Η καραντίνα είναι για όλη την Αμερική εάν το κουτάβι δεν έχει κάνει εμβόλιο λύσσας. Κοίταξα τους κανονισμούς τους και είπανε ότι μπορεί να έρθει 8 βδομάδων με τα πρώτα εμβόλια, μόνο που πρέπει να κάνω αίτηση για άδεια καραντίνας στο σπίτι μου. Μπορώ να το βγάζω έξω για βόλτα, κτηνίατρο και φαντάζομαι εκπαίδευση, αλλά πρέπει να είναι με φίμωτρο και λουρί μέχρι τους 3 μήνες που θα κάνει εμβόλιο λύσσας και για τις 30 μέρες που θα ακολουθήσουν. Θα ζητήσω άδεια να το ξεφιμωτρώσω για την εκπαίδευση διότι αλλιώς πώς θα μάθει το σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε χωρίς λιχουδιές? Θα πρέπει να μπορεί να τις φάει. Επίσης στο σπίτι πρέπει να πέσει crate, λέει, και να μην το αφήνω να βολοδέρνει με άλλα ζώα. Δεν ξέρω αν αυτό συμπεριλαμβάνει και το Μουφ το οποίο είναι εμβολιασμένο μέχρι αηδίας και αν μου πούνε Μουφ yok, τότε θα πρέπει να ξανασκεφτώ το κουτάβι διότι για να σταματήσω το Μουφ από το να σπάσει το crate για να βγάλει έξω το κουτάβι (που άλλο δε θα θέλει) να παίξουνε, θέλω συρματόσκοινο!
Γαλάζια, δεν έχω αποφασίσει τίποτα ακόμα. Αν δε συμφωνήσουν απαξάπαντες αυτή τη βδομάδα (Άγγλοι και Αμερικάνοι) για τα πάντα, δεν πρόκειται να πάω σε εκτροφείς οποιασδήποτε φυλής για περισσότερα. Φυσικά το "πάω σε εκτροφείς" σημαίνει ότι πάω προς πληροφόρηση πρώτα και σοβαρές συζητήσεις πριν πάρω ο,τιδήποτε. Αυτή την εποχή είμαι σε συνομιλίες με πολλούς, εκτός των άλλων για πρακτικές συμβουλές. Κάνω, που λέμε, feasibility study.
Άσε που ακούω τρομερά πράματα με την Αγγλία και μια και θα πρέπει να αλλάξω το εισιτήριό μου για άλλους λόγους το σκέφτομαι να μη γυρίσω με British Airways. Καλοί μεν, αλλά φαντάζομαι ότι οι Αμερικάνοι θα πρέπει να έχουν πάθει υστερία με τη γρίππη (τους ξέρω
). Ήδη σκέφτομαι τη φάση που έχει να γίνει στο τελωνείο στο Σικάγο άνευ σκύλου, με σκύλο θα γελάσει κάθε πικραμένος.
Για καλό και για κακό όμως έχω κλείσει τη θέση για προνήπια εκπαίδευση διότι τα τμήματα γεμίζουν γρήγορα και μετά θα πρέπει να περιμένω μέχρι το Νοέμβριο και δε θέλω. Μπορώ πάντοτε να ακυρώσω τον όμιλο.