Καλύτερη τροφή για Σιχ Τσου

MavroManitari

New Member
4 Αυγούστου 2013
1
0
Γειά σας, έχω ένα Σιχ τσου θηλυκό 12χρονών και θα ήθελα να ρωτήσω ποια κατά την εμπειρία σας είναι η καλύτερη (ποιοτικότερη/νοστιμότερη για τον σκύλο) τροφή για αυτήν την ράτσα σκύλων που μπορώ να βρω στην Αθήνα.

Το σκυλί μέχρι στιγμής εκτρέφεται με την Pedigree για μικρούς σκύλους και αγοράζω εναλλάξ την γεύση βοδινό και κοτόπουλο. Παλιότερα τον τάιζα με μια αν θυμάμαι καλά Chappi ή Choppi λεγόταν αλλά κατέληξα στην Pedigree αφού "φαίνεται" να είναι ανώτερη.

Πέρα από την ξηρά τροφή συνήθως τρέφεται με εύπεπτα αποφάγια όπως ψωμί και πατάτες φούρνου η πουρέ μερικές φορές μακαρόνια και ανάλατα καθαρισμένα λαχανικά.

Μιας και οδεύει προς το τέλος της ζωής του και το βλέπω σιγά σιγά να γερνάει θα ήθελα λοιπόν να αναβαθμίσω την δίαιτα του.

Από έρευνα έχω ψιλοδιαβάσει οδηγίες για μικρούς σκύλους αλλά θα ήθελα αν είναι εφικτό σχόλια και προτάσεις που αφορούν την συγκεκριμένη ράτσα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μη μπεις στο τρυπάκι να βρεις την καλυτερη τροφή γιατί δεν υπάρχει.

Αν ο σκύλος τρέφεται για χρόνια με Pedigree συνέχισε με Pedigree. Δώδεκα χρονια δεν είναι λίγα και δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να αλλάξεις.

Παρόλο αυτά αν επιμένεις κοίταξε για κάτι πιο καθαρό. Δυστηχώς δεν γνωρίζω πολλά απο ξηρά να σου προτείνω. Ψάξε λίγο στο forum σε θέματα που έχουν σχέση με ξηρές τροφές.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ πάντως δεν θα έδινα Pedigree ούτε Chappi. Αν με αυτές τις τροφές έφτασε 12 χρονών, αν τρεφόταν καλύτερα θα έφτανε και μέχρι τα 20. Εγώ θα άλλαζα τροφή άμεσα. Δες για BritCare.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Οι τροφές που προορίζονται για συγκεκριμένες φυλές είναι μαρκετίστικο κόλπο κάποιων εταιρειών. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πας σε κάποιο πετ σποπ και να δοκιμάσεις μερικές senior τροφές (για ηλικιωμένα) να δεις πια κάθεται καλύτερα στο σκυλάκι σου. Αν η κροκέτα είναι μεγάλη μπορείς να τις μουλιάζεις με ζεστό νερό στο μπολ με ζεστό νερό λίγη ώρα πριν σερβίρεις. Δες τη belcando senior η τη belcando finest croc που η κροκέτα είναι σχετικά μικρή, η τελευταία δεν είναι senior.

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Μετά από 12 χρόνια έχει αποκτήσει κάποιες συνήθειες , εάν έχει τραφεί με τον ίδιο τρόπο για 12 χρόνια και είναι υγιείς δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για καμία αναβάθμιση μιας και είναι ένα ζώο που το σταθερό πρόγραμμα παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του σκύλου . Αλλάζοντας κάτι στην καθημερινότητά του μπορεί να έχει χειρότερα αποτελέσματα από αυτά που εν μέρει έχεις κατά νου ότι θα συμβούν . Αυτή είναι η άποψή μου και δεν χρειάζεται να την ενστερνιστείς . Εύχομαι ολόψυχα στον σκυλάκο σου να έχει την υγεία του .

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog