Καλωσόρισμα και γνωριμία!

Kosths

Member
31 Ιανουαρίου 2012
17
0
Δράμα
Γεια χαρά σε όλους τους σκυλόφιλους! Με λένε Κωστή, είμαι 25 χρονών και είμαι από την Δράμα. Τα τελευταία χρόνια μένω στις Σέρρες μαζί με τον αδερφό μου και σπουδάζουμε και οι 2 πληροφορική στο ΤΕΙ Σερρών. Είμαι μεγαλωμένος από μικρός με σκυλιά και είναι η λατρεία μου..

Από την στιγμή που γεννήθηκα είχαμε ένα λυκόσκυλο, την Λιούμπα, το οποίο έζησε μέχρι τα 13 του.

Έπειτα αγοράσαμε ένα χάσκι, τον Γιούρι, και μετά από 1 χρόνο υιοθετήσαμε και ένα αδέσποτο θυληκό χάσκι, την Ίρμα, την οποία την παράτησε κάποιος ασυνήδειτος ιδιοκτήτης...

Δυστυχώς την Ίρμα μετά από 2 χρόνια μπήκαν στην αυλή μας και μας την έκλεψαν.. Ψάχναμε για πολλούς μήνες στα γύρω χωριά και βάλαμε και φωτογραφίες στις κολώνες και στα κτηνιατρία αλλά η Ίρμα δεν βρέθηκε.

Ένα χρόνο αργότερα παρατηρήσαμε ακόμα ένα αδέσποτο χάσκι σε ένα διπλανό χωριό, επίσης με λουρί όπως είχαμε βρει και την Ίρμα, προφανώς από ακόμα έναν "ιδιοκτήτη" που το βαρέθηκε... Το παρακολουθήσαμε μερικές μέρες και εφ'όσον δεν το αναζήτησε κανείς το υιοθετήσαμε. Θυληκό και αυτό και εν ονόματι Μίρκα.

Αυτά τα 2 λοιπόν είναι και το ζευγάρι που έχουμε μέχρι τώρα. Ο Γιούρι ο οποίος πλέον στα 15 είναι στα βαθιά γεράματα με σοβαρά προβλήματα τριχόπτωσης, βαρηκοΐας και κυρίως κινητικότητας και η Μίρκα η οποία υπολογίζουμε ότι είναι μεταξύ 10 με 11. Η Μίρκα είναι αρκετά καλά στην υγεία της απλά έχει έναν καλοήθη όγκο στην κοιλιά της και έχει λίγο ευαίσθητο στομάχι τα τελευταία χρόνια.

Εγώ όμως είμαι εδώ και 7 χρόνια στις Σέρρες (αιώνιος φοιτητής..) και αυτή η απόσταση από τα σκυλιά με σκοτώνει και δεν αντέχω άλλο χωρίς σκύλο. Έτσι αποφάσισα να πάρω έναν μικρό σκύλο διαμερίσματος για να τον έχω εδώ στις Σέρρες και όταν τελειώσω θα πάμε μαζί στο χωριό μου στην Δράμα.

Για καλή μου τύχη υπήρξε μια γέννα από έναν ξάδερφο του θείου μου ο οποίος έχει ένα ζευγάρι κόπρους από τα λεγόμενα "ελληνικά" γκριφόν/κανίς. Έχω διαβάσει και στο φόρουμ για την συγκεκριμένη "ράτσα" και ξέρω τις απόψεις σας. Την άλλη Τρίτη γίνονται 4 μηνών και θα πάω λοιπόν να πάρω ένα αρσενικό! Είναι πανέμορφα σκυλιά και οι γονείς και τα κουτάβια με ωραίες αναλογίες και τρίχωμα.

Αυτά λοιπόν με την γνωριμία μου και αναμένω το καλωσόρισμα σας!

Υ.Γ. Έχω δημιουργήσει ένα album στο προφίλ μου αλλά δεν μπορώ να βρω πως θα βάλω φωτογραφίες μέσα.. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?

Last edited:

erni

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2011
59
0
Ξάνθη
καλως μας ηρθες,,,, απο οτι καταλαβα, μεγαλη ιστορια με τα χασκι.... με το καλο λοιπον και ο νεος συγκατοικος...

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
καλως ηρθες και να χαιρεσαι τα σκυλακια σου...
οσο για το καινουριο που θες να υιοθετησεις, μηπως καλυτερα να παρεις ενα απο καποια φιλοζωικη? καλυτερα να μην ενισχυουμε εκεινους που ζευγαρωνουν ανεξελεγκτα τα σκυλια τους, δημιουργωντας κι αλλα αδεσποτα θελημενα ή και αθελα τους...

Kosths

Member
31 Ιανουαρίου 2012
17
0
Δράμα
Ευχαριστώ erni! Ναι αρκετά τρεχάματα με τα χάσκι... + επίσης ότι προσβλήθηκαν και τα 2 από Καλααζάρ πριν από 6-7 χρόνια από ένα σμήνος σκνίπες που πέρασε από τον κάμπο της Δράμας εκείνο το καλοκαίρι και ήταν μολυσμένο. Είχαν χαθεί πολλά ζωντανά εκείνη την χρονιά.. Καθότι λοιπόν δεν υπήρχαν τότε εμβόλια για την νόσο στην Ελλάδα δώσαμε 2000e για να παραγγείλουμε εμβόλια από τις Η.Π.Α. και ευτυχώς τα σώσαμε τα σκυλάκια μας.

erni

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2011
59
0
Ξάνθη
μα αυτο ειναι το ζητουμενο... αν δεν παρει απο καποιον που δεν νοιαζετε για τα σκυλια του που ζευγαρωνουν, τοτε αυτα τα κουταβια θα ειναι υποψηφια για αδεσποτη ζωη και ατυχηματα απο αυτοκινητα...

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Καλως ηρθες φιλε.
Μα καλα απο ποιο χωριο εισαι και εχετε τοσα χασκυ εκει γυρω?

Α! και πες στον φιλο του ξαδερφου ,''εχει ακουσει για την στειρωση των σκυλων''?

Kosths

Member
31 Ιανουαρίου 2012
17
0
Δράμα
καλως ηρθες και να χαιρεσαι τα σκυλακια σου...
οσο για το καινουριο που θες να υιοθετησεις, μηπως καλυτερα να παρεις ενα απο καποια φιλοζωικη? καλυτερα να μην ενισχυουμε εκεινους που ζευγαρωνουν ανεξελεγκτα τα σκυλια τους, δημιουργωντας κι αλλα αδεσποτα θελημενα ή και αθελα τους...
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Δεν ανέφερα για ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή, ζευγαρώσαν για πρώτη φορά τα σκυλιά, και τα κουτάβια ήταν ήδη κανονισμένα να δοθούν πριν το ζευγάρωμα. Είναι ΟΚ ο άνθρωπος δεν είναι ανεύθυνος.

Kosths

Member
31 Ιανουαρίου 2012
17
0
Δράμα
Καλως ηρθες φιλε.
Μα καλα απο ποιο χωριο εισαι και εχετε τοσα χασκυ εκει γυρω?
Γεια σου greedy! Από το Φωτολίβος είμαι άμα ξέρεις από Δράμα. Στην Βόρειο Ελλάδα επειδή είναι ψυχρό το κλίμα θα βρεις αναλογικά περισσότερα χάσκι απ'ότι Νότια Ελλάδα.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
erni επετρεψε μου να διαφωνησω και ζητω συγνωμη απο τον Κωστη για το off topic.
ειναι οπως τα παιδια των φαναριων. αν τους δωσεις λεφτα δεν τους κανεις καλο αλλα περισσοτερο κακο γιατι αυτοι που τα εκμεταλλευονται συνεχιζουν ακαθεκτοι οταν βλεπουν οτι εχει κερδος η εκμεταλλευση.
οταν παιρνεις απο γεννα καποιου απλα ασυνειδητου που χωρις καμια σκεψη ζευγαρωσε τα σκυλια του, απλα τον διευκολυνεις να ξεφορτωθει τα κουταβια που ΔΕΝ επρεπε να γεννηθουν γιατι υπαρχουν ηδη χιλιαδες στους δρομους και τα καταφυγια... το προβλημα το δημιουργησε αυτος που ζευγαρωσε τα σκυλια, να το λυσει μονος του. αν δεν μπορει να το λυσει, θα το σκεφτει πριν το ξανακανει. αν τον διευκολυνω (καποιοι πληρωνουν κιολας για να παρουν ενα τετοιο κουταβι) θα το ξανακανει χωρις δευτερη σκεψη.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
καλώς ήρθες.....:)
με τα χιλιάδες αδέσποτα (στην πλειονότητα ημίαιαμα) ζώα στους δρόμους είναι τουλάχιστον προβληματικό (ανήθικο) να ζευγαρώνει κανείς τα δικά του ημίαιμα σκυλιά...

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Για καλή μου τύχη υπήρξε μια γέννα από έναν ξάδερφο του θείου μου ο οποίος έχει ένα ζευγάρι κόπρους από τα λεγόμενα "ελληνικά" γκριφόν/κανίς.

Αυτά λοιπόν με την γνωριμία μου και αναμένω το καλωσόρισμα σας!

Υ.Γ. Έχω δημιουργήσει ένα album στο προφίλ μου αλλά δεν μπορώ να βρω πως θα βάλω φωτογραφίες μέσα.. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?
Καλώς ήρθες Κωστή! :)
Να χαίρεσαι το κουταβάκι σου και από την στιγμή που έχεις πάρει απόφαση να πάρεις από εκεί σκυλάκι, ελπίζω όντως να έχει καλή τύχη και αυτό αλλά και εσύ με την επιλογή σου!

PS.Οδηγίες

Kosths

Member
31 Ιανουαρίου 2012
17
0
Δράμα
Παιδιά η σκύλα γέννησε 5 κουτάβια και έχουν δωθεί τα 3. Έμεινε αυτό που θα πάρω εγώ και ακόμα ένα που θα το πάρει ένας άλλος. Θα πάνε όλα σε σπίτι, δεν θα μείνει κανένα αδέσποτο. Καταλαβαίνω και ξέρω τι λέτε εσείς και ούτε εγώ το υποστηρίζω. Απλά ο άνθρωπος είναι γνωστός, δεν είναι άγνωστος, και ξέρω τι παίζει. Εξάλλου απ'ότι διαβάσατε έχω υιοθετήσει ήδη 2 αδέσποτα χάσκι και καταλαβαίνετε ότι συμερίζομαι το πρόβλημα!

erni

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2011
59
0
Ξάνθη
απο που εισαι ghost girl? στις αγροτικες περιοχες τα κουταβια απο τετοιες γεννες ως συνηθως δινονται καπου... θανατωνονται σε καποιες αλλες η αφηνονται αδεσποτα.... για να γλιτωσεις την ζωη απο ενα τετοιο κουταβι ξερωντας οτι ο αλλος ειναι ανθρωπος ανευθυνος θα το επερνες και θα εκανες τις απαιτουμενες ενεργειες μεσω μιας φιλοζωικης.... το προβλημα με τα αδεσποτα ειναι απο αυτα που αφηνουν οι ιδιοκτητες επειδη τα βαριουνται με συνεπεια μερικα που δεν ειναι στειρωμενα να γεννοβολουν αβερτα κουβερτα....

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
το προβλημα με τα αδεσποτα ειναι απο αυτα που αφηνουν οι ιδιοκτητες επειδη τα
βαριουνται με συνεπεια μερικα που δεν ειναι στειρωμενα να γεννοβολουν αβερτα
κουβερτα....
Δεν ειναι τοσο απλο το θεμα οσο πιστευεις......
Αυτος που λες οτι θα γεννησει και θα τ'αφησει αδεσποτα στα χωραφια τι θα κανει θα το στειρωσεις πιστευεις πρωτα?

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
αυτη η μια και μονη γεννα εχεις αναλογιστει ποσα σκυλια θα δημιουργησει? ας μην κοιτουμε κοντοφθαλμα μονο το σημερα...
ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ: μια σκυλα θα γεννησει μεσω ορο 4
τα 2 θα ειναι θηλυκα
στους 7 μηνες θα εχουν οιστρο
ο ενας ιδιοκτητης θα το ζευγαρωσει
θα κανει αλλα 4
το ενα θα το αφησει σε ενα κουτακι σε μια αλανα αυτος που το πηρε γιατι κατουρουσε το χαλι του.
στους 7 μηνες θα εχει οιστρο και θα ζευγαρωσει
θα κανει 4, σε 7 μηνες θα ζευγαρωσουν
θα κανουν απο 4 που σε καθε οιστρο θα ζευγαρωνουν... και θα κανουν 4... και αυτα αλλα 4... και αυτα αλλα 4
...και αυτα που λεω ειναι μαλλον η πιο αισιοδοξη βερσιον

μπες στο thread υιοθεσιες, ψαχνουν σπιτι κλπ και θα δεις ποσα πολλα σκυλακια βρισκονται στο δρομο ή σε καταφυγια και ψαχνουν μια οικογενεια... τα περισσοτερα απο αυτα εχουν προελθει απο τετοιες γεννες ειτε αμεσα ειτε απο 2η,3η... και ουτω καθ'εξης γενια.

erni

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2011
59
0
Ξάνθη
μα γι αυτον τον λογο περνεις κουταβι απο μια τετοια γεννα... για να μην αφεθει αδεσποτο και αστειρωτο

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Απλά μην προσεγγίζετε το θέμα μόνο για τα αδέσποτα που μπορεί να προκύψουν.
Το πιο σημαντικό για μένα είναι αν τα σκυλιά αυτά έπρεπε να ζευγαρώσουν, αν ήταν σε θέση.
Δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να ρωτήσω αν αυτό του γνωστού του το εξασφάλιζαν τα χαρτιά που είχε για τα δικά του σκυλιά, βρίσκω πολύ πιθανό να μην είχε, ούτε το αν έκανε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις πριν για να τσεκάρει την υγεία τους κτλ...
Γι αυτό ευχήθηκα όντως η τύχη να είναι καλή και για τους 2 τους και αφού πήρε αυτή την απόφαση, πέρα από το να του ευχηθούμε και να τον ενημερώσουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο!

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
εγω αυτο που λεω απλα ειναι οτι αν θες να σωσεις ενα σκυλακι απο μια αδικη και ασχημη ζωη, παρε ενα απο το δρομο ή απο ενα καταφυγιο, οχι απευθειας απο αυτον που ειναι υπαιτιος της γεννας, γιατι με αυτο τον τροπο τον υποστηριζεις σε αυτο που κανει.

Kosths

Member
31 Ιανουαρίου 2012
17
0
Δράμα

Αυτό είναι το σκυλάκι που θα πάρω. Δεν έχω βρει ακόμα τον τρόπο να βάλω φωτογραφίες σε ένα άλμπουμ...