Κατάστημα B.A.R.F

Gkontos10

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2015
154
21
37
Καλησπέρα φίλοι μου
Είμαι από Κύπρο, και μέσα από την βοήθεια σας ενταχθηκα στην barf εδώ και αρκετό καιρό, κσι είμαι υπέρ ευχαριστημένος...
Και μιας και εδώ στην Κύπρο έχουν μαύρα μεσάνυχτα για την διατροφή barf..
Σκέφτομαι να αρχίσω σιγά σιγά να παραγω ερασιτεχνικά λίγες ποσότητες barf, να δω πώς ανταποκρινεται η αγορά στην Κύπρο και σιγά σιγά να ανοίξω ενα μικρό κατάστημα..

Και εδώ θέλω την γνώμη σας και τις απόψεις σας, δεκτές όλες και θετικές και αρνητικές αλλά και κριτικές

Πιστεύετε κάτι τέτοιο είναι εφικτό να γίνει?
Αν ναι με τι συνταγές και δοσολογίες?
Τι τιμές κτλ...

Βασικά να κάνουμε μια κουβέντα περί πάντως θέματος για να καταλήξω κάπου...

Σας ευχαριστώ πολύ

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
φιλε μου
ειναι διαφορετικό να φτιαχνω τροφή και να ταίζω τον σκύλο μου
με ότι αυτό συνεπάγεται
και διαφορετικό
να φτιαχνω τροφή να πουλάω να ταίζουν τα σκυλιά τους...
τι εγγυήσεις μπορεις να τους δωσεις οτι η τροφή που θα φτιαχνεις με την συνταγη καποιων απο ενα φορουμ.... το εγγυήσεις λοιπόν μπορείς να δωσεις οτι αυτή η τροφή καλύποτει όλες τις διατροφικές αναγκες των σκυλων τους????

θα μου πει τι εγγυησεις σου δινουν οι αλλες τροφές
το θεμα μας ομως είναι η δικη σου τροφή κι αν είσαι σε θεση να μπεις μπροστα ... αν καποιος στην πει μελλοντικα κλπ...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Σκέφτομαι να αρχίσω σιγά σιγά να παραγω ερασιτεχνικά λίγες ποσότητες barf, να δω πώς ανταποκρινεται η αγορά στην Κύπρο και σιγά σιγά να ανοίξω ενα μικρό κατάστημα..
Δεν υπαρχει αυτο που σκέφτεσαι... Προχωράς μπροστά και ανοίγεις την επιχείρηση σου σύμφωνα με το νόμο ή κάθεσαι πίσω, δε μπορεις να "παράγεις ερασιτεχνικά" φαγητό που δεν υπόκειται σε υγειονομικό έλεγχο (κυρίως). Ο λόγος απλός, αν (1/1000) πάθει κάποιο σκυλί κατι, έστω κι αν αυτο, εν τελεί, δεν οφείλεται στην τροφή σου, και σε τρέξει ο ιδιοκτητης, την εχεις πολυ άσχημα. Συν διάφορους άλλους ελέγχους τους οποίους πρεπει να λάβεις υπόψιν σου για να βγάλεις μια σωστή τροφή στην αγορά, που απο ο,τι καταλαβαίνω δεν εχεις τις γνώσεις να το κανεις.

Σαν εγχείρημα δεν ακούγεται κακο, αλλά αν θέλεις να το φέρεις εις πέρας και να εισαι σωστός πρεπει να τρέξεις αρκετα και για τις άδειες κλπ και κυρίως για να διαβάσεις να εχεις γνώση (ή να προσλάβεις καποιον που να εχει) να δημιουργήσεις μια τροφή που να δίνει αυτα που υπόσχεται χωρις να σου διαλύει παράλληλα την τσέπη και χωρις να εκτοξεύει την τιμή στα ύψη για να ειναι προσιτή σε ενα κοινό που στην πλειοψηφία του, όπως λες, δεν εχει σχέση με barf(άρα θα πρεπει να τους πείσεις).

• Like
Reactions: l.Kyveli

Gkontos10

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2015
154
21
37
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις..

Ωραία μέχρι τώρα καταλήξαμε ότι αυτό το πράγμα δεν γίνεται ή δεν μπορεί να γίνει ερασιτεχνικά..
Το να το κάνω σε επαγγελματική βάση δεν είναι κάτι απαγορευτικό, αντίθετα είναι κάτι που με βρίσκει και σύμφωνο

Πχ έχω δει διάφορα σαιτ στην Ελλάδα που κάνουν barf, αυτοί πως ξεκίνησαν καιβτι εγγυήσεις δίνουν?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν ξέρω πως είναι στην Ελλάδα αλλά εδώ πάνω δεν υπάρχει καμία εταιρεία που πουλάει μπαρφ, μόνο αυτοί που πουλάνε ερασιτεχνικά. Αν θες να ανοίξεις εταιρεία έχεις 1002 να περάσεις, να πληρώσεις, κλπ κλπ και δεν συμφέρει.

Αλήθεια, στην Ελλάδα υπάρχει εταιρεία που πουλάει μπαρφ, με όλα, δηλαδή και υγειονομικούς ελέγχους και ΑΦΜ;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Για BARF δεν έχω ακούσει κάτι επίσημο αλλά για μαγειρευτό φαγητό υπάρχει εταιρεία απολύτως νόμιμη που έχει που έχει αδειοδοτηθεί από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών.

• Like
Reactions: Berna

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Σίγουρα δε δίνουν εγγυήσεις του τύπου "με τη μπαρφ ο σκύλος σας θα πετάει και θα φύγουν πέντε χρόνια απ' τις αρθρώσεις του". Με βάση την άδεια λειτουργίας τους λογικά θα υπάρχουν εγγυήσεις για το τεχνικό κομμάτι, του τύπου λειτουργία/συντήρηση του εξοπλισμού, ίσως κάποιος έλεγχος σχετικά με την πηγή των πρώτων υλών, υγειονομικοί κανόνες (θέλω να ελπίζω και για την τροφή, όχι μόνο για το απασχολούμενο προσωπικό) κλπ - θα πρέπει να ψάξεις που υπάγεται η παραγωγή ζωωτροφών, και να ρωτήσεις στην αντίστοιχη υπηρεσία.

Πέρα απ' το τυπικό του πράγματος όμως αναφορικά με τις άδειες, πρέπει να χτίσεις και το αντίστοιχο υπόβαθρο γνώσεων, το οποίο απαιτεί πολύ περισσότερη δουλειά απ' το να συγκεντρώσεις πιστοποιητικά. Πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά γιατί παράγεις τον άλφα συνδυασμό και όχι τον βήτα, γιατί χρησιμοποιείς το κάθε υλικό, σε ποιο ζώο απευθύνεται κάθε γεύμα και χίλια (μα χίλια!) δυα άλλα. Κι επειδή η διατροφή του σκύλου είναι ακόμα θέμα debate, χρειάζεται πάααρα πολύ ψάξιμο για να μπορείς να υποστηρίξεις τις επιλογές σου και στους πελάτες σου αλλά και στον εαυτό σου. Ψάξε επίσης για σεμινάρια διατροφής (γενικά) και μπαρφ (ειδικά) που να μπορείς να κάνεις online, ελέγχοντας πάντα την αξιοπιστία των διδασκόντων.
(πριν απ' όλα πάντως κάνε και μια καλή έρευνα για το αν υπάρχει αγορά για το προϊόν σου στην Κύπρο, που τοποθετείσαι σε σχέση με τον ανταγωνισμό, έστω ένα πρόχειρο αρχικό swot για να δεις αν η ιδέα εκτός από καλή είναι και πραγματοποιήσιμη).

Βασικά αυτό που προσπαθώ να πω με πολλά λόγια είναι ότι η ιδέα σου δεν είναι κακή, απλά δεν αρκεί να αγοράσεις επαγγελματικό καταψύκτη, να διαβάσεις πέντε βιβλία μπαρφ και ν' αρχίσεις να παράγεις τις συνταγές που προτείνουν. Καλή επιτυχία πάντως αν αποφασίσεις να το προχωρήσεις!

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Αν δεν υπάρχει ανταγωνισμός οπως λες στην Κύπρο σε πρώτη
φάση εγω θα προτήνω να το δεις εμπορικά με εισαγωγή απο
Ελλαδα μεχρι να εντρυφήσεις στο αντικείμενο. Μετα αυτο θα
σε οδηγήσει στο αν χριάζεται να την παράγεις μόνος σου που
ειναι δύσκολη φάση αφου δεν γνωρίζεις τα βασικά.
Η ίδρυση εμπορικής εταιρίας στην Κύπρο ειναι εύκολη υπόθεση
οπως και η διαληση της.

• Like
Reactions: Aslan and LaCat

Gkontos10

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2015
154
21
37
Ειλικρινά χαίρομαι που αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας την σκέψη μου..
Οι απαντήσεις από όλους βοηθάνε πάρα πολύ...

Ωραία ας πούμε πώς σε πρώτο στάδιο αποφασίζω να φέρω ελληνική barf μέχρι να δούμε τι γίνεται...
Ποιες εταιρείες θεωρούνται καλές και αξιόπιστες...

Σε δεύτερο στάδιο
Είναι να εμπλουτισω ακόμα περισσότερο τις γνώσεις μου μέχρι να είμαι έτοιμος να παραγω τροφή...

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Ποιες εταιρείες ειναι καλές θα το δείξει η δίκη σου έρευνα.
Γιατι δεν φτάνει μια εταιρεία να εχει απλα μια καλη τροφή αλλα
και το ποσο συνεργάσιμη και διαθεσημη ειναι.

• Like
Reactions: Gkontos10

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το βασικο ειναι να ειναι ολος ο εξοπλισμος ανοξειδωτος,,, τα ψυγεια να εχουν πολυ ισχυρη καταψυξη για να ψοφανε τα παντα,,, και ολος ο χωρος να ειναι απο υλικα που απολυμαινονται ευκολα και σιγουρα... με απλο ψυγειο καταψυξης προιον ασφαλες δεν θα βγαλεις,,, !!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog