Κλάμα Κουταβιού!

Richie

Active Member
8 Νοεμβρίου 2011
27
0
London
Απεκτισα προσφατα ενα κουταβακι 6 εβδομαδων
λιγο μικρο το ξερω αλλα ο εν λογω ιδιοκτιτης - Φιλος επρεπε να κανει ενα ταξιδακι περιπου 500 μιλια μακρια!
Εχω ενα προβληματακι (μικρο) τα βραδια ο μικρος ξεσικονη ολοκληρη τιν γειτονια ! Του πηρα λιπον το λεγομενο Κρατε ολα καλα ολα μελη γαλα αλλα το θεμα ειναι οτι πρεπει καθε τοσο 3ωρες περιπου να το βγαζω εξω για πιπι-κακα
Ευτιχως ειναι εξυπνο κουταβακι και εμαθε που πρεπει να τα κανει! Επειδη ομος εχω χασει παρα πολλες νυχτες τον υπνο μου για αυτο ειπα να τον περιορισο στιν κουζινα οπου εκει βρισκεται και το Κρατε του για να μπορει να κανει τα κακια του εκει και να μιν χριαζεται να το βγαζω εγω εξω στον κηπο! Και εκει ξεκινησε το προβλημα με το Κλαμα-Γαυγισμα-Μουρμουριτο λες και το σφαζουν! Λεω θα κλαψη θα κλαψη που θα παει τα σταματηση!
Ελα που ειχε μεγαλο πεισμα! 4 ωρες ασταματιτα μεχρι που το πρωη κατα τις 6 χτιπισαν τιν πορτα του σπιτιου μου ι Αστυνομια-Φυλοζωικη! και τους εξυγουσα κανενα 20 λεπτο οτι δεν θελει να μενει μονο του! η ληση τους ηταν απλη! You need to buy a crate if you dont know we can explain you !
δεν τους αρεσε οταν το ιδαν το κρατε εκει!
αν και τωρα συνεχιζω να χανω τον υπνο μου εξετιας του μουργου! ιθελα να ρωτισω αν υπαρχει τροπος να το μαθω να καθετε μονο του !
Συγγνωμη αν σας κουρασα με το μεγαλο και ανορθογραφω κειμενο μου αλλα επρεπε να εξιγισω τι κακο περναω :p:p:p

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Μακαρι να μπορουσα να σε βοηθησω αλλα δε μου εχει τυχει κλαψιαρικο μωρο περαν του 2ου γιου μου!
Μηπως να εβαζες το κλουβακι του στο δωματιο που κοιμασαι κ εσυ ωστε να σε βλεπει-νιωθει?
Δεν ξερω αν πιανει αλλα εγω θα το δοκιμαζα..

Α ναι κατι που ξεχασα..
Βαλε στο κλουβακι του καποιο μπλουζακι με την μυρωδια σου κ αν εχεις κανα ρολοι που κανει τικ τακ τυλιξε το στο μπλουζακι. Θα το ηρεμησει..
Αν εχεις κ τηλεοραση ακομη καλυτερα..
Εχε την ανοιχτη ν'ακουει ομιλιες.

Last edited:

cgri1976

Well-Known Member
ετσι εκανε και εμενα...σε καταλαβαινω...αλλα το βραδυ ομως επειδη θα ειχα και εγω προβλημα, αναγκαστικά το εβαζα να κοιμαται στο δωματιο μου, στο μαξιλαρι του.... δεν εκλαιγε καθολου....οκ ομως το πρωι εβλεπα κακακια και τσισακια...τι να κανω...οταν ελειπα ειχα δοκιμασει το crate, να το περιοριζω στην κουζινα, αλλα ματαια.....ουρλιαζε και το ακουγε ολη η πολυκατοικια....αν θυμαμαι καλα. περασαν 3 εβδομαδες και μετα σταματησε...πλεον δεν κανει ουτε "αρφ"....
εχεις δοκιμασει να του βαλεις ενα kong με μεζε μεσα ετσι ωστε να το απασχολεις; παιζει ρολο βεβαια και ποσο χρονο μνει μονο του.....
θα σου απαντησουν και αλλα παιδια με καλυτερες ιδεες γιατι εγω δεν χρειαστηκε πολυ να πεδευτω....
καλη συνεχεια και να το χαιρεσαι! ;-)

Richie

Active Member
8 Νοεμβρίου 2011
27
0
London
Ναι το χω δοκιμαση εκει ειχαμε αλλο προβλημα ! Επειδη απο το δοματιο μου για τιν κουζινα εχουμε 10-15 σκαλες! και επειδη ο κυριος ιθελε να βγει εξω εκλεγε επειδη δεν μπορουσε να κατεβει τα σκαλια ! Αποφασισα να κιλσω την πορτα του δοματιου μου οστε να τα κανει εκει μεσα στο δοματιο αρχιζε να κλαει και να γρατζουναει τιν πορτα ιθελε να βγει εξω ε οπος καταλαβενετε ξυπναγα εγω και τον πιγενα κατω οταν ξαλαφρονε ετρεχε για ενα χαλι που εχουμε στιν τραπεζαρια ! (περισσοτερο με γουνα προβατου εμιαζε) διοτη τωρα δεν υπαρχει μετα απο τι ετρογε της τριχες και ηταν 2 μερες με εμετους και δεν ετρογε τιποτα! Ετσι το πεταξα! στην κουζινα παντως παντως εχει ολα τα παιχνιδακια του + κονγκ κρυμενες λυχουδιες στο κρατε κ.α .... Ειναι μεχρη να πεξη με ολα αυτα για 5 λεπτα μετα ξεκιναει η ρουτινα! το μονο που μου μενει ειναι να μετακομισω το κρεβατι μου στιν κουζινα! :p :p
Ευχαριστω παντως :)

Richie

Active Member
8 Νοεμβρίου 2011
27
0
London
Αννουκο ι τηλεοραση ξενυχταει μαζη μου ολο το βραδυ! στο σαλονη ... σαλονη με κουζινα ειναι μονοκοματο ολο! πιστεβω οτι δεν ειναι ανχος απωχορισμου αλλα δεν θελει να περιοριζεται μονο του ! Ετσι πιστεβω εγω αλλα μπορει να κανω και λαθος!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Αννουκο ι τηλεοραση ξενυχταει μαζη μου ολο το βραδυ! στο σαλονη ... σαλονη με κουζινα ειναι μονοκοματο ολο! πιστεβω οτι δεν ειναι ανχος απωχορισμου αλλα δεν θελει να περιοριζεται μονο του ! Ετσι πιστεβω εγω αλλα μπορει να κανω και λαθος!
Ειναι πολυ μικρο για να μενει μονο του..
Αν κ δεν αντιμετωπισα πρβ με κλαμμα οπως προειπα (ισως επειδη δεν εμεινε μονη της η δικη μου καθολου) πιστευω πως δεν θελει να μεινει μονο του..
Οπως κ να το δουμε ειναι μωρο..
Το να μετακομισεις στο σαλωνι για λιγες μερες δεν ειναι κακο παντως.. :)

Richie

Active Member
8 Νοεμβρίου 2011
27
0
London
Αυτο εχω καταφερει! αν και νομιζω οτι μενει πολλη μαζι μας για αυτο! πραγματικα ειμαστε 24ωρες πανω απο το κεφαλη του Επειδη ο Αδερφος μου απεκτισε ενα θυλικο τις ιδιας ηλικιας Αδερφακια με το δικο μου του την ελεγα καπως οτι θα κλαιει συνεχια και οτι ο ΄Αντρας΄ ο δικος μου οχι αλλα βγηκε ακριβως το αντιθετο! :p Αλλα το θεμα ειναι ποσο θα συνεχιστη αυτο ! Επειδη σε 1 μηνα απο τωρα ξεκιναω δουλια και πρεπει να αλαξω το οραριω υπνου ! σκευτομαι να φιλοξενισω και το αλλο κουταβι μεχρι να μεγαλοση αλλο λιγο οστε να μπορει να μενει μονο του! αλλα δεν ξερω αν θα φερει αντιθετα αποτελεσματα αυτο! διλαδη να κλαει οταν φυγη ι μικρη!

Richie

Active Member
8 Νοεμβρίου 2011
27
0
London
cgri1976 Μενει μονο του περιπου 5ωρες (ξερω ειναι πολλη) αλλα εγω πες θα κιμιθω κατα τις 2 το βραδυ! μεχρι κατα τις 7-7.30 που θα ξυπνηση καπιος αλλος απο την οικογενεια αν και δεν γινονται αυτα τα πραγματα με το κουταβι μου το οπιο δεν μενει μονο του ουτε 10 λεπτα ! Λογω οτι μετα θα ξυπνηση ολη οι οικογενεια μου + αλλες 15 απο τα διπλανα σπιτια!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Σε ενα μηνα δε θα κλαει απ'οτι ακουω γι'αλλα σκυλακια που κλαιγανε..
Συνεχιζω να πιστευω οτι ειναι πολυ μικρο για να μενει μονο του..
Ισως να εχει να κανει κ με την φυλη του κ κατα ποσο ανεξαρτητο ειναι..
Ισως κ με την αυτοπεποιθηση του..
Δεν ξερω..
Αλλα αφου κλαει ας μη μενει μονο μεχρι να συνηθισει.

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Δούλεψε τελικά το σαλόνι? Σε ένα κουτάβι που φιλοξενούσα πάντως δεν είχε δουλέψει οπότε πέρασα στο δραστικό και αποτελεσματικό τρόπο που λέει κουτάβι κουρασμένο είναι ευτυχισμένο χιχιχι Τον ξεθέωνα στα παιχνίδια μέχρι να "τεζάρει". Εν ανάγκη τον έβγαζα βόλτα ( στην αγκαλιά λόγω ηλικίας μην πάθει κ τίποτα) έπαιρνε τον καθαρό του αέρα και τεντωνόταν μετά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.125
Richie καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Γράφεις "London". Aπό εκεί μας συνδέεσαι; Το κουτάβι σου τι ράτσα είναι; Αυτός που το πήρες τι είναι; Εκτροφέας;

Πολλές ερωτήσεις, αλλά ένα κουτάβι, είναι μόνο...ένα μωρό. Με τους φόβους, το στρες και τις ανασφάλειές του. Και φυσικά το κλάμα του.
Δεν μπορείς να το αποφύγεις, όχι εύκολα τουλάχιστον και όχι χωρίς πολύ δουλειά. Το crate είναι σωτήριο για πολλά πράγματα, αλλά πρέπει να είσαι συνεχώς stand by για τις ανάγκες του. Οπωσδήποτε κάθε 2 το πολύ 3 ώρες, θα πρέπει να του ανοίγεις και να το οδηγείς εκεί που θέλεις να τα κάνει. Ακόμη πιο σωτήριο κατά την άποψή μου, είναι το puppy pen. Το πάρκο. Εκεί μπορείς να του δημιουργήσεις έναν μικρόκοσμο, με το καλάθι ή το μαξιλάρι του, την πάνα του σε μια άκρη, το νερό και το φαγητό του και βεβαίως τα παιχνίδια του. Ετσι δεν θα έχεις το άγχος ακόμη κι αν αργήσεις λίγο, που θα κάνει τις ανάγκες του. Και θα είναι απολύτως ασφαλές απ'οποιονδήποτε κίνδυνο παραμονεύει, μέσα στο σπίτι. Μπορείς κάπου μέσα στο καλάθι ή στο μαξιλάρι του, να τυλίξεις με κάποιο ρούχο σου μια θερμοφόρα ή αν δεν έχεις, ένα μπουκάλι με ζεστό νερό -προσοχή μην το κάψεις το κουτάβι- και αυτό που σου είπαν με το ρολόι [όχι ψηφιακό, να κάνει τικ-τακ :D ], για να προσωμοιώσεις κάπως, την επαφή με τα αδέλφια του. Παιχνίδια δεν χρειάζονται πολλά. Ενα-δυό μικρού μεγέθους μασουλητήρια να ανακουφίζει τα δόντια του. Και βεβαίως, το μαγικό Kong. Δεν υπάρχουν άλλες μαγικές λύσεις. Μόνο υπομονή :)

Richie

Active Member
8 Νοεμβρίου 2011
27
0
London
Mareco Καλως σας βρηκα ναι απο λονδινο συνδεομαι! Το κουταβι -κουταβια (επειδη εχουμε δυο) ειναι American akita οχι δεν ειναι εκτροφεας ειναι ενας φιλος μου ο οπιος ιθελε να γινη μανα το σκυλη του για πρωτη και τελευτεα φορα! Απλα μενουν χωριστα ο Ριτσι το αρσενικο μας μενει στο σπιτι μου ενω ι Κιτα το θυλικο μενει στου αδερφου μου διπλα! πιστευω οτι το κανακαρι μου θα κανει αποδραση απο το Puppy pen η απλα θα ξεκινιση την κλαψα παλι! Ναι καθε τρεις ωρες ξυπναει και με φοναζει να παω να του ανιξω το μαγικο Kong επισις το εχουμε απο το προιγουμενο κουταβι μας απλα οταν τελιοσουν η δεν μπορει να παρει αλλες το παραταει και ξεκιναει! εχει στην διαθεση του ολοκληρο δοματιο-κουζινα οπου εχει ολα οσα χριαζεται θελει το Crate του ειναι κοντα στο καλοριφερ το οπιο την νυχτα αναβει και κλινει αναλογα με τις ωρες που το χω ρυθμιση μασουριτιρια εχει πανω απο 10 αλλα συνεχιζη να προτιμαει τα καληματα απο τους καναπεδες τα χαλια και οτιδηποτε αλλο αλλα ενταξει μικρο ειναι με τα δακγοματα μαθενει-εξερευνη

veloutela Δεν νομιζω οτι δουλεψε και τοσο ετσι και τον αφισω ελευθερο θα ερθει απλα στον καναπε που καθομε-κοιμαμε και θα αρχιζη να με γλυφη στο προσοπο ι θα μου περνει τιν κουβερτα (τις οπιες της λατρευει καθε φορα που τις βλεπει τρεχει με μανια πανω τους για να της παρει και να της πιγενει βολτα σε ολο το σπιτι! )

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97