Κατήγγειλε έγκλημα που διέπραξαν δύο μικρά παιδιά

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Βυρώνεια Σερρών: Κατήγγειλε το έγκλημα που διέπραξαν δύο μικρά παιδιά

Η Κωνσταντίνα Δαλιάνη μου μένει στη Βυρώνεια Σερρών στις 21 Ιανουαρίου 2012 διαπίστωσε, αφού το έψαξε, ότι δύο πιτσιρίκια ένα 8χρονο και ένα 10χρονο αγοράκι σκότωσαν ένα κουταβάκι τριών ημερών. Η κα Δαλιάνη, που φρόντιζε την αδέσποτη σκυλίτσα και τα μικρά της, όταν διαπίστωσε, πως ένα κουτάβι έλειπε, άρχισε να ψάχνει, αν κάποιος το υιοθέτησε ή αν κάτι άλλο του είχε συμβεί. Μια κυρία, που εργάζεται στο καφενείο δίπλα από την αποθήκη μέσα στην οποία είχαν γεννηθεί τα μικρά, την ενημέρωσε πως πέντε πιτσιρίκια το είχαν πάρει και έπαιζαν μαζί του.
Η κα Δαλιάνη πίστεψε, ότι το πήραν, γιατί θέλησαν να το μεγαλώσουν. Έτσι έφτασε στο σπίτι της μικρής Ειρήνης – αφού σ’ έναν μικρό τόπο όλοι γνωρίζονται – και την ρώτησε, που είχαν πάει το σκυλάκι. Τότε η μικρή Ειρήνη της περιέγραψε ενώπιον της μητέρας της πως τα δύο μεγαλύτερα αγόρια, 8 και 10 ετών αντίστοιχα, σκότωσαν το σκυλάκι, κλωτσώντας το και χτυπώντας το με το σκουπόξυλο, ενώ στη συνέχεια το έριξαν στα καλώδια της Δ.Ε.Η..
Τα παιδιά, που ξεκίνησαν το παιχνίδι με το κουτάβι στην παιδική χαρά δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο Βυρώνειας ήταν πέντε, δύο κορίτσια και τρία αγόρια. Οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 5 έως 10 ετών. Δύο εξ αυτών πρωταγωνίστησαν στο έγκλημα. Η κα Δαλιάνη στη συνέχεια επικοινώνησε και με τις δύο οικογένειες των αγοριών, τα οποία παραδέχτηκαν τις πράξεις τους. Τους ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί και εξήγησε στα παιδιά, πως αυτή το να χτυπάς και να σκοτώνεις δεν είναι σωστό, πως τα ζώα δεν φταίνε, πως τα ζώα πονούν όπως εμείς και πως αυτό που έκαναν ήταν κακό.
Η μητέρα του ενός αγοριού δικαιολογήθηκε λέγοντας πως αυτό ήταν «ένα ατυχές γεγονός» και πως «δεν πρέπει να δοθεί συνέχεια καθώς πρόκειται απλώς ένα αδέσποτο». Όταν η κα Δαλιάνη την ρώτησε, τι θα έλεγε, αν γιος της την επόμενη φορά χτυπήσει κάποιο παιδάκι, εκείνη απάντησε λέγοντας, πως και αυτό θα το χαρακτηρίσει «ατυχές γεγονός».
Η σχεδόν αδιάφορη στάση της μητέρας του ενός αγοριού – η οποία νοιάστηκε μόνο για να μην εκτεθεί ο γιός της – έπεισε την κα Δαλιάνη, να καταγγείλει το συμβάν. Έτσι επικοινώνησε αρχικά τηλεφωνικά με το Α.Τ. Σιδηροκάστρου Σερρών. Οι αστυνομικοί της ζήτησαν να κάνει την καταγγελία δια ζώσης και αυτό έκανε την επόμενη μέρα.
Οι φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε, δυστυχώς δεν είναι καθαρές, όμως τις τράβηξε η κα Δαλιάνη με το κινητό της, όταν εντόπισε το πτώμα του κουταβιού στις 25 Ιανουαρίου 2012. Αν και είχε ρωτήσει τα κορίτσια, για να μάθει, που βρίσκεται το πτώμα του ζώου, εκείνα δεν της το αποκάλυψαν αμέσως. Το είπαν όμως στην 10χρονη κόρη της κας Δαλιάνη, καθώς όλα αυτά τα παιδιά πηγαίνουν στο ίδιο δημοτικό σχολείο. Έτσι το εντόπισε πρόχειρα σκεπασμένο με φύλα, δίπλα από την σκούπα, που είχε χρησιμοποιηθεί ως φονικό όπλο. Το σκουπόξυλο με το οποίο το είχαν χτυπήσει, ήταν σπασμένο.
Την απειλούσαν
Αμέσως μετά την καταγγελία στην Αστυνομία η κα Δαλιάνη – όπως είπε στο www.zoosos.gr – έγινε δέκτης παραπόνων, πιέσεων και απειλών από γείτονες και συγχωριανούς. Στην αρχή την πίεζαν λέγοντας της, πως έδωσε μεγάλη διάσταση σε κάτι, που είναι τόσο μικρό (προφανώς το έγκλημα στο μυαλό τους είναι ανάλογο με το μέγεθος του θύματος ή του θύτη), πως εκθέτει τα παιδιά για έναν αδέσποτο σκύλο. Στο τέλος μάλιστα την απείλησαν λέγοντας της, ότι θα μηνύσουν και την ίδια!
Η κα Δαλιάνη είναι η φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα. Σε μια κλειστή κοινωνία εκείνη δεν κράτησε το στόμα της κλειστό. Έψαξε, ρώτησε, έμαθε και κατήγγειλε. Οι ανήλικοι δράστες είναι μικρά παιδιά και δεν θα τιμωρηθούν για τις πράξεις τους. Όμως οι γονείς τους θα πρέπει να τα φροντίσουν. Θα πρέπει να τους δώσουν να καταλάβουν, ότι το να χτυπάς κάποιο άλλο πλάσμα είναι λάθος. Όπως πληροφορηθήκαμε ο φάκελος έχει φύγει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή:Βυρώνεια Σερρών: Κατήγγειλε το έγκλημα που διέπραξαν δύο μικρά παιδιά | www.zoosos.gr

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Μου κάνει εξωπραγματική εντύπωση ότι τα μικρά παιδιά έχουν ξεφύγει. Τώρα τελευταία ακούω διαρκώς για βασανιστήρια ζώων από μικρά παιδιά!
Απορώ με τις οικογένειες τους το πως τα μεγαλώνουν. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω σε κανένα σημείο και σε κανένα επίπεδο ότι 10 χρονών παιδιά δεν έχουν κρίση Σωστού και Λάθους, στο τι μπορούν να κάνουν και στο τι δεν μπορούν. Εδώ έχουν τα κουτάβια μας από το ΜΗ που τους λέμε.

Χίλια τα χρόνια της μακάρι όλοι όσοι είναι μάρτυρες τέτοιων γεγονότων να έχουν το θάρρος της!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Ελλειψη παιδέίας να το πω?
Ανευθυνότητα γονέων να το πω?
Οπως και να το πω το κακό δυστυχώς δε σταματάει εδώ! Απο τη στιγμή που δεν διδάσκουν στα παιδιά τους ορισμένοι,τι θα πει να αγαπάς και να σέβεσαι τα ζώα δυστυχώς θα γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων δυσάρεστων περιστατικών!
Θαυμάζω όμως τη γυναίκα που κατήγγειλε τη πράξη,γιατί κάποτε πρέπει να υπάρξει παραδειγματισμός για την αποφυγή τέτοιων εγκληματικών ενεργειών απο ανήλικους!

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Δεν μπορώ να δικαιολογήσω σε κανένα σημείο και σε κανένα επίπεδο ότι 10 χρονών παιδιά δεν έχουν κρίση Σωστού και Λάθους, στο τι μπορούν να κάνουν και στο τι δεν μπορούν.
Εγώ ρίχνω το βασικό φταίξιμο στους γονείς που δεν φρόντισαν να τα διαπαιδαγωγήσουν!!
Γιατί δηλαδή το δικό μου παιδί δεν πρόκειτε να πετάξει πέτρα σε κουτάβι ποτέ;; (το υποθετικό μου παιδί έτσι;)
Γιατί θα φροντίσω να μάθει να σέβεται πρώτα από όλα, όλα τα όντα του πλανήτη!!

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Ναι θα ήταν άδικο να κατηγορήσουμε τα παιδιά.
Τα παιδιά ειδικά σε αυτές τις ηλικίες τα νουθετούν οι γονείς σε πρώτη φάση και έπειτα το σχολείο.
Από την αντίδραση της μάνας, που είπε ότι είναι ένα ατυχές συμβάν ( μάλλον της έμεινε από την ατάκα του Πασχάλη με το 'ξώγαμο του :p ) καταλαβαίνω ότι λίγο την σόκαρε το τι τελικά κάνουν τα παιδιά της... όσο το να κουκουλώσει το τι κάνουν τα παιδιά της για να μην πάρει διαστάσεις.

Lucimar και εγώ στο περίπου αυτό σκεφτόμουν... ότι κάποια από αυτά τα παιδιά, που οι γονείς απλά κουκουλώνουν τα κακώς κείμενα, θα είναι σε 10 χρόνια μελλοντικοί εγκληματίες στην χειρότερη και στην καλύτερη άτομα που θα ζουν εις βάρος των συνανθρώπων τους, της φύσης, των ζώων!! ;)

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Εχω ακουσει ιστοριες φρικης με πρωταγωνιστες παιδια που δεν το πιστευα!! Στα χωρια ειδικα ενω θα επρεπε να λατρευουν τα ζωα γιατι ουσιαστικα ο τροπος ζωης τους ειναι τετοιος που μεγαλωνουν μαζι τους, τους φαιρονται απαισια! Οποιος δεν θελει ας μην διαβασει τις ιστοριες που θα πω..
Ημουν αρκετα μικρη που ειχε τυχει να ακουσω την συγκεκριμενη ιστορια απο γονεις των παιδιων που τις ελεγαν στο καφενειο και γελουσαν. Τα βλασταρια τους οταν δεν εβρισκαν τι παιχνιδι να παιξουν επαιρναν μια γατα και την εθαβαν ολη μεσα στο εδαφος και αφηναν εξω την ουρα της. Το εκαναν ομως με τετοιο τροπο που να μπορει να αναπνεει αλλα να πεθανει απο την πεινα. Πηγαιναν λοιπον τις επομενες μερες και της πειραζαν την ουρα και γελουσαν μεχρι που πεθαινε το γατακι και η ουρα σταματουσε να κουνιεται...
Αλλη μια φορα θυμαμαι στο χωριο μου η σκυλιτσα καποιου ειχε γεννησει και λεει "Τι θα τα κανουμε τωρα τοσα κουταβια??" Τον ακουει ο τοτε 7χρονος γιος του και πηγε και σκοτωσε τα κουταβακια με ενα ξυλο!!!!!!! 7 χρονων παιδι!!!!!!!!!!! Και οταν ο πατερας του τον ρωτησε γιατι τον εκανε απαντησε πολυ φυσικα "Αφου ειπες πως δεν ειχαμε τι να τα κανουμε!!" Ηθελα να ξερα αυτο το παιδακι εκεινη την ωρα που σκοτωνε τα κουταβακια με το ξυλο ενα ενα, πως ενιωθε που τα ακουγε να φωναζουν και εβλεπε τη μαμα τους ν ουρλιαζει?? Τωρα βεβαια αυτο το παιδακι μεγαλωσε, ειναι περιπου στην ηλικια μου και φυσικα δεν εχει αλλαξει συμπεριφορα απεναντι στα ζωα...

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Γι'αυτό λέω εγώ ότι φταίνε οι γονείς!!
Τις προάλλες μια φίλη της μητέρας μου διηγούνταν γελώντας και με κρυφή υπερηφάνια για το γιόκα της πως έδενε ένα γατάκι πίσω από το ποδήλατό του με σκοινί και το έσερνε στην αυλή!!
Αλλά το κορυφαίο ήταν ότι ο γιόκας ήταν μπροστά και της απαντάει: ''Και καλά εγώ ρε μάνα ήμουν παιδί δεν ήξερα,εσύ που με έβλεπες τι έκανες;;Γέλαγες όπως γελάς τώρα;;''

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Δυστυχώς τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν μόνα τους! Και εννοώ οτι δεν έχουν την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση καθώς μεγαλώνουν. Ο θεσμός της οικογένειας πλέον έχει αλλοιωθεί και σε καμία περίπτωση δεν είναι όπως ήταν πριν ίσως δυο και τρεις δεκαετίες. Οι γονείς χαμένοι στα προβλήματα και τις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν στα παιδιά τους, δεν έχουν χρόνο να διδάξουν αξίες, έχουν τόσα στο μυαλό τους πλέον που δεν μπορούν να διαχειριστουν σωστα την διαπαιδαγώγηση των ίδιων τους των παιδιών.

Επί του συγκεκριμένου περιστατικού τώρα και παραμερίζοντας τη γενική προσέγγιση, το πλέον δυσάρεστο είναι να βλέπεις τη μάνα να μην αξιολογεί σωστά τη συμπεριφορά του παιδιού της. Σήμερα βασανίζει ένα αθώο σκυλάκι αλλά δε μπορεί να δει 'αυριο' το παιδί της που ίσως θα κλέβει ή θα ληστεύει ή θα σκοτώνει. Αυτό είναι το χειρότερο γιατί πετάει μια ευκαιρία να διορθώσει το 'λάθος' εν τη γενέσει του... Δε θυμώνω με τα παιδάκια αλλά με τη μάνα που αντί να αδράξει την ευκαιρία την πετά στα σκουπίδια. Αλλά θυμώνω και με όλους τους άλλους συνένοχους που έτρεξαν να απειλήσουν, να εκφοβίσουν την κυρία που πολύ σωστά προσέγγισε τους γονείς και που θα έπρεπε να την ευγνωμονούν...

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Ολοκληρωτική έλλειψη συναισθημάτων, εγώ έτσι το βλέπω. Δεν νομίζω οτι διαφέρουν πολύ από έναν ψυχοπαθή. Και μετά σκέφτομαι τι θα κάνουν αυτά τα παιδιά όταν μεγαλώσουν; Ποιο είναι το επόμενο στάδιο;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δεν ξέρω αν έχετε δίκιο ή όχι σε όσα λέτε. Βλέπεις δεν γνωρίζουμε πολύ καλά την ψυχολογία ενός παιδιού...το τι είναι καλό ή κακό για εμάς δεν έχει σχέση με το πως το βλέπουν τα παιδιά...Δεν ξέρω τι συμβαίνει σε αυτές τις ηλικίες, μάλλον κάποια πρωτόγονα ένστικτα δεν είναι καλυμένα όπως στους ενήλικες; Πάντως οταν ήμουν εγώ παιδί υπήρχε παιδάκι στην πολυκατοικία που είχε σκοτώσει με πολύ άσχημο τρόπο έναν κόκορα..και τότε δεν μεγαλώναμε μόνα μας. Μάλιστα η μαμά του δεν δούλευε και ήταν από σωστή οικογένεια..Και αν πάω πιο πίσω, όταν η μαμά μου ήταν παιδάκι, πραγματικά πολλά χρόνια πριν, μου έχει διηγηθεί μια πολύ άσχημη ιστορία ενός κουταβιού που κακοποιήθηκε και δολοφονήθηκε από μια παρέα παιδιών τότε...5-7 ετών..Μιλάμε για το 1942 me 1945; Όποτε μάλλον δεν είναι μόνο θέμα εποχής και αδιαφορίας των γονιών, μάλλον είναι και κάτι άλλο που μας διαφεύγει στην ψυχοσύνθεση κάποιων παιδιών;

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Ίσως να έχεις δίκιο αλλά ίσως τότε να ήταν άλλες και οι εποχές. Λίγο πιο σκληρές! Αναφέρομαι για το 1942-1945. Ίσως οι εικόνες που είχαν τα παιδιά τότε να ήταν πιο βίαιες λόγω των εξελίξεων στην χώρα μας...

Δεν αποκλείω οτι η ψυχοσύνθεση ενός παιδιού είναι διαφορετική από το ένα στο άλλο. Βλέπεις παιδιά από μια οικογένεια που μεγάλωσαν με τις ίδιες αρχές ο ένας να γίνεται εγκληματίας και ο άλλος "καθηγητής" πανεπιστημίου που λέει ο λόγος.

Θα γενικεύσω όμως λίγο λέγοντας ότι σε πρώτη φάση φταίνε οι γονείς. Όπως λέμε εδώ ότι φταίνε οι ιδιοκτήτες και όχι οι σκύλοι!
Το παιδί είναι παιδί.. ο γονιός είναι αυτός που θα πρέπει να εντοπίσει το τι πάει λάθος με την ψυχολογία του και να το διορθώσει με όποιο τρόπο και με όποιο κόστος.
Δυστυχώς παρατηρώ ότι οι περισσότεροι γονείς δεν θέλουν να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς. Βλέπουν το πρόβλημα και κοιτάνε πως να το καλύψουν για να μην το δει ο γείτονας. :(

Last edited:

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Εχει δίκιο η Κυβέλη, σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαμε εμείς να δώσουμε μία εξήγηση για τη συμπεριφορά αυτων των παιδιών! Μόνο ένας ειδικός γιατρός θα μπορούσε να εκτιμήσει την κατάσταση και προσωπικά πιστεύω πιο πολλά συμπεράσματα θα έβγαζε εξετάζοντας τους γονείς παρά τα παιδάκια! IMHO πάντα...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Θέλω να σάς ευχαριστήσω όλους που παραμείνατε στο σχολιασμό αυτού καθε αυτού του γεγονότος και δεν την ''πατήσατε'' από ατυχείς εκφράσεις που χρησιμοποιούνται απ' τον αρθρογράφο σχετικά με κλειστές κοινωνίες και επαρχίες, γιατί αυτό θα ήταν πραγματικά άδικο, άδικο τόσο για την κυρία που είχε την ευαισθησία όσο και για πολλούς άλλους ανθρώπους σε πολλές επαρχίες που δείχνουν την ίδια ανθρωπιά και φιλοζωία με οποιονδήποτε αποκαλεί εαυτόν '''μεγαλοπολίτη'''.

Όσο μικρότερο το μέρος, τόσο μεγαλύτερες οι δεισιδαιμονίες, αλλά αυτό δεν αναιρεί πως παντού ίδιοι γεννιόμαστε και πως οι συγκοινωνίες, ο τύπος και το διαδίκτυο με τα καλά και τα κακά του το καθένα μάς έχουν φέρει όλους ένα βήμα πιο κοντά και ίσως μισό βήμα πιο μπροστά απ' ότι ήμασταν χθες.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Θα πω πολλά μπράβο στην κυρία που το κατήγγειλε!

Τώρα το ποιος φταίει???? Οι γονείς? τα γονίδια???? η νοοτροπία? η μαύρη μας η μοίρα???? δεν έχω απάντηση!

Απλά πρέπει κάποιος να αρχίσει να αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών του πλέον! Ας τα βρουν οι ψυχολόγοι και οι δικαστές ποιος είναι αυτός...... το σκυλάκι πάντως δεν έφταιγε σε τίποτα! Για αυτή την ψυχούλα ας πληρώσει αυτός που πρέπει επιτέλους!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ίσως να έχεις δίκιο αλλά ίσως τότε να ήταν άλλες και οι εποχές. Λίγο πιο σκληρές! Αναφέρομαι για το 1942-1945. Ίσως οι εικόνες που είχαν τα παιδιά τότε να ήταν πιο βίαιες λόγω των εξελίξεων στην χώρα μας...

Δεν αποκλείω οτι η ψυχοσύνθεση ενός παιδιού είναι διαφορετική από το ένα στο άλλο. Βλέπεις παιδιά από μια οικογένεια που μεγάλωσαν με τις ίδιες αρχές ο ένας να γίνεται εγκληματίας και ο άλλος "καθηγητής" πανεπιστημίου που λέει ο λόγος.

Θα γενικεύσω όμως λίγο λέγοντας ότι σε πρώτη φάση φταίνε οι γονείς. Όπως λέμε εδώ ότι φταίνε οι ιδιοκτήτες και όχι οι σκύλοι!
Το παιδί είναι παιδί.. ο γονιός είναι αυτός που θα πρέπει να εντοπίσει το τι πάει λάθος με την ψυχολογία του και να το διορθώσει με όποιο τρόπο και με όποιο κόστος.
Δυστυχώς παρατηρώ ότι οι περισσότεροι γονείς δεν θέλουν να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς. Βλέπουν το πρόβλημα και κοιτάνε πως να το καλύψουν για να μην το δει ο γείτονας. :(
Μα κι εγώ δεν θεωρώ ότι φταίνε τα παιδιά, αλλά ίσως όχι και οι γονείς στον βαθμό που πιστεύουμε . Τι θέλω να πω. Τα παιδιά δεν έχουν το ηθικό υπόβαθρο και την κοινωνική παιδεία των ενηλίκων. Συνεπώς λειτουργούν περισσότερο με το ένστικτο, όπως τα ζώα. Έχετε δει πως παίζει μια γάτα ή και ένα μεγαλύτερο αιλουροειδές με το θήραμα του πριν το σκοτώσει; Το βασανίζει και αυτό του προκαλεί προφανέστατα κάποια ικανοποίηση. Τα παιδιά λειτουργούν πολύ περισσότερο με το ένστικτο, όπως και τα ζώα. Στην πορεία χάνεται αυτό. Σε κάποιες περιπτώσεις μας γοητεύει αυτή η ωμότητα των παιδιών σε άλλες όπως αυτές που συζητάμε μας φρικάρει. Αλλά δεν παύει να έχει λογική εξήγηση χωρίς να εννοώ ότι οι πράξεις αυτές δεν με ταράζουν όπως και εσάς.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Grife, εγω αναφερθηκα σε χωριο συγκεκριμενα γιατι οπως ειπα, μου κανει εντυπωση το γεγονος πως ενω τα παιδια εκει μεγαλωνουν μαζι με ζωα, συναναστρεφονται καθημερινα μαζι τους, πολλες φορες βλεπουμε πως αντι να τα αγαπανε και να τα σεβονται, τα κακοποιουν. Οχι παντα, αλλα ενα μεγαλο ποσοστο. Τουλαχιστον στα δικα μου τα μερη ετσι συνηθιζεται... :mad:
Δεν το ειπα με κακο σκοπο.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Παιδιά δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση εμείς να ρίξουμε ευθύνες ή να πούμε με σιγουρια φταίει αυτό ή το άλλο. Ακόμα και τη μητέρα θα μπορούσα να δικαιολογήσω για την πράξη της αν έκανα το συνήγορο του διαβόλου. Θα μπορούσε να είναι μια πολυ καλη μητέρα όσο αφορά την ανατροφή του παιδιού της και να έπαθε σοκ με αυτό που της ειπανε. Μπορεί να ντράπηκε, μπορεί να αντέδρασε με λάθος τρόπο, μπορεί πολλά... Και είναι όλα ανθρωπινα συναισθήματα και αντιδράσεις. Μπορει και μετά παράμερα να ασχολήθηκε με το προβλημα, δεν τα ξέρουμε όλα αυτά... Μπορεί το παιδάκι να έχει κάποιο ψυχολογικό προβλημα και να χρειάζεται βοήθεια, δεν ξέρω... Πολλές φορές πρέπει να βάζουμε τον εαυτο μας στη θέση του 'κατηγορούμενου' και να σκεφτόμαστε πως θα αντιδρούσαμε εμείς σε αντίστοιχη περίπτωση...

Κάνουμε μια συζήτηση και αναλύουμε θεωρητικά το θέμα της βίας των μικρων παιδιων και κατ´επέκταση τις πιθανες ευθύνες των γονιών και αν το πάμε και πάρα πέρα μπαίνουμε και στη σφαιρα της κοινωνικής εθύνης, της παιδείας του λαού μας και και και ένα σωρό ακόμα άλλους παράγοντες που θα μπορούσα να αραδιάσω...

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Ηθελα να πω και κάτι άλλο που μου ήρθε στο μυαλό με αφορμή αυτό το τοπικ. Τις προάλλες στο twiiter ειχε κάνει ένα tweet γνωστο σαιτ που έχει σχέση με σκυλια και έδειχνε μια φωτογραφία με δυο νεαρους τύπους που είχαν κρεμάσει δύο σκυλιά από το κλαδί ενός δέντρου και ποζάρανε χαμογελώντας όλο καμάρι μπροστά στο κατόρθωμα τους!

Νευρίασα, θύμωσα πολύ, ετσι και τους έβλεπα μπροστά μου θα τους χτύπαγα χωρίς έλεος. Ποιος? εγώ που καμιά φορά αν βλέπω μυρμηγκάκια στο έδαφος εκεί που περπατάω, προσέχω να μη τα πατήσω... Απάντησα στο tweet. Μετανοιωσα για αυτό που έγραψα!

Τι θα ήθελα? θα ήθελα να έχω μια Πολιτεία και μια Δικαιοσύνη να πάρει αυτα τα δύο παιδιά από το χέρι και να τα τιμωρήσει με 2-3 μήνες υποχρεωτική κοινωνική εργασία φροντιδας ζώων σε κάποιο καταφύγιο ίσως. Να δουνε τι είναι να δίνεις και τι είναι να παίρνεις σε συναισθήματα προσέχοντας και φροντίζοντας ένα ζώο... Αν έστω και ένας έβγαινε συνηδειτοποιώντας την άσχημη πράξη του θα το προτιμούσα χίλιες φορές από κάποιον που θα έμπαινε μέσα και θα πλήρωνε 10.000€ πρόστιμο και που μυαλά δε θα άλλαζε...

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
eπειδή εχω 2 παιδια σε ηληκια 6 και 8 θα σας πω ενα μυστικό

Αν είστε σε παρεα με πολλά παιδακια κοιταξτε τα, παρατηρηστε τα και θα τρομαξετε στο ποσο μοιαζουν στους γονεις τους σε χαρακτηρα ειδικά αν ξερετε τους ανθρωπους καλα .... αν δεν τους ξερετε καλα θα τους καταλαβετε απο τα παιδια τους αν ειναι καλοι ή οχι τα παιδια σε αυτες τις ηληκιες δεν μπορουν να κρυφτουν ευκολα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ