Κατοικίδια εκτός του σκύλου και της γάτας;

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Έβλεπα ένα documanter και σκεφτόμουν, πόσα από τα ζώα, που έχουν καταλήξει να γίνουν κατοικίδια "ταλαιπωρούνται" με αυτή μας την επιλογή...

Εγώ για παράδειγμα, όταν ήμουν μικρή θυμάμαι, είχαμε 2 κουνέλια που ζούσαν σε κλουβάκι μικρό και πήγαινα κι έπαιζα μαζί τους,
περιστερώνα, μία πάπια ελεύθερη στον κήπο, γάτες, 2 κότες και 1 κόκορα κι αυτά ελεύθερα στον κήπο, χελώνα, 2 χελωνίτσες γλυκού νερού, κάποια καναρίνια και 3 χρυσόψαρα.
Πολύ αργότερα, όταν ξαναπήρα κουνέλι (μικρόσωμο) δεν άντεχα να το βλέπω στο κλουβί και το είχα ελεύθερο στο διαμέρισμα, σα γατί ήταν.

Υπάρχουν επιλογές σήμερα όπως φίδια, σκίουροι, σαύρες, παπαγάλοι, μεγάλα ψάρια, τσιντσιλά, νυφίτσες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Πόσο αυτά τα ζώα υποφέρουν με τις δικές μας επιλογές;
Κι αν διαφωνούμε με την πώληση ζώων από τα pet shops, από πού αγοράζεις π.χ. ένα ψάρι ή ένα ιγκουάνα;
Υπάρχουν και για αυτά τα ζώα αντίστοιχα puppy mills, που προμηθεύουν τα pet shops;
Υπάρχουν εκτροφεία, που προορίζουν π.χ. παπαγάλους, για κατοικίδια και μόνο;

Σήμερα, νομίζω ότι κανένα από αυτά τα ζώα, που είχα κάποτε, δε θα έπαιρνα πάλι για να μείνει μαζί μου στο σπίτι ή τον κήπο. Γάτα και σκύλο μόνο.

Εσείς τι γνώμη έχετε;

(ελπίζω να μην είναι πολύ off topic το θέμα μου! :) )

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Υπάρχουν και για αυτά τα ζώα αντίστοιχα puppy mills, που προμηθεύουν τα pet shops;
Υπάρχουν εκτροφεία, που προορίζουν π.χ. παπαγάλους, για κατοικίδια και μόνο;

Σήμερα, νομίζω ότι κανένα από αυτά τα ζώα, που είχα κάποτε, δε θα έπαιρνα πάλι για να μείνει μαζί μου στο σπίτι ή τον κήπο. Γάτα και σκύλο μόνο.

Εσείς τι γνώμη έχετε;

(ελπίζω να μην είναι πολύ off topic το θέμα μου! :) )

Δεν είναι απλώς off topic, είναι off forum :)
Υπάρχουν σίγουρα ψαροforum που συζητιούνται τα αντίστοιχα θέματα και ίσως και φόρουμ για τα λοιπά είδη.

Οπότε, δεν πιστεύω ότι πρέπει να πιάσουμε τέτοια συζήτηση και στο δικό μας :)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κι αν διαφωνούμε με την πώληση ζώων από τα pet shops, από πού αγοράζεις π.χ. ένα ψάρι ή ένα ιγκουάνα;
Ότι αγοράσεις απο pet shop (μιλάμε για της μεγάλες αλυσίδες) είναι υπερεκτιμημένα και σε άθλια κατάσταση!
Μακρυά απο αυτά τα μαγαζία! ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ!

Σήμερα έτυχε να αγοράσω ένα ψαράκι. Το ψαράκι αυτό, όπως όλα μου τα θαλασσινά τα πέρνω απο κατάστημα μόνο με ενυδρειακά. Τα περισσότερα έρχονται απο Ερυθρά, Ινδονησία και Καραιβική, τα υπόλοιπα είναι tank breed. Έδωσα 7Ε, ενώ σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ζώων κόστιζε 29Ε με καμιά πενταριά νεκρά ψάρια να επιπλέουν μαζί του... Άσε που πολλά απο τα ψάρια τους δεν ζουν πάνω απο μια εβδομάδα.
Το πιο αστείο είναι ότι έχουν μια γαρίδα που με ενδιέφερε στα 62Ε! Το πήρα 11Ε απο σοβαρό κατάστημα.

Μηδέν σεβασμός προς τον καταναλωτή και το ζώο, μηδέν σεβασμός στα θέματα υγείας, διατροφής και συνθήκες ζωής των ζώων...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Μηδέν σεβασμός προς τον καταναλωτή και το ζώο, μηδέν σεβασμός στα θέματα υγείας, διατροφής και συνθήκες ζωής των ζώων...
θα συμφωνήσω απόλυτα...!
Κ εγώ τα ψάρια μου τα πήρα από χομπίστα όπως κ τα φυτά του ενυδρείου... Μακριά από πετ σοπ, μόνο κ μόνο αν δείτε σε τι βρόμα είναι τα δοχεία που τα'χουν -εκτός ότι υπάρχουν κ πολλά νεκρά ψάρια τα οποία καθυστερούν πολύ να τα βγάλουν...- κ να μην πω κ για τις τιμές...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ενδιαφέρον θέμα.. πρόσφατα ειχα και μία συζήτηση γι αυτο...για γουρουνάκια και μαϊμουδες :)
Πιστεύω οτι μπορείς να έχεις οτι κατοικίδιο θελεις αρκει να μπορείς να το υποστηρίξεις με τον τρόπο ζωής σου...:D
Οσο για τα ψάρια.. εχω πάψει να αγοράζω οτιδήποτε αλλο , πέρα απο τροφες και ζουμια, εδώ και 3 χρόνια..

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
για τα ψάρια που ξέρω-πολλά είδη έπρεπε να απαγορευεται η πώλησή τους γιατί το τελικό τους μέγεθος δεν γίνεται να εξυπηρετηθεί σε δεξαμενή ενυδρείου
άλλα είδη όμως περνάνε σαφώς καλύτερα σε μιά δεξαμενή παρά στο φυσικό τους περιβάλλον-υπάρχουν είδη που ζούν σε μιά ελάχιστη περιοχή μιάς λίμνης ή ενός υφάλου και ποτέ δεν απομακρύνονται απο την φωλιά τους-ή ακόμα και σε νερολακούβα

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
για τα ψάρια που ξέρω-πολλά είδη έπρεπε να απαγορευεται η πώλησή τους γιατί το τελικό τους μέγεθος δεν γίνεται να εξυπηρετηθεί σε δεξαμενή ενυδρείου
Γίνεται να ζήσουν σε δεξαμενή αλλα υπάρχουν πολλοί (δυστηχώς) που δεν ενδιαφέρονται για τον τρόπο ζωής του ψαριού.
Για παράδειγμα εγώ μπορεί να γουστάρω ένα είδος ψαριού το οποίο θέλει το ελάχιστο 400λ νερό με ένα μετρο μήκος. Δεν εχω τον χώρο, το χρήμα και τον χρόνο να υποστιρήξω τα αναγκαία του ψαριού? Δεν το πέρνω!
Αυτό ισχύει γενικά με όλα τα κατοικίδια... Αν δεν μπορείς μη το ταλαιπωρείς.