Η μαυρη λιστα δεν αναφερει μονο τα σκυλια φυσικα, αλλά γενικα τα ζωα.
Πιστευω ότι η Ελλαδα είναι πρωτη στη λιστα λογω των απαραδεκτων συνθηκων υγιεινης, εκτροφης και σφαγής βοοειδων και χοιρων σε πολλες περιοχες ή και την ελλειψη ειδικων σφαγειων σε πολλα μερη.
Το αναφερω με αρκετη βεβαιότητα, επειδη λογω δουλειας εχω ασχοληθει με το θεμα.
Ο μεγαλος αριθμος αδεσποτων και η ελλειψη μεριμνας μάς τιναζει ακομα πιο ψηλα στη λιστα.
Η Ισπανια πιστευω είναι πολύ ψηλα στην λιστα λογω των ταυρων αλλά και για λογους ομοιους με την Ελλαδα.
Αδυνατω να πιστεψω ότι οι χωρες της δευτερης γραμμης της λιστας συμπεριφερονται καλυτερα στα ζωα.
Επισης, αυτές οι χωρες είναι γνωστες για αποκρυψη στοιχειων, παρεμποριο, μαυρη αγορα.
Με λιγα λογια η πιθανη αθλια κατασταση στην εκτροφη/σφαγη δυσκολα θα γινει γνωστη.
Ο κυριος Αραχωβίτης καλα θα εκανε να σκαλιζε λιγο παραπανω τα στοιχεια, αντί να αρκεστει σε ένα απλο «Δεν έχω υπόψη μου όλα τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν στο σχηματισμό της σχετικής λίστας» και να παραστησει τον κριτη.
Τετοιες λιστες βγαζουν συνηθως οι «αναπτυγμενες» χωρες από οπου ξεκινησαν οι τρελες αγελαδες και τα συναφή, για να αποτρεψουν τους καταναλωτες να αγοραζουν τα φθηνοτερα κρεατα παραγωγης των χωρών της λιστας.
Το να αρχισουμε παλι ολοι μαζι να καταριομαστε τη χωρα μας, δεν λυνει το ομολογουμενως μεγαλο προβλημα.
Προσωπικα, εφοσον δεν εχω καμια ιδιαιτερη προθεση να κινητοποιηθω για να ανατρεψω την ασχημη αυτή εικονα (η περιπτωση να δεχτω εντολη να συνταξω μελετη για προτυπο σφαγειο μαλλον δεν μετραει), προτιμω να απεχω από τους αναθεματισμους και την αυτολυπηση.