Καλύτερη τροφή για μπόξερ;

mrzero

New Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
3
0
Καλησπέρα!
Έχω ένα μπόξερ 2 και κάτι μηνών. Του πήρα την ξηρά τροφή της Royal - Boxer Junior θεωρώντας ότι του πήρα ότι καλύτερο με βάση τα όσα έχω ακούσει. Ψάχνωντας όμως στο ίντερνετ και σε σάιτ όπως το
http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/index.php/cat/1

ανακάλυψα ότι ίσως έκανα λάθος.
Οι τροφές της Orijen οι οποίες κιμαίνονται στα ίδια επίπεδα τιμών έχου διπλάσια αστέρια στη βαθμολογία τους.

Έχει κάποιος άποψη να με βοηθήσει να επιλέξω την κατάληλη τροφή για την καλύτερη ανάπτυξη του μπόξερ μου?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Η RoyalCanin είναι μια καλή τροφή.
Δεν ξέρω κατα πόσο θα διάλεγα το Boxer Junior αλλά θα μπορούσες να πάρεις την γνώμη του εκτροφέα για αυτό το θέμα.
Για την καλύτερη ανάπτυξη θα σου πει κάποιος ο οποίος εκτρέφει χρόνια boxer. Οπότε κι εδώ ρίχνεις ένα τηλεφώνημα στον εκτροφέα να σου πει.

Η Orijen όντως σαν συστατικά είναι καλύτερη.
Δεν σημαίνει όμως ότι θα ήταν το καλύτερο για το σκύλο σου.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Η Orijen όντως σαν συστατικά είναι καλύτερη.
Δεν σημαίνει όμως ότι θα ήταν το
καλύτερο για το σκύλο σου.
σωστος;)
Αν δεν ειχες προβλημα με αυτη που εδινεςδεν υπαρχει λογος να αλλαξεις.
Ρωτα βεβαια και τον εκτροφεα σου τι ταιζει τα δικα του ειναι και ο πιο σωστος να σε συμβουλεψει.

cgri1976

Well-Known Member
συμφωνω με ολα τα παραπανω και ειδικα με το μελος @greedy διοτι τα μποξερ εχουν ευαισθητα στομαχια...... αρα μιλα με τον εκτροφεα σου για να δεις ποια τροφη του εδεινε πριν το παρεις εσυ το κουταβι....
σημειωση. την τροφη την αλλαζεις μονο οταν βλαψει το σκυλι....

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Βρες μια τροφη puppy που να ταιριαζει στο κουταβι σου. Μην τρως το παραμυθι των εξειδικευμενων τροφων ανα ρατσα γιατι ειναι μονο μαρκετινγκ. Α... το dogfoodanalysis δεν ειναι ευαγγλιο και οι βαθμολογιες ειναι καθαρα υποκειμενικες.

Last edited:

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Έχω διαβάσει πάρα πολλά reviews από τις κατηγορίες 4-5-6 του dogfoodanalysis και με ελάχιστες έχω διαφωνήσει.
Μοναδικές περιπτώσεις κάποιο review να μην έχει valid infos είναι αν το review είναι παλιό και αργότερα αλλάξει τακτική η υλικά μια εταιρία κ το review δεν ενημερωθεί.Όπως στην περίπτωση της τροφής Taste of the Wild λόγου χάρη.
Κάτα τα άλλα τα reviews (imho) γράφονται με πολύ αντικειμενικό τρόπο(όταν λέει πχ οτι μια τροφή βάση των συστατικών που παραθέτει δεν έχει αρκετή ποσότητα κρέατος,αυτό είναι ένα αντικειμενικό κριτήριο που προκύπτει,δεν είναι υποκειμενικό) και είναι πολύ καλός μπούσουλας για αναζήτηση τροφής από αρχάριους αλλά κ παλιότερους.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Έχω διαβάσει πάρα πολλά reviews από τις κατηγορίες 4-5-6 του dogfoodanalysis και με ελάχιστες έχω διαφωνήσει.
Μοναδικές περιπτώσεις κάποιο review να μην έχει valid infos είναι αν το review είναι παλιό και αργότερα αλλάξει τακτική η υλικά μια εταιρία κ το review δεν ενημερωθεί.Όπως στην περίπτωση της τροφής Taste of the Wild λόγου χάρη.
Κάτα τα άλλα τα reviews (imho) γράφονται με πολύ αντικειμενικό τρόπο(όταν λέει πχ οτι μια τροφή βάση των συστατικών που παραθέτει δεν έχει αρκετή ποσότητα κρέατος,αυτό είναι ένα αντικειμενικό κριτήριο που προκύπτει,δεν είναι υποκειμενικό) και είναι πολύ καλός μπούσουλας για αναζήτηση τροφής από αρχάριους αλλά κ παλιότερους.
Μπορει να ειναι μπουσουλας αλλα και παλι η τροφη που καποιος τη βρισκει σουπερ για το δικο σου το σκυλο μπορει να ειναι χαλια. Το βασικο ειναι να δεις το σκυλι σου σε βαθος χρονου απο τριχωμα, κοπρανα και εξετασεις για να κρινεις μια τροφη αν ειναι καλη και οχι επειδη σου λεει οτι ειναι 60% κρεας. Ασε που πολλες περιφημες τροφες ουτε καν υπαρχουν.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Συμφωνούμε ότι αυτός είναι ο καλλύτερος τρόπος για να κρίνουμε μια τροφή.Απλά για να καταλήξει μια τροφή στο σκύλο πρέπει ο ιδιοκτήτης να κάνει μια σχετική έρευνα πρώτα και να επιλέξει το καλλύτερο δυνατό προιόν για το ζώο του.
Υπό αυτή την ένοια έχει κ νόημα να ρωτάει κάποιος που συλλέγει πληροφορίες, "Τι τροφή να ταίσω το boxer μου".
Αλλιώς θα του απαντούσαμε "ξεκίνα με την πρώτη τροφή που βρίσκεις στο ράφι και δες πως τα πάει ο σκύλος σου".
Αυτό το νόημα έχει κ το review.Επίσης το dogfoodanalysis είναι boxeriko site κάτα κύριο λόγο, οπότε για την φυλή του θα τον βοηθήσουν αρκετά στην επιλογή τροφής.

mrzero

New Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
3
0
Σασ ευχαριστω! θεωρω ότι προς το παρον θα συνεχισω με αυτη την τροφη. Μια χαρα νομίζω ότι του πάει, τα κοπρανά του είναι καλά και την τρώει με πολύ ευχαρίστηση!!! Βεβαια δεν του έκανα ακόμα αιματολογικές εξετάσεισ. Απλά μου φάνηκε ότι πλήρωσα πολλάγια μία τροφή που έχει 3 αστέρια όταν με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις μία με 6....

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
εχω δωσει στα σκυλια μου τροφη 6 αστερων και μετανιωσα την ωρα και την στιγμη....
εχω δωσει 2 αστερων και ηταν απο τις καλυτερες που εφαγαν.. δυστηχως τα εσπασε η εταιρια εισαγωγης με την εταιρια παραγωγης και ετσι αλλαξα αναγκαστικα... μεχρι να καταληξω στην επομενη...
οποτε.... τι να σου πω..?

Ριξε μια ματια στα συστατικα των τροφων γενικοτερα διαλαξε αξιολογες , και αναμεσα απο αυτες δες ποια θα κατσει καλα στον σκυλο σου.
οι "ρατσες" στις επωνυμες τροφες ειναι θεμα μαρκετινγκ κατ'εμε και τπτ παραπανω... sorry ..

mrzero

New Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
3
0
Σε σχέση με το royal canin jounior η μποξερ jounior περιέχει αν θυμαμαι καλά καρνιτινη η οποία απ'οσο ξέρω στον άνθρωπο βοηθάει στην καλύτερη ανάπτυξη των μυών και στην καύση λίπους...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog