Καλησπέρα παιδιά... είμαι καινούρια εδώ... ψάχνω βοήθεια... έστω μια συμβουλή... έχω τρία σκυλιά εντός σπιτιού έχω ένα γερμανικό ποιμενικό και τα άλλα δύο αδέσποτα..τα βρήκα στη γειτονιά μου με έναν χρόνο διάφορα.και τα τρία θηλυκά..το γερμανικό είναι 5 χρονών και οι άλλες δύο άγνωστης "ράτσας" 4..το πρόβλημα είναι πως το γερμανικό ποιμενικό με το ένα αδέσποτο τσακώνονται σχεδόν πάντα για βλακείες...μια για την γάτα που περπατάει μπροστά τους μια για μια μπουκιά ψωμί που μπορεί να δώσω... ενώ μεγάλωσαν σχετικά μαζί και εννοώ τα έχω 4 χρόνια τα αδέσποτα από 8 μηνών μαζί της(εννοώ με το γερμανικό ποιμενικό) τσακώνονται και μπαίνουμε όλη η οικογένεια και τα χωρίζουμε... αφού περάσει η μέρα και ξεχαστεί ας πω είναι όλα καλά αλλά νιώθω πάντα μια κακή στάση από το γερμανικό.. όλοι μου λένε ότι είναι λόγω αρχηγίας.. ότι το αδέσποτο έχει τάσεις αρχηγίας και η άλλη δεν το δέχεται... εμένα πλέον αυτό ψυχολογικά με έχει ρημάξει...τα αγαπάω και τα δύο άλλα δεν αντέχω αυτές τ συμπεριφορες...το γερμανικό έχει εκπαιδευτεί ελάχιστα...δεν είναι δικό μου αλλά τ αδερφής μου που μένουμε στο ίδιο σπίτι... γενικά κλαίω και από φόβο μην σκοτωθούν καμία ώρα και επειδή όλοι μου λένε να δώσω το παιδάκι μου...τι θα βοηθούσε?... έχω χάσει τον μπουσουλα....από την μια έλεγα μακάρι να μην την είχα βρει ποτέ μου την μικρή και ίσως να ήταν σε καλύτερα χέρια σας παρακαλώ πείτε μου κάτι που ίσως βοηθήσει την συμβίωση τους..σας εκλιπαρώ γτ δεν θέλω να χάσω την μπουμπούκα μου