Κλαψούρισμα

Eirini1988

Member
22 Δεκεμβρίου 2015
12
4
36
Αθήνα
καλησπέρα κι απο εμένα στη διαφωτιστική παρέα σας. Εδώ κι 7 μήνες, μεγαλώνω ενα σκουπιδοκουταβάκι που βρήκα σε κάδο πεταμένο, όντας 35 ημερών κ σκάρτο κιλό.
Τώρα, δηλώνει κούταβος 29 κιλών κι 8 ολόκληρων μηνών. Και μαζί με τους μήνες ήρθε και η παραξενιά μας. Κι εξηγούμαι...

Ενώ ξέρει απο βασικές εντολές τύπου, "κάτσε", "μείνε", "κάτω", "μη" κλπ κλπ, τον τελευταίο μήνα, και χωρίς ύπαρξη παθολογικής αιτίας, κλαψουρίζει μες στο σπίτι. Σχεδόν συνέχεια. Και πάει προς την εξώπορτα του διαμερίσματος κ στέκεται εκεί. Κοινώς, σα να μας λέει (εμένα και του φίλου μου), θέλω βόλτα.
Βγαίνει 2 φορές τη μέρα, όπου και παίζει σε πάρκο με άλλα σκυλάκια περί τη 1 ώρα. Για ποιό λόγο εδώ κι 1 μήνα κάνει αυτό τον εκνευριστικό ήχο, σα να φρενάρει φορτηγό σε κατηφόρα;

Σημειωτέον, τον αγνοούμε και οι 2 όταν το κανει αυτό, αλλά οταν φτάνω στο αμήν, του ζητάω επιτακτικά να μπει στο κένελ του κι απλά να κάτσει. Κι εκεί ηρεμεί.

Καμία ιδέα; Σας ευχαριστώ πολύ!

Eirini1988

Member
22 Δεκεμβρίου 2015
12
4
36
Αθήνα
Το έχω ήδη κάνει κι αυτό αν και το σταμάτησα άμεσα, μιας και η δουλειά μας, δεν επιτρέπει πάντα 3 βόλτες κι έτσι δε θέλαμε να συνηθίσει.
Αλλά ακόμα κι όταν δοκιμαστικά, τον βγάλαμε 3 φορές, με το που γυρίσαμε σπίτι, ξεκίνησε πάλι την καραμούζα.
(Την οποία κάνει και μες στο αυτοκίνητο μέχρι να αποκοιμηθεί)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
γενικά κλαιει για να τραβήξει τη προσοχή σας? πως ειναι σαν χαρακτήρας γενικά??
Μπαίνει και στην εφηβεία παίζει και αυτό το ρόλο του....

Eirini1988

Member
22 Δεκεμβρίου 2015
12
4
36
Αθήνα
Σαν χαρακτήρας, είναι καλόβολο σκυλάκι. Αλλά όχι αυτό που κάνεις ο,τι θες. Γενικά έχει άποψη και φροντίζει να δείχνει τα όρια του. Δεν δέχεται τα πάντα αδιαμαρτύρητα, όπως πχ να του πιάσεις τα πόδια.
Άλλαξε απ οταν μπήκε στον 7 μήνα, κι αν κρίνω απ το πως κάνει όταν είναι στο πάρκο, ενδεχομένως να...θέλει κοπέλα.
Ωστόσο, πως καταφέρνω και μετριάζω την ενοχλητική του συμπεριφορά; Η αγνόηση είναι λύση;

Τι τραβάω η άπειρη σκυλομάνα... :)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Εαν σου δίνει δείγματα ότι γίνεται άντρας,μάλλον ήρθε η ώρα για στειρωση....

εμένα πχ μικρότερη μας κοιτούσε και γαυγιζε οπότε ήθελε να παίξουμε. Την αγνοούσαμε τελείως,φευγαμε ανέκφραστοι από το δωμάτιο. Κατάλαβε ότι έτσι μένει μόνη της και το σταμάτησε...δοκίμασε το ίσως πιάσει και για σας...

Το να δέχεται άγγιγματα δεν είναι αυτόματο,είναι κάτι στο οποίο εκπαιδεύεις τον σκύλο από μικρό...ο δικός σου ακόμα μικρός είναι μπορείς να αρχίσεις να τον εκπαιδεύεις να δέχεται κόψιμο νυχιών,καθάρισμα αυτιών,πείραγμα στα δόντια στα μάτια στο σώμα κλπ. Θα βοηθήσει αρκετά και εσένα και τον κτηνίατρο και τον σκυλάκο σου

Eirini1988

Member
22 Δεκεμβρίου 2015
12
4
36
Αθήνα
Αγγίγματα όπου αλλού, δέχεται άνετα. Καθαρίζουμε τα αυτιά μας σαν κύριοι, κάνουμε μπάνιο σαν κύριοι, αλλά αν μας πειράξεις τα πατούσια θα υπάρξει θέμα.
Τα νύχια του τα κόβω ενώ χαλαρώνει μπροστά στη σόμπα αλογόνου και τον παίρνει ο ύπνος. Μόνο έτσι.

Σχετικά με τη στείρωση, 3/3 κτηνιάτρους μου είπαν, αφού κλείσει χρόνο. Τώρα όντως 8 μηνών, είναι πολύ "επιβλητικός" και με άλλα σκυλιά μεγαλύτερά του αρσενικά, και με άλλες κοπέλες. Η λύση γι αυτήν την επιβολή είναι στείρωση, που αποφασίσαμε να του κάνουμε, αλλά μας αποτρέπουν μιας κι ακόμα θεωρείται "μωρό".

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
θελει και πρεπει να ασχολειστε περισσοτερο μαζι του...
για να σταματησει να κλαιει θα προτεινα ..
οταν βγαινετε εξω αντι να παιζει με αλλα σκυλια παιξτε εσεις μαζι του...
οι 2 φορες δεν του φτανουν ουτε σαν εκτονωση οχι μονο για τα τσισα ετσι οταν θελει να βγει παει και κλαιει
αν μαθετε να παιζει μαζι σας κι οχι με αλλα σκυλια αντι να κλαιει να βγει εξω θα σας παρακαλαει να παιξετε μαζι...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το θέμα της στείρωσης είναι "περίεργο". Άλλοι την προτείνουν παντού και πάντα, άλλοι μόνο αν υπάρχει ιατρικό θέμα. Εγώ είμαι της δεύτερης συνομοταξίας, οπότε θα διαφοροποιηθώ ως προς το "αρχισε να αντριεύει...στειρώστε τον".
Όπως είπε και ο @GRDANE λέτε ότι πάει βόλτα σε παρκο με αλλα σκυλιά... τι κάνει εκεί; Με εσάς πώς και πόσο ασχολείται στη βόλτα του;
Η "καραμούζα" μήπως μπήκε επειδη ίσως εκείνη την ώρα περνάει καμια θηλυκιά σε οίστρο;

• Like
Reactions: vas and Lavernne

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Η "καραμούζα" μήπως μπήκε επειδη ίσως εκείνη την ώρα περνάει καμια θηλυκιά σε οίστρο;
Aυτό θα έγραφα και εγώ... Μήπως κάποιο κοριτσάκι είναι σε οίστρο και γιαυτό κλαψουρίζει το αγόρι σας;;

Όσον αφορά τη στείρωση, εξαρτάται και από το πως το έχετε σκεφτεί εσείς.
Εγώ πχ με τη μικρή μου, ήξερα οτι θα τη στειρώσω από τη στιγμή που την υιοθέτησα. Βέβαια, μετά μας προέκυψε και ιατρικός λόγος, οπότε ήρθε και έδεσε.

Αν αντέχετε το μόνιμο κλαψούρισμα όταν έχουν οίστρο οι θηλυκές και μπορείτε να τον κάνετε καλά όταν βρεθεί σε πάρκο με μία τέτοια, τότε μη τον στειρώνεται..
Αν όμως ήταν στο πλάνο σας, τότε μιλήστε με το γιατρό σας για τις λεπτομέρειες.

Eirini1988

Member
22 Δεκεμβρίου 2015
12
4
36
Αθήνα
Μαζί του ασχολούμαστε με χρόνο ποιοτικό, όχι τοσο ποσοτικό θα έλεγα. Κοινώς, παίζουμε μαζί του, πετάμε αντικείμενα να τα φέρει, τραβάμε μια πετσέτα που είναι αγαπημένο του σπορ, κλπ.
Αυτό γίνεται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά σίγουρα, όχι συνεχώς.

Το κλαψούρισμα του όμως στο διαμέρισμα μέσα, θα το έλεγες και συνεχές αν εξαιρέσεις τις ώρες που παίζει ή κοιμάται. Σκυλί άλλο στον όροφο, και δη θηλυκό, δεν υπάρχει ώστε να του προκαλεί την ανησυχία αυτή.

Όσο είναι στο πάρκο παίζει κυρίως με τα άλλα σκυλιά γιατί είναι πολύ κοινωνικός, είτε γιατί απλά ειναι ενθουσιώδης λόγω κουταβοηλικίας. Όσο παιζει λοιπόν έξω, κρίναμε καλύτερο να τον αποσπάμε μόνο φωνάζοντας "έλα" αραία και που, ώστε να μάθει την εντολή. Πράγμα που δείχνει να έχει κατακτήσει καλά ως τώρα.

Αλλά δεν πάει να έχει παίξει και 3 ώρες; Με το που γυρίσουμε σπίτι, η καραμούζα καραδοκεί. Η στείρωση δεδομένη μόλις κλείσει χρόνο, αλλά μήπως κι όλη αυτή την ενεργητικότητα την προκαλή η τροφή του; Μέχρι κι αυτο έχω σκεφτεί να αλλάξω, αλλά είναι και μίζερος και δεν τρώει άλλη. Προτίμησε να μείνει νηστικός 2 μέρες, παρά να φάει άλλη που του πήραμε κάποια στιγμή λόγω έλλειψης πχ.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αυτο με το κλάμα μπροστά στην πόρτα παρατηρείται συχνά σε αστειρωτα αρσενικά; Ο δικός μου 4ων ετών και επίμονο κλάμα/διαμαρτυρία έχουμε μονο αν πρεπει να βγει ΤΩΡΑ βόλτα για να λερώσει.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
και με τα νεα δεδομενα...
θελει και πρεπει να ασχολειστε περισσοτερο μαζι του...
για να σταματησει να κλαιει θα προτεινα ..
οταν βγαινετε εξω αντι να παιζει με αλλα σκυλια παιξτε εσεις μαζι του...
οι 2 φορες δεν του φτανουν ουτε σαν εκτονωση οχι μονο για τα τσισα ετσι οταν θελει να βγει παει και κλαιει
αν μαθετε να παιζει μαζι σας κι οχι με αλλα σκυλια αντι να κλαιει να βγει εξω θα σας παρακαλαει να παιξετε μαζι...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
2 μέρες μόνο νηστεία;
Αχ.... και 3 και 4 και παραπάνω αντέχει άνετα αν δεν έχει παθολογικό πρόβλημα!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μα τον λυπάμαι να τον παιδέψω τόσο! :cry:
Εσύ παιδεύεσαι... όχι εκείνος...
Μια συμβουλή από εμένα... μην πέφτεις στην παγίδα να "εξανθρωπίζεις" και να ξεχνάς ότι είναι σκύλος. Τα λατρεύουμε ναι, αλλά πρώτα απ΄όλα σεβόμαστε τη φύση τους. Μην τον λυπάσαι, δεν παθαίνει τίποτα...
σκέψου πχ ότι σε διατροφές όπως η barf προτείνεται έτσι κ αλλιώς μια μέρα νηστείας... οπότε καταλαβαίνεις ότι οι 2 μέρες είναι παιχνιδάκι.
Αν μου έλεγες ότι ειναι 5 κιλά σκύλος, θα σου έλεγα ότι οκ 3 μέρες νηστείας και αυτό με προσοχή... αλλά ο δικός σου μάλλον σας χορεύει στο θεμα της διατροφής....

nikol_te

Well-Known Member
15 Μαϊου 2011
74
104
τη θηλυκια σε οιστρο θα τη μυριζει απο τετραγωνα μακρια κ οχι μονο στον ιδιο ορφοφο. το εκανε κ ο σκυλος φιλης μου, αλλα δεν κλαψουριζε απλα, ουρλιαζε κ εσκαβε την πορτα να βγει. τον στειρωσε στους 18 μηνες κ κοπηκαν ολα.
εγω τον στειρωσα στους 9 μηνες τον δικο μου κ ολα καλα.

Eirini1988

Member
22 Δεκεμβρίου 2015
12
4
36
Αθήνα
Οπότε βλέπω πως η κοινή γνώμη συνάδει σε στείρωση και πριν το 1 έτος. Κάπως έτσι το σκεφτόμουν κι εγώ, μπας και ηρεμήσουμε.

Εσύ παιδεύεσαι... όχι εκείνος...
Μια συμβουλή από εμένα... μην πέφτεις στην παγίδα να "εξανθρωπίζεις" και να ξεχνάς ότι είναι σκύλος. Τα λατρεύουμε ναι, αλλά πρώτα απ΄όλα σεβόμαστε τη φύση τους. Μην τον λυπάσαι, δεν παθαίνει τίποτα...
σκέψου πχ ότι σε διατροφές όπως η barf προτείνεται έτσι κ αλλιώς μια μέρα νηστείας... οπότε καταλαβαίνεις ότι οι 2 μέρες είναι παιχνιδάκι.
Αν μου έλεγες ότι ειναι 5 κιλά σκύλος, θα σου έλεγα ότι οκ 3 μέρες νηστείας και αυτό με προσοχή... αλλά ο δικός σου μάλλον σας χορεύει στο θεμα της διατροφής....
Έχω ένα θέμα γύρω απο αυτό που με κάνει να τον λυπάμαι. Απο πολύ μωράκι, αν αργούσε να φάει σε σχέση με την προγραμματισμένη του ώρα, έκανε εμετό τα γαστρικά του υγρά. Η κτηνίατρος του απόρησε λίγο τότε, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και δεν βρέθηκε κάτι παθολογικό. Μεγαλώνοντας, προφανώς και μεγάλωσαν οι ανοχές του στην πείνα, αλλά τη δεύτερη μέρα που τον άφησα νηστικό μιας και δεν άγγιζε την Acana, ξαναγυρίσαμε σε εμετούς γαστρικού υγρού, και χωρίς να πίνει νερό κλπ. Οπότε δεν μπορώ να τον υποβάλλω στη διαδικασία αυτή, πραγματικά τον λυπάμαι να ξερνάει ενώ μπορώ να το λύσω το πρόβλημα. Σχετικά με τις υπόλοιπες τροφές, είναι πολύ καλόβολο ζωάκι. Θα φάει φρούτα, θα φάει λαχανικά, θα φάει κρεας, θα φάει αυγό, μέχρι και ψωμί τρώει κεφάτος καμιά φορά στη ζούλα. Όλη τη μιζέρια τη βγάζει στη σκυλοτροφή μόνο, που αν δεν είναι η Orijen puppy που έμαθε απο μωρό, δεν την πλησιάζει καν. Ακόμα κι αν την ανακατέψω με άλλη, ξεχωρίζει κροκέτα κροκέτα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Η νηστεία με το κλαψούρισμα που κολλάει; Τι θα προσφέρει; Μη πέφτουμε στη παγίδα να προτείνουμε νηστεία σε σκύλους οικόσιτους, τα πάντα γύρω από τη ζωή τους δεν έχουν καμία σχέση με τους σκύλους που ζούσαν στην άγρια φύση. Ακόμη και η μπαρφ δεν έχει καμία σχέση με τη φυσική διατροφή τους.
Εγώ δεν θα έκανα νηστεία πάνω από μία ημέρα γιατί δεν θα ήθελα με τίποτα να δημιουργήσω γαστροεντερικά προβλήματα στο σκύλο μου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα