Κατοικίδια και Μέσα μαζικής μεταφοράς

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Καλημέρα, θα ήθελα να μάθω αν μπορεί κάποιος οδηγός να αρνηθεί την επιβίβαση του κατοικιδίου μου ενώ αυτό φέρει όλα τα απαραίτητα έγγραφα κτλπ και έχει και το κλουβάκι του. Αν γίνει κάτι τέτοιο τι μπορώ να κάνω;

Επίσης σε μια ερώτηση που έκανα στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη->Καβάλα που είναι 2 ώρες μου είπε ότι μπορεί ο οδηγός να έχει πρόβλημα και να το βάλει μαζί με τις αποσκευές, μου εγγυήθηκε ότι περνάει αέρας στις αποσκευές και ότι το σκυλί δεν θα έχει πρόβλημα, εγώ αδυνατώ να το πιστέψω, είναι δυνατόν να αερίζονται οι αποσκευές;

Αν μπορείτε ενημερώστε με μιας και ως φοιτητής (τελειώνω σύντομα) θα κάνω 2-3 ταξιδάκια ακόμα και θα ήθελα να μάθω τα δικαιώματα του κατοικιδίου μου.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Μικρόσωμο σκυλάκι σε αστικό λεωφορείο -τουλάχιστον στην Αθήνα- πρέπει να μπει μέσα στο καλάθι του. Στα ΚΤΕΛ πάει στις βαλίτσες αναγκαστικά και οι μεγαλοι δε νομιζω να μπαίνουν καν, αλλα δεν ξέρω. Αν το σκυλάκι είναι τσέπης, μπορει να σε αφησουν να το έχεις μαζί σου, αλλά για αυτο θα αποφασίσει ο συγκεκριμένος οδηγος εκεινη την ώρα.

Μια ασχημη περίπτωση που μπορεις να χρησιμοποιήσεις αν σου σπάσουν τα νεύρα. Σιγα τη διαδρομη που θα κάνεις κιόλας.

Μερικά παλιά θέματα:

Σκύλος σε τραίνο και λεωφορείο
Μεταφορά σκύλων
Σκύλος σε ΜΜΜ

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Αν καταφέρω και πάω Ηράκλειο-Καβάλα αν το σκυλί μου δεν είναι 8 κιλά τότε δεν θα έχω κανένα πρόβλημα γιατί μόνο η ολυμπιακή πάει Καβάλα και έχει όριο τα 8 κιλά μαζί με την κλούβα μεταφοράς. Όταν θα ταξιδέψω θα είναι 3,5 μηνών(αρσενικό Ακίτα Inu). Τι λέτε θα είναι πάνω από 8 κιλά;

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
8 κιλα συνολικα μαζι με το κλουβι μεταφορας. Το κλουβι με τις μεγιστες διαστασεις που επιτρεπουν στη καμπινα εχει βαρος 1,5 κιλο. Αρα υπολογιζε οτι μεχρι 6,5 κιλα να ειναι ο σκυλος για να μπει στη καμπινα.

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
αυτό είναι το άγχος μου, πόσα κιλά θα είναι εκείνη τη στιγμή, και πείτε πως δεν έκανε τα κακάκια του, ήπιε πολύ νερό, και έφαγε αρκετά, πάω και τον ζυγίζουν και είναι 8.1Κ ε δεν θα με αφησουν να τον πάρω, έτσι μου είπαν.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ε, δε νομίζω. Εδω με 22 κιλά βαλίτσα πέρασα και δε χρεώθηκα και στην καμπίνα ειχα τη Βερόνικα, ένα σακίδιο πλάτης και μια τσάντα λαπτοπ. :D

Στην τσαντα μεταφοράς -φρόντισε να ειναι πούπουλο- να είναι μόνο ο σκύλος κατα το ζυγισμα. Μην αφησεις τίποτα πετσετες κλπ.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Με το ΚΤΕΛ (δεν υπάρχει ακριβής νόμος που να το ορίζει εκτός αν βγήκε πρόσφατα) δεν μπορούν να σου αρνηθούν να μεταφέρεις τον σκύλο στις αποσκευές μέσα σε crate.
Και ναι αερίζονται οι αποσκευές.
Το πρόβλημα είναι:
1)Ο σκύλος δεν είναι αποσκευή, άσχετα με το τι λένε οι ΚΤΕΛατζήδες
2)Έχουν υπάρξει θάνατοι ζώων στις αποσκευές, και είναι πολύ επικύνδινο να το επιχειρήσεις(άποψη μου μην το σκέφτεσαι καν)

Ο σκύλος μπορεί να μπει πάνω στο λεωφορείο σε κλουβί μεταφοράς πάντα, εάν
1)Συμφωνήσει ο οδηγός
2)Συμφωνήσουν οι επιβάτες
Μια καλή ιδέα είναι:
Μίλησε με τον οδηγό του λεωφορείο από πριν (βρες κάποιον που να είναι φιλόζωος, ή να μην έχει πρόβλημα)
επέλεξε το πρώτο πρωινό δρομολόγιο, ή το τελευταίο βραδυνό (συνήθως έχουν ελάχιστο κόσμο),
και κάτσε στην γαλαρία ή πίσω γενικά και δεν πιστεύω να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Εν ανάγκη πες και κανένα ψέμα, ότι ο σκύλος είναι πολύ κουτάβι και στις αποσκευές δεν κάνει να το βάλεις ή ότι άλλο.
Απλά αυτό δεν θα μπορείς να το κάνεις συχνά, αλλά όταν είναι ανάγκη και δεν έχεις μεταφορικό πιθανώς να βρεις λύση.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Βάζοντας τον σκύλο σου με τις αποσκευές ρισκάρεις τη ζωή του. Δε ξέρω τι μέγεθος έχει ο σκύλος σου.

Η άρνηση μεταφοράς μικρών κατοικίδιων με κατάλληλα για τον σκοπό μέσα επιφέρει πρόστιμο.
http://ktelbus.com/userfiles/poays_com/files/33_Apofasi 34143_3107_2005.pdf

Δεν υπάρχει απαγορευτική διάταξη για τη μεταφορά με λεωφορείο
http://ktelbus.com/userfiles/poays_com/files/34_Apofasi 65626_2006.pdf

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Δηλαδή αν θέλω να μεταφέρω το σκύλο μου με το αστικό λεωφορείο (πχ για να κατέβω κέντρο) έχω κάθε δικαίωμα;
Αν μου αρνηθεί ο οδηγός μπορώ να του πω ότι βάσει νόμου δικαιούμαι να το μεταφέρω;

maryan

Active Member
21 Μαρτίου 2011
25
0
Κι εγώ έχω την ίδια απορία με την pintsie. Και πιο ειδικά για τα λεωφορεία από και προς αεροδρόμιο...(Ελ. Βενιζέλος)

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Καλησπερα και απο μενα ! και εγω θελω να ταξιδεψω αθηνα πυργο (4 ωρες) με λεωφ. πηρα πριν λιγο στα κτελ και μου ειπαν στις αποσκευες του ειπα πως το σκυλακι μου ειναι κουταβακι και μολις ενα κιλο και επεμεναν ! τους ανεφερα για νεκρα σκυλακια λογο της μεταφορας στους στις αποσκευες και το εξωφρενικο μου απαντησαν οτι το ξερουν αλλα ακομα και αν πεθανει δεν γινεται να μεταφερθει στο χωρο των επιβατων... προσπαθω να εποικοινωνισω και με οσε εδς και ενα τεταρτο και δεν το σηκωνουν ! παιδια εχω βγει απο τα ρουχα μου ετσι δε παιζει το σκυλι να μπει σε χωρο αποσκευων ! και πως γινεται στο αεροπλανο με 4ευρω ανα κιλο να ταξιδευει μαζι σου στο χωρο φυσικα των επιβατων ! τι διαφορα εχει??? τεσπα Μ@@@@@Ες δεν παλευεται η κατασταση σοβαρα ακου εκει να το βαλω στο χωρο των αποσκευων τι ειναι δεμα???? εχω βγει εξω απο τα ρουχα μου!!! ειναι και εντελως αγενης ! και υστερα ανηκουν και στο δημοσιο και τους πληρωνουμε ! θα χαρω να απολυθουν ολοι τους δεν ξερω αν ειναι κακο αυτο που λεω αλλα ειναι αγενεστατοι και καθολου εξηπηρετικοι....

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
stitch18Και εσύ από τον τιμημένο Πύργο?:D

Με ΚΤΕΛ αθηνών μίλησες ή ΚΤΕΛ ΗΛΕΙΑΣ?
*Τα ΚΤΕΛ είναι ιδιωτικά και όχι δημόσια.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Μικρόσωμο σκυλάκι σε αστικό λεωφορείο -τουλάχιστον στην Αθήνα- πρέπει να μπει μέσα στο καλάθι του.
Σε καλάθι ειδικών διαστάσεων 70Χ40Χ50cm. Επιτρέπεται επίσης η επιβίβαση σκύλων – οδηγών τυφλών.
http://www.oasa.gr/pdf/el/xyk_gr_rev_15.pdf

το αυτο και στα τραμ

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
απο πυργο εχω καταγωγη ναι ! αχ αυτος ο πυργος ξακουστος για τα καλα παιδια που βγαζει χαχαχαχαχαχαχαχα sofouli μιλησα και με τα 2 κτελ οπου και οι 2 ηταν αγενεστατοι και μου ειπαν στισ αποσκευες αλλα εν τελη τσακωθηκα και εκανα την παραπανω κουβεντα με το κτελ νομου ηλειας! τεσπα καλα κανω εγω και κατεβαινω μια φορα ανα 10 χρονια αγενεστατοι ανθρωποι οχι οτι στο κτελ αθηνων δεν ηταν αλλα στου πυργου ηταν και προκλητικοι.... τεσπα παιδια η γνωμη μου ειναι οτι εφοσον δεν επιτρεπουν τα σκυλακια με το επιβατικοι κοινο μαζι και δεν εχουν καποιον ιδικο διαμορφωμενο χωρο στα πουλμαν απλα θα μπορουσαν να πουν καθολου σκυλια απαγορευονται οπως και σε καποια μαγαζια πχ και οχι να μπουν στις αποσκευες οπου γεμιζουν με βαλιτσες και δεν υπαρχει καθολου οξυγονο σε 1 ωρα το ζωντανο θα εχει πεθανει ! ελεος δηλαδη....
Υ.Γ. Sofouli εσυ απο πύργο καταγεσαι???? :)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Όχι αλλά έχω πολύ κοντινές σχέσεις με Πύργο :D
χαχα

Στείλε μου αν θες π.μ. πότε σκοπεύεις να κάνεις το ταξίδι,
ίσως μπορέσω να κάνω κάτι ;)

Στατιστικά Forum

Θέματα