Καλώς σας βρήκα

billysss

Member
17 Απριλίου 2011
20
0
thessaloniki
Γεια σας και απο εμενα,Με λενε Βασιλη και μενω στην Θεσσαλονικη! δεν εχω ακομα σκυλο για να συστηθουμε παρεα,δεν σας κρυβω ομως οτι το τελευταιο 4μηνο το ψαχνω παρα πολυ και προσπαθω να κατασταλαξω στην ρατσα (2-3 που εχω κατα νου) το συζηταω συνεχεια με φιλους με ανθρωπους που εχουν σκυλια..εφτασα σε σημειο οταν ηθελα κοκερ να βλεπω με το αυτοκινητο καποιον που εχει κοκερ και να σταματαω να τον ρωταω πραγματα. μετα απο 4 μηνες λοιπον με το διαβασμα που εχω ριξει μπορω να πω οτι καποια βασικα τα εχω μαθει. και θεωριτικα εχω καταλαβει οτι 1) ειναι σε τι σκυλο θα πεσεις οσο αφορα τα τσισακια κ τα κακακια του πρεπει να ναι τσακαλακι για να παει στην πανα του και να τα κανει. 2) ειναι πως θα τον βαλεις σε ενα προγραμμα. που αυτο με προβληματιζε λογω σπαστου ωραριου της δουλειας μου.
3) και η φροντιδα του σκυλου την οποια την βλεπεις μαζι με τον κτηνιατρο για το τι πληροφοριες θα σου δωσει.

δεν θα ηθελα να μακρυγορησω,αλλα εσεις κατι παραπανω θα ξερεται. και θελω την βοηθεια σας για να βγω απο το αδιεξοδο.
μιλησα με εναν τυπο χθες ο οποιος φερνει westie απο Ουγγαρια και μου ειπε μια τιμη τελος παντων χωρις να δεσμευτω του πα οτι οταν πας και εχεις παρε με και να σου απαντησω αν προχωρησω στην αγορα του. για να ειμαι ειλικρινη δεν ειμαι και πολυ υπερ στην αγορα ενος σκυλου. οχι οτι τα λυπαμαι αλλα θα μπορουσα τα χρηματα αυτα να τα αξιοποιησω πανω στον σκυλο.

το κυριοτερο που με απασχολει ειναι: οτι εγω λογω ωραριου αδυνατω να ειμαι πολλες ωρες σπιτι. δλδ 9-2 5:30 -9 . αυτο δεν σημαινει οτι ξυπναω 8:50 :p αλλα σκεφτομαι οτι σαν κουταβι αν το αφησω 9-2 μονο του...θα βρω ενα μπαλκονι πιτα στο σκ@@ο.. και γενικα 5 μερες ειμαι μονος τα σ/κ ειναι και η μανα μου σπιτι. και για λιγες μερες που ερχεται και η αδερφη μου απο εκει που σπουδαζει.

προς το παρων αυτα ηθελα να σας πω εχω κι αλλες αποριες θα γραψω στις αντιστοιχες ενοτητες.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλησπέρα Βασίλη και καλώς ήρθες :)

Επειδή με ανησύχησε κάπως η τελευταία παράγραφος σου θέλω να σε ρωτήσω το εξής: όταν λες πως αν αφήσεις το σκύλο μόνο του 9-2 θα γυρίσεις και θα βρεις το μπαλκόνι μέσα στις ακαθαρσίες εννοείς πως το σκυλί θα μένει εκεί όταν λείπεις; Υπάρχουν σκυλιά συντροφιάς, σκυλιά φύλαξης, σκυλιά εργασίας κλπ αλλά δυστυχώς θα σε στενοχωρήσω σκυλιά του μπαλκονιού δεν υπάρχουν!!!
Αν εννοείς κάτι άλλο με συγχωρείς.
Θέλεις το σκυλάκο να υποθέσω για συντροφιά και είσαι ανάμεσα σε κόκερ και γουέστι σωστά; Να προτείνω με τη σειρά μου το Λάσα Άπσο και το Γιορκσάϊρ.

billysss

Member
17 Απριλίου 2011
20
0
thessaloniki
για τις ωρες που θα λειπω , και επειδη ο καιρος απο δω και περα θα ειναι καλος ελεγα οτι τις ωρες που θα λειπω να ειναι εξω στο μπαλκονι,το οποιο αρκετα μεγαλο. και αυτο για να γλιτωσω την καθαριοτητα απο τα χαλια...γιατι ακομα δεν τα μαζεψαμε και φανταζομαι οτι ειναι πολυ δυσκολο να καθαριζω τα χαλια.. δεν ειναι σωστο τροπος? φυσικα τις ωρες που θα μαι σπιτι εννοειτε οτι θα να μεσα ακομα και το βραδυ. απλα νομιζω οτι θα ναι καλυτερο για αρχη χωρις αυτο να σημαινει οτι η ζωη του θα ειναι μπαλκονατι.
το κοκερ τα θελω πολυ,αλλα ειναι οπως ειπες πολυ δραστηρια και δεν μου ταιριαζει στην φαση που ειμαι τωρα.

sofos_vet

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
79
1
34
καλώς ήρθες Βασίλη και καλή διαμονή..
Για το τι ράτσα θα διαλέξεις και τι ωράριο θα ακολουθήσεις θα το αφήσω σε εσένα γιατί ο μόνο αρμόδιος για αυτό εσύ είσαι και ελπίζω το πρόγραμμα σου να το ρυθμίσεις ανάλογα..Εγώ θα σου έλεγα για ένα άλλο θέμα που στεναχωρήθηκα μόλις το διάβασα..καλά διαβάζεις όπως λες 4 μήνες το forum και απο τα βασικά παραλείπεις την αγορά κουταβιού από puppy mills ?? Επειδή γραφεις κατι περιεργα για ενα τυπο και Ουγγαρια θα σε παρακαλεσω να κανεις μια βόλτα πάλι απο το forum και να ενημερωθείς καλύτερα.. Μάλιστα πρόσφατα έχει ανοιχθεί ενα θέμα απο μια κοπέλα και την ιστορία της με ένα μαλτέζ αν δεν κανω λάθος διάβασε το και αυτιά και μάτια ανοικτά....καλή σου μέρα και καλό ψάξιμο για ένα καλό εκτροφέα..

billysss

Member
17 Απριλίου 2011
20
0
thessaloniki
συγνωμη δεν εγινα απολυτα σαφης,το φορουμ το διαβαζω 2 μερες , γενικα ομως διαβαζω για σκυλακια και θεματα συμπεριφορας...αλλα επειδη ακομα δεν μπηκα στην διαδικασια αγορας..γι αυτο δεν εχω διαβασει. θα το ψαξω ομως. θενξ!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Στο σπίτι μου ακόμη και τις πλέον ζεστές ημέρες του χειμώνα το βράδυ αναγκάζομαι και ανάβω πάντα καλοριφέρ. Κι ο λόγος είναι οτι αν και έχουμε πρόγραμμα εξόδων πιστεύω πως πρέπει να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης (πρόσβασης και όχι υποχρεωτικής διαμονής) στο μπαλκόνι κατ' επιλογήν με αποτέλεσμα να έχω πάντα ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες. Απόλυτα δεκτό και κατανοητό το θέμα των χαλιών και μέχρι να μάθει ίσως για τις ώρες που λείπεις να πρέπει να περιοριστεί σε ένα μόνο δωμάτιο του σπιτιού όπου θα αφαιρέσεις τα χαλιά αλλά με ανοιχτή τη μπαλκονόπορτα. Εννοείται φυσικά και πως στα κάγκελα του μπαλκονιού θα βάλεις προστατευτικό δίχτυ.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Καλησπέρα :)
έχεις σκεφτεί να υιοθετήσεις κάποιο αδέσποτο ενήλικο σκυλάκι που να είναι "έτοιμο"? δλδ να έχει μάθει να μένει μόνο του να μην κλαίει να ξέρεις το χαρακτήρα του ?
στο μπαλκόνι γνώμη μου είναι ν μην το αφήνεις
απαγορεύεται απο το νόμο όταν αυτο γίνεται συνέχεια δλδ ν μένει μόνιμα εκεί
διάβασε για puppy mills μακρια απο πετ σοπ και αν θες καθαρόαιμο μόνο απο εκτροφέα που θα σου κοστίσει 1000ε περίπου αλλα θα πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος για την ράτσα δλδ μην μένεις μόνο στο α είναι όμορφο το θέλω ξέρω οτι τα κοκερ μαδάνε πολύ

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
βρες εκτροφεις πρωτα για τις φυλες που σε ενδιαφερουν.
μιλα μαζι τους και μολις καταληξεις.θα εχεις ενα πολυ καλο συμμαχο διπλα σου

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
πάντως και τα westie και τα κοκερ επειδή είναι κυνηγετικά σκυλάκια είναι πολύ ενεργητικά ειδικά στην αρχη και αν τα πάρεις και κουτάβια θα είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Εγω δεν ξερω πολλα απο κοκερ ουτε απο γουεστι,εχω ακουσει οτι τα τεριε πχ ειναι μεγαλοσωμα σκυλια σε λαθος σωμα(αυτο βλεπω οτι ισχυει και για τη δικια μου κι αναρωτιεμαι αν εχει παρει τιποτα απο γιορκι:)),αυτα που θελω να σου πω ομως ειναι: 1.για το θεμα του μπαλκονιου που λες,νομοθετικα ειναι παρανομο ενα σκυλι να ζει στο μπαλκονι(ακομα κι αν ειναι για τη μιση μερα και οχι ολη),επισης το σκυλι δεν μπορει να ειναι εγκλωβισμενο εξω συνεχεια,καταρχας θα ξεσηκωσει τους γειτονες και θα χει και δικιο..και τελος,μιλησα χθες με ενα γνωστο μας ο οποιος ειχε δυο ποιμενικους μεχρι πριν λιγα χρονια..επειδη εγω μετακομισα πλεον χαθηκαμε και δεν θα πηγαινα να παρακολουθησω ποσα ζωα εχει εξω(ειναι απο τους πολλους που πιστευουν οτι πρεπει να παιρνουν μεγαλα σκυλια για φυλακες και να τα χουν ολη μερα κι ολη νυχτα εξω,ανεξαρτητως καιρου κλπ).Ε,λοιπον,πλεον εχει ενα ποιμενικο..ο δευτερος που ειχε,με τις προπερσινες ζεστες που ειχε εδω(κι εγω θεσσ/νικη μενω)εσκασε απο τη ζεστη,ψοφησε..αλλα πλεον διορθωθηκε λεει,αυτον που του μεινε οταν εχει ζεστες τον κατεβαζει στο υπογειο(ειπα να μην μιλησω εκεινη την ωρα,κρατηθηκα)..τα σκυλια δεν αντεχουν τη ζεστη,οταν πηρα τη δικια μου ο εκτροφεας εκτος των αλλων μου δωσε κι ενα θερμομετρο να εχω για το αυτοκινητο και μου ειπε το καλοκαιρι να μην διανοηθω να την αφηνω στο αμαξι με κλειστα παραθυρα καθολου..Οσο για τον τυπο απο ουγγαρια,τα περισσοτερα puppy mills ειναι σε εκεινη τη χωρα..προσεχε,ενημερωσου και κατεληξε σε εκτροφεα ο,τι κι αν επιλεξεις..Ααα,και κατι αλλο που θυμηθηκα(σορρυ αν σε κουραζω τοσα που εγραψα) :-D επειδη μαλλον σκοπευεις να παρεις κουταβι απο ο,τι καταλαβα,το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι απλα να προγραμματισεις να το αποκτησεις σε μια περιοδο με λιγοτερο φορτο εργασιας,αν γινεται κι οταν παρεις αδεια καποια στιγμη γιατι θα πρεπει να εισαι διπλα του τον πρωτο καιρο στο σπιτι..ειναι σαν τα μωρα σ'αυτο!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Louna mou δεν ειπε ο ανθρωπος οτι θα το εχει μονιμα στο μπαλκονι. Θα το αφηνει καποιες ωρες οταν εργαζεται και αν δεις και πιο προσεκτικα το προγραμμα του δεν θα ειναι στο μπαλκονι ωρες κοινης ησυχιας.

sofos vet η Ουγγαρια δεν ειναι μονο παπυμιλλαδικα. Εχει και καλα εκτροφεια. Αλλα σιγουρα ο φιλος μας θα πρεπει να ερθει σε επαφη ο ιδιος με τον εκτροφεα και οχι να μεσολαβησει καποιος αλλος

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Δεν έγραψα πουθενά κατι τέτοιο απλα είπα οτι ακομα και για μερικές ώρες εγω δεν θα τ άφηνα και οτι αν μένει μόνιμα στο μπαλκόνι απαγορεύεται απο το νόμο!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλως ήρθες!
Ένας τύπος που πάει στην Ουγγαρία και φέρνει κουτάβια (αλήθεια που τον βρήκες?) 99,99999999% είναι αναξιόπιστη πηγή.
Για το μπαλκόνι συμφωνώ με όλους, δεν είναι μέρος να αφήνεις κουταβάκι για πολλούς λόγους.
Δες αυτα τα λινκ που πιστευω θα σε βοηθήσουν:
Διαλέγοντας φυλή

Να υιοθετήσω σκυλάκι;

Είμαι έτοιμος να υιοθετήσω ζώο;

PET- SHOPS - PUPPY MILLS

καθαρόαιμα πανέμορφα κουτάβια

Αγαπητέ εκτροφέα της πίσω αυλής:

Εμπειρίες από pet shops / bybs

Πώς διαλέγω εκτροφέα;

Καλό διάβασμα :D

billysss

Member
17 Απριλίου 2011
20
0
thessaloniki
ευχαριστω κατ'αρχας για ολες τις απαντησεις σας :) ημουν σε ενα σπιτι φιλικο και ηταν και μια γνωστη μας εκπαιδευτρια σκυλων καναμε μια κουβεντα σχετικα με τα θελω μου και το προγραμμα μου. καταληξαμε σε μαλτεζακι και προσφερθηκε να με βοηθησει τον πρωτο καιρο σχετικα με τις αναγκες του σκυλου μπορω να πω οτι μου φυγανε οι χοντρες οι αποριες και παρ'ολα ενας πελατης της γενναει οπου να ναι το μαλτεζακι του και αν δεν τα χει δωσμενα θα μου κρατησει. οποτε εχω 2 μηνες και κατι ακομα να ενημερωθω κι αλλο!.

οσο για το να αφηνω την πορτα πχ του δωματιου μου ανοιχτη δεν το σκεφτηκα ειναι πολυ καλη λυση..αν και στο δωματιο μου εχω καλωδια τα οποια δεν μπορω να τα απομακρυνω απο την θεση τους.εκτος αν τα κρυψω καπου...(δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι εξερευνητης/τρια)
οσο για την Ουγγαρια το απεκλισα ηδη μετα απο τα λεγομενα σας.

γενικα,δεν εχουμε σκοπο να τα παραμελισουμε απλα επειδη θα ειναι ενα νεο μελος στην οικογενεια θελουμε να ειναι προσιτο σε ολα τα μελη.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Είμαι κατα ν πάρεις απο ιδιώτη :( βέβαια εσυ αποφασίζεις
απλα ο καθένας ζευγαρώνει το σκύλο του ενω πρέπει να το στειρώνει και για αυτο υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα
είναι πολύ ανεύθυνο να ζευγαρώνουν έτσι στο άσχετο
αν θες ράτσα μόνο απο εκτροφειο πρέπει να πάρεις και δεν υπάρχει στην Ελλάδα (απο οτι έχω διαβάσει εδω )

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Είμαι κατα ν πάρεις απο ιδιώτη :( βέβαια εσυ αποφασίζεις
απλα ο καθένας ζευγαρώνει το σκύλο του ενω πρέπει να το στειρώνει και για αυτο υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα
είναι πολύ ανεύθυνο να ζευγαρώνουν έτσι στο άσχετο
αν θες ράτσα μόνο απο εκτροφειο πρέπει να πάρεις και δεν υπάρχει στην Ελλάδα (απο οτι έχω διαβάσει εδω )

billysss

Member
17 Απριλίου 2011
20
0
thessaloniki
ποιοι οι λογοι να μη παρεις απο ιδιωτη και ειδικα αν στο συστηνουν? σορρυ αν σας ζαλιζω απλα δεν εχω εμπειρια στο θεμα αγορας.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλησπέρα :)
Γιατί δε διαβάζεις τα θέματα που έκανε τον κόπο να σου παραθέσει η Lara_Kouklara? Θα καταλάβεις γιατί δεν αγοράζουμε από pet shops και από άσχετους που βάζουν τα σκυλιά τους να γεννάνε!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο θέμα στο φόρουμ.... για να κάνει κάποιος μια γέννα πρέπει να κάμει εξετάσεις οι οποίες είναι πανάκριβες!!και σχεδόν κανένας δεν κάνει!απλα βάζουν ένα θηλυκό με ένα αρσενικό και αντε οτι βγει
δεν κοιτάνε για κληρονομικές ασθένειες ή για κατι άλλο
δεν ξέρω πόσο της 100% καθαρόαιμο είναι μάλλον θα πρόκειται για μαλτεζοιδή δλδ κατι που μοιάζει
είναι πολύ ανεύθυνο ο καθένας να ζευγαρώνει τα σκυλιά του! ήδη υπάρχουν πάρα πολλά που ψάχνουν σπίτι!! αυτη είναι δουλειά του εκτροφέα! και τι να πω "μπράβο " στον εκπαιδευτη!θα σου απαντήσουν και άλλοι καλύτερα και αυτοί που έχουν μαλτεζ και ξέρουν
ειδικά αν τα πουλάει κιολας τ να πω!!

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Αυτη τη στιγμη που σου γραφω εχω διπλα μου το μαλτεζ-μαλτεζοειδες μου και γραφω με το ενα χερι γιατι το αλλο το χει κανει γλυφιτζουρι..σχετια με την αποφαση σου μαλλον θα μαι και λιγο υποκειμενικη καθοτι εχω ερωτα με το ζουζουνι μου..τον ιδιο ερωτα βεβαια παθαινουν κι οσοι τη βλεπουν γι αυτο και δεν μπορουμε να παμε μια βολτα της προκοπης,ξεκιναμε για μισαωρο περπατημα και μας παιρνει για την ιδια διαδρομη μια ωρα με πολλα διαλλειματα(αφου ολοι θελουν να τη δουν,χαιδεψουν,να ρωτησουν γι αυτη,να μας ρωτανε αν τη ζευγαρωνουμε-εκει απανταω οτι ειναι μικρη,αλλα κι οταν μεγαλωσει λιγο,μετα τη πρωτη της περιοδο,θα τη στειρωσουμε-κλπ. κλπ.).Μπορω να σου πω με σιγουρια οτι εκπαιδευτηκε πολυ ευκολα,ηεκπαιδευτρια μας παθαινε πλακα γιατι η γλυκα τα κανε ολα μαζι με το που την εβλεπε και μετα την κοιταζε με το βλεμμα τι-περιμενεις-δωσε-μου-λιχουδια-τωρα!!Ειναι πολυ καλη,δεν μαδαει καθολου(εκτος απο τωρα τελευταια,αλλα θα αλλαξει λεει το παιδικο τριχωμα και θα βγαλει το κανονικο),εχει απιστευτη ενεργεια αλλα ειναι και πολυ χαδιαρα και υπακουη..νομιζω οτι ειδικα αν δεν ξαναειχες σκυλο(κι εγω πρωταρα ειμαι,τωρα εκπαιδευομαι),ειναι απο τις πολυ καλες επιλογες..οσο για το απο που θα το βρεις,οντως δεν υπαρχει εκτροφεας μαλτεζ αξιοπιστος στην ελλαδα..εγω πχ την πηρα απο εκτροφεα μεν,αλλα ο οποιος εκτρεφει κανις και απλα προφανως του ξεμειναν και κατι μαλτεζ..τελεια σαν πετ,αλλα απομιμηση..μαιμουδακι ειναι το χρυσο μου!!Ημασταν ομως και οι 2 τυχερες,η γλυκα γιατι τη λατρευουμε,κι εμεις γιατι το διαολακι μας ειναι υγιες και δεν εχει προβληματα,μεχρι τωρα τουλαχιστον,ουτε ψυχολογικα(ευτυχως την ειχαν πολυ καλα εκει),ουτε υγειας..