Καμία ιδέα (τρελαίνεται για άλλους σκύλους)

Paris_!

Member
19 Σεπτεμβρίου 2011
17
0
Κρήτη
Γεια σας ειμαι νεος μπαμπας και εγω xD εχω ενα λαμπραντορ 4 μηνων και απο την 1η μερα που βγηκε ηταν απολυτα κοινωνικοποιημενος...δεν ειχε καμια φοβια...απλα απο την χαρα του καθε φορα που βγαινουμε βολτα τρεχει στα αλλα σκυλακια ειτε ειναι μεγαλοσωμα ειτε ειναι μικροσωμα..καμια ιδεα για να ειναι πιο ησυχος; επειδη δεν θελω να γυρισει κανενα και να τον δαγκωσει....ισως ειναι της ηλικιας αλλα δεν ξερω....
Υ.Γ. Τις συμβουλες σας θα τις δω το βραδυ που θα ξεμπερδεψω με τα μαθηματα...θελω να δω ποικιλια αποψεων για να σχηματισω γνωμη :) Ευχασριστω εκ των προτερων..!! :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ακριβώς ίδια περίπτωση και ο δικός μου, τρελένεται με σκύλους και στην αρχή ήταν ακόμη πιο δύσκολο γιατί τρελενόταν και με ανθρώπους..Ήθελε να χαιρετήσει τους πάντες στην βόλτα.
Με τους ανθρώπους το ξεπεράσαμε σιγά σιγά , με τους σκύλους ακόμα το παλεύουμε, βασικά όποτε βλέπω σκύλο προσπαθώ να του τραβήξω την προσοχή σε εμενα ώστε να αγνοήσει τον πειρασμό και να μην κάνει σαν τρελό.
Ωστόσο θα πρέπει σε ελεγχόμενο περιβάλλον να τον φέρνεις σε επαφή με σκυλάκια για να κοινωνικοποιηθεί και είναι πάντα έτσι φιλικός .

Paris_!

Member
19 Σεπτεμβρίου 2011
17
0
Κρήτη
Ακριβώς ίδια περίπτωση και ο δικός μου, τρελένεται με σκύλους και στην αρχή ήταν ακόμη πιο δύσκολο γιατί τρελενόταν και με ανθρώπους..Ήθελε να χαιρετήσει τους πάντες στην βόλτα.
Με τους ανθρώπους το ξεπεράσαμε σιγά σιγά , με τους σκύλους ακόμα το παλεύουμε, βασικά όποτε βλέπω σκύλο προσπαθώ να του τραβήξω την προσοχή σε εμενα ώστε να αγνοήσει τον πειρασμό και να μην κάνει σαν τρελό.
Ωστόσο θα πρέπει σε ελεγχόμενο περιβάλλον να τον φέρνεις σε επαφή με σκυλάκια για να κοινωνικοποιηθεί και είναι πάντα έτσι φιλικός .
και με τα σκυλακια και με τους ανθρωπους ειναι ετσι και με τις γατες....σημερα ειχαμε περιστατικο με γατα.....μια αδεσποτη...αρχισε να του τριβεται και αρχισαν το παιχνιδι... :) πλακα ειχε...δεν το ειχα ξαναδει..!! Βγαινω τωρα γιατι εχω μαθημα..!! τα λεμε!! :)

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
σημερα το απογευμα συναντησαμε με τον ροκυ ενα πανευμορφο σκυλακι 3 μηνων(για τζακ ρασελ μου εκανε) και με το που ειδε τον ροκυ αρχισε να πηδαει επανω του και να κανει χαρες :D :p..εγω το πηρα πιο πολυ για χαρα οχι οτι λολαθηκε το σκυλακι ισως επειδη ειναι ακομα μικρο εκανε ετσι

Paris_!

Member
19 Σεπτεμβρίου 2011
17
0
Κρήτη
σημερα το απογευμα συναντησαμε με τον ροκυ ενα πανευμορφο σκυλακι 3 μηνων(για τζακ ρασελ μου εκανε) και με το που ειδε τον ροκυ αρχισε να πηδαει επανω του και να κανει χαρες :D :p..εγω το πηρα πιο πολυ για χαρα οχι οτι λολαθηκε το σκυλακι ισως επειδη ειναι ακομα μικρο εκανε ετσι
χμμμ οκ τοτε..!! ελπιζω για το καλυτερο.....!!

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Φιλε μου ολα τα λαμπραντορ ετσι ειναι...και η δικια μου ακριβως το ιδιο εκανε...απλα με τους αθρωπους απο μια ηλικια και μετα αν δεν τους ηξερε δεν τους αφηνε να τη χαιδεψουν...επρεπε να τους μυρισει πρωτα...με τα σκυλια ακομα και τωρα που ειναι 2 χρονων τρελαινεται...θελει να παει να παιξει...αλλα οταν καποιο της γαυγισει αγρια τοτε ενω παλια δεν αντιδρουσε τωρα το κοιταει επιμονα και οταν την πλησιασει αρχισει να γαυγιζει και να "ορμαε"ι...δεν αρχιζει ποτε αυτη να γαυγιζει αλλα αν ενα σκυλι της εχει γαυγιζει επιθετικα μια φορα τοτε το βαζει σε black list και οταν το βλεπει στο δρομο ειναι ετοιμη...επισης επειδη το καλοκαιρι ηταν ολη την ημερα εξω στην αυλη αρχισε να λειτουργει σαν "φυλακας"...οταν καποιος ερχεται κοντα στην πορτα μας και δεν τον ξερει γαυγιζει...και ακομα και αν ειναι μεσα στο σπιτι καταλαβαινει οτι καποιος ηρθε...δεν ειναι ο φυλακας που θα δαγκωσει αλλα προειδοποιοι και καταλαβαινει την παραμικρη κινηση εξω απο την πορτα

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πριν παρουσιάσεις καινούργεια ενδιαφέροντα στον σκύλο καλό είναι να του έχεις μεταδώσει την ιδέα ότι εσύ τα ελέγχεις όλο.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Κουράγιο θα κάνεις και μεγάλη υπομονή!Χωρίς να θέλω να σε απογοητέσω (που ενταξει δεν τίθεται και θέμα απογοήτευσης) το δικό μου είναι 13 μηνών και ακόμη χαιρετά τους πάντες στο πάρκο είτε σκυλιά είναι αυτά είτε άνθρωποι,δίνει το παρόν μόλις την αφήνω ελεύθερη!
Βέβαια όσο μεγαλώνει παρατηρώ και μία βελτίωση ετσι;!Δεν ήμασταν σε αυτό το επίπεδο στην ηλικία των 5-6 μηνών!
Κατα διαστήματα έπαιρνα μαζί μου και μερικές λιχουδιές και της αποσπούσα την προσοχή με αυτές,πετύχαινε δεν μπορώ να πω!
Να θυμάσαι όμως πως έχεις και ένα σκύλο άκρως κοινωνικό!

Paris_!

Member
19 Σεπτεμβρίου 2011
17
0
Κρήτη
Κουράγιο θα κάνεις και μεγάλη υπομονή!Χωρίς να θέλω να σε απογοητέσω (που ενταξει δεν τίθεται και θέμα απογοήτευσης) το δικό μου είναι 13 μηνών και ακόμη χαιρετά τους πάντες στο πάρκο είτε σκυλιά είναι αυτά είτε άνθρωποι,δίνει το παρόν μόλις την αφήνω ελεύθερη!
Βέβαια όσο μεγαλώνει παρατηρώ και μία βελτίωση ετσι;!Δεν ήμασταν σε αυτό το επίπεδο στην ηλικία των 5-6 μηνών!
Κατα διαστήματα έπαιρνα μαζί μου και μερικές λιχουδιές και της αποσπούσα την προσοχή με αυτές,πετύχαινε δεν μπορώ να πω!
Να θυμάσαι όμως πως έχεις και ένα σκύλο άκρως κοινωνικό!
χαχαχα το εχω καταλαβει..!! και με το παραπανω..!!! χαχα... :))))

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
κοιτα εγω δεν το θεωρω αρνητικο αυτο...ειναι ο χαρακτηρας των λαμπραντορ...αμα δεις 2 λαμπραντορ να παιζουν θα καταλαβεις πολλα για αυτα...το φαγητο παντα δουλευει οπως και η λεκτικη επιβραβευση...η δικια μου αρχησε να πηγαινει στην πορτα της αυλης για να δει ποιος ειναι με τον εξης τροπο: Οταν ακουγα αλλα σκυλια να γαυγιζουν αυτη απο το κατω μερος της αυλης κοιτουσε απλα προς το επανω μερος...και της ελεγα τρεχα ναλα να δεις ποιος ειναι...της το ελεγα πολλες φορες και καποια στιγμη πηγαινε επανω εβλεπε τι γινοταν και γυρνουσε...οποτε της ελεγα μπραβο η κοριτσαρα μου...και απο ενα σημειο και μετα χωρις να καταλαβω εγω οτι ερχοταν καποιος αυτη ετρεχε σφαιρα στην πορτα να δει...απλα κοιτουσε και δεν γαυγιζε ποτε...το ιδιο κανει και τωρα...θα γαυγισει μονο οταν υπαρξει λογος(αν ερθει καποιος που δεν ξερει)...δηλαδη μια φορα το μηνα και αν...επισης αν της πεις ποιος θα ερθει τωρα? καταλαβαινει οτι περιμενουμε καποιον οποτε μολις ερθει η ναλα παει στην πορτα και δεν τον γαυγιζει γιατι ξερει οτι καποιος θα ερθει στο σπιτι...ειναι τρομερα εξυπνα σκυλια...θα παθεις πλακα απο το τι καταλαβαινουν...και αν θες να περασεις δημιουργικο χρονο με το σκυλο σου κατσε να του μαθεις εντολες και κολπα...ετσι δημιουργεις μια δυνατη σχεση και τα λαμπραντορ τρελαινονται να συνεργαζονται μαζι σου...απλα θα σου πω οτι η δικια μου εκτος απο τα βασικα δλδ κατσε σηκω μεινε ξαπλωσε κτλ ξερει να κανει την ψωφια οταν και καλα την πυροβολαω με το δαχτυλο...κανει βαρελακια και σερνεται...επισης της εμαθα να βρισκει οτι της δινω να μυρισει...το μυριζει, το κρυβω και το βρισκει...απο φαγητο και μπαχαρικα μεχρι ρουχα... Εκει κοντα στα 2 χρονια θα δεις οτι το σκυλι σου θα ηρεμησει...μην αγχωνεσαι...εμενα οταν ηταν μικρη και ερχοταν καποιος στο σπιτι απο τη χαρατης κατουριοταν...κυριολεκτικα...κουνουσε των κωλο της και της εφευγαν σταγονιτσες απο ουρα.. περασε δημιουργικο χρονο με το σκυλο σου οσο ειναι μικρος και δεν θα εχεις κανενα προβλημα

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.771
4.048
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
κοιτα εγω δεν το θεωρω αρνητικο αυτο...ειναι ο χαρακτηρας των λαμπραντορ...
Κι όμως..

Αν πάει σε κάποιον σκύλο που δεν είναι φιλικός και τον αρπάξει;
Αν πάει σε κάποιον σκύλο που είναι μεν φιλικός με άλλους σκύλους αλλά το αφεντικό του είναι στριμμένο έντερο και σου χτυπήσει τον σκύλο;

Θέλει εκπαίδευση ώστε ο σκύλος μας να πηγαίνει σε άλλους σκύλους ΜΟΝΟ αν του δώσουμε το "ο.κ."

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros