Κατεβασμένο κεφάλι

e_angel

Member
10 Απριλίου 2012
16
0
Γεια σας,
όπως έχω γράψει εδώ http://www.dogforum.gr/v3/εκπαίδευση.συμπεριφορά-18/περίεργη.συμπεριφορά-21461/#post533687

έχουμε υιοθετήσει μια σκύλα απο τη φιλοζωικη. Έχω παρατηρησει οτι οποτε παμε να τη χαιδεψουμε ή να την αγκαλιασουμε ειναι πάντα με σκυμενο κεφαλι... ειναι λογικο αυτο? Υποψιαζομαι οτι την κακοποιουσαν πριν τη βρει η φιλοζωικη στο δρομο. Πως θα την κανω να έχει περισσότερη αυτοπεποιθεση? Η ηλικία της είναι σχεδόν 2. Ευχαριστω

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τα σκυλιά του δρόμου αγαπητέ ξέρουν να εκτιμούν γιατί τον έχουν φάει με το κουτάλι τον δρόμο και την κακουχία και την κακομεταχείριση!

Δώσε χώρο και χρόνο στην σκυλίτσα...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα!
Μπράβο για την κίνησή σας να υιοθετήσετε ενήλικο σκυλί!
Πριν πόσο καιρό την υιοθετήσατε?
Δώστε της λίγο χρόνο να συνηθίσει εσάς και το νέο της περιβάλλον!
Βάλε μας και καμία φωτογραφία να την θαυμάσουμε :)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Εγώ πάλι θα πρότεινα να είσαστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις σας και όχι ιδιαίτερα διαχυτικοί με την μικρή μέχρι να έχετε κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνης της όταν θα το κάνετε, γιατί όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις σας μπορεί να την στρεσσάρετε περισσότερο και να μην ευχαριστιέται τέτοιες κινήσεις.

Δώστε της την ευκαιρία να ηρεμήσει και αφήστε εκείνη να κάνει το πρώτο βήμα πάντα και να σας δείξει εκείνη μέχρι που αισθάνεται άνετα. Εκδηλώστε την τρυφερότητά σας με τη φωνή και από χαμηλά, όχι σκύβοντας από πάνω της ή "κλείνοντάς" την με οποιονδήποτε τρόπο.

Δώστε της να φάει λιχουδιές από το χέρι σας και την ώρα μου τρώει χαιδέψτε απαλά τα μάλουλα και το λαιμό της, όταν αισθανθεί άνετα με αυτό με τον ίδιο τρόπο την ώρα που τρώει περάστε σιγά σιγά όσο πιο ψηλά στο κεφάλι. Να συνδέσει το χάδι και κυρίως το χέρι που μπορεί να την πόνεσε τόσο στο παρελθόν με κάτι νέο και θετικό!

Εύχομαι ό,τι καλύτερο με τη μικρή!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Η δικιά μου πάντως 3,5 χρόνια μετά, ακόμη με το κεφάλι σκυμένο είναι.
Δεν σκοπεύω να κάνω κάτι πλέον για να το ξεπεράσει.
Αν θέλει. Αν δεν θέλει, δεν με πειράζει. Δεν έγινε και κάτι.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Εγώ πάλι θα πρότεινα να είσαστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις σας και όχι ιδιαίτερα διαχυτικοί με την μικρή μέχρι να έχετε κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνης της όταν θα το κάνετε, γιατί όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις σας μπορεί να την στρεσσάρετε περισσότερο και να μην ευχαριστιέται τέτοιες κινήσεις.

Δώστε της την ευκαιρία να ηρεμήσει και αφήστε εκείνη να κάνει το πρώτο βήμα πάντα και να σας δείξει εκείνη μέχρι που αισθάνεται άνετα. Εκδηλώστε την τρυφερότητά σας με τη φωνή και από χαμηλά, όχι σκύβοντας από πάνω της ή "κλείνοντάς" την με οποιονδήποτε τρόπο.

Δώστε της να φάει λιχουδιές από το χέρι σας και την ώρα μου τρώει χαιδέψτε απαλά τα μάλουλα και το λαιμό της, όταν αισθανθεί άνετα με αυτό με τον ίδιο τρόπο την ώρα που τρώει περάστε σιγά σιγά όσο πιο ψηλά στο κεφάλι. Να συνδέσει το χάδι και κυρίως το χέρι που μπορεί να την πόνεσε τόσο στο παρελθόν με κάτι νέο και θετικό!

Εύχομαι ό,τι καλύτερο με τη μικρή!!
thanks Χρυσούλα!!!!

Απλά να προσθέσω ότι εκτός από χαμηλή φωνή πάντα να έχει και πολύ γλυκιά και παιχνιδιάρικη χροιά.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Το χαμηλωμα του κεφαλιου δεν ειναι παντα ενδειξη φοβου και επιφυλακτικοτητας οπως και το αντιθετο δεν ειναι παντα ενδειξη εμπιστοσυνης και "ολα καλα".

Πιστευω οτι αν αρχισετε ενα "προγραμματακι" με το σκυλακι σας, προοδευτικων κινησεων με αργες κινησεις τις οποιες θα εχει χρονο να επεξεργαζεται και να συμπεραινει οτι καταληγουν σε κατι καλο ισως και με την προοπτικη μιας λιχουδιας, θα το ξεπερασει γρηγορα.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

e_angel

Member
10 Απριλίου 2012
16
0
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Την εχουμε 5 μηνες και συμφωνα με τον κτηνιατρο ειναι κοντα στα 2. Δε την στριμωχνουμε ποτε..μια φορα το ειχα κανει και το ειχα γραψει και εδω και μου εδειξε τα δοντια της. Κατα τα αλλα ειναι πολυ παιχνιδιαρα ειδικα με το γιο μας (12 χρονων) συνεχεια παει και τον τσιγκλαει για παιχνιδι. Το τρεξιμο που κανει να δειτε..και μεσα στο σπιτι και εξω..Σας βαζω και φωτογραφια..αυτη ειναι η Υβοννη μας..δε την ονομασαμε εμεις αλλα η φιλοζωικη..ειπαμε αφου ειναι μεγαλη να μη της αλλαξουμε ονομα και εχει μαθει σε αυτο.

303645_4121840845997_378700657_n.jpg

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ωραίο όνομα το Υβόννη.

Για να βοηθήσω κι εγώ, απέφυγε τώρα στην αρχή να την σκεπάζεις με τα χέρια σου. Δηλαδή το χάδι στο κεφάλι μη το ψάχνεις πολύ. Προτίμησε στο λαιμό ή στην κοιλιά. Και οι αγκαλιές αραιές αραιές να μη τρομάζει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97