τουμπάρει.
Αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να θέσετε όρους στους οποίους να είστε συνεπείς και να τηρείτε πάντα όσοι ζείτε με τον Μουφ. Πώς θα σας πάρει σοβαρά το σκυλί αν τη μια επιτρέπεται κάτι και την άλλη όχι; Άσε που ούτε που θα ξέρει τι επιτρέπεται και τι όχι κι εφόσον έχει λειτουργήσει κάτι έστω και μια φορά θα το ξαναδοκιμάζει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Σωστόν. Σήμερα είχα πολύ λίγο κλαψούρισμα κι αυτό ήτανε διότι όντως ήθελε να βγει έξω για προς νερού του. Το υπόλοιπο ήτανε αγγελάκι. Βεβαίως δε θα του αρέσει τώρα που θα τον βγάλω έξω και μετά θα τον παρατήσω για τέσσερεις περίπου ώρες αλλά δεν αντέχω να πάω στο St. Louis και να τον έχω στο αυτί μου συνέχεια και μετά πίσω.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Ελπίζω γενικά να μη του δίνεις σταφύλια γιατί είναι πολύ επικύνδινα για την υγεία του... επίσης έχεις δοκιμάσει να τον κοιτάξεις στα μάτια έντονα και να του πεις ΣΚΑΣΕ!!! ??? :):D;):p

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Η οπτική επαφή και ο τόνος της φωνής μας είναι τα πιο σημαντικά στο να επιβληθούμε στο σκυλί.

Αν τον κοιτάς στα ματια και με αποφασισμένο ύφος του πεις.. ΣΤΑΜΑΤΑ.. με κοφτό τρόπο..
ίσως πιάσει.
Αν δεν πιάσει, κανε ένα θόρυβο πριν για να του τραβήξεις την προσοχή ,όπως χτυπα τα χερια σου μεταξυ τους η χτυπα το τραπέζι με το χέρι σου.

Μόλις σε κοιτάξει πες του με κοφτό σοβαρό ύφος με έντονο τόνο κοιτώντας το στα ματια ΣΤΑΜΑΤΑ.
η σκάσε..και οι δυο παραλλαγές το ίδιο κάνουν..:p:p:D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Και πώς αντιμετωπίζω το οδήγημα και το κλαψούρισμα? Να τον βάλω στο κλουβί του όταν είμαστε στο αυτοκίνητο? Δεν αντέχω να τον βάλω στο κλουβί.
να παρεις αυτό το dog bag.... ειναι πολύ καλό!! σα σκηνούλα είναι.... δε μοιάζει με κλουβί και έχει "σιτες" πανω και τρυγύρω όποτε μπορεί να σε βλέπει και να τον βλέπεις και να σου κάνει παρέα... http://www.doghaus.co.uk/dogbag.htm

Εγώ το είχα σπίτι καμια βδομάδα με ανοιχτή την πόρτα και το είχε σα σπιτάκι (είχε μέσα το μαξιλάρι του....). Σήμερα για πρώτη φορά το έβαλα στο αυτοκίνητο.... μπήκε (με λίγο ψυχολογικό "σπρώξιμο"), εκλεισα την πόρτα και μετά όλα καλά! Έριξε τους ύπνους του δικαίου μεσα στη σκηνούλα.... λίγο μόνο στριφογύριζε στην αρχή και μετά τίποτα!! Στο τέλος της εβδομάδας θα το δοκιμάσω και στο καράβι....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ελπίζω γενικά να μη του δίνεις σταφύλια γιατί είναι πολύ επικύνδινα για την υγεία του... επίσης έχεις δοκιμάσει να τον κοιτάξεις στα μάτια έντονα και να του πεις ΣΚΑΣΕ!!! ??? :):D;):p
Όχι, δεν του δίνω σταφύλια διότι είναι τοξικά. Επίσης η σοκολάτα είναι επικίνδυνη, ξέρω άτομο που άφησε τη σοκολάτα κατά μέρος διότι μαγείρευε γλυκό, πήγε ο σκύλος της, την καταβρόχθισε και έμεινε στον τόπο!

Και ναι, τον κοιτάζω στα μάτια και του λέω ΣΚΑΣΕ και ΚΟΦΤΟ και διάφορα άλλα και τα χέρια μου χτυπάω, αλλά είναι πονηρότατος. Με κοιτάζει κι αυτός στα μάτια (που δε συνηθίζουν οι σκύλοι, αλλά τούτος εδώ θέλει να με εκπαιδεύσει) και γκρινοκοπάει. Καμιά φορά μάλιστα μου κάνει και την κίνηση την απότομη προς το πρόσωπό μου μιμούμενος το δικό μου χούι όταν λέω ότι θα τον φάω! Να με φάει πάντως δεν έχει προσπαθήσει ως τώρα.:p

Kopritis, σε τι καράβι θα τον βάλεις? Για πόσο μακρύ ταξίδι μιλάμε?

Πάντως, Noela, σήμερα δεν κλαψούρισε ΚΑΘΟΛΟυ ως τώρα (είναι 8 το πρωί!). Ευχαριστώ πολύ που με έβαλες σε κάποιο δρόμο. Τώρα κάθεται σαν αγγελάκι στα πόδια μου και έχει πάρει εκείνο το γλυκούτσικο ύφος.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ξερεις οτι εχεις στην κατοχη σου εναν σκυλο που η ρατσα του θεωρειται ως η πιο εξυπνη στον κοσμο μαζι με τα μπορντερ κολυ?Γνωριζεις οτι αυτο το σκυλι χρειαζεται καθε μερα δουλεια και οταν λεω δουλεια εννοω πραγματικη δουλεια και χρειαζεται ευθυνες δηλαδη χωρο ειναι ακομα ποιμενικος πιο ποιμενικος δεν γινεται,εγω νομιζω οτι το οτι μουρμουριζει ειναι κλασσικο της ρατσας οπως και του οτι γαβγιζει οταν κανει αγκιλιτι,θελει να του μιλας γιατι απλως ΠΛΗΤΕΙ,και δεν ειναι τοσο λυση η τιμωρια,πιστευω οτι ξερεις τι σκυλο εχεις στην κατοχη σου,μισος ανθρωπος,αν δεν δουλευει μπορει και να αρχισει να δανγκωνει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Καλέ το ξέρω. Να δεις πόσο του μιλάω. Τον βγάζω επίσης έξω βόλτα κανονική, βόλτα σκυλόπαρκου, βόλτα στο αγαπημένο του πάρκο, κάνει και treadmill στο σπίτι, πάει agility, παίζει agility τον κήπο και πάει και competitive obedience. Επίσης τρώει με δώδεκα μασέλες, αλλά αυτό δεν θεωρείται ξόδεμα ενέργειας.:D Από άλλη δουλειά θεωρεί ότι φυλάει το σπίτι από τους κακούς που καιροφυλαχτούν να με φάνε. Για βοσκή δεν τον βλέπω διότι αυτό που θέλει να κάνει είναι να παίζει με τα ζώα, όχι να τα βόσκει (τουλάχιστον έτσι έκανε στις φάρμες που έχει ζήσει/φιλοξενηθεί). Αγαπά επίσης και το κολύμπι και του αγόρασα δικιά του πισίνα, τεράστια, από αυτές τις αμερικάνικες για να πλατσανάει το καλοκαίρι.

Τώρα για την εξυπνάδα του έχεις απόλυτο δίκιο. Ξέρει να μαγειρεύει, να σκουπίζει (με το ρομπότ όμως, προφανώς όχι με κανονική σκούπα) και κυρίως να ψυχολογεί άτομα σαν και μένα για να τα κάνει ό,τι θέλει. Πάντως το κλαψούρισμα το είχε πάντα, ακόμα και τότε που ζούσε στη φάρμα στο Μίσιγκαν και τον είχανε ξαμολυτό όλη μέρα, έτρεχε με εφτά σκυλιά, είχε και στενή φίλη σκύλα και του κάνανε και όλα τα χατήρια, συμπεριλαμβανομένου και του να πηγαίνει να χλαπακιάζει όποτε του κάπνιζε και όσο του κάπνιζε.

Μιλάμε για σούπερ Μουφ τώρα!:D:D Αν έχετε όμως τίποτα άλλες ιδέες για να τον βάζω να κάνει, δώστε τις διότι θα είναι χρήσιμες. Σπίτι πάντως έχουμε πλήρες σετ agility που το στήνω στο χωράφι που συνορεύει με τον κήπο μας ώστε να τρέχει και να πηδάει εμπόδια.

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ παντως την δικιά μου την έπαιρνα στο νησί μου, 4 ωρες καράβι + την ώρα από το σπ'ιτι στο καράβι κι από το καράβι στο χωριό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!Ένα μόνο ατύχημα έιχαμε την πρώτη φορά που ήταν 5 μηνών και κατούρησε στο καράβι και τα μαζεύαμε!:p:p
Βέβαια εγώ τότε το σκυλί το έιχα κατάστρωμα μαζί μου κι όχι σε κλουβί...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω ειχα με δυο σκυλία 27ωρες ταξιδη Βενετια-Ηγουμενιτσα αλλα καραβι, σε box ηταν ομως αρκετες ωρες,αλλα τα εβγαζα και που και που, συνολικα 20 ωρες Μινστερ Βενετια στο αυτοκινητο,συν καραβι,συν Ηγουμενιτσα Δραμα 14 ωρες αυτοκινητο,κουβαλουσα 3100 κιλα τρειλερ και επιτρεπεται μεχρι 80κμ.μονο,τα αλλα δυο ηρθαν με αεροπλανο απο Γερμανια αλλα ειναι 2.45 λεπτα συν 2ωρες επιβειβασει αποβειβασει,πρεπει να μαθεις τη συνθηκες επικρατουν στο χωρο πισω γιατι ειναι μεγαλο ταξιδη.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δύσκολο με αεροπλάνο από αμερική..... δεν ξέρω.... εγώ θα το ξανασκεφτόμουν..... όχι οτι δε γίνεται, φυσικά και γίνεται..... αλλά είναι πολύ στρεσσαριστικό για το σκύλο.... και εν πάση περιπτώση, θα του ξεκίναγα crate training αμεσα..... δε μπορει να τον βάλεις πρωτη φορά σε κλουβί για 10-ωρο ταξίδι με αεροπλάνο! Θα τα παίξει ο σκύλος! Μάθε του τουλάχιστον το κλουβι (κάνε και εξάσκηση για πολλές ώρες, χωρίς εσένα δίπλα, με θορύβους κτλ....)

Επίσης, το αυτοκίνητο είναι αλλη υπόθεση, γιατί είσαι δίπλα... ακόμα και στο καράβι,εχεις τη δυνατότητα να πηγαίνεις να τον βλέπεις.... το αεροπλάνο είναι αλλιώς!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Crate-trained είναι ήδη ο Μουφ, αλλά δεν το χρησιμοποιώ το ρημάδι μη μου κατσιάσει και μου μαραζώσει. Στον όμιλο που πάμε καμιά φορά για πράγματα εκτός παιχνιδιών τον βάζουνε μέσα σε crate. Στην αρχή στριτζώνεται κοιτάζοντάς με για να με τουμπάρει, μετά όμως το παίρνει απόφαση και δε λέει τίποτα. Το μακρύτερο ταξίδι που έκανε ήτανε Μίσιγκαν-Ιλλινόι όταν τον πρωτοπήρα και γκρίνιαζε αρκετά στο δρόμο μέσα στο crate. Βέβαια του ήτανε και άγνωστα όλα.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
να παρεις αυτό το dog bag.... ειναι πολύ καλό!! σα σκηνούλα είναι.... δε μοιάζει με κλουβί και έχει "σιτες" πανω και τρυγύρω όποτε μπορεί να σε βλέπει και να τον βλέπεις και να σου κάνει παρέα... http://www.doghaus.co.uk/dogbag.htm
Δοκίμασα με πολύ καλά αποτελέσματα το λουρί που δένει στη ζώνη στο πίσω κάθισμα. Λίγο μεκαλύτερο μάκρος για να μπορεί να κάθεται εκτός από να ξαπλώνει και φυσικά μια παλιά κουβέρτα για τις τρίχες.

Ο μικρός, αν και γενικά δεν έχει μάθει να περιορίζεται (τώρα αρχίσαμε να τον δένουμε για λίγη ώρα κάθε μέρα) το πήρε πολύ καλά. Αφού βολεύτηκε μετά από 1-2 λεπτά, την έπεσε για ύπνο και όλα καλά.

Έχει πια μάθει να μπαίνει στο πίσω κάθισμα και κάθεται αμέσως να του περάσω το ειδικό λουρί :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog