Καλώς με βρήκατε

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Γειά και χαρά σας,

έχω ήδη ένα ημίαιμο θηλυκό σκύλο που της έχω και μου έχει μεγάλη αδυναμία, και μία γατούλα. Περιμένω την κατάλληλη στιγμή, δεν έχω μιλήσει ακόμη με εκτροφείς αλλά βρήκα δύο που φαίνονται σοβαροί, για να μπορέσω να αγοράσω ένα labrador και να κάνω ένα παλιό μου όνειρο πραγματικότητα, μάλλον θα καταλήξω σε αρσενικό για να τα πηγαίνει καλά με την κούκλα μου . Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία, βρήκα χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Κοίτα πάντα όταν σκεφτόμουν λαμπραντόρ είχα στο μυαλό μου τα κίτρινα. Πόσα λίγα ήξερα...Όχι ότι το χρώμα είναι τόσο σημαντικό, αλλά όταν είδα φωτογραφίες από μαύρα σε sites ελλήνων εκτροφέων τρελάθηκα. Οπότε ναι, μαύρο! ;)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ήθελα να πω επίσης ότι επειδή έχω ήδη ένα μεγάλο σκυλί και σε μέγεθος και σε ηλικία σκέφτομαι πολύ αν πρέπει τώρα να πάρω κουτάβι ή όχι ακόμα. Πριν λίγο καιρό είδα το cavalier king charles μιας φίλης που μένει εξωτερικό και ενθουσιάστηκα και με αυτά, και σκέφτηκα εφόσον μένω σε διαμέρισμα να πάρω για πρώτη φορά στην ζωή μου ένα μικρόσωμο σκυλί και να αφήσω τα labrador. Όμως δεν θα κρύψω ότι τρόμαξα με τα προβλήματα υγείας που κουβαλάνε πολλά από ckcb συν του ότι labrador ήθελα όλη μου την ζωή αλλά πάντοτε ένα πανέμορφο κοπράκι έκλεβε την θέση του στο σπίτι μου οπότε είμαι λίγο αναποφάσιστη.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
follow your heart
δεν εχει σημασια το μεγεθος αλλα ο χρονος που μπορεις να διαθεσεις
στο φορουμ υπαρχουν παιδια και με μεγαλυτερα σκυλια απο οτι το λαμπ που μενουν σε διαμερισμα χωρις κανενα προβλημα

καλωσηρθες

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
:)Ειδικά ο χρόνος έχει σημασία και για αυτό σκέφτομαι την δυσκολία του να έχω δύο σκυλιά, γιατί καλά για πάρκο, τι ένα τι δύο αλλά στις βόλτες θα πρέπει να πηγαίνω εις διπλούν γιατί τον σύντροφό μου δεν μπορώ να τον υπολογίζω για βοήθεια με τις ώρες που εργάζεται.
Καλώς σας βρήκα όλους .

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Εάν κάποιος γνωρίζει να μου απαντήσει θα το εκτιμούσα πολύ! Στην Ελλάδα δεν έχει αυτη τη στιγμή γέννες cavalier αλλά βρήκα στην Αγγλία κουταβάκι 2 μηνών , με γονείς που έχει τεσταριστεί για καρδιά μάτια και SM και θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε τις διαδικασίες για να το φέρω Ελλάδα.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Δε ξερω να σου απαντησω εγω....αλλα το ξερεις οτι τα cavalier king charles spaniel θελουν και αυτα εκτονωση σχεδον οσο και λαπμ...οποτε να ξερεις οτι ναι μεν θα ειναι πιο μικρο σε μεγεθος απο τα λαμπ αλλα στις απαιτησεις θα ειναι σαν λαμπ!!!Συντομα θα μπουν τα παιδια και θα σου πουν!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Την ξέρω την φυλή, δεν έχει απαιτήσεις εκτόνωσης σαν τα λαμπραντόρ σε καμία περίπτωση. Ωστόσο ότι σκύλο και να έχω, πάντα τα βγάζω τρεις φορές την ημέρα βόλτα. Ευχαριστώ για την απάντηση :), παιδιά sos δώστε μου κάποιος τα φώτα σας για ταξίδι, πήρα την aegean και μου είπαν ότι θέλει οπωσδήποτε εμβόλιο λύσσας και αυτό έχει γεννηθεί 30/12..

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα θέματα,
χρησιμοποίησε την αναζήτηση με λέξης κλειδιά όπως μεταφορά από εξωτερικό,
και θα βρεις πολλά,
μέχρι να σου απαντήσουν όσοι γνωρίζουν.

Θα πας εσύ να το φέρεις;
Νομίζω μπορείς να το έχεις στην καμπίνα μαζί σου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Θα πάω εγώ να το φέρω και θα μπει στην καμπίνα μαζί μου, η aegean δέχεται μέχρι 8 κιλά κι αυτό είναι πολύ μικρούλι, βρήκα τα σχετικά topics αλλά ίσως θέλω πιο συγκεκριμένα να ρωτήσω αν το european pet passport για να εκδοθεί πρέπει να γίνει και το εμβόλιο της λύσσας, και πόσο μεγάλο μπορεί να είναι το κουταβάκι για να το κάνει με ασφάλεια. Αυτά ευχαριστώ!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Αν θυμάμαι καλά,
νομίζω πως κανένα σκυλί δεν μπορεί να ταξιδέψει αν δεν κάνει το εμβόλιο της λύσσας.

Επειδή δεν μου χρειάστηκε, δεν είμαι σίγουρη , οπότε πάρε ένα τηλέφωνο στον εκτροφέα να ρωτήσεις.
Από ποιο εκτροφείο είναι;
Πήγες και είδες γονείς, συζήτησες μαζί του κλπ;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Νομίζω μπορώ να βάλω τα στοιχεία που ζητάς χωρίς πρόβλημα,

http://www.champdogs.co.uk/breeder/742.html

αυτός είναι ο breeder, δεν έχω δει γονείς από κοντα, αυτά που με ενδιέφερε περισσότερο είναι ότι έχουν εξεταστεί οι γονείς για καρδιά μάτια και για SM . Έχω ήδη συζητήσει μαζί του και δεν ήξερε τις διαδικασίες για Ελλάδα, (αν και είναι κοινές για όλη την ΕΕ).

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Και πως αποφάσισες να πάρεις το σκυλάκι χωρίς να τον έχεις επισκεφτεί από κοντά,
να δεις εξετάσεις pedigree γεννήτορες διακρίσεις κλπ;

Και αυτός πως δέχτηκε να δώσει κουτάβι σε κάποιον που δεν γνωρίζει;

Καλοπροαίρετα στα ρωτάω αυτά,
μήπως θα έπρεπε να τον επισκευτείς πρώτα πριν αποφασίσεις να πάρεις κουτάβι;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Και πως αποφάσισες να πάρεις το σκυλάκι χωρίς να τον έχεις επισκεφτεί από κοντά,
να δεις εξετάσεις pedigree γεννήτορες διακρίσεις κλπ;

Και αυτός πως δέχτηκε να δώσει κουτάβι σε κάποιον που δεν γνωρίζει;

Καλοπροαίρετα στα ρωτάω αυτά,
μήπως θα έπρεπε να τον επισκευτείς πρώτα πριν αποφασίσεις να πάρεις κουτάβι;
Με τον τύπο μίλησα κανένα μισάωρο στο τηλέφωνο, του είπα ότι έχω και άλλο σκύλο κλπκλπ, και ίσως με εμπιστεύτηκε. Τώρα όσον αφορά πως θα πάρω εγώ κουτάβι χωρίς να έχω δει τους γεννήτορες, θα πάω εκεί και θα τους δω, και αν κάτι δεν πάει καλά δεν θα το πάρω, το pedigree της γέννας το έχω δει.
Εννοείται καλοπροαίρετα, ρώτα ότι θες, κανένα πρόβλημα!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η άποψη μου είναι πως δεν θα εμπιστευόμουν εκτροφέα που δέχθηκε να μου δώσει σκύλο χωρίς να με γνωρίσει.
Και μου κάνει εντύπωση αυτό.

Απλά φαντάζομαι ότι αν πας εκεί και δεις το μικράκι δύσκολα θα φύγεις χωρίς αυτό.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Απλά φαντάζομαι ότι αν πας εκεί και δεις το μικράκι δύσκολα θα φύγεις χωρίς αυτό.
Σε αυτό δεν έχεις άδικο, αλλά με έχει ξαναεμπιστευτεί εκτροφέας, και μάλιστα σοβαρός από το τηλέφωνο, ίσως λόγω της απόστασης sofouli να μην μπορεί να μου πει και τόσο εύκολα , έλα να σε γνωρίσουμε πρώτα, κλπ. Μπορεί όμως και η ένσταση σου να είναι σωστή, και κάποιο λάκο να έχει η φάβα...

Οσον αφορά το ταξίδι έχω μία απορία. Η aegean δέχεται κουτάβι από 10 μηνών και επάνω αλλά πρέπει να έχει κάνει εμβόλιο λύσσας, μα το εμβολιο λύσσας έμαθα ότι γίνεται μεταξύ 3-4 μηνών, πως θα γίνει αυτό; Επίσης κάπου διάβασα ότι αν είναι πολύ μωρό το κουτάβι αρκει σημείωμα από τον κτηνίατρο σχετικά με την λύσσα, και κάπου αλλού διάβασα ότι αν το κουτάβι είναι μικρότερο από 3 μηνών δεν χρειάζεται εμβόλιο...Τι από αυτά ισχύει και τι είναι μπαρούφες;

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ελπίζω να μην είναι έτσι.
Προσωπικά δεν το γνωρίζω το εκτροφείο,
ίσως κάποιος να το γνωρίζει και να μας πει :)

Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
όταν ηθελα να ταξιδέψω με το μικρούλι μου ( cocker spaniel ) με την aegean μου είχαν πει πως επιτρέπεται να ταξιδέψει αρκέι να είναι πάνω απο 3 μηνών και να έχει κάνει πρωτο κύκλο εμβολίων ... είχα πάρει τηλέφωνο στα γραφεία πληροφοριών και μου το είπαν..