Καλώς σας βρήκαμε!

angie_

Member
28 Δεκεμβρίου 2011
5
0
Καλησπέρα! Είμαι η Αγγελική και πριν απο 1 μηνα περιπου ήρθε στη ζωη μου η μικρή προς το παρόν Μπόρα! Κλείνει τους 3 μήνες και είναι 6 κιλά! Είναι ένα ημίαιμο κατάμαυρο κουτάβι που θα φτάσει τα 20 περίπου κιλά! Οι μέρες μας κυλούν πότε εύκολα και πότε λιγότερο εύκολα! Σε αυτά τα λιγότερο εύκολα είναι που θέλω τη βοήθειά σας! Καλώς σας βρήκαμε λοιπόν!

angie_

Member
28 Δεκεμβρίου 2011
5
0
Έβαλα και μια φωτογραφία λοιπόν! Μπορώ να γράψω εδώ για τα θεματάκια που έχουμε με τη μικρή ή πρέπει να αλλάξω θέμα κτλ? Δεν ξέρω πως λειτουργεί!

angie_

Member
28 Δεκεμβρίου 2011
5
0
Ωραία! Γενικά είναι πολύ κοινωνική με τους ανθρώπους,τους πλησιάζει όλους ανεξαιρέτως! Με τα σκυλιά όμως δεν τα πάει καθόλου καλά.. Τα φοβάται όλα είτε είναι μικρά είτε μεγάλα.. Η πρώτη της επαφή ήταν με ένα ήρεμο σκυλί 11 μηνών που όμως δεν ασχολήθηκε μαζί της.. Η επόμενη επαφή ήταν με τον αδερφό της, που είναι ίσα ηλικιακά και στο μέγεθος αλλά και αυτόν τον φοβόταν.. Τώρα πια λοιπόν φοβάται να πάει στο πάρκο.. Και το άλλο βασικό μας πρόβλημα είναι ότι είναι απόλυτα κολλημένη πάνω μου.. Με ακολουθεί σε όλο το σπίτι και τώρα κάθεται και κλαίει έξω από την πόρτα μου ασταμάτητα παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι στο σπίτι! Αυτά είναι τα βασικά μας προβλήματα! Τις ζημιές και τις χαζομάρες που κάνει τις χειρίζομαι, αυτά όμως με ανησυχούν! Τα είπα όλα μαζί ε?

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
χρειαζεται βοηθεια το σκυλακι σου και γρηγορα για να γινει πιο ισορροπημενη. πρεπει να ερχεται σε επαφη με αλλα σκυλια αλλα θελει προσοχη. καλυτερα να βρεις 2-3 σκυλια που ξερεις οτι ειναι ακινδυνα και δε θα της δωσουν πολυ σημασια. φερτην σε επαφη καλυτερα ενα την φορα σε προστατευμενο χωρο. αν φοβαται πολυ καλυτερα το αλλο σκυλακι να ειναι δεμενο στην αρχη. χωρις να μιλας καθολου και χωρις να της δινεις σημασια θα κανεις σα να ειναι το πιο φυσιολογικο πραγμα του κοσμου να βρισκεστε εκει με το αλλο σκυλακι. μπορεις να χρησιμοποιησεις τροφη για να την κανεις να νιωσει καλυτερα. καθε τοσο δινε της μια λιχουδια απο το χερι σου οταν βλεπεις πιο ηρεμη συμπεριφορα απο τη μερια της. ενα 10λεπτο ειναι αρκετο. την επομενη μερα κανε ξανα το ιδιο. λογικα θα πρεπει να εχει καλυτερη διαθεση και σιγα σιγα θα ανοιχτει. καντο για αρκετες μερες απο λιγο και μετα κανονισε συναντηση με το επομενο σκυλακι αν γινεται στον ιδιο χωρο. θα προχωρας τα βηματα αναλογα με την προοδο της. μην την πιεζεις να μυρισει αλλα σκυλια ή να παιξει ουτε να της μιλας. το παν ειναι να παρει απο σενα το μηνυμα οτι ολα ειναι φυσιολογικα.
εχε στο μυαλο σου οτι τα κουταβια απο 8-12 και 17-21 εβδομαδες της ζωης τους περνανε 2 περιοδους φοβου. αν το χειριστουμε σωστα το ξεπερνανε μεγαλωνοντας.
για το αλλο προβλημα η καλυτερη συμβουλη που μπορω να σου δωσω ειναι να μην της δινεις καμια απολυτως σημασια οταν κλαιει. θα περιμενεις να ηρεμησει εστω και για δευτερολεπτα και τοτε θα επικοινωνεις μαζι της. καθε τοσο κλεινε την πορτα του δωματιου σου ή πηγαινε στο μπανιο πχ και μεινε για 1-2 λεπτα. μετα βγες εξω σα να μην εγινε τιποτα και συνεχισε τη μερα σου. αν κλαιει εξω απο την πορτα σου μην την ανοιξεις και μην της μιλησεις μεχρι να ηρεμησει. μολις σταματησει ανοιξε την πορτα. οταν φευγεις και οταν ερχεσαι στο σπιτι μην της δινεις σημασια, ασε να περασουν 5-10 λεπτα και μετα μπορεις να την χαιδεψεις και να της μιλησεις.

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Καλώς όρισες και να σου ζήσει η μικρή!
Εγώ αυτό που έκανα στις βόλτες, γιατί και η δικιά μου φοβόταν αρκετά στην αρχή, ήταν να έχω πάντα λιχουδιές στην τσέπη μου όχι μόνο για την δικιά μου αλλά κ για τα άλλα σκυλιά. Έτσι μας συνδύαζαν με κάτι καλό και ερχόντουσαν κοντά μας με καλές διαθέσεις παρόλο που η Λούση δεν ήταν ήρεμη. Σιγά σιγά έμαθε και η Λούση ότι δεν θα της κάνουν κακό και άρχισε να ξεθαρρεύει. Χρειάζεται ηρεμία και παρότρυνση από την μεριά σου για να νιώσει σιγουριά.Όσο αφορά την κλάψα είναι σημαντικό να της δείχνεις στοργή όταν είναι ήρεμη και όχι όταν γκρινιάζει.

angie_

Member
28 Δεκεμβρίου 2011
5
0
Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Γενικά έχω παρατηρήσει ότι προτιμάει τα σκυλιά που δεν ασχολούνται καθόλου μαζί της! Όταν βλέπει κάποιο που δεν την πλησιάζει αρχίζει να το ακολουθεί! Θα δοκιμάσω και το κόλπο με τις λιχουδιές και θα δούμε! Οσο για το κλάμα όταν δεν με βλέπει έχω δοκιμάσει να την αφήνω για λίγο κτλ αλλά νομίζω πως φταίει το γεγονός ότι είμαι πολλές ώρες μαζί της γιατί διαβάζω για την εξεταστική μου όποτε δεν λείπω αρκετά ίσως.. Θέλω να είναι ανεξάρτητη και όχι ανασφαλής αλλά δεν τα καταφέρνω.. Επίσης κάτι άσχετο να ρωτήσω! Πρέπει να της φορέσω scalibor? Εχει βάλει αμπούλα στον κτηνίατρο και στο pet shop μου είπαν ότι δεν χρειάζεται αλλά επειδή πάμε σε δασάκι για βόλτα με πολλά αδέσποτα και δέντρα και φυτά και,και,και...φοβάμαι λίγο! Ευχαριστώ και πάλι!

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
3 μηνων πρεπει να προσεχεις ... ΟΧΙ ΠΟΛΥ "ΠΑΡΚΟ" ... θα ελεγα καθολου ΠΑΡΚΟ ακομη
(ειναι μικρη και λογικα ανενβολιαστη ,αρα ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ) ειδικα σε μερη με πολλα σκυλια ...

καλως ηρθες και να σου ζησει

angie_

Member
28 Δεκεμβρίου 2011
5
0
Η κτηνίατρος μου είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα.. Έχει κάνει το puppy και 2 vanguard δεν θυμάμαι απ'έξω ποια είναι.. Και τώρα το Φλεβάρη έχουμε κι άλλα..