Καλώς σας βρήκα :-)

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
Καλησπερα,ειναι το πρωτο μου θεμα,μολις εχω κανει εγγραφη.

Η ιστορια λοιπον εχει ως εξης...

Πριν 2 εβδομαδες η κοπελα μου με μια φιλη της εσωσαν ενα κουταβι απο βεβαιο θανατο,θα το πατουσε ενα ταξι,μεσα στην ταραχη τους αποφασισαν να το παρουν απο το δρομο,το πηγαν σε κτηνιατρο κ τους ειπε οτι ειναι ποιμενικο,φερνει σε ελληνικο ποιμενικο,η καθαροτητα του προφανως δε με αφορα,οτι ειναι οκ απο υγεια κ οτι πρεπει να γινουν τα εμβολια,το εκτιμησε 40 ημερων.

Το κουταβι πλεον το εχω εγω,εχει φυγει απο την πολη,ειναι σε χωριο. Εχω να κανω καποιες ερωτησεις,οι οποιες θεωρω οτι μπορουν να απαντηθουν κ με λινκς που μπορειτε να μου δωσετε

1 ο σκυλος φερνει σε ποιμενικο, ο πατερας μου ειναι κτηνοτροφος,αν αποφασισω να το μεταφερω εκει ποτε πρεπει να γινει? υπενθυμιζω ο σκυλος ειναι περιπου 2 μηνων

2τα σκυλια που χρησιμοποιουνται για φυλαξη κοπαδιου οπως θα ξερετε δεν συνηθιζεται να περναν καποιου ειδους εκπαιδευση,γιατι δεν αντιμετωπιζουν τα ιδια αλλα κ οι ιδιοκτητες αναλογα προβληματα με σκυλι σε διαμερισμα,ποσο χρησιμο θα ηταν το κουταβι να περασει απο εκπαιδευτη?

3το σκυλι το ταιζω 4 φορες τη μερα ανα 4 ωρες κατ εντολη του κτηνιατρου σκυλοτροφη για κουταβια. ειναι οκ? σε καποια φαση του εδωσα γαλα και το προτιμησε απο τη σκυλοτροφη

4 θεωρω οτι μπορω να διαβασω 5 πραματα απο το ιντερνετ ωστε να του μαθω καποια πραγματα,εχω διαβασει ηδη απλα θελω να μου δωσετε καποιο λινκ που να ειναι το σωστο

5 το κουταβι δαγκωνει,παιζει φυσικα αλλα δαγκωνει. εχω διαβασει στο φορουμ οτι δεν ειναι σωστο αυτο,ναι αλλα αν τελικα παει για φυλαξη κοπαδιου δε θα πρεπει να ειναι πιο σκληροτραχηλο?

6 καποιο βραδυ εμεινε μονο του σε μπαλκονι ενω εβρεχε βροντουσε κτλ κ νομιζω οτι εχει μια μικρη φοβια με τους θορυβους,η εστω εντονη περιεργια,τι μπορω να κανω?

αυτη τη στιγμη δε μουρχεται κατι αλλο

σας ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας

προτασεις συμβουλες διορθωσεις...οτιδηποτε,ειμαι ανοιχτος στα παντα

• Like
Reactions: ioanna a

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
1) Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

2) Συγχαρητήρια που σώσατε το κουταβάκι.

3)Αν είναι περίπου 2 μηνών τρώει άνετα κροκέτα ή όποια άλλη στερεά τροφή επιλέξετε.

4) Για την φύλαξη του κοπαδιού ο καλύτερος δάσκαλος πιστεύω ότι είναι ένα εμπειρότερο ποιμενικό.

5) Το κουτάβι θα δαγκώνει τουλάχιστον μέχρι 5-6 μηνών που θα ολοκληρώσει την αλλαγή δοντιών.(προσπάθησε όταν σε δαγκώνει να του λες "μη" με κραυγή πόνου και να του αποσπάς την προσοχή με κάποιο παιχνίδι-μασουλητήρι )

6) Οι 4 φορές που το ταίζεις είναι μια χαρά για την ηλικία του.

Και το τελευταίο που έχει να κάνει με την μεταφορά στη στάνη του πατέρα σου εγώ θα σου πρότεινα να πάει εκεί το γρηγορότερο για να εξεικιωθεί με τα ζώα.(αφού ολοκληρώσει τα εμβόλια φυσικά).

Στο ίντερνετ και εδώ μέσα θα βρεις πολλές πληροφορίες για τις απορίες σου.

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
1. Ανέφερες αρκετές φορές ότι ο σκύλος είναι μάλλον ποιμενικός, πιθανόν αυτό είναι κάτι που θες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως σκύλος εργασίας. Όπως και να 'χει ο σκύλος καλό είναι να μη φύγει προτού ολοκληρώσει τα εμβόλια του. Μετά ξεκίνα σιγά σιγά να τον πηγαίνεις στη φάρμα ή στο λειμώνα που που βρίσκεται ο πατέρας σου. Ξεκίνα κάπως έτσι, βόλτα να περάσετε κάποιο χρόνο μαζί κι επίσκεψη στον πατέρα σου δίνοντας βάσει αρχικά στη βόλτα με σύντομες επισκέψεις, σιγά σιγά αύξησε το χρόνο των επισκέψεων και μείωνε το χρόνο της βόλτας.

2. Όλα τα σκυλιά πρέπει να περνούν εκπαίδευση ανεξάρτητα του ποιά είναι η χρήση ή η δεδομένη χρησιμότητα τους. Είναι απαραίτητο όταν ο σκύλος είναι ηλικιακά ώριμος να απευθυνθείς σε επαγγελματία εκπαιδευτή. Ως τότε μπορείς κάθε μέρα να του μαθαίνεις και κάτι αρκεί πράγματα που θα του δείξεις αργότερα να μην είναι απαγορευτικά για τη φάρμα.

3. Ποιά τροφή δίνεις; Κι αν μπορείς γράψε τα συστατικά που περιέχει και τις διαθρεπτικές πληροφορίες.

4. Τα λινκ θα στα δώσουν άλλα μέλη που θα σε καλωσορίσουν.

5. Κανένα σκυλί δεν πρέπει να δαγκώνει είτε πρόκειται για φύλαξη, είτε για τον καναπέ.

6. Για ποιό λόγο έμεινε ο σκύλος στο μπαλκόνι; Εκεί τον έχεις;

Και μια εκτίμηση κακώς ευθύς πήρες το σκύλο απ' τη στιγμή που θα ζήσει αλλού, τώρα όμως πορεύσου ανάλογα και δως του μια ποιότητα κουταβίσιας ζωής, όταν βέβαια θα έρθει η ώρα του αποχωρισμού θα είναι πολύ δύσκολο για το σκύλο, αλλά ελπίζω να είναι ακόμη πιο δύσκολο για 'σενα και να μην τον δώσεις.

Αν ο σκύλος είναι ΕΠ καλό είναι να τον δηλώσεις στο σχετικό όμιλο.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
θα ξαψω λιγο να το πως ανεβαζει κ θα ανεβασω φωτο να το δειτε

τα εμβολια θα ολοκληρωθουν σε εναμιση μηνα περιπου απο σημερα

η φαρμα του πατερα μου δεν ειναι κατι εντελως ξεχωριστο απο εμενα επειδη ο φιλος grifos μαλλον αυτο καταλαβε :) μολις τελειωσω στρατα κ μεταπτυχιακα αναλαμβανω εγω,οποτε δεν ειναι οτι θα ξαναλλαξει οικογενεια,μονο περιβαλλον ας πουμε

συμφωνω με σεβαχ οτι η καλυτερη εκπαιδευση μιας κ ειναι σκυλος εργασιας ειναι ενας ποιμενικος με εμπειρια(τα σκυλια μας χθες σηκωσαν ενα λυκο μεσα απο ενα σιταρι,μερα μεσημερι....) χωρις να διαφωνω με το γριφο

η σκυλοτροφη του ρε συ ειναι μια χυμα κ δεν ξερω τι θρεπτικα συστατικα εχει
παντως μπορω να πω οτι δεν την τρωει με ορεξη κ οτι πχ προτιμαει τα κεφτεδακια!

ο σκυλος βρισκεται κατα βαση στην αυλη κ τον δενω καποιες ωρες τη μερα,αν ειναι να παει για φυλαξη κοπαδιου ξερω οτι δεν πρεπει να τον δεσω αλλα εχω κ τη μανα μου που δε θελει να της λερωνει το μπαλκονι. εχει χωρο παντως να κινηθει να παιξει να τρεξει τα παντα

στο μπαλκονι ειχε μεινει πριν τον παρω εγω

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Να σου ζήσει είναι πολύ όμορφη, πρόσεχε τα καλώδια στην τρίτη φώτο μην αρχίσει να μασουλάει κανένα. Μην το δένεις μωράκι είναι , και μπράβο σε όλους σας που το σώσατε!!!

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
δεν ειναι δικο μου το σπιτι,ειναι το διαμερσιαμ που ηταν πριν το φερω στο χωριο

εχει ποιμενικο μεσα του ετσι δεν ειναι?

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Παίζει να έχει...
Όπως και να'χει να σου ζήσει....
Και όπως λέει ο sevah καλύτερος δάσκαλος....το έμπειρο μεγαλύτερο...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
To κουτάβι σε ποια περιοχή το βρήκατε;
Οι φωτογραφίες σε τι ηλικία είναι;
Τι μέγεθος και βάρος είχε όταν το βρήκατε και τι τώρα;

Αν μου απαντήσεις λίγο στις ερωτήσεις θα παρω κι εγώ ένα ρίσκο να σου αν μου μοιάζει ή όχι.....

Γενικά να ξέρεις ότι είναι δύσκολο να πει κάποιος αν είναι ποιμενικός,λόγω της ίδιας της μορφολογίας των ποιμενικών κι αν έστω έχει μέσα του ποιμενικό και τι άλλο μπορεί να έχει!
Έχε επίσης στο μυαλό σου ότι αυτό το άλλο μπορεί να το κάνει απαγορευτικό να δουλέψει ως ποιμενικός, ή έστω να μην του επιτρέπει να γίνει καλός ποιμενικός.....

Ένας σκύλος που προορίζεται αποκλειστικά για φύλακας κοπαδιών, κανονικά σε αυτή την ηλικία θα έπρεπε να βρίσκεται κοντά σε έμπειρα σκυλια και να έρχεται σταδιακά σε επαφή με το κοπάδι, υπό επίβλεψη ακόμα....
Υπάρχουν σκυλιά που το έχουν το ένστικτο βαθειά ριζωμένο μέσα τους, και ακόμα και 5 χρονών να τα πετάξεις στο κοπάδι θα ξέρουν τι να κάνουν, αλλά υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να σταθούν για περισσότερο καιρό δίπλα σε έμπειρα σκυλιά....
Επειδή όμως είναι άγνωστης καταγωγής, άρα δεν ξέρουμε ποσο θήλασε κτλ, είναι προτιμότερο να το κρατήσετε μέχρι να ολοκληρώσει τα εμβόλια!

Από κει και πέρα, αν το σκυλί πάει με το κοπάδι, το που είναι αυτό το κοπάδι και το πως και πόσο αλληλεπιδρά με εσάς και άλλους δικούς σας μπορεί να καθορίσει τι επιπλέον εκπαίδευση μπορείτε να του κάνετε...

Last edited:

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
λοιπον,του πηρα καινουργια τροφη γιατι την προηγουμενη δεν την ετρωγε με ορεξη και γενικα την βλεπω ναχει
αποφασισει οτι θα μας φαει τα κεφτεδακια :)

η καινουργια τροφη γραφει επανω τα εξης

ολικες πρωτεινες 32%
ολικες λιπαρες ουσιες 12%
ινωδεις ουσιες 4%
ολικη τεφρα 8%
υγρασια 9%

βιταμινη Α ( Ε672) 6400 ΙU
βιταμινη D3 (Ε671) 640 IU
E (DL-α-τοκοφερολη) 45 mg
Χαλκος 9 mg

την τροφη την πηρα απο τον κτηνιατρο,ειναι για κουταβια κ λεει επανω οτι μπορω να τη δινω με νερο η με γαλα μαζι

οι φωτογραφιες ειναι ας πουμε οταν ειναι 50 ημερων
το κουταβι βρεθηκε σε περιοχη εξω απο την κομοτηνη οπου υπαρχουν καποιοι κτηνοτροφοι

μεγεθος κ βαρος δεν μπορω να στα προσδιορισω ποσοτικα παντως μπορω να πω οτι το κουταβι εχει μεγαλωσει αρκετα απο τοτε που το ειδα πρωτη φορα(2 βδομαδες δλδ)

εγινε επισκεψη στη φαρμα,ειδε τους γιγαντες(τα σκυλια δλδ :) ) φοβηθηκε κ μετα ξεθαρεψε,επαιζε μαζι τους,τωρα ως προς το κοπαδι....δεν μπορω να αναφερω κατι θετικο η αρνητικο ωςπρος τη συμπεριφορα του,μια γενικη περιεργια για ολα

παιδες χρησιμες οι παρατηρησεις σας και σας ευχαριστω πολυ,οτι αλλο θεωρειτε οτι πρεπει να μου πειτε ειμαι ολος αυτια

γενικα ειμαι της αποψης οτι τα σκυλια που ειναι για κοπαδι πρεπει να ειναι πιο ελευθερα ωστε να καλλιεργουνται τα ενστικτα τους
αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση νιωθω μια ευθηνη παραπανω γιατι κ δεν ξερω αν το σκυλι ειναι για κοπαδι 100% ακομα κ αν εμενα μου φερνει οτι εχει κατι απο ποιμενικο,κ οι συνθηκες που το πηρα ειναι ιδιαιτερες ωστε να ειμαι λιγο πιο αγχωμενος για το τι πρεπει να γινει τι θα φαει που θα κοιμηθει κτλ κτλ(χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ασχολουμαι με τα αλλα σκυλια,απλα δεν αγχωνομαι κ που θα κοιμηθει η τζινα! πλεον ξερουν)