Κατασκευη περιφραξης και σκυλοσπιτου

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Θελω να κατασκευασω εναν χωρο για την ζουμπι στην αυλη για τις ωρες που θα λειπω.
Μεγιστη διαρκεια που θα μενει εκει ειναι 24 ωρες καθως θα πρεπει να λειπω λογο δουλειας.Σε αυτον τον χωρο θα πρεπει να εχει και εναν χωρο τουαλετας και φυσικα το σπιτακι της.
Τι διαστασεις να ειναι τι υλικα να βαλω στην περιφραξη και στο σπιτακι.Τουαλετα και απομακρυνση περιττωματων με τι να την καθαριζω ετσι ωστε να μην μυριζει?

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
το εχω σκεφτει και εγω και πρεπει καποια στιγμη να το φτιαξω...
πιστευω γενικα το μεγαλητερο μερος να ειναι τσιμεντο ή πλακακι κατω...και αν γινετε να εχεις αποθετευση ακομα καλητερα για να πλενεις...αλλιως αυτο που εχω σκεφτει ειναι στην αλλη μερια απ το σκυλοσπιτο χαλικι σε παχος 10 εκατοστα...μαζευεις τα κακα...τα τσισα καταλιγουν στο χωμα και πλενεις χωρις να γινονται λασπες...

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Εγω εχω εναν ορθογωνιο χωρο περιπου 2*5 μετρα. Ειναι καλυτερο να ειναι ορθογωνιος παρα τετραγωνος.
Η περιφραξη ειναι μεταλλικη.
Το πατωμα ειναι τσιμεντενιο. Αν και θα προτιμουσα στην μια ακρη να εχει ενα κομματι με χωμα οπου μπορεις να βαλεις χαλικι και να κανει την αναγκη της.
Αν μπορεις δωσε μια μικρη κλιση στο πατωμα για να φευγουν τα νερα. Και καλο θα ηταν το πατωμα να μην γλιστραει.
Οπωσδηποτε θα πρεπει να εχεις στο νου σου και μια σκεπη. Καλο θα ηταν στο μισο χωρο να εχεις μονιμη σκεπη και στον αλλο μισο να εχεις μια που να μπορεις να την αφερεις τους χειμερινους μηνες για να μπορει να λιαζεται π.χ. ενα τεντοπανο.

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Εδω που μενω εχει πολυ ζεστη το καλοκαιρι και πολυ κρυο το χειμωνα οποτε σκεφτομουνα να μπορω να βαλω κανενα δεντρακι μικρο για σκια αλλα και το σπιτακι να ειναι οσο το δυνατον καλυτερα μονωμενο.Πως να το κανω ετσι ωστε να ειναι δροσερο το καλοκαιρι,ζεστο τον χειμωνα και να μην βρεχεται οταν βρεχει?Θα φτανουν τα 2*5?Μηπως αν το κανω μεγαλυτερο να ανχωνεται περισσοτερο?Αποχετευση δεν βλεπω να μπορω να κανω.

ΥΓ.@silent Σε τι υψος εχεις την περιφραξη?Ποσο σου κοστισε?

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
το σπιτακι θα μπορουσες να το κανεις ακομα και χτιστο....
επισης θα προτινα τη βορεινη πλευρα να μην την καληψεις απλα με σιτα αλλα με εναν "τοιχο" απο ξυλο ή εστω ενα τεντοπανο μαζι με τι σιτα ωστε να κοβει λιγο το χειμωνα...
αν θες δεντρο ισως 1-2 μουριες (που να μην κανει μουρα) και να την καθοδηγισεις ωστε να πιασει οπου θες...το χειμωνα θα ριχνει τα φυλλα οποτε θα εχεις ηλιο..αλλα το δεντρο θελει και χρονο και λιγο κοπο παραπανω... καλητερα νομιζω ενα μονιμο στεγαστρο στο μερος που θα ειναι το σπιτακι του και πανι σκιασης αναλογως την εποχη στο υπολιπο...

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Εδω που μενω εχει πολυ ζεστη το καλοκαιρι και πολυ κρυο το χειμωνα οποτε σκεφτομουνα να μπορω να βαλω κανενα δεντρακι μικρο για σκια αλλα και το σπιτακι να ειναι οσο το δυνατον καλυτερα μονωμενο.Πως να το κανω ετσι ωστε να ειναι δροσερο το καλοκαιρι,ζεστο τον χειμωνα και να μην βρεχεται οταν βρεχει?Θα φτανουν τα 2*5?Μηπως αν το κανω μεγαλυτερο να ανχωνεται περισσοτερο?Αποχετευση δεν βλεπω να μπορω να κανω.

ΥΓ.@silent Σε τι υψος εχεις την περιφραξη?Ποσο σου κοστισε?
Για το κοστος δεν μπορω να σου πω γιατι το ειχε φτιαξει ο πεθερος μου. Εμεις το εχουμε φτιαξει στο τελος του κηπου. Ετσι οι 2 πλευρες ειναι ο τοιχος της μαντρας. Οι αλλες 2 ειναι η περιφραξη περιπου στα 2 μετρα. Η σκεπη εχει ενα σταθερο κομματι πανω αποτο σπιτι του σκυλου και στο υπολοιπο εχει μονο κατι σιδερα για να στηριζω τοτεντοπανο το καλοκαιρι.
Το σπιτακι του σκυλου ειναι ενα απλο πλαστικο, το χειμωνα ομως βαζω μεσα μια κουβερτουλα και απεξω μια κουρελου για να κλεινει και η πορτα να μην μπαζει.
Υπαρχουν και θερμομονωτικα σπιτακια, αλλα δεν ξερω αν αξιζουν. Οπως και να εχει το καλοκαιρι δεν προκειται να μπαινει στο σπιτακι του.
Εμεις εχουμε βαλει και μια συκια μεσα στο σπιτι του, αλλα το εχουμε μετανιωσει γιατι το καλοκαιρι πεφτουν τα συκα και γινεται κωλος. Αν βαλεις δεντρο θελει πολυ προσοχη στην επιλογη. Π.χ. και η μουρια ριχνει πολυ ρετσινι ή κατι τετοιο κολλωδες. Θες ενα δεντρο που να μην κανει καρπους.
Προσωπικα νομιζω οτι 10 με 15 τ.μ. ειναι αρκετα. Βεβαια σε εμας μενει μεσα 8 με 10 ωρες μαξ.
Οπωσδηποτε θα πρεπει να μπορεις να την κλειδωνεις μην παει κανενας και ανοιξει την πορτα.

Απο εκει και περα εχει σημασια και ο προσανατολισμος, απο που ειναι ο βοριας δηλαδη μηπως χρειαστει να κοβεις τον αερα με καποιο πανι οπως ειπε και ο αγγελος.
Τελος να πω οτι καλο ειναι να μην εχει επαφη με τον δρομο για να μην εχει ερεθισματα για να γαβγιζει ασκοπα. Ειμαι διακοπες και δεν εχω φωτο για ανεβασμα. Μπορεις να παρεις και μια ιδεα απο τα πανδοχεια σκυλων. Θα δεις φωτο στις σελιδες για το πως τα εχουν φτιαξει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ