Κιλά ΓΠ

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Γεια σας ! Ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί ένα γερμανικό ποιμενικό να φτάσει 40-45 κιλά , χωρίς να φαίνεται παχύ ?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι μπορεί να φτάσει...ανετότατα!

Όμως θα είναι εκτός προτύπου αν είναι εκτροφικός!

Νομίζω για να γίνει 45 κιλά θα πρέπει να είναι και αρκετά μεγαλόσωμος σε όγκο για να μην φαίνεται παχύς!

Θεωρώ ότι δεν είναι καλό να θέλουμε πολλά κιλά στο ΓΠ!

thp

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
101
3
Ειδικά για θηλυκό πολύ δύσκολο και υπερβολικό! Τα αρσενικά, μέχρι 40 νομίζω είναι το φυσιολογικό.

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Άλλη μια ερώτηση , για να μην ανοίξω άλλο τοπικ : Έχω παρατηρήσει πως από 12 μηνών μέχρι 18 μηνών πολλοί ΓΠ/κοι έχουν πάρει ακόμα και 6 κιλά , ισχύει? Μέχρι πότε μεγαλώνει σωματικά?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
ισχυει.σε μεγαλοσωμα θα δεις διαφορες στις ηλικιες που αναφερεις,απλα πιο αργα κ ισως δεν τις δεις κ ποτε ο ιδιος γιατι βλεπεις το ζωο καθημερινα....μετα απο καιρο μπορει να το δει ενας φιλος σου πχ κ να σου πει οτι το κεφαλι του μεγαλωσε....μεχρι κ 2 ετων ,ισως κ λιγο ακομη,θα εχει διαφορες.γιατι σε νοιαζει να φτασει στο βαρος που αναφερεις?

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Μπα , τελείως εγκυκλοπαιδικά ρωτάω επειδή είχαμε με κάτι φίλους μια συζήτηση . Ευχαριστώ!

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Οδικός μου ρε παιδιά είναι 9 μηνών και είναι 36 κιλά αλλα δεν του φαίνονται καθόλου!!Ισα ίσα που μου φαίνεται και λίγο αδύνατος!!Που μπορεί να οφείλεται αυτό???
Σορρυ που το έγραψα 2 φορές!!!

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
μου φαίνεται και λίγο αδύνατος!!Που μπορεί να οφείλεται αυτό???
Στην άσκηση, στην διατροφή.......... αλλά επί το πλείστων στις γραμμές του.

Υπομονή ...αναπτύσεται, ακόμη δεν έχει πει τον τελευταίο λόγο....

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Σακη προφανως ο μικρος δεν θα παρει κιλα!Ετσι οπως τον ειδα εγω τουλαχιστον!
Απο καποια ηλικια και μετα ο σκυλος διαμορφωνεται,ανοιγει,σχηματιζεται και παιρνει την τελικη μορφη,ογκο κτλ.
Δηλαδη δεν σημαινει οτι επειδη ειναι 9 μηνων και εχει παρει ηδη τα ενηλικα κιλα του θα συνεχιζει να παιρνει και αλλα κιλα μεχρι να ενηλικιωθει!

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Πόσα κιλά πιστεύεις οτι μπορεί να φτάσει??
Σε αυτό το ερώτημα μόνο ο χρόνος ξέρει την απάντηση φίλε μου για τον σκύλο σου.
Θα μπορούσες όμως να έχεις μια πρόχειρη εικόνα παρατηρώντας τους γονείς, ρωτώντας τον εκτροφέα σου για την διατροφή τους και επίσης για την άσκηση τους.
Έτσι θα μπορέσεις να προσεγγίσεις ακόμα καλύτερα τον σκύλο σου, π.χ ανακαλύπτοντας τυχόν παρόμοιες συμπεριφορές ή ιδιεταιρότητες με τους γονείς και τρόπους αντιμετώπισης, τις φάσεις ανάπτυξης κ.τ.λ

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο ογκος οπως και το ποσα κιλα θα παρει τελικα εγγυται στον γονιδιακο παραγοντα!Οπως αναφερθηκε και πιο πανω τον μεγαλυτερο ρολο παιζουν οι γραμμες αιματος!Με λιγα λογια ειναι αυτο που λεμε, το σκαρι του!
Σε δευτερη φαση μεγαλο ρολο παιζει η διατροφη και η ασκηση!

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
ερώτηξης.....

Τον σκύλο τον δουλεύεις ?? .....ή κάθεται και ακούει Iron Maiden όλη μέρα και πίνει μπύρες ? :mrgreen:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog