Κλίση στο πίσω μέρος

Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
Γεια σας ειμαι καινουργιο μελος και εχω μερικες αποριες σχετικες με την κλιση στο πισω μερος του ΓΠ. Ολοι οι καθαροαιμοι (εργασιακοι-εκθεσιακοι) ΓΠ εχουν τοσο μεγαλη κλιση στο πισω μερος (κατα την γνωμη μου αρκετα ασχημο)? Υπαρχουν εκτροφεια τα οποια εχουν εχουν σκυλους με μικροτερη κλιση? Εχω δει καποιες φωτογραφιες απο κοντοτριχους ΓΠ (δεν ξερω ομως αν ηταν καθαροαιμοι) που δεν εχουν τοσο μεγαλη κλιση στο πισω μερος.. Η ανατομια του σκυλου διαφοροποιειται και αναλογα με το μηκος της τριχας του?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Sug καλώς ήρθες στο φόρουμ :)
Πιστεύω ότι αν διαβάσεις τις συζητήσεις της ομάδας 1, θα πάρεις πολλές απαντήσεις στις ερωτήσεις σου και θα βγάλεις πολλά χρήσιμα συμπεράσματα.

Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
Καλως σας βρηκα!!
Διαβασα αρκετες συζητησεις αλλα ξεκαθαρες απαντησεις δεν μπορεσα να βρω και ουτε να βγαλω καποιο συμπερασμα σχετικα με την κλιση, το μηκος της τριχας και αν συνδεονται με καποιο τροπο.. Γιαυτο εκανα αυτο το θεμα, ωστε αν μπορεσει καποιος να με βοηθησει..

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Μου κάνει εντύπωση που λες, ότι μέσα σε τόσες συζητήσεις, δεν μπόρεσες να βγάλεις ένα κάποιο συμπέρασμα. Αν τα αγγλικά σου βοηθούν, πρέπει να διαβάσεις τότε, το πρότυπο της φυλής. Την εγκυρότερη πηγή όλων των πληροφοριών.

babster

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2010
118
0
Δεν ξέρω πολλά επί του θέματος, αλλά από ότι έχω καταλάβει και αυτοί που ξέρουν έχουν λόγο μα μην απαντήσουν. Μιλάμε για περιέργη ιστορία και είναι κρίμα που συμβαίνει σε μία από τις πιο ολοκληρωμένες ράτσες, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος. Αν θες κάποια απάντηση, αναζήτησέ την και στα θέματα δυσπλασίας που αναφέρονται στο φόρουμ. Απ αυτά που έχω διαβάσει, αν σε προβληματίζει η κλίση στο πίσω μέρος, τότε πρέπει να κινηθείς προς τα εργασιακά γερμ. ποιμ. ή σε εκτροφέα που έχει εργασιακές κατευθύνσεις-διακρίσεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος, που δεν έχει δωθεί μέχρι στιγμής, ιδιαίτερη έκταση στο θέμα του φίλου sug.
Μάλλον επειδή είναι κάτι πολυσυζητημένο και επί της ουσίας δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να λεχθεί επ' αυτού.
Το θέμα πάντως είναι απλό. Αυτό είναι καλώς ή κακώς, το πρότυπο της φυλής, όπως έχει εξελιχθεί σήμερα.
Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Οι λάτρεις των γερμανικών ποιμενικών, διαλέγουν την συγκεκριμένη φυλή και για την εμφάνισή του, όπως αυτή έχει πλέον διαμορφωθεί εδώ βέβαια και πάρα πολλά χρόνια. Οσοι πάλι δυσανασχετούν, δεν έχουν παρά να στραφούν προς τις εργασιακές γραμμές, που παλεύουν να διατηρήσουν την αρχική τους μορφή, όσο αυτό είναι εφικτό, έχουν όμως άλλες απαιτήσεις διαβίωσης.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Υπάρχουν εκτροφείς νομίζω που δουλεύουν προς την αντίθετη κατέθυνση,να μικρύνουν δηλαδή αυτήν την κλίση!
Ο λόγος που προέκυψε ήταν για να προσθέσει σε εκρηκτικότητα,αλλά λόγο υπερτυπισμου έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα.

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
χωρις να παιρνω ορκο και αποσα εχω διαβασει κατα την αποψη μου μαλλον για θεματα εκρηκτικοτητας ευελιξιας και ταχυτητας με οσα αλλα περιλαμβανουν αυτα τα χαρακτηριστικα....κατα ποσο ειναι πετυχημενο αυτο ειναι καθαρα θεμα και αποψη του καθε ιδιοκτητη και του καθε εκτροφεα...