Καλως σας βρηκα....

iakovos

New Member
10 Αυγούστου 2012
3
0
Γεια σας! Το ονομα μου ειναι ιακωβος.
εχω μεγαλωσει απο τα 5 με ζωα μεσα στο διαμερισμα οπου γεννηθηκα στην Αθηνα,και νομιζω οτι ηρθε η ωρα μιας και τα δικα μου παιδια μεγαλωσαν(12-6 ετων) να τους δωσω την υπερτατη χαρα και να τα κανω πιο υπευθηνα,περνωντας ενα σκυλο για να μεγαλωσει και αυτος μαζι μας.....
Μαλλον εχουμε κλεισει σε ρατσα pincher i chiouaoua(πιο πολλυ σε pincher)
Μπορει καποιος να με βοηθησει να βρω καποιον εκτροφεα και να φερω σπιτι μας ενα τετοιο σκυλο?
Ευχαριστω και Καλο Καλοκαιρι!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Καλώς ήρθες στο φόρουμ Ιάκωβε :)

Pincher ή chiouaoua; Θα χρειαστείτε ο καθένας σας κι από έναν μεγεθυντικό φακό ;)

Ιάκωβε...επικοινωνείς με τον ΚΟΕ [www.koe.gr] και ζητάς να σου δώσουν λίστα με εκτροφείς και δηλωμένες δηλώσεις. Αν υπάρχουν δηλαδή. Και ξεκινάς την έρευνα.

Αν δεν υπάρχουν εκτροφείς στην Ελλάδα, ή δεν έχουν τώρα κοντά γέννες, μπορείς να απευθυνθείς και στο εξωτερικό;

[h=3]Πώς διαλέγω εκτροφέα;[/h]
[h=3]Έλληνες Εκτροφείς ανά φυλή[/h]

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ιάκωβε καλώς μας ήρθες.

Δυστηχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω για αυτό που ψάχνεις επειδί δεν γνωρίζω.
Έχε υπόψειν πως είναι Αύγουστος και αρκετοί είναι σε διακοπές :D

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ιάκωβε καλώς ήρθες!
Πώς καταλήξατε σε αυτές τις 2 φυλές? Η γνώμη μου είναι πως δεν είναι και οι ιδανικότεροι σύντροφοι για μικρά παιδιά, είναι κάπως "νευρικά" σκυλάκια που δεν σηκώνουν και πολλά πολλά και δεν θα διστάσουν να διορθώσουν το παιδί που θα τους τραβήξει την ουρά πχ.

Τα λέω αυτά, επειδή μεγάλωσα με ένα τσιουάουα (όχι καθαρόαιμο όμως).

Για μια πρώτη ματιά στους εκτροφείς γενικά, μπορείς να δεις και αυτή τη λίστα αν έχεις Fb:
http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE.%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-15/%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82.%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%AF%CF%82.%CE%B1%CE%BD%CE%AC.%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AE-22990/
γιατί είναι και Αύγουστος και δεν ξέρω τι ανταπόκριση θα βρείτε από τον ΚΟΕ :)

iakovos

New Member
10 Αυγούστου 2012
3
0
Το θεμα ειναι οτι ο σκυλος θα ζησει μαζι μας στο διαμερισμα,και για αυτο θα θελαμε ενα μικροσωμο.
Επισης να πω οτι χρονια πριν ειχα τον καυμο ενος bullterrie,αλλα μπορει ενα miniature bullterrie να ζησει μαζι μας εντος ενος διαμερισματος;
Επισης ο μοναδικος εκτροφεας που υπαρχει στην Ελλαδα ειναι καποιος στα Μεσογεια ο οποιος δεν δουλευει το κινητο του λογω φραγης.
Αυτα,και αναμενω τις αποψεις σας.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Καλωσήρθες Ιάκωβε και μπράβο που σαν πατέρας επιθυμείς το μεγάλωμα των παιδιών σου παρέα με ζώα.

Επισης να πω οτι χρονια πριν ειχα τον καυμο ενος bullterrie,αλλα μπορει ενα miniature bullterrie να ζησει μαζι μας εντος ενος διαμερισματος;
Επισης ο μοναδικος εκτροφεας που υπαρχει στην Ελλαδα ειναι καποιος στα Μεσογεια ο οποιος δεν δουλευει το κινητο του λογω φραγης.
Στο πρώτο ΝΑΙ με τα χίλια. Και το BT και το μίνι μπορούν κάλλιστα να ζήσουν μέσα σε σπίτι και είναι απίστευτα σκυλιά για οικογένεια και ειδικότερα με παιδιά. Δεν έχεις το φόβο ότι θα γυρίσουν να διορθώσουν τα παιδιά με δάγκωμα όπως οι φυλές που προανέφερες.

Στο δεύτερο, επειδή μόνο ένας είναι ο εκτροφέας μίνι στην Ελλάδα, επειδή το έχω ψάξει λίγο παραπάνω το θέμα, λέω κατηγορηματικά ΟΧΙ. Έχω ακούσει το οικτρό, ότι ζευγαρώνει μικρόσωμα ΒΤ με μίνι ΒΤ και βγάζει κάτι ενδιάμεσο που το πουλάει ως μίνι ΒΤ. Εκτός αυτού προσπάθησε να μου πουλήσει μίνι ΒΤ, ενώ κάποιες μέρες πριν του είπα ότι ενδιαφέρομαι για κανονικό μέγεθος. Γενικότερα η συμβουλή μου είναι μακριά απ' αυτόν.

Σκέψου και το κανονικό μέγεθος. Δεν είναι κάτι τρομερό να ζει μέσα σε σπίτι. Γίνεται το πολύ 30 κιλά αν είναι αρσενικό και κάπου στα 25 αν είναι θηλυκό. Μικρό δεν το λες, αλλά η συμβίωση και η προσαρμογή είναι μια χαρά.

PS. Κι εγώ καημό τα έχω, οπότε αν θες βοήθεια στη συγκεκριμένη φυλή μπορείς να μου στείλεις πμ.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το θεμα ειναι οτι ο σκυλος θα ζησει μαζι μας στο διαμερισμα,και για αυτο θα θελαμε ενα μικροσωμο.
Αυτα,και αναμενω τις αποψεις σας.
Άλλοι και άλλοι ζουν με μεγαλόσωμο μέσα στο διαμέρισμα:rolleyes:
Ή ακόμα και άλλοι έχουν και 2 ζώα μεγαλόσωμα μέσα στο σπίτι και με παιδιά!

Καλή επιλογή εύχομαι και με προσοχή το ψάξιμο!

Εγώ ας πούμε στην επιλογή μου για σκύλο δεν επέλεξα ποτέ βάση χώρου το μέγεθος του σκύλου!Μια ιδέα είναι όλα:p

Πείτε με προκατελλειμένο αλλά δεν θα επέλεγα μικρόσωμο σκύλο με παιδιά, βασικά δεν θα επέλεγα μικρόσωμο σκύλο γενικά, εκτός από κοκόνι*agapoylas*, εδώ θα κάνουμε έναν μικρο διαχωρισμό!Δεν ξέρω δεν τον θεωρώ καλό συνδυασμό με αυτήν την ελληνική νοοτροπία που επικραττεί!

Υ.Γ.: Μικρόσωμοι του forum ξεδώστεεεε...:p

Υ.Γ.2: Τα παραπάνω αποτελούν απλά μια γνώμη...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Όχι εχεις δικιο ως προς τη νοοτροπία για τα μικρόσωμα.
Όλα τα βρίσκου χαριτωμένα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κομπλεξικά σκυλιά που θέλουν να περνά το δικό τους. Και αν δεν περάσει γινεται μάχη και τότε φταίει ο σκύλος.... όχι το μυαλό του ιδιοκτητη.
Αν ο σκύλος εχει καλή εκτόνωση καθημερινά, δεν πα να ειναι και 50 κιλά σε διαμερισμα?

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
καλώς ήρθες!!

Μην μπλέκεις την ενέργεια και ανάγκη εκτόνωσης με το διαμέρισμα! Ένα μεγάλο σκυλί μπορεί να είναι πολύ πιο ήρεμο στο διαμέρισμα από ότι ένα μικρόσωμο.

Διάβασε για τις ανάγκες που έχει η κάθε φυλή και μην μένεις στο μέγεθος.
Πάντως και εμένα δεν με ενθουσιάζει η επιλογή που έχεις κάνει για συμβίωση με παιδιά.

iakovos

New Member
10 Αυγούστου 2012
3
0
Δηλαδη,με οσα διαβασα παραπανω.....Δεν ξερω με ποιο τροπο να αποκτησω ενα bully.....

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αυτό που σου λέω είναι καθαρά προσωπική εμπειρία. Άλλοι μου λέγανε ότι είναι ο τοπ και να εμπιστευτώ με κλειστά μάτια, αλλά εμένα δε με κάλυψε.

Το ότι κάποιος είναι εκτροφέας δε σημαίνει ότι είναι και σωστός. Ακόμα και από την κοινότητα των εκτροφέων κάποιους αναγκαστικά θα απορρίψεις. Γι' αυτό μιλάς με όσους περισσότερους μπορείς (αφού καταλήξεις σε κάποια φυλή βέβαια) και διαμορφώνεις τη δική σου γνώμη μετά.

Συγκεκριμένα πάντως για τα bully δεν υπάρχει και καμιά ιστορία χρόνων στην Ελλάδα. Είναι γύρω στα 10-15 χρόνια, πράγμα που σημαίνει 1,5 γενιά εκτροφέας. Στο ξαναλέω όμως πως αν ενδιαφέρεσαι για τη συγκεκριμένη φυλή μπορώ να σου πω τη δική μου εμπειρία σε πμ.