Κατουραει οπου πρεπει...κανει κακα οπου θελει!!!

Viktor

Member
1 Νοεμβρίου 2010
21
0
Χαλκιδα
Γεια σας, εχω μια ημιαιμη σκυλιτσα εδω και 3 εβδομαδες, ειναι 3 μηνων και προσπαθω να της μαθω την τουαλετα με την μεθοδο της επιβραβευσης.
Εχω δοκιμασει την πανα αλλα δεν εκανε δουλεια αντιθετως δεν πηγαινε ποτε μονη της στην πανα. Ετσι γιατι να μην δοκιμασω κατι αλλο καιτης εφερα ενα sand box για γατες. Το κολπο αυτο δουλεψε αφου 3-4 μερες μετα με χαρα πηγαινε μονη της και δεν ειχα κανενα ατυχημα με τα τσισα της. Ομως δεν συμβιβαστηκε με τα κακα και τα κανει στο πατωμα...ακομα και οταν την πηγα στο sandbox κατουρησε μεσα και αμεσως μετα βγηκε να κανει κακα εξω...
Η απορια μου ειναι μια...θα μαθει να κανει και τα κακα της μεσα??? Η τσαμπα ο κοπος? ποιος μπορει να ειναι ο πιθανος λογος που κανει μονο τα κακα εξω???

Viktor

Member
1 Νοεμβρίου 2010
21
0
Χαλκιδα
"Το sandbox ειναι το κοινο ανοιχτο δοχειο με αμμο για γατες" αν καποιος εχει απορια τι ειναι αυτο :)

Last edited:

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Διάβασε το θέμα: Πως θα το μάθω να "τα κάνει" έξω... Θα το βρεις στην ενότητα "εκπαίδευση και συμπεριφορά".
Σιγά σιγά και με την καθοδήγησή σου και με τις βόλτες που θα πηγαίνετε, θα τα μάθει όλα! υπομονή είναι μικρή ακόμα!

Κι εγώ του έβαζα άμμο γάτας μετά από ένα σημείο.
Αλλά πρώτα είχε μάθει πολύ καλά την πάνα... κι απλά την αντικατέστησα, επειδή τις ξέσκιζε και τις έφερνε στο σαλόνι...

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Victor,υποψιάζομαι πως δεν βγάζεις το κουτάβι σου αρκετά συχνά έξω για την ανάγκη του,με αποτέλεσμα να τα κάνει μέσα!Θυμίσου πως ένα κουτάβι θέλει να κατουρήσει κάθε 3 με 4 ώρες.Δοκίμασε να το περιορίσεις σε ένα πάρκο ή οτιδήποτε άλλο,θα το νομίζει "σπίτι" του και θα προσπαθεί να το κρατά καθαρό!!Ετσι θα μάθει να εξασκεί και την κύστη του σιγά σιγά!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Γεια σας, εχω μια ημιαιμη σκυλιτσα εδω και 3 εβδομαδες, ειναι 3 μηνων και προσπαθω να της μαθω την τουαλετα με την μεθοδο της επιβραβευσης.
Εχω δοκιμασει την πανα αλλα δεν εκανε δουλεια αντιθετως δεν πηγαινε ποτε μονη της στην πανα. Ετσι γιατι να μην δοκιμασω κατι αλλο καιτης εφερα ενα sand box για γατες. Το κολπο αυτο δουλεψε αφου 3-4 μερες μετα με χαρα πηγαινε μονη της και δεν ειχα κανενα ατυχημα με τα τσισα της. Ομως δεν συμβιβαστηκε με τα κακα και τα κανει στο πατωμα...ακομα και οταν την πηγα στο sandbox κατουρησε μεσα και αμεσως μετα βγηκε να κανει κακα εξω...
Η απορια μου ειναι μια...θα μαθει να κανει και τα κακα της μεσα??? Η τσαμπα ο κοπος? ποιος μπορει να ειναι ο πιθανος λογος που κανει μονο τα κακα εξω???
Αυτό που δεν μας είπες είναι εάν βγαίνει βόλτες ή δεν κάνει ακόμα..

Viktor

Member
1 Νοεμβρίου 2010
21
0
Χαλκιδα
Για να διευκρινισω....Δεν εχει ολοκληρωσει ολα της τα εμβολια ακομα. Παντως τα τσισα εδω και 2 εβδομαδες τα κανει στο κουτι χωρις να χρειαζεται να τη παρακολουθω (αν και διακριτικα το κανω και στη συνεχεια την επιβραβευω) τα κακα ομως αρνειται να τα κανει εκει μεσα. Αναρωτιεμαι γιατι το ενα το κανει με προθυμια ενω το αλλο το κανει στο πατωμα. Οταν την βαζω να τα κανει στο κουτι τρωει την λιχουδια και μετα σκαβει και πεταει τα κακα εξω απο το κουτι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97