Κατουραει και αφοδευει στο σπιτι

Χρήστος 29

Active Member
21 Μαϊου 2015
37
12
29
Ξέρω είναι περίεργο που το ανοίγω το θέμα και φαίνεται λογικό να μην εχει μάθει αλλα θέλω να πω τι παρατήρησα και πως μπορώ να το διορθώσω... Απο το σπίτι λείπω 8 ώρες την ημέρα λόγω δουλειάς... Όταν γυρνάω πάντα βλέπω κακάκια στο πάτωμα ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.. ποτέ δεν κάνει την αναγκη του οταν ειμαι εγω ... επισης τωρα αρχισα να τ βγαζω δειλα δειλα βολτα του κάνω την ιδια διαδρομη να συνηθισει αλλα ποτε δεν κατουρησε εξω .. παντα περιμενε να παει σπιτι... Επισης όταν παω τουαλετα αρχιζει κλαει εξω απο την πορτα και κατουραει και επισης οταν παω για υπνο και δεν το δινω σημασια (που λογικο ειναι γτ κοιμαμαι) κατουραει ακριβως στα συνορα σαλονιου και δωματιου... Τι κανω λαθος... Παμπερς του εχω το σκιζει οταν το βλεπω ανυσηχο το βγαζω στο μπαλκονι που εχει κι εεκι παμπερς το οποιο ξεσκιζει..... Τουλαχιστον εχει δειξει σημαδια οτι μαθαινει πανευκολα εντολες κατι που σημαινει οτι αν ειναι να την μαθω που θα ειναι η τουαλετα της δεν θα ειναι δυσκολο

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.411
10.612
Athens
Το έργο να μην κατουράει με την καμία έξω, το είχα δει κι εγώ στη δικιά μου - την είχα πάρει και ψιλομεγάλη 7,5 μηνών.
Μια μέρα λοιπόν πήγα βασιλικά κτήματα αποφασισμένη να μείνω εκεί μέχρι να κατουρήσει. Ε και το έκανε μετά απο κανα δυο ώρες. Έκτοτε κατάλαβε ότι είναι πολύ γαμάτο να κατουράς σε μυρωδιές δρόμου, χόρτων, χώματος κλπ.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κλασικά πράγματα, περιορισμός μέσα στο σπίτι ώστε να μην σουλατσάρει πολύ και της έρχεται να κάνει την ανάγκη της!
Τις ώρες που είσαι στην δουλειά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, αλλά όταν είσαι σπίτι δούλεψε περιορισμό(crate) και μόλις βγαίνει από τον περιορισμό κατευθείαν έξω!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.411
10.612
Athens
Ξέχασα να πω...
Εκτός απο τη μονοήμερη εκδρομή όπου αναγκαστικά πια θα κατουρήσει έξω, μεγάλη σημασία έχει η επιβράβευση. Δηλαδή μόλις ποτίσει, να σε πιάσει ενθουσιασμός μεγάλος και να αρχίσεις τα "μπράβο!" λες και έπιασες το τζόκερ. Αυτό θα το κάνεις κάθε φορά που θα κατουράει-αφοδεύει έξω.

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
27
Πηγαινε τον/την σε χορτα για να κατουρισει η χωμα γιατι ψαχνουν κατι αποροφητικο. Καλο είναι όταν λείπεις να το εχεις μεσα σε παρκακι με πανα(υπνοσεντονο η ειδικη σκυλου) και μεσα το παρκακι να εχει το κρεβατι και τα παιχνίδια του για να το συνηθιζει. Οσο για το σκισιμο όλα την σκιζουν. Η δικια μου δεν κατουραγε με τιποτα εξω παροτι αφοδευε, καλυτερα παντως κρατα την σε κανα παρκο με τις ωρες μεχρι να κατουρισει. Αν θες μπορεις να την πας και εκει που κατουραν αλλοι σκυλοι εγω τοτε δεν ηξερα όμως που κατουραν:( και της εδιχνα εγω τον δρομο. Η δικια μου παντως ακομα κατουραει μονο σε χορταρια και όχι στον δρομο. Καλο επειδή θα λείπεις 8ωρα είναι να κρατισεις παντα πανα στο σπιτι(ακυρο), επεισης είναι πολύ βασικο αυτό να το μαθει τωρα που είναι μικρη θα σε διευκολινει απίστευτα στο μελλον η δικια μου αν θελει να κανει την αναγκη της γαβγιζει στην πορτα και την "σκαβει" είναι βασικο να το μαθεις τωρα γιατι πολλα σκυλια που δεν το μαθενουν μικρα τα κανουν οπου να ναι για παντα αν όχι συνεχεια καπου καπου το κανουν. Προσπαθησε μεσα στο καλοκαιρι να της τα εχεις μαθει αυτά τελοια γιατι θα τραβιξεις χοντρο λουκι το χειμωνα με τα χαλια μεσα στο σπιτι

Last edited:

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
27
Καλυτερος τροπος παντως ισως είναι να το πας καπου που μαζεύονται πολλα σκυλια και να περιμενεις εκει μεχρι να κατουρισει εμενα ετσι αφοδυσε εξω τωρα για το κατουριμα μπορει να το εκανε και επειδι δεν κρατιοταν γιατι είναι 2,5 χρονων και καμια 50φορες να εχει κατουρισει εξω το μεγιστο συνηθως παει στην πανα στο μπαλκονι. Είναι θυλικο η αρσενικο? Δοκιμασε να το πας και σε αμμο αν δεν ποιανουν εχω ακουσει ότι βοηθαει αλλα δεν ξερω ποσο.

Last edited:

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Όταν ήταν πολύ μικρά και στην αρχή τα κάνανε στο υποσέντονο, έμαθαν τις εντολές: τσίσα και κακά. Οπότε όταν αρχίσαμε να βγαίνουμε έξω έλεγα την εντολή και τα έκαναν με πολλά μπράβο, πανηγηρισμούς και λιχουδιές. Είναι πάρα πολύ χρίσιμες αυτές οι εντολές όταν ας πουμε δεν έχουμε πολύ χρόνο και πρέπει να τα κάνουν γρήγορα.

• Like
Reactions: *Kiara*

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
μια νυχτα πηγαμε σε ένα αλσακι κατουρησα και εγω αυτή δεν κατουρησε την πηγαινα μετα και εκανα και εγω αυτή την δουλεια:cautious: τελικα κατουρισε, δεν ξερω όμως κατά ποσο βοηθησε γιατι δεν κατουρισε εκει...
Σήκωνες πόδι ή μπα;

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
27
Σήκωνες πόδι ή μπα;

όχ κανονικαι, ηταν κακη ιδεα, δεν βοηθησε καθολου (ειπα να το διαγραψω αλλα δεν προλαβα) κακη ιδεα και που το εγραψα μαλλον δεν επρεπε:oops: και εμενα κατι φιλοι μου μου το πρωτειναν και μετα καταλαβα ότι με δουλευαν αλλα ειχαν βαλει πολλους να μου λενε τετοιακαι ατομα που ειχαν χρονια σκυλους τους πιστεψα λαθος μου εεεεεε νταξ εγινα ρεζιλι και ο σκυλος δεν κατουρησε εκει οποτε πολύ κακη ιδεα

• Like
Reactions: betty coltrane

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
27
Ελα βρε! Δεν έγινε και τιποτα! Χιούμορ έκανα...
Καλα δεν παρεξηγούμε από πειραγματα(μονο από κακιες) ετσι κι αλλιος το ξεπερασα με τα χρονια με δουλεύανε στο στο σπιτι με δουλευαν και στο σχολειο(το ειχαν μαθει ολοι, ειχα και την τασει να κανω καφρίλες) οποτε εχω φαει τρελο δουλεμα. Ακυρο τελειως παθενεις τιποτα αν δοκιμασεις σκυλοτροφή?

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Όταν λείπεις να το έχεις σε πολύ περιορισμένο χώρο, καθώς στο χώρο τους ποτέ δεν τα κάνουν. Όταν, θα επιστρέφεις κάνε το μεγάλες βόλτες μέχρι να τα κάνει -μπορείς να το επιβραβεύεις όπως είπαν και πιο πάνω- Μετά από πολύ καιρό, αφού πλέον μάθει ότι η τουαλέτα είναι έξω, θα αρχίσεις σιγά σιγά να μεγαλώνεις το χώρο όπου θα κινείται όταν λείπεις (που και που μπορει να χεις ατυχηματάκια) και μετα θα καταληξεις να μην τα κανει ποτε για κανενα λογο μεσα.
Επίσης, είναι σημαντικό, πριν φεύγεις να το βγάζεις μια βολτα να τα κάνει και να το ταιζεις αφου επιστρέψεις.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Χαχαχα ασχετο...αλλα Δημητρη μου θυμισες μια φορα που κατουραγε το ετερον μου ημισυ πισω απτο κτημα μας...η Ηρα ηταν κουταβι τοτε...πηγε η ερμη να δει τι κανει ο μπαμπας της, αυτος δεν την ειδε κ ξαφνιαστηκε...εε κατεληξε το παιδι μου κατουρημενο απο πανω ως κατω...χχαχαχαχαχα...το θυμαμαι κ γελάω τωρα, αλλα εκεινη την μερα μουχαν σπάσει τα νευρα, χωρια το τι τριψιμο κ σαπουναδα εφαγε κ η κακομοιρα η Ηρα!
Γιαυτο προσοχη οταν κατουρατε τ αγοράκια διπλα απτα κουταβια γιατι ειναι κ περιεργα τα άτιμα....

Στο θεμα μας τωρα, για τον φιλο με το ζητημα,εφοσον λείπεις 8 ωρες ειλικρινα θα σε συμβουλευα να επενδυσεις ενα Α ποσο για ενα καλο κρειτ.
Κανονας ειναι οτι: υστερα απο φαι/νερο, υπνο, παιχνίδι/ενθουσιασμο στανταρ θα θελει να τα κανει...να το ξερεις να το περιμενεις δλδ.
Αμα εχει ξεμπερδέψει με τα εμβολια κ μπορει να βγει αφοβα εξω, αυτο που σου ειπαν ηδη, βγειτε εξω κ μην επιστρεψεις εαν δεν τα κανει εξω, οσο κ να χρειαστεί, ξεκινα την ωρα που το βλεπεις κ κατεβαζει κωλο να λες τσισα ή κακά αναλογως τι παει να κανει, να συνδυασει δλδ την πράξη με την λεξη, να ξερει τι εννοεις, κ μετα πολλα μπράβο κ συγχαρικια κ χαδια κ λιχουδιες, οτι κ καλα εκανε αυτο που ζήτησες κ εισαι τρελα περηφανος!
Δεν θα αργησει να κανει τους συσχετισμους κ συντομα το σκυλι θα τα κανει κατα παραγγελια.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Όταν ήταν πολύ μικρά και στην αρχή τα κάνανε στο υποσέντονο, έμαθαν τις εντολές: τσίσα και κακά. Οπότε όταν αρχίσαμε να βγαίνουμε έξω έλεγα την εντολή και τα έκαναν με πολλά μπράβο, πανηγηρισμούς και λιχουδιές. Είναι πάρα πολύ χρίσιμες αυτές οι εντολές όταν ας πουμε δεν έχουμε πολύ χρόνο και πρέπει να τα κάνουν γρήγορα.
Κ εμείς αυτό εφαρμόσαμε, το έπιασε αμέσως το νόημα και έμαθε πολύ γρήγορα

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Βέβαια χρειάζεται υπομονή και επιμονή, να μην θεωρήσεις δηλαδή αμέσως ότι το έμαθε και ξεμπερδέψατε. Εγώ εκεί την πάτησα :whistle: Αλλά με τον καιρό διορθώθηκε