Καρκινος στον σκυλο μου; φοβαμαι!

21 Μαρτίου 2016
23
2
38
Καλησπερα. Ειμαι η Αλικη και εχω ενα κουκλο πιτμπουλακο 3 χρονων. Μολις επιασα ενα πολυ περιεργο εξογκωμα στο πισω μερος του ποδιου του. Δεν μπορω να το ανεβασω με φωτο γιατι ειναι τοσο βαθυ που δεν φαινεται. Τρομοκρατηθηκα. Εχει το μεγεθος λεμονιου και ειναι σκληρο. Ειναι ακριβως απο πανω απο εκει που του λυγιζει το πισω ποδι. Οταν του λυγιζω το ποδι κουνιεται και αυτο και μπαινει μεσα στο διπλωμα. Ειναι κρυψορχις αλλα η κτηνιατρος μου ειπε οτι μπορει να περιμενει μεχρι 4-5 χρονων μεχρι να γινει η στειρωση για να μην αποκτησει καρκινο. Και τωρα το μυαλο μου παει εκει. Στην κακιά αρρωστια. Ορεξη εχει , παιζει και οταν το λυγιζω το ποδι του και το πιανω δεν ποναει αλλα δεν ειναι και πολυ ανετος. Υπαρχει περιπτωση να ειναι καμια φλεγμονη; Καρκινος; αποστημα; αυριο πρωι πρωι ενοειται πως θα παω στην κτηνιατρο αλλα θελω να μαθω αν ειναι οτιδηποτε αλλο απο καρκινος.

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
40
Κω
Καλησπερα. Ειμαι η Αλικη και εχω ενα κουκλο πιτμπουλακο 3 χρονων. Μολις επιασα ενα πολυ περιεργο εξογκωμα στο πισω μερος του ποδιου του. Δεν μπορω να το ανεβασω με φωτο γιατι ειναι τοσο βαθυ που δεν φαινεται. Τρομοκρατηθηκα. Εχει το μεγεθος λεμονιου και ειναι σκληρο. Ειναι ακριβως απο πανω απο εκει που του λυγιζει το πισω ποδι. Οταν του λυγιζω το ποδι κουνιεται και αυτο και μπαινει μεσα στο διπλωμα. Ειναι κρυψορχις αλλα η κτηνιατρος μου ειπε οτι μπορει να περιμενει μεχρι 4-5 χρονων μεχρι να γινει η στειρωση για να μην αποκτησει καρκινο. Και τωρα το μυαλο μου παει εκει. Στην κακιά αρρωστια. Ορεξη εχει , παιζει και οταν το λυγιζω το ποδι του και το πιανω δεν ποναει αλλα δεν ειναι και πολυ ανετος. Υπαρχει περιπτωση να ειναι καμια φλεγμονη; Καρκινος; αποστημα; αυριο πρωι πρωι ενοειται πως θα παω στην κτηνιατρο αλλα θελω να μαθω αν ειναι οτιδηποτε αλλο απο καρκινος.
Ευχομαι να πάνε ολα καλα !!!!! Να ειναι κατι απλό κ οχι αυτο που φοβασαι !! Κουράγιο !!

21 Μαρτίου 2016
23
2
38
Σε ευχαριστω πολυ. Ας μου απαντησει καποιος που ξερει αν μπορει να ειναι ο ορχις ο κρυφος και να ειναι πισω ψηλα στο ποδι η αποκλειεται να εμφανιστει εκει;

• Like
Reactions: ripper2.1

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ορχις; Σε μέγεθος λεμονιού!!! και στο πίσω μέρος του ποδιού;
Πως σου ακούγεται; :rolleyes:
Δεν χρειάζεται να κάνεις συνειρμούς, ούτε να πανικοβάλλεσαι.
Και εννοείται, ότι δεν μπορεί κανένας, ούτε να σου πει τι είναι, ούτε να σε καθησυχάσει. Αύριο στον γιατρό σου. Και μέχρι τότε, ψυχραιμία :)

• Like
Reactions: Kanga

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Ψυχραιμία - μπορεί να είναι απόστημα ή λίπωμα ή κάτι τέτοιο. Απότομα βγήκε?

21 Μαρτίου 2016
23
2
38
Ναι τωρα το ειδα και ειναι μεγαλο και γενικα τον πασπατευω συνεχεια θα το ειχα δει. Ειναι αρκετα σκληρο για να ειναι λιπωμα. Και ανεβοκατεβαινει πολυ. Τωρα που τον πασπατευω συνεχεια αρχιζει απο πισω κατω απο τον ποπο του και μπορει να κατεβει μεχρι εκει που λυγιζει το ποδι του. Και μιλαμε για σκυλο ψηλο. Μεγαλη αποσταση κανει αυτο το καλο το πραγμα

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
Ειναι κρυψορχις αλλα η κτηνιατρος μου ειπε οτι μπορει να περιμενει μεχρι 4-5 χρονων μεχρι να γινει η στειρωση για να μην αποκτησει καρκινο.
τι να περιμενει; και γιατι;

21 Μαρτίου 2016
23
2
38
Ειπα οτι ειναι εξαιρετικα σπανιο να παθει κατι μεχρι εκεινη την ηλικια και μπορουσαμε να το καθυστερουσαμε γιατι ηταν μικρουλης. Για την ακριβεια αποφασισαμε να περιμενουμε μεχρι το καλοκαιρι που θα εχουμε αδεια για να μπορουμε να ειμαστε ολο το 24ωρο πανω απο το κεφαλι του αλλα τωρα απο οτι φαινεται θα το το κανω αμεσα

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
ειναι 3 χρονων σκυλος, αρκετα ωριμος για στειρωση. και μια πιθανοτητα να υπηρχε γιατι να το ριψοκινδυνευσεις;

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Ειπα οτι ειναι εξαιρετικα σπανιο να παθει κατι μεχρι εκεινη την ηλικια και μπορουσαμε να το καθυστερουσαμε γιατι ηταν μικρουλης. Για την ακριβεια αποφασισαμε να περιμενουμε μεχρι το καλοκαιρι που θα εχουμε αδεια για να μπορουμε να ειμαστε ολο το 24ωρο πανω απο το κεφαλι του αλλα τωρα απο οτι φαινεται θα το το κανω αμεσα
Ευχομαι να μην ειναι τιποτα σοβαρό.κουραγιο υπομονή και ολα θα πάνε καλα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Κατ' αρχάς ψυχραιμία. Ακόμα και καρκίνος να είναι, στα αρχικά στάδια μπορεί να γίνει εγχείρηση και να μην έχετε άλλα προβλήματα. Οπότε στο γιατρό το συντομότερο. Αν ο κτηνίατρος κρίνει πως ο όγκος πρέπει να φύγει, κάν'τε και τη στείρωση μαζί, δεν βλέπω το λόγο να περιμένετε άλλο.

Ευχομαι να πάνε όλα καλά και ενημέρωσέ μας.

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
δεν νομιζω πως ειναι ο ορχις του λιγο απιθανο ακουγεται .. αλλα απο την στιγμη που οι ορχεις δεν κατεβηκαν επρεπε να αφαιρεθουν για το καλο του σκυλου απο εκει και περα ελπιζω να μην ειναι κατι κακο .. :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog