Κατάλληλη ηλικία για εκπαίδευση

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σκέπτομαι να πάρω κουτάβι και φυσικά πρέπει να το πάω σε εκπαιδευτή. Τα μαθήματα προσφέρει ο τοπικός κυνολογικός όμιλος της Καλαμποκούπολης και ξεκινάει από το λεγόμενο "νηπιαγωγείο κουταβιών". Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία να το πάω? Πρέπει να αποφύγω πριν γίνει τριών μηνών και πριν λήξει η καραντίνα (που μου φαίνεται πολύ ελαφριά και καθόλου αυστηρή)?

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εδώ αρχίζουμε νηπιαγωγείο από 8 εβδομάδες. 8-12 είναι πολύ σημαντική περίοδος για την κοινωνικοποίηση του κουταβιού.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Εξαρτάται...
Αν το κουτάβι μεγαλώνει ήδη με τη μαμά του, τότε δε βλέπω το λόγο να το αποχωρίσεις από εκείνη και τα αδέλφια του πριν την ηλικία των 2 μηνών. Είναι πολύ σημαντική περίοδος κοινωνικοποίησης. Μετέπειτα, κάνοντας παράλληλα και τα εμβολιάκια του, η εκπαίδευσή του ξεκινά από την πρώτη στιγμή που θα πατήσει το πατούσι του μέσα στο δικό σας σπίτι και ακολούθως μπορεί άνετα να πάει στο "νηπιαγωγείο".
Ένα κουτάβι 2 μηνών μπορεί κάλλιστα να μάθει πράγματα σημαντικά. Έχεις ήδη και τον Μουφ μέσα στο σπίτι και θα του μάθει και εκείνος πολλά καθότι "μεγαλύτερος" και θα θέσει όρια και περιορισμούς στον κούταβο που θα του κάνουν καλό.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κυβέλη, ευχαριστώ. Το κουτάβι θα είναι οπωσδήποτε δυο μηνών διότι έτσι πρέπει και άλλωστε δε μ' αφήνουνε μέσα ούτε οι Άγγλοι που με μεταφέρουν, ούτε οι Αμερικάνοι που με δέχονται.:) Όσο για τα μαθήματα περιορισμών του Μουφ προς τον κούταβο, ναι, καλά! Ποιος έχασε τους περιορισμούς για να τους πάρει το Μουφ?:p:D:D Μάλλον θα του μαθαίνει πώς να θέτει περιορισμούς σε μένα που προσπαθεί το άθλιο να με εκπαιδεύσει με τις ίδιες μεθόδους που μαθαίνω εγώ στα μαθήματά του.:eek::eek::D:D

Μου 'γραψαν μόλις από τον κυνολογικό όμιλο ότι άμα θέλω μου έχουν κλείσει μαθήματα προνηπίων για το κουτάβι. Δυστυχώς, δεδομένης της καραντίνας, θα πρέπει να τα παρακολουθήσει με φίμωτρο και λουρί.:( Εκτός βέβαια αν γίνει εξαίρεση για τον εκπαιδευτή διότι είδα ότι προβλέπεται η αφαίρεση φίμωτρου σε μερικές περιπτώσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η επίσκεψη στην κτηνίατρο. Φαντάζομαι ότι η εκπαίδευση επίσης θα εξαιρείται.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Δε γνωρίζω τι καραντίνα έχουν στο Illinois και για ποιούς λόγους.

Ο Μουφ δε θα τον εκπαιδεύσει σε ανθρωποθέματα, μην ανησυχείς. Θα του βάλει όρια και περιορισμούς μέσα στο σπίτι γιατί θα "διεκδικήσει" την ανώτερη θέση από το κουτάβι. Θα του δείξει τι ανέχεται και τι όχι, κάτι που είναι πολύ καλό, γιατί το κουτάβι θα έχει την ευκαιρία να μάθει από σκύλο προς σκύλο πώς γίνεσαι αποδεκτός και πώς όχι. (πολύ σημαντικό) Αν και καθότι θα είναι με την υπόλοιπη σκυλοφαμίλια του μέχρι τις 60 μέρες του, θα μάθει και από εκεί πολλά. Τα παιχνίδια με τα αδέλφια του είναι πολύ ωφέλιμα. Όσο πιο πολύ μείνει μαζί τους, τόσο καλύτερα. Αν έχεις επιλογή να το πάρεις και πέραν των 2 μηνών, μη διστάσεις ιδιαίτερα, ωφελείται.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Όσο για τα μαθήματα περιορισμών του Μουφ προς τον κούταβο, ναι, καλά! Ποιος έχασε τους περιορισμούς για να τους πάρει το Μουφ?:p:D:D Μάλλον θα του μαθαίνει πώς να θέτει περιορισμούς σε μένα που προσπαθεί το άθλιο να με εκπαιδεύσει με τις ίδιες μεθόδους που μαθαίνω εγώ στα μαθήματά του.:eek::eek::D:D

.
σαρα, συγνωμη για την παρεμβαση, αλλα εαν σκεφτεσαι να παρεις ελληνικο ποιμενικο, δεν ειναι και τοσο αστεια και χαριτωμενα πλεον ολα αυτα...
αληθεια, αυτη τη φυλη σκεφτεσαι να παρεις?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Η καραντίνα είναι για όλη την Αμερική εάν το κουτάβι δεν έχει κάνει εμβόλιο λύσσας. Κοίταξα τους κανονισμούς τους και είπανε ότι μπορεί να έρθει 8 βδομάδων με τα πρώτα εμβόλια, μόνο που πρέπει να κάνω αίτηση για άδεια καραντίνας στο σπίτι μου. Μπορώ να το βγάζω έξω για βόλτα, κτηνίατρο και φαντάζομαι εκπαίδευση, αλλά πρέπει να είναι με φίμωτρο και λουρί μέχρι τους 3 μήνες που θα κάνει εμβόλιο λύσσας και για τις 30 μέρες που θα ακολουθήσουν. Θα ζητήσω άδεια να το ξεφιμωτρώσω για την εκπαίδευση διότι αλλιώς πώς θα μάθει το σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε χωρίς λιχουδιές? Θα πρέπει να μπορεί να τις φάει. Επίσης στο σπίτι πρέπει να πέσει crate, λέει, και να μην το αφήνω να βολοδέρνει με άλλα ζώα. Δεν ξέρω αν αυτό συμπεριλαμβάνει και το Μουφ το οποίο είναι εμβολιασμένο μέχρι αηδίας και αν μου πούνε Μουφ yok, τότε θα πρέπει να ξανασκεφτώ το κουτάβι διότι για να σταματήσω το Μουφ από το να σπάσει το crate για να βγάλει έξω το κουτάβι (που άλλο δε θα θέλει) να παίξουνε, θέλω συρματόσκοινο!:p:D:D

Γαλάζια, δεν έχω αποφασίσει τίποτα ακόμα. Αν δε συμφωνήσουν απαξάπαντες αυτή τη βδομάδα (Άγγλοι και Αμερικάνοι) για τα πάντα, δεν πρόκειται να πάω σε εκτροφείς οποιασδήποτε φυλής για περισσότερα. Φυσικά το "πάω σε εκτροφείς" σημαίνει ότι πάω προς πληροφόρηση πρώτα και σοβαρές συζητήσεις πριν πάρω ο,τιδήποτε. Αυτή την εποχή είμαι σε συνομιλίες με πολλούς, εκτός των άλλων για πρακτικές συμβουλές. Κάνω, που λέμε, feasibility study.:) Άσε που ακούω τρομερά πράματα με την Αγγλία και μια και θα πρέπει να αλλάξω το εισιτήριό μου για άλλους λόγους το σκέφτομαι να μη γυρίσω με British Airways. Καλοί μεν, αλλά φαντάζομαι ότι οι Αμερικάνοι θα πρέπει να έχουν πάθει υστερία με τη γρίππη (τους ξέρω:p). Ήδη σκέφτομαι τη φάση που έχει να γίνει στο τελωνείο στο Σικάγο άνευ σκύλου, με σκύλο θα γελάσει κάθε πικραμένος.:D:D

Για καλό και για κακό όμως έχω κλείσει τη θέση για προνήπια εκπαίδευση διότι τα τμήματα γεμίζουν γρήγορα και μετά θα πρέπει να περιμένω μέχρι το Νοέμβριο και δε θέλω. Μπορώ πάντοτε να ακυρώσω τον όμιλο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul