Κανει την ανάγκη του παντού μεσα στο σπίτι

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Γειά σας...
Εχω ένα αρσενικό τσιουάουα και ένα θηλυκο ίδιας ράτσας.Την θηλυκιά την έχουμε από τότε που την πήραμε μέσα στο σπίτι.Τον αρσενικό τον βρήκα το καλοκαίρι στο δρόμο και τον πήρα.Επείδη έκανε καλό καιρό μέχρι και πριν 2 μήνες δεν ήθελε να μένει μέσα στο σπίτι του άρεσε στην αυλή.Τους τελευταίους 2 μήνες λοιπόν που τον έχουμε μέσα στο σπίτι κάνει την ανάγκη του παντού.Κάθε βράδυ σήκωνόμουνα αμέτρητες φορές και τον έβγαζα έξω για να κάνει την ανάγκη του και πάντα κρατούσε αρκετό και έκανε και μέσα στο σπίτι.πως μπορώ να τον μάθω να μην τα κάνει μέσα.Ισως οφείλεται στο οτι έχουμε και θηλυκιά μέσα στο σπίτι αλλά και πάλι πρέπει να υπάρχει τρόπος.Τις τελευταίες 2 βδομάδες το παραδειγμά του ακολουθεί και η θηλυκιά ενώ δεν τα έχει κάνει ποτέ μέσα στο σπίτι,πάντα έξω.Δεν ξέρω τι να κάνω και δεν θέλω να τον βγάλω έξω.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Mηπως ειναι σε οιστρο το θηλυκο? Σκεψου σοβαρα να στειρωσεις ενα απο τα δυο ή και τα δυο. Η κυριαρχικη ουρηση, οπως πιθανον να ειναι του αρσενικου σου συνηθως σταματαει μετα τη στειρωση. Οπως και να 'χει σε καμια περιπτωση μην επιτρεψεις να ζευγαρωσουν.

Κατουραει ποσοτητα ή ισα που πιτσιλαει για να μαρκαρει?

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
crate!!! βαλτον τον βραδυ οταν κοιμασαι και βγαλτον τον πρωι στην αυλη να κανει την αναγκη του..

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Δυστυχώς κατουράει ποσότητα και πιο πολύ το βράδυ την ημέρα δεν κατουράει καθόλου μέσα στο σπίτι.Δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους η θηλυκιά δεν το θέλει και οταν πάει να την πλησιάσει τσακώνονται...ειναι από μακρυά και αγαπημένοι...ναι θα πρεπει να στειρώσω τον αρσενικό το θέμα είναι οικονομικό και μόνο εδώ που μένω είναι επαρχια και δυστυχώς ειναι σχεδόν μονοπώλειο οι στειρώσεις οπότε οι τιμές που είπαν είναι υπερβολικές!!!!!!!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Και περιορισε τον το βραδυ σε μερος που να μην μπορει να μαρκαρει να μη βρισκει σημεια-αντικειμενα για να σηκωνει το ποδι. Και το πρωι κατευθειαν μολις ξυπνησεις βγαλτον εξω να κατουραει. Θα μαθει μην απελπιζεσαι...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Επίσης περιόριζε τα για να μην έχουν όλο το σπίτι στην διάθεση τους!

Ο σκύλος που είναι περιορισμένος πέφτει και κοιμάται...δεν αλωνίζει για να του έρθει να ουρήσει!

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Δύσκολο να βρω σημείο που να μην μπορεί να μαρκάρει αφού κατουράει και στον τοίχο....στην πόρτα, στο χαλί δεν χρειάζεται να είναι γωνία!όταν λέμε παντού,παντού....Α!!! και επίσης αν τον περιορίσω δεν θα κοιμηθεί θα γρατζουνίσει τις πόρτες μέχρι να του ανοίξουμε ή θα κλαίει μέχρις εσχάτων..........

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
βαλτον σε crate. θα κλαιει στην αρχη αλλα μετά θα συνηθισει και θα κάθεται μέσα κύριος.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Υπάρχει σωστή "μεθοδολογία" για να το χειριστείς με τρόπο τέτοιο έτσι ώστε να τον κάνεις να το "αγαπήσει" το crate και να μην διαμαρτύρεται! Είναι 2-3 πολύ απλά πραγματάκια! Αν τελικά πάρεις απόφαση να πάρεις crate έχει πολλές συμβουλές σε αντίστοιχα τοπικ για να ακολουθήσεις! :)

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Βραδινή βόλτα τον βγάζεις; Αν όχι δοκίμασέ το!
Και κάτι άλλο όσο αφορά τη στείρωση και γενικά τη συνύπαρξη αρσενικού-θηλυκού γιατί έχω και εγώ.
Όσο και να τσακώνονται αν είναι σε οίστρο θα ζευγαρώσουν σίγουρα! Επίσης όταν το θηλυκό είναι σε οίστρο συνήθως αυτή η κατάσταση εντείνετε (η ούρηση και το μαρκάρισμα). Επίσης προτίμησε να στειρώσεις το θηλυκό γιατί έτσι το γλυτώνεις και από άλλα προβλήματα που ίσως εμφανίσει (πχ πυομήτρα). Εγώ το θηλυκό μου στείρωσα,το αρσενικό δεν σκέφτομαι να το στειρώσω γτ νομίζω ότι είναι περισσότερα τα αρνητικά!

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Υπάρχει σωστή "μεθοδολογία" για να το χειριστείς με τρόπο τέτοιο έτσι ώστε να τον κάνεις να το "αγαπήσει" το crate και να μην διαμαρτύρεται! Είναι 2-3 πολύ απλά πραγματάκια! Αν τελικά πάρεις απόφαση να πάρεις crate έχει πολλές συμβουλές σε αντίστοιχα τοπικ για να ακολουθήσεις! :)
Καρά οφ τόπικ Μιμιμούλα σε κάθε απάντηση σου που διαβάζω πραγματικά θαυμάζω τα πόσα πράγματα έχεις μάθει σε σχέση με το όταν μπήκες στο φόρουμ!! Πραγματικά το θεωρώ αξιοθαύμαστο και πρότυπο σκυλομαμάς!!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δυστυχώς κατουράει ποσότητα και πιο πολύ το βράδυ την ημέρα δεν κατουράει καθόλου μέσα στο σπίτι.Δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους η θηλυκιά δεν το θέλει και οταν πάει να την πλησιάσει τσακώνονται...ειναι από μακρυά και αγαπημένοι...ναι θα πρεπει να στειρώσω τον αρσενικό το θέμα είναι οικονομικό και μόνο εδώ που μένω είναι επαρχια και δυστυχώς ειναι σχεδόν μονοπώλειο οι στειρώσεις οπότε οι τιμές που είπαν είναι υπερβολικές!!!!!!!
δε μπορείς κάποια στιγμή να βρεις λίγο χρόνο απ' τη δουλειά σου ή έστω ΣΚ σε στιλ μίνι διακοπές να πεταχτείτε Ηγουμενίτσα ή Γιάννενα;

εάν δεν του άφηνες νερό το βράδυ;
Διαφωνώ με αυτό. Η πρόσβαση στο νερό πρέπει να είναι ελεύθερη και το νερό άφθονο και καθαρό.
Είθισται μεν ο σκύλος να κοιμάται το βράδυ, αλλά νερό πρέπει να υπάρχει.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Ε καλά δεν είπα να το καθιερώσει και να αφήνει το καημένο το ζωντανό και διψάει για μια ζωή, απλά μέχρι να καταφέρει να βγάλει άκρη με αυτό το πρόβλημα έτσι ώστε να μην έρχεται αντιμέτωπος με όλη αυτή την ποσότητα ούρων κατά την διάρκεια της νύχτας που τον προκαλεί πρόβλημα! :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97