Καλώς σας βρήκα!

19 Ιουλίου 2009
9
0
Athens
Καλημέρα σε όλους!
Αρκετο καιρό παρακολουθώ περιστασιακά το forum. Σήμερα όμως αποφάσισα να απευθυνθώ πιο προσωπικά.
Στην φωτοραφία είναι ο Φοίβος. Έίναι σχεδόν 6 μηνών. Τον έχω σχεδόν 3 μήνες και εκτός από κούκλος είναι και πολύ καλός, ευγενικός, ήσυχος και υπάκουος.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες όμως παρατηρώ μια αλλαγή συμπεριφοράς που ούτε μπορώ να καταλάβω αλλά - προπάντων - δεν ξέρω και πως να την χειριστώ. Ζημιές και ανακατοσούρες όταν κοιμάμαι και όταν φεύγω απο το σπίτι.
Να πω εδώ ότι τον περισσότερο καιρό που έχω τον Φοίβο έτυχε να μην δουλεύω και έτσι είχα αφιερώσει όλο μου τον χρόνο σ'αυτον. Θεωρούσα ότι ήταν καλό. Τώρα αναρωτιεμαι μήπως τον καλόμαθα γιατί τις τελευταίες φορές που θα λείψω για 15' ή για 2 ώρες όταν γυρίσω θα έχει κάνει ζημιές - όχι σοβαρές - αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.
Πως να συμπεριφέρομαι όταν ξυπνάω/γυρνάω και βλέπω όλο αυτό το θέαμα?

19 Ιουλίου 2009
9
0
Athens
Ξέχασα να αναφέρω ότι η αντίδρασή μου είναι να του φωνάζω δείχνοντας του τις ζημιές και μετά για λίγη ώρα να μην του δίνω σημασία... και ενώ δείχνει να φοβάται πολύ την επομένη κάνει πάλι τα ίδια.Παρακαλώ για μια καλή συμβουλή! Επίσης να τονίσω ότι έχει τουλάχιστον 4 βολτες την ημέρα όπου η μία απο αυτές - η απογευματινή- είναι μεγάλη (2-3 ώρες) όπου τρέχει και περπατάει σε μεγάλες αποστάσεις και παίζει με άλλα σκυλιά. Γενικά είναι κύριος...τώρα γιατί δεν διορθώνει αυτήν την συμπεριφορά προφανως και είναι δικό μου λάθος αλλά νόμιζα πως μεχρι τώρα τα πάω καλα. Έχει μάθει κάποιες εντολές. Με την ανάγκη του έμαθε εύκολα κτλ...τώρα όμως ....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες!:)
Ο σκυλάκος πως βρέθηκε σε σένα;Δηλαδή που έζησε τους πρώτους μήνες της ζωής του;
Το βράδυ όταν κοιμάσαι, ο σκυλάκος που βρίσκεται;

Τους προηγούμενους μήνες δεν έφευγες ποτέ από το σπίτι;
Τότε πως αντιδρούσε;Δεν έκανε ζημιές;Δεν έκλαιγε;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η αντίδρασή σου δυστυχώς είναι λάθος!
Ο σκυλάκος δεν καταλαβαίνει όταν του φωνάζεις, γιατί του φωνάζεις!
Τα σκυλιά πρέπει να τα "τιμωρούμε" μόνο τη στιγμή που συμβαίνει η ανεπιθύμητη συμπεριφορά, άντε και μερικά δευτερόλεπτα μετά...Αλλιώς δνε μπορούν να συνδιάσουν το γεγονός με το μάλωμα!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ξέχασα να αναφέρω ότι η αντίδρασή μου είναι να του φωνάζω δείχνοντας του τις ζημιές και μετά για λίγη ώρα να μην του δίνω σημασία... και ενώ δείχνει να φοβάται πολύ την επομένη κάνει πάλι τα ίδια.Παρακαλώ για μια καλή συμβουλή! Επίσης να τονίσω ότι έχει τουλάχιστον 4 βολτες την ημέρα όπου η μία απο αυτές - η απογευματινή- είναι μεγάλη (2-3 ώρες) όπου τρέχει και περπατάει σε μεγάλες αποστάσεις και παίζει με άλλα σκυλιά. Γενικά είναι κύριος...τώρα γιατί δεν διορθώνει αυτήν την συμπεριφορά προφανως και είναι δικό μου λάθος αλλά νόμιζα πως μεχρι τώρα τα πάω καλα. Έχει μάθει κάποιες εντολές. Με την ανάγκη του έμαθε εύκολα κτλ...τώρα όμως ....
Kαταρχήν, μη διορθωνεις (τιμωρείς) το σκύλο κατόπιν εορτής. Αν έχουν περάσει πάνω απο μερικά δευτερόλεπτα, δεν συνδέει την πραξη με τη διορθωση, οπότε δεν έχει κανένα νόημα. Το μονο που καταλαβαίνει είναι ότι είσαι θυμωμένος μαζί του, αλλά δεν ξέρει γιατί! Μαλώνεις μονο όταν τον πιάνεις επ'αυτοφορω, αλλιώς το μόνο που καταφέρνεις είναι να τον φοβήσεις και να του δημιουργήσεις ανασφάλεια, πράγμα που χαλάει τη σχέση σας και μπορεί να δημιουργήσει μεγαλα προβληματα.

Ο σκυλάκος έχει άγχος αποχωρισμού, που μάλλον οφείλεται στο ότι του άλλαξες απότομα το πρόγραμμα, χωρίς να του "εξηγήσεις" (δηλ. να τον συνιθήσεις σταδιακα). Κανε μια αναζήτηση στο φορουμ και στο google για separation anxiety και θα δεις τρόπους να το διορθώσεις. Εν τω μεταξύ, όταν φεύγεις, καλό θα ήταν να τον περιορίζεις σε χώρο που δεν μπορεί να κάνει ζημιές.

Γενικά, μην του δίνεις σημασία όταν φεύγεις και όταν έρχεσαι για μερικά λεπτά. Μπες και βγες πολλές φορές τη μέρα, ωστε να συνιθήσει πως όταν φεύγεις ξανάρχεσαι είτε είναι σε δυο λεπτα, είτε σε 3 ώρες. Δωσε του κάτι να απασχολείται όταν λείπεις... πχ ενα κονγκ κτλ. Και τέλος μάθε τον στο crate (κανε μια αναζήτηση και γι'αυτο).

19 Ιουλίου 2009
9
0
Athens
Δεν έχω ιδέα ρε γ*&^$ο!

Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ξάνθη. Εκεί τον βρήκε ο πατέρας μου και επειδή ήξερε ότι χρόνια ηθελα έναν σκύλο και τώρα πλέον υπάρχουν οι προυποθέσεις για να μπορώ να τον έχω, τον μάζεψε απο το πάρκο απέναντι από το σπίτι - αφού ρώτησε όλη την γειτονιά και κανείς δεν ήξερε τίποτα - και ανέβηκα και τον πήρα με το αυτοκίνητο. Αυτό είναι κάτι που με θυμώνει. Δεν ξέρω ούτε καν την πραγματική του ηλικία.
Στην αρχή δεν έκανε γενικά ζημιές.Ούτε όταν κοιμόμασταν. Τελευταία άρχισε να το κάνει. Κατα κανόνα θα είμαστε όλη την μέρα μαζί. Είχα άπλετο χρόνο στην διάθεση μου το τελευταίο 3μηνο κι έτσι ήμουν συνέχεια μαζί του.

19 Ιουλίου 2009
9
0
Athens
Όταν φεύγω να το δεχτώ ότι έχει άγχος/ βαριέται/ θυμώνει που φεύγω κτλ....όταν απλά είμαι μεσα και κοιμάμαι?????????

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αυτό είναι κάτι που με θυμώνει. Δεν ξέρω ούτε καν την πραγματική του ηλικία.
Γιατί σε θυμώνει καλέ? Καταρχήν ένας καλός κτηνίατρος μπορεί ευκολα να υπολογίσει την ηλικία του σκύλου απο τα δόντια του, μέχρι να γίνει ενός έτους (μετά γίνεται πιο δύσκολο). Οπότε πάνω κάτω ξέρεις ποσο είναι ο σκύλος. Γιατι σου χρειάζεται μεγαλύτερη ακρίβεια? Αν θέλεις να του κάνεις γεννέθλια, βαλε τα τη μέρα που τον υιοθέτησες! :D
Απ'αυτά που λες, ο σκυλάκος δεν έχει πρόβλημα κοινωνικοποιησης ούτε με ανθρώπους ούτε με άλλους σκύλους. Το προβληματάκι που προέκυψε τώρα, θα λυθεί αν έχεις υπομονή. Η οποία θα σου χρειαστεί ούτως ή αλλως μιας κι ο σκύλος μπαίνει τώρα στην εφηβεία!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γενικά κι εμένα μου ακούγεται σαν άγχος αποχωρισμού, αλλά, αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι γιατί άρχισε να κάνει ζημιές κι όταν κοιμάστε...
Δεν μου είπες όμως, που τον έχετε το βράδυ όταν κοιμάστε;Άλλαξε κάτι το τελευταίο καιρό στη ζωή σας και στις συνήθειές σας;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Όταν φεύγω να το δεχτώ ότι έχει άγχος/ βαριέται/ θυμώνει που φεύγω κτλ....όταν απλά είμαι μεσα και κοιμάμαι?????????
Τι ακριβώς κάνει δηλαδή? Του δίνεις κάτι να μασουλάει?

Γνώμη μου είναι οτι πρεπει να του μάθεις το crate. Για κάποιο λόγο ο σκύλος είναι ανύσηχος... και να είσαι σίγουρος ότι δεν έχει σκοπό να σε εκνευρίσει, ή να σε θυμώσει. Το αντίθετο. ΑΠλά πρεπει να του δείξεις με υπομονή πως να σε ευχαριστήσει.

19 Ιουλίου 2009
9
0
Athens
Γιατί σε θυμώνει καλέ? Καταρχήν ένας καλός κτηνίατρος μπορεί ευκολα να υπολογίσει την ηλικία του σκύλου απο τα δόντια του, μέχρι να γίνει ενός έτους (μετά γίνεται πιο δύσκολο). Οπότε πάνω κάτω ξέρεις ποσο είναι ο σκύλος. Γιατι σου χρειάζεται μεγαλύτερη ακρίβεια? Αν θέλεις να του κάνεις γεννέθλια, βαλε τα τη μέρα που τον υιοθέτησες! :D
Απ'αυτά που λες, ο σκυλάκος δεν έχει πρόβλημα κοινωνικοποιησης ούτε με ανθρώπους ούτε με άλλους σκύλους. Το προβληματάκι που προέκυψε τώρα, θα λυθεί αν έχεις υπομονή. Η οποία θα σου χρειαστεί ούτως ή αλλως μιας κι ο σκύλος μπαίνει τώρα στην εφηβεία!!

Με θυμώνει το ότι δεν ξέρω που ήταν, τι έπαθε κτλ..όχι που δεν ξέρω την πραγματική του ηλικία. Είναι πέτνε με έξι μηνών και δεν με απασχολεί η ημέρα γέννησης.
Επίσης από κοινωνικοποίηση θεωρώ ότι είναι μια χαρά. Γιατί και με τα ζώ α αλλά και με τους ανθρώπους τα πηγαίνει τέλεια. Είναι μες την καλή χαρα και ψάχνει χάδια και παιχνίδι συνεχώς!

19 Ιουλίου 2009
9
0
Athens
Γενικά κι εμένα μου ακούγεται σαν άγχος αποχωρισμού, αλλά, αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι γιατί άρχισε να κάνει ζημιές κι όταν κοιμάστε...
Δεν μου είπες όμως, που τον έχετε το βράδυ όταν κοιμάστε;Άλλαξε κάτι το τελευταίο καιρό στη ζωή σας και στις συνήθειές σας;
Ο Φοίβος συνήθως την πέφτει στο μπαλκόνι που δροσίζεται το βραδυ και κοιμάται εκεί. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές - όπου επιτρέπεται δηλαδή να πάει. Τις αλλες που του απαγορεύουμαι την πρόσβαση (μπάνια και αποθήκη) τις κλείνουμε.
Πρέπει να του θέσω συγκεκριμμένη θέση να κοιμάται? Του είχα βάλει μαξιλάρια δίπλα στο χώρο που τρώει αλλά ποτέ δεν τα προτίμησε και τώρα με τη ζέστη δεν τα ακουμπάει καν.
Όσο για το αν άλλαξε κάτι ΟΧΙ. Ακόμα δεν άλλαξε κάτι στο προγραμμά μου. Θα αλλάξει όμως συντομα και θα είναι δύσκολα...και για μένα και γιαυτόν.

19 Ιουλίου 2009
9
0
Athens
Τι ακριβώς κάνει δηλαδή? Του δίνεις κάτι να μασουλάει?
Ναι έχει παιχνίδια - και τα έχει στην διάθεσή του όταν λείπω ή όταν κοιμάμαι. Αυτό επίσης είναι ένα περίεργο πραγμα. δεν μασουλάει πράγματα. Πέρα από ένα νυχτολούλουδο το οποίο καιρό τώρα το καταστρέφει με τελιοτικό χτύπημα σήμερα που απλά πλέον δεν έμεινε κλαδί, οι άλλες "ζημιές" του είναι απλά ανακάτεμα. Κατεβάσει τα μαξιλάρια απο τον καναπε (που δεν έχει ανεβεί ποτέ και του απαγορεύεται - αλλά και ούτε προσπαθεί ποτέ παρουσία μου) τραβάει το κάλυμμα του καναπε, κατεβάζει τσάντες, τα πηγαίνει στο μπαλκόνι κτλ...αλλά δεν προκαλεί φθορά.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλως ηρθες κι από μενα.
Δεν ειμαι Ξανθιώτης αλλά μενω στην Ξάνθη εδώ και τρια χρονια. Ειμαστε περιπου 200 μετρα μακρυα από το ΙΚΑ, οδος Υπ. Τριανταφυλλίδη.

Η σκυλα μου είναι ολη μερα μαζι μου ακομα και στη δουλεια κι αντιμετωπισα κι εγω το ιδιο προβλημα όταν δεν ημουν κοντα της.
Εκανα ακριβώς αυτό που ειπε η φιλη kopritis με πολύ καλα αποτελεσματα.
Ακομα την πιάνουν καποια ψυχολογικα όταν την αφησω για λιγο αλλά παμε πολύ καλυτερα.

Φιλικά
Αρης

19 Ιουλίου 2009
9
0
Athens
Εκανα ακριβώς αυτό που ειπε η φιλη kopritis με πολύ καλα αποτελεσματα.
Ακομα την πιάνουν καποια ψυχολογικα όταν την αφησω για λιγο αλλά παμε πολύ καλυτερα.

Φιλικά
Αρης
Άρη καλημέρα και σ'ευχαριστώ. Πες μου αν έχεις την υπομονή ακρβώς τι είναι αυτό που έκανες. Την έμαθες να κοιμάται στο κλουβί της και είναι πιο ήρεμη απο τότε?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
......
Ο σκυλάκος έχει άγχος αποχωρισμού, που μάλλον οφείλεται στο ότι του άλλαξες απότομα το πρόγραμμα, χωρίς να του "εξηγήσεις" (δηλ. να τον συνιθήσεις σταδιακα). ......... Εν τω μεταξύ, όταν φεύγεις, καλό θα ήταν να τον περιορίζεις σε χώρο που δεν μπορεί να κάνει ζημιές.

Γενικά, μην του δίνεις σημασία όταν φεύγεις και όταν έρχεσαι για μερικά λεπτά. Μπες και βγες πολλές φορές τη μέρα, ωστε να συνιθήσει πως όταν φεύγεις ξανάρχεσαι είτε είναι σε δυο λεπτα, είτε σε 3 ώρες. Δωσε του κάτι να απασχολείται όταν λείπεις... πχ ενα κονγκ κτλ. Και τέλος μάθε τον στο crate (κανε μια αναζήτηση και γι'αυτο).
Οπως ειπα και πριν, ακολουθησα τις συμβουλες της kopritis. Τις παραθετω λοιπον για εμπέδωση.
Τα περιεγραψε τοσο ωραια που δεν υπαρχει λογος να σου πω κατι εγω.
Η μονη διαφορά ειναι οτι δεν ασχοληθηκα ποτέ με crate. Κακώς ισως.

edit. Αυτα για το αγχος αποχωρισμου.
Για την ηρεμια θελει εκτονωση και ασκηση. Οταν της τα παρεχω, δεν εχει καμια ορεξη για ζημιες.

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ναι, αλλά γιατί να εμφανίζει άγχος αποχωρισμού κι οταν κοιμάται η οικογένειά του εκεί;

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ειναι γκολντεν ριτριβερ?δεν φαινεται καλα στην φωτο...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul