Καλώς σας βρήκαμε (jack russel terrier)

coJack

New Member
5 Μαρτίου 2012
3
0
ακουει στο ονομα bruno, ειναι 8+ μηνων.

εφτασε στα χερια μου με μεγαλη σποντα αφου ο πρωην κατοχος του ξεσπιτωθηκε και τελικα δν μπορεσε να βρει χωρο για το τετραποδο και εμεινε σε μενα. ειναι αγορασμενο απο petshop, ευτυχως μεχρι τωρα δεν εχει παρουσιαστει το παραμικρο απο θεμα υγειας. εχει κανει τα απαραιτητα εμβολια και εχουν γινει οι προληπτικες ενεργειες για την περιοδο του καλοκαιριου.

ειναι 30 εκατοστα κ ζυγιζει 5.8kg. ζουμε σε μονοκατοικια αλλα για την ωρα δεν εχουμε περιφραξη και αναγκαστικα ζει στο μπαλκονι (τις ωρες που ειναι καποιος παρων) και στο υπογειο (οταν ειναι ωρες υπνου). μπορει το "υπογειο" να ακουγεται λιγο βαρβαρο, αλλα ειναι ενας χωρος 120τμ θερμομονωμενος και αεριζομενος 24ωρες το 24ωρο και φωτιζομενος.

οσα ξερω για την ρατσα τα γνωριζω μεσω αρθρων στο ιντερνετ και μπορω να πω οτι ο χαρακτηρας του και η συμπεριφορα ειναι οπως περιγραφεται δηλαδη υπερκινητικος, παιχνιδιαρης και ατρομητος. ειναι υπακουος αλλα ως ενα σημειο. δεν θα με ακουσει οταν παιζει με αλλα σκυλια και οταν προκειται για φαγητο(ξενου) ή θυληκια. ειναι πολυ ενθουσιωδης με αλλα σκυλια και γατες και στο δρομο μου χει τυχει να μου φυγει απο το χερι το λουρι 3-4 φορες.

σχετικα με την εκπαιδευση εχει μαθει να καθεται, να φερνει την μπαλα στο χερι και να τρωει οταν του δωσω το οκ. δεν εχω την υπομονη να το εκπαιδευσω παραπανω. πιστευω στην πορεια μεσα απο την ασχολια και μονο να μαθει παραπανω.

με τα αφτια του ειχα ενα θεμα επειδη ξερω οτι πρεπει να κανουν σχημα V και το ενα αυτι ηταν μια ορθιο, μια κατω, μια πισω. τελικα στο 8μηνο ακριβως εκατσε πολυ ομορφα V μπροστα χωρις να φαινεται το εσωτερικο του αφτιου. το αριστερο του αφτι δεν εκατσε ποτε ετσι, αλλα φερνει στα πλαγια γιατι απ οσο μιλησα με τον γιατρο πρεπει να εχει σπασει ο χονδρος (νομιζω) και δεν ασχοληθηκα περαιτερω.

εχω καποια απορια την οποια θα ηθελα να με βοηθησετε. εχω παραπονο οτι ο bruno δεν πηδαει. το πιο μεγαλο εμποδιο που εχει ανεβει ειναι το παγκακι. δεν μπορω με τιποτα να τον κανω να πηδηξει. στα παιχνιδια και στις λιχουδιες απλα σηκωνεται στα πισω ποδια. στο αλμα προς τα κατω δεν εχει προβλημα γτ τον εχω δει να πηδαει και 4 σκαλια προς τα κατω. δεν ειναι parson (μεγαλα ποδια) αλλα απ οσα εχω διαβασει εχω την εντυπωση οτι πρεπει να πηδηξει.

αυτα τα πολλα και κουραστικα απο μενα, ευχαριστω για την χρονο σας και χαρηκα για την γνωριμια!
485048_345807068794548_333553350019920_888049_2132769205_n.jpg
Χωρίς τίτλο.jpg
543147_357792434262678_333553350019920_926085_413235506_n.jpg
562420_364263296948925_333553350019920_947556_1238941486_n.jpg
422484_341073562601232_333553350019920_871923_1036200231_n.jpg

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Μηπως να διαβασεις λιγο το φορουμ? Καταρχην μεχρι τον χρονο καλο ειναι να μην πηδαει. Ειναι ακομα στην αναπτυξη, τα κοκκαλα του ειναι υπο διαμορφωση και τα πηδηματα και τα γλιστριματα μπορει να του δημιουργησουν προβληματα.

Θα ηθελα να σε ρωτησω αν υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος που ο σκυλος οταν ειναι καποιος παρον ειναι στο μπαλκονι και οχι μεσα μαζι σας. Απο οτι καταλαβαινω ο σκυλακος ειναι στο υπογειο οταν λειπετε και στο μπαλκονι οταν ειστε σπιτι. Μαζι σας ποτε ειναι?

Αν δεν εχεις υπομονη βλεπω τον σκυλακο να ξαναψαχνει για σπιτι καθως τα τζακ ειναι υπερκινητικα σκυλια και μπορουν να γινουν διαολια αν δεν ασχοληθεις μαζι τους να τα εκπαιδευσεις και να τα εκτονωσεις. Μεσα απο την ασχολια δεν ξερω τι θα μαθει. Μεσα απο την εκπαιδευση θα μαθει. Ναι ειναι πανεξυπνα αλλα δεν μπορουν να διαβασουν το μυαλο μας και ειναι σαφως πιο ευκολο να τα εκπαιδευσουμε να κανουν αυτα που θελουμε απο το να μαντεψουν ποια συμπεριφορα ειναι επιθυμητη.

Κατα τα αλλα καλωσηρθατε.

coJack

New Member
5 Μαρτίου 2012
3
0
io maria κατ αρχην ευχαριστω για την γνωμη σου και για την συμβουλη σου.

οταν εγραψα υπομονη εννοουσα την υπομονη μου για εκπαιδευση και οχι την γενικοτερη υπομονη μου με τον bruno. δεν εχω το κουραγιο να επαναλαμβανω τα ξαπλωσε,σηκω,κατσε κτλ. δυστυχως δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ικανοι ωστε να εκπαιδευσουν ενα σκυλο, αλλως θα ειχαμε ενα σωρο εκπαιδευτες σε καθε πολη-επαρχια-χωριο.

δυστυχως ειμαστε 4μελης οικογενεια και δεν εχω ακομα την συγκαταθεση ολων ωστε ο σκυλος να μενει εντος της οικιας. παρ ολα αυτα, κατα την διαρκεια της ημερας περναει ενα 2-3ωρο μεσα στο σπιτι γυροφερνοντας απο δωματιο σε δωματιο κανοντας αυτο που ξερει καλα δηλαδη αταξιες. οι βολτες του ειναι 3 καθημερινα. πρωινη για την αναγκη του, μεσημεριανη για παιχνιδι στο παρκο με αλλα σκυλια και βραδινος περιπατος. ειναι το καλυτερο που μπορω να κανω για το τετραποδο και πιστεψε με ξοδευω αρκετη ωρα της ημερας μαζι του. και παλι ευχαριστω για την συμβουλη σου.

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Να σου ζήσει το ρασσελάκι σου! Ελπίζω να το δεχτούν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, έτσι ώστε να είναι συνεχώς μαζί σας. Όταν λες αυτό για το πήδημα, εννοείς ως προς το ύψος, ή στο πόσο συχνά? Και πάλι να το χαίρεσαι!

coJack

New Member
5 Μαρτίου 2012
3
0
και τα δυο sfouggas.και ως προς το υψος και ως προς ποσο συχνα. σε υψος οπως εγραψα πιο πανω εχει πηδηξει εως ενα παγκακι. και για την συχνοτητα ανεβαινει παρα μονο σε αναγκη δηλαδη αν παιζουν μαζι του μεγαλοσωμα σκυλια τρομαζει και ερχεται σε μενα, μονο τοτε. ουτε με λιχουδια , ουτε με παιχνιδι ανεβαινει. ευχαριστω παρεπιμπτωντος.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλώς τον δεχτηκες τον μικρό σου bruno!!!
Γλύκας φαίνεται πάντως. Για εκπαίδευση λογικό ειναι να βαριέσαι από ενα σημείο και μετά τα σήκω-κατσε-ξάπλωσε κλπ. Αλλα περισσότερο βαριέται αυτός, αν διαρκεί πανω από κανα πεντάλεπτο όλο αυτό
Μπορεις να του εχεις κανα παιχνίδι και όσο παίζει να του πετάς και ενα "κατσε" μετα λιχουδιάς, μετά τον ξαναστέλνεις για παιχνίδι, μετά τον διακοπτεις πάλι για εντολη. Οπότε περνάει πιο ευκολα η ώρα της εκπαίδευσης και για τους δυο σας. Είναι μικρός ακόμα για να σε ακούει σε εντολές όταν υπάρχει αντιπερισπασμός από θηλυκές ή αλλα σκυλιά. Με υπομονή σταδιακά όμως βελτιώνεται αυτό!

Petrosjackrussell

Well-Known Member
20 Απριλίου 2012
45
0
αθηνα
καλως ηρθες φιλε μου μεγαλη υπομονη και φροντιδα για τα τζακ ειναι πολυ εξυπνα και οταν προκειται για ζαβολια παντα πρωτοι οποτε να τον προσεχεις τον μικρο σου bruno και να ζησετε μαζι παρα πολλα χρονια...

aggpap

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2011
77
0
Πατρα
καλως ηρθες! να σου ζησει ο μικρος! να τον προσεχεις και να του δωσεις πολυ φροντιδα και προσοχη! 2 πραγματακια θελω να πω εγω..εχω και εγω τζακ και ειναι 7 μηνων και ειναι 8.200 κιλα. παχυνε τον λιγακι! οσο για την ιο θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μπαινει καποιος νεος φιλος που προφανως και μπηκε για να μαθει κατι παραπανω και οχι απλα για μας διηγηθει την αποκτηση του σκυλου του και να τον παιρνετε απο τα μουτρα χωρις ουτε ενα καλως ηρθες. ευχαριστω. να σου ζησει φιλε μου! ακου καλα τις συμβουλες των παιδιων εδω μεσα θα σε βοηθησουν πολυ!