Κλίκερ

pantnt30

Member
18 Ιουνίου 2010
21
0
Καλημέρα σε όλους σας.
Θα μπορούσε κάποιος να με συμβουλέψει που μπορώ να βρώ ελληνικό εγχειρίδιο χρήσης για εκπαίδευση σκύλου με κλίκερ.
Τα αγγλικά μου είναι περιορισμένα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Κάνε πρώτα μια αναζήτηση γιατί υπάρχουν νομίζω σχετικά θέματα, όπως αυτό:

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?5765-Video-Clicker-Training&highlight=κλικερ

Βιβλίο ή κάτι τέτοιο και μάλιστα στα Ελληνικά; :rolleyes: Μάλλον δυσκολάκι. Εχεις δικό σου σκύλο και σε ενδιαφέρει η εκπαίδευσή του;

pantnt30

Member
18 Ιουνίου 2010
21
0
η κόρη μου έφερε ένα amstaff , γνωρίζει κάποιες εντολές αλλά δεν τα πάμε καλά ειδικότερα σε πάρκο η όταν βλέπει άλλα σκυλιά κάνει σαν τρελό για παιχνίδι.
Με δυσκολεύει πολύ το δίπλα και το έλα .
το σκυλί είναι 8 μηνών

Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Κάνε πρώτα μια αναζήτηση γιατί υπάρχουν νομίζω σχετικά θέματα, όπως αυτό:

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?5765-Video-Clicker-Training&highlight=κλικερ

Βιβλίο ή κάτι τέτοιο και μάλιστα στα Ελληνικά; :rolleyes: Μάλλον δυσκολάκι. Εχεις δικό σου σκύλο και σε ενδιαφέρει η εκπαίδευσή του;

pantnt30

Member
18 Ιουνίου 2010
21
0
οχι ιδιαίτερη ...αλλά διάβασα πως το κλίκερ αν το δουλέψεις καλά έχει αποτελέσματα

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kαλως ηρθες!
Τι έννοεις "εφερε"? Που το βρήκε? Οι προηγούμενοι που το είχαν τι λενε? Το εχουν εκπαιδευσει?

pantnt30

Member
18 Ιουνίου 2010
21
0
όταν το έφερε ήταν 3,5 μηνών.
Το αγόρασε απο εκτροφείο στη Αμερική που πήγε για σεμινάριο.
Εχει πολύ καλό χαρακτήρα , παιχνιδιάρικο , μέσα στο σπίτι ανταποκρίνεται σωστά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά τα amstaff δεν είναι από τις φυλές με τις οποίες μπορείς να πειραματιστείς πάνω στην εκπαίδευσή τους.
8 μηνών έπρεπε ήδη να έχει κάνει βασική υπακοή ας πούμε. Εχει κάνει; Με επιτυχία;
Και βεβαίως είναι πολύ σημαντικές οι ερωτήσεις της Amaliaz, για να καταλάβουμε πόσο γνωρίζετε οικογενειακώς κάποια βασικά πράγματα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ωραία. Το "εκτροφείο από Αμερική" είναι καταρχάς μια πολύ καλή απάντηση.
Εγώ θα σας πρότεινα, αν δεν έχετε γνώσεις εκπαίδευσης, να ρωτήσετε έναν καλό επαγγελματία.
Ποτέ δεν ξέρεις, τα λάθη του παρόντος που δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις ότι κάνεις, πόσο θα σου στοιχίσουν στο μέλλον.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ειναι σε πολυ καλη ηλικια για να συμβουλευτείτε κάποιον εκπαιδευτη. Μην αφησετε το χρόνο να περάσει.

pantnt30

Member
18 Ιουνίου 2010
21
0
Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον.
Και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω εμπειρία.
Οταν λέτε Βασική εκπ/ση εννοείται τις εντολές (έλα-κάτσε-κάτω-μείνε)?
Μένω έξω απο τη Θεσσαλονίκη.
Λογικά θα πρέπει να πάω Θεσσαλονίκη και να το αφήσω εσωτερικό σε ένα κέντρο εκπσης η να πηγαινοέρχομαι ?
Οι περισσότεροι απο συζητήσεις που είχα με φίλο μου είπε πως στη ουσία πηγαίνω εγώ και ο εκπστής εκπαιδεύει εμένα και εγώ το σκυλί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Σωστός ο φίλος σου :)
Καταλαβαίνω την δυσκολία λόγω απόστασης, αλλά αυτό που εμείς πρέπει να σου προτείνουμε, είναι να βρείτε καλό εκπαιδευτή που δεν θα απαιτήσει να κρατήσει το σκυλί σας εσώκλειστο για όσο καιρό χρειάζεται. Το επιθυμητό είναι, να είσαστε μαζί με το σκυλί σας. Κατά κανόνα, ποτέ δεν τα αφήνουμε κάπου που δεν ξέρουμε, και φεύγουμε. Και βεβαίως, πως θα μάθετε εσείς αν δεν παρευρίσκεστε; Αυτό που λέει η Amaliaz...είναι κρίσιμοι μήνες της ζωούλας του αυτοί που έχουν ήδη περάσει και χρειάζεται άμεση δράση, για να έχετε το συντομότερο τα καλύτερα αποτελέσματα. Εννοείται, μην δεχτείτε κανέναν που θα σκεφτεί καν, να χρησιμοποιήσει οποιασδήποτε μορφής βία.

Για τους τύπους, να πω, ότι μας χρωστάς, ένα thread στα "νέα μέλη" με περισσότερα για τον μικρό σας και βεβαίως φωτό του. Αντε, για να σε καλωσορίσουμε και όπως πρέπει :)

pantnt30

Member
18 Ιουνίου 2010
21
0
Σε ευχαριστώ Mareco.
Και να με συγχωρέσετε , λόγω της ηλικίας.
Το να είσαι 50ρης χωρίς άλλες εμπειρίες σε φόρουμ και στα καλά καθούμενα με ένα σκυλί..(πές το ενθουσιασμό ... να σου φέρνουν ένα σκυλί και να ασχολείσαι τελικά ποιο πολύ απο αυτόν που το έφερε είναι ένα θέμα.\
Πάντως σας ευχαριστώ για την καλή σας διάθεση και να με συγχωρείται.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Nαι ειναι ενα θεμα... ευχάριστο!
Ξερεις σε ποσους γονεις "κουβαλανε" τα παιδια ενα σκυλο και μετα δεν ασχολουνται? Τα περισσοτερα σκυλια βρισκονται δεμενα στη βεράντα ή στον κήπο υστερα απο λιγους μηνες. Μπράβο που ασχολείσαι! Προσπαθήστε να βρείτε εναν καλό εκπαιδευτή κ ακομα και 2 φορές την εβδομάδα να "δουλευετε" μαζί του και με το σκύλο, θα δειτε μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητα σας.

pantnt30

Member
18 Ιουνίου 2010
21
0
[FONT=&quot]Καλά τα λές Amaliaz.[/FONT]
[FONT=&quot]Αλλά όταν η κόρη είναι 24 ετών δεν δικαιολογείται η κατάσταση.[/FONT]
[FONT=&quot]Είναι γεγονός πώς η τροφή το λούσιμο η βόλτα 1 ώρα το πρωί και μία το απόγευμα περνάνε απο εμένα.[/FONT]
[FONT=&quot]Λογικό γιατι το παιδί σχολάει γύρω στις 7 με 8 και το καταλαβαίνω.[/FONT]
[FONT=&quot]Δεν μου απαντήσατε όμως αν μπορώ να βρώ ελληνικό εγχειρίδιο για εκπση με κλίκερ??[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν μου απαντήσατε όμως αν μπορώ να βρώ ελληνικό εγχειρίδιο για εκπση με κλίκερ??
Εγώ δεν ξέρω αν υπάρχει. Κάνε μια προσπάθεια στο google, μήπως βρεις κάτι.
Κι από εμένα μπράβο, που ασχολείσαι εσύ με το σκυλάκι. Θα δεις με τον καιρό ότι είναι μεγάλη απόλαυση και ικανοποίηση.
Αντισταθμίζει, πολλά βάσανα της ζωής. Και αυτό με την ηλικία μην το πολυλές. Μην νομίζεις ότι απέχεις τόσο, από πολλούς εδώ μέσα ;)
Κάνε την έρευνά σου, και όπου μπορούμε και ξέρουμε θα σε βοηθήσουμε :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97