Καλώς σας βρήκα! (dogo argentino)

tasoss

Member
11 Οκτωβρίου 2013
10
0
καλος σας βρηκα παιδια! πρην λιγο καιρο απεκτησα τον Δια μου ενα καταπληκτικο χαζοκουταβο dogo argentino που πλεων ειναι 3 μηνων και 3 εβδομαδων! ειναι μεσα στην τρελη χαρα με κοιταει στα ματια και ηδη του εχω μαθει το κατσε ξαπλωσε σε μικρες βολτες στην αυλη του σπιτιου (λογο μη ολοκληρομενου εμβολιασμου δεν τον περνω παραεξω) εχει μαθει με το λουρι του να ειναι διπλα μου και οταν του περνω φαγιτο καθετε και περιμενω να αφησω το πιατο του και μολης φευγω παει να φαει! αλλα εχω ενα "προβλημα" ειναι αρκετα αδηνατος!!! και ενω τρωει οτι μα οτι δει να κινητε (ακομα και μερμιγκια και μηγες την ωρα που πετανε!! ) τρωει πολυ λιγη απο την τροφη του... ενω πευτει με τα μουτρα στην αρχη μετα απο λιγο σταματαει... του εχω δωσει δοκιμαστικα αλλη τρωφη μηπως δεν του αρεσει αυτη.... τα ιδια... μονο οταν μεσα στην τρωφη βαλω και κατι αλλο για παραπλανιση τοτε γλυφει ακομα και το πιατο! τι να κανω να του ανοιξω λιγο την ορεξη? φαινοντε τα κοκαλακια μου! αν και απο κιλα ειναι οκ σημφονα με την γιατρο. (10,4 kg )

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Να σου ζησει και με το καλο!!
Ο εκτροφεας σου τι ταιζε? τι σου ειπε για την τροφη και για τα κιλα?
Γενικα , καλο ειναι να μην ανακατευεις την τροφη με κατι αλλο, γιατι τον καλομαθαινεις και θα σου κανει την ζωη ακομα πιο δυσκολη.. τα κουταβια ειναι καμια φορα δυστροπα στην τροφη και αν καλομαθουν ετσι ... μετα δεν εχει οριο, σε βλεπω να τον κυνηγας με μια μια την κροκετα.
Βρες μια διατροφη να του ταιριαζει και να την τρωει..και δινε μονο αυτη.

να σου πω και τ αλλο... φωτο???

tasoss

Member
11 Οκτωβρίου 2013
10
0
την sams fiels και αυτη συνεχιζω να του δινω.. οταν του ανακατευω του δινω μερα παραμερα σε ενα απο τα τρια γευματα μια κουτανια του γλυκου η βραστο αυγο η λιγο τυρι η λιγη κονσερβα... ετσι και αλιος τρωει την τροφη του αλλα τρωει πολυ λιγο! τι να κανω? φωτο δεν ξερω πως ανεβαζω μολης το βρω θα ανεβασω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Να σου ζήσει ο πιτσιρής, εύχομαι πολλά και απροβλημάτιστα χρόνια.
Επίσης εύχομαι, να τον έχεις πάρει από εκτροφέα και όχι από αγγελία, σε τιμή ευκαιρίας ή από φίλο/γνωστό/συγγενή κλπ, που ζευγάρωσε την σκύλα του.

tasoss

Member
11 Οκτωβρίου 2013
10
0
τον πηρα απο εκτροφια απο ουγκαρια με εγγυηση δυσπλασιας και κοφοσος μετα απο 3-4 επιλογες που μου εδωσε ενας επαγκελματιας στην επιλογη κουταβιων στον οποιον απευθηνθικα.. ειλικρινα ομως δεν μπορω να καταλαβω γτ εχετε καποιοι τοσο κολυμα με τα εκτροφεια! γτ επειδη και εμενα διαβαζοντας εδω η πρην απευθηνθω στον ειδικο εψαξα σε ελληνικα εκτροφιακ αι τραβουσα τα μαλια μου βλεποντας ναμ ου δινει ο ενας 900 ευρο κουταβι 5 μηνων ακομα ανεμβολιαστο και με υπογναθισμο και τον αλλον 1300 κουταβι που ομολογουμενος φαινοταν καλο αλλα χωρης καποια εγγυηση υγιας και κτινιατρικο ελενχο μονο στον χωρο του και φυσικα χωρης καμοια εγγυηση για δυσπλασια!! πραγμα που δεν με επισε για να δωσω τοσα λεφτα! και μιλαμε για ενκεκριμενα εκτροφια που βρικα μεσα απο τον σχετικο ομιλο προσοπικα απο εκει που ειχα την καλυτερη εικονα για τα ελλινικα εκτροφια με αυτα που ειδα γενικα... μου εδωσαν την εντιποση οτι οι κυριοι εκτροφεις ειδικα εδω παιζουν με τις ψυχες τον ζωων βαζοντας τα σε γραμη παραγογης και προσοπικα πιστευω οτι ¨χαλανε¨την φυλη στο ονομα του χρηματος και στο οτι σου δινουν πεντικρι ε να το χ@@σω που εχει πεντικρι και εχει υπογναθισμο η μου βγαλει δυσπλασια και προβλημα στις αθροσεις οπως ειχαν οι γονεις του

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Καλως ηρθες και να τον χαιρεσαι!

Να φανταστω οτι τωρα που εχεις εγγυηση δυσπλασιας και κοφωσης κοιμασαι ησυχος?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Ομολογώ, ότι με δυσκολεύει το κείμενό σου, στον ειρμό της σκέψης μου και θα προσπαθήσω να συγκρατήσω ένα-δυό σημεία, προς συζήτηση.

Η μόνη "εγγύηση" του καθαρόαιμου σκύλου, είναι το pedigree του. Είτε για σένα έχει αξία, είτε όχι. Σκύλο χωρίς pedigree, αν μη τι άλλο, δεν τον πληρώνεις για να τον πάρεις. Μόνο να στον χαρίσουν θα πρέπει.

Χωρίς pedigree δεν έχει καμμία "εγγύηση" υγείας, όποια κι αν είναι αυτή. Ναι. Ακόμη και με pedigree, δεν αποκλείεται να εμφανίσει κάτι κληρονομικό. Μειώνεις όπως πάρα πολύ τις πιθανότητες. Και όταν απευθύνεσαι και σε εκτροφέα σωστό, τις μειώνεις ακόμη περισσότερο.

Τα κακά παραδείγματα των Ελλήνων εκτροφέων που αναφέρεις, θα με ενδιέφεραν αν είχαν ονοματεπώνυμο. Τώρα...λυπάμαι, αλλά δεν μου λένε τίποτα.

Στο δια ταύτα λοιπόν, από ποιό εκτροφείο τον πήρες; Τι είδους εγγύηση δυσπλασίας έχει; Οτι τι, δηλαδή;

μετα απο εξετασεις που του εκανα σε 3 διαφορετικους γιατρους ναι
Τι είδους εξετάσεις έκανες, σε 3 μηνών κουτάβι που σε κάνουν να κοιμάσαι ήσυχος;

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
μετα απο εξετασεις που του εκανα σε 3 διαφορετικους γιατρους ναι
Και πιστευεις οτι σε 3 μηνων κουταβι θα φανει αν στον 1 χρονο θα βγαλει δυσπλασια?:rolleyes:

tasoss

Member
11 Οκτωβρίου 2013
10
0
μα εχει πεντιγκρι και το δικο μου! 700 τον πηρα και ναι πηγα ο ιδιος μεχρι εκει μαζι με τον ειδικο που απευθινδικα και σηγκεκριμενα επειδη ειναι απο νιση πηγα μεχρι αθηνα εψαξα και μετα επειδη δεν ευρισκα ακρη ( ισως ειμαι παραξενος η ισως δεν εχω τις σωστες γνωσεις) κινισα αλλιος την διαδηκασια τα ονοματα των εκροφιων μονο σε προσοπικο μνμ αν θελετε, η εγγυση λεει οτι το σκυλι ειναι καθαρο απο δυσπλασιακ αι σε περιπτοση εμφανισης η μου ¨αντικαθηστουν¨το σκυλι εαν θελω η παρεχουν δωρεαν ολη την ιατρικη φροντιδα! επαναλαμβανω ισως να μην ηταν η καλυτερη επιλογη (αν και η ακριβοτερη με το σινολικο ποσο που εφιγε απο δω και απο εκει) αλλα αυτο με επισε σαν την καλυτερη και υγιεστατη επιλογη...το θεμ ειναι σωστο η λαθος τωρα πια ειναι μελος της οικογενιας... αλλα δεν ξερω αν εγω ειμαι παραξενος και ψιριζω την μαιμου επαναλαμβανω αλλα ακομα και απο τους γιατρους εχω παραπονα...

tasoss

Member
11 Οκτωβρίου 2013
10
0
παιδια εχετε κολισει στον τροπο αποκτισης... δλδ εστω και αν καποιος εκανε την χηροτερη δυνατη επιλογη αγορας με το να ασχολιστε αυτο και οχι με τον τροπο ζωης του κουταβιου στην οικογενια δλδ ποιο περιμενετε να ειναι το αποτελεσμα να πει ο αλλος α εχουν δικιο θα παρατισω το σκυλι και θα παρω αλλο με σωστο τροπο αγορας? το θεμα ειναι αυτη η ψυχουλα που τριποει στην καρδια μας να ζισει οσο το δυνατον πιο καλα! οποτε αλλο ειναι το θεμα μαςκ αι οχι ο τροπος αγορας...

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Οι γόνεις του είναι καθαροί από δισπλασία όχι το ίδιο το κουτάβι, αυτό μπορείς να το μάθεις ΟΤΑΝ θα κάνεις ακτινολογική εξέταση σε ειδική κλινική που έχουν ακτινολογικό μηχάνιμα με γενική αναισθησία. Και στα χέρια σου θα πάρεις πιστοποιητικό.

tasoss

Member
11 Οκτωβρίου 2013
10
0
Οι γόνεις του είναι καθαροί από δισπλασία όχι το ίδιο το κουτάβι, αυτό μπορείς να το μάθεις ΟΤΑΝ θα κάνεις ακτινολογική εξέταση σε ειδική κλινική που έχουν ακτινολογικό μηχάνιμα με γενική αναισθησία. Και στα χέρια σου θα πάρεις πιστοποιητικό.
οκ ευχαριστω φωτηνη αυτο δεν ηξερα ακριβος πως πηγενε

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τον κούταβο.

Αν και από μεγάλωμα dogo δεν έχω εμπειρία, αν λάβουμε υπόψη μας το τελικό βάρος ενός ενήλικου αρσενικού, μου κάνει εντύπωση που έχει βάρος μόνο 10,4 σε ηλικία σχεδόν 4 μηνών.
Σου φαίνεται αρκετά ή πολύ αδύνατος? Για να τον βρήκε όμως ο γιατρός καλό σε κιλά, μήπως είναι απλά σχετικά μικρόσωμος?

tasoss

Member
11 Οκτωβρίου 2013
10
0
Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τον κούταβο.

Αν και από μεγάλωμα dogo δεν έχω εμπειρία, αν λάβουμε υπόψη μας το τελικό βάρος ενός ενήλικου αρσενικού, μου κάνει εντύπωση που έχει βάρος μόνο 10,4 σε ηλικία σχεδόν 4 μηνών.
Σου φαίνεται αρκετά ή πολύ αδύνατος? Για να τον βρήκε όμως ο γιατρός καλό σε κιλά, μήπως είναι απλά σχετικά μικρόσωμος?
δεν τον λες και αρκετα μικροσομο ισα ισα το αντιθετο ( με βαση αυτα που μου ειπαν οι γιατροι του παντα) ειναι αρκετα... δεν τον λες κοκκαλιαρη αλλα ειναι αρκετα αδηνατος και εμενα μου κανει εντιποση που τον βρηκε καλο... και γιαυτο ανισυχω

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97