Κανονισμός για την βόλτα

RockyJ.

Member
10 Δεκεμβρίου 2013
6
0
Γεια σας! Δεν ξέρω αν ο τίτλος είναι σωστός.
Ονομάζομαι Γιάννης και έχω ένα λυκόσκυλο το όνομα του είναι Ροκυ και είναι 3 χρονών.
Τον Ροκυ τον βγάζω βόλτα 3 φορές την ημέρα. Και κάθε μεσημέρι πηγαίνουμε για jogging στο δασάκι. Σήμερα που πήγαμε για jogging εκεί κοντά στα 5 μέτρα είναι ένα εκκλησάκι και πήγαμε να ανάψουμε ένα κεράκι. Και στα 15 μέτρα ήταν ένας Τσομπάνης με τα πρόβατα του όταν είδε ότι έχω σκύλο άρχισε να με βρίζει εμένα και το σκύλο μου δεν έδωσα σημασία και αυτός έφυγε με τα πρόβατα. Όταν ανάψαμε το κεράκι και φεύγαμε, ήρθε λοιπόν ο κύριος να μου ζητήση τον λόγο γιατί έφερα το σκύλο μου στο εκκλησάκι. Εγώ του είπα ότι δεν απαγορεύεται και μου είπε ότι ο χώρος ειναι δικος του και του απάντησα αφου ειναι δικος σας να το περιφράξετε και να βάλετε μια ταμπελα οτι απαγορευονται οι σκυλοι. Και αρχισε να με βρίζει ότι το βρομόσκυλο σου θα μου ετρωγε τα προβατα. Εγώ νευρίασα του εξήγησα οτι ο σκυλος ειναι με τον οδηγο και δεν θα το αφηνα απο τα χερια μου για να πειραξει τα προβατα σου. Και μου λέει να μην το ξανα φερω αλλη φορα εδω κι αν το ξανά φέρω θα πάρει τηλέφωνο την αστυνομία. Εγώ του ειπα ότι καθε μεσημερι θα το φερνω εδω ετσι για να σου σπασω τα νευρα! Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο χωρος δεν του ανηκει. Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου; Συγνώμη αν σας κούρασα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Eγώ θα πρόσεχα πολύ για φόλες και θα προσπαθούσα απλώς να τον αγνοήσω. Αν γινόταν ενοχλητικός και επίμονος υπάρχουν και άλλα μέτρα που μπορείς να πάρεις.

GiantLara

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
88
2
Είχα ένα αντίστοιχο θεματάκι όταν ήμουν νέος στην γειτονιά και απέκτησα σκύλο..
Είναι ένας ηλικιωμένος τύπος,που εκεί που τελειώνει η περίφραξη του σπιτιού του..Υπάρχει ένα παρκο μικρό με γκαζόν.. Όπου και προσπαθούσα τότε και παρακαλούσα να κάνει τις ανάγκες της εκει η Λάρα! Κι επειδή αυτός ο καλό κυριούλης έχει ένα κυνηγόσκυλο μονίμως δεμένο στον κήπο του,όταν εγώ εβγαινα στις 12 το βράδυ,το σκυλί του γαύγιζε,αυτός τρόμαζε,κι εγώ έφταιγα..
Την πρώτη.. Ήμουν ευγενικός.. Οτι δν ήθελα να σας τρομάξω κλπ.. Λίγες μέρες μετά.. Ξανά.. έλεγε οτι θα καλέσει την αστυνομία.. (Λες και τι έκανα!) Απορημένος κι εγώ έφυγα..
Την τρίτη όμως.. είχα και νεύρα.. Και βγαίνει με το βρακί έξω 1.45 περίπου την νύχτα.. και ούρλιαζε.. μεχρι που ακούω.. "Θα ρίξω φόλα στο κοπρόσκυλο"!
Νομίζω ότι δν μου επιτρέπεται να γράψω εδώ το τι απάντησα.. Πάντως.. δν τον είδα ποτέ ξανά να παραπονιέται :)

RockyJ.

Member
10 Δεκεμβρίου 2013
6
0
Εννοειτε οτι θα προσεχω για φολες. Ο Ροκυ ειναι εκπαιδευμενος και στην βολτα ειναι παντα διπλα μου οταν θα του δωσω εγω την εντολη να μυρισει θα το κανει και παντα το αφηνω να μυρισει εκει που ειναι μονο καθαρα. Εδω και 1,5 χρονο πηγαινουμε μονο στο συγκεκριμενο μερος για jogging γιατι εκει ειναι πολυ ησυχια εχει χωματοδρομο και εχει το δασακι. Και σπανια κυκλοφορουν σκυλια σε εκεινο το μερος.
Και πιστευω οτι εγω και ο Ροκυ το εχουμε συνιθησει αυτο το μερος και μ' αρεσει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Σιγά μην αλλάξετε τις συνήθειες σας για τον στραβοξυπνημένο για να μην πω τίποτα άλλο. Απλά προσοχή.

RockyJ.

Member
10 Δεκεμβρίου 2013
6
0
@GiantLara Δεν το εβρισα το κυριο γιατι κρατειθηκα και ημουν ετοιμος να του σπασω τα μουτρα, αλλα με τραβουσε ο Ροκυ για να φυγουμε.

RockyJ.

Member
10 Δεκεμβρίου 2013
6
0
@I.Kyveli δεν προκειται να το κανω αυτο, αλλα αν μου φερει την αστυνομια εγω τοτε τι θα κανω; Πως να το χειριστω;

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Θα σου πρότεινα να δείξεις ότι το σκυλί είναι σε οδηγό, να επισημάνεις ότι δεν υπάρχει σήμανση περί ιδιωτικού χώρου και να εκφράσεις τις αμφιβολίες σου για το κατά πόσο ανήκει στον εν λόγω 'κύριο' ο χώρος, να τους υπενθυμίσεις ότι βάσει του νόμου 4039/2012 δεν απαγορεύεται να είσαι εκεί με το σκύλο σου εφόσον τον έχεις σε οδηγό και μαζεύεις τις ακαθαρσίες σου και να ζητήσεις να καταγραφεί η διαμαρτυρία σου σχετικά με την συμπεριφορά του, το φρασεολόγιό του και τις απειλές τις οποίες εξαπέλυσε εναντίον σου.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
@I.Kyveli δεν προκειται να το κανω αυτο, αλλα αν μου φερει την αστυνομια εγω τοτε τι θα κανω; Πως να το χειριστω;
Μάθε τα δικαιώματα σου ως άνθρωπος περιπατητής και ιδιοκτήτης σκύλου και θωρακίσου!

Από αυτά που έχεις γράψει είσαι οκ!Από εκεί και πέρα ακόμα και αν έρθει αστυνομία επικαλείσαι τα δικαιώματα σου και θέτεις θέμα παρενόχλησης!

Αν είσαι σωστός δεν έχεις κανέναν να φοβηθείς!!!

Last edited:

RockyJ.

Member
10 Δεκεμβρίου 2013
6
0
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
@st3lios αυτό ακριβώς ήθελα να βρω αν υπάρχει κάποιος νόμος γι' αυτό το θέμα για να είμαι προετοιμασμένος για οτιδήποτε συμβεί.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
@st3lios αυτό ακριβώς ήθελα να βρω αν υπάρχει κάποιος νόμος γι' αυτό το θέμα για να είμαι προετοιμασμένος για οτιδήποτε συμβεί.
Εφόσον ο σκύλος είναι σε οδηγό και μαζεύεις τα κακά του είσαι νόμιμος. Άστον να φέρει και τα ΜΑΤ.