Καλως σας βρηκα!!

elena12

Member
22 Οκτωβρίου 2010
7
0
Χολαργος-Αθηνα
Γεια σας!!:D Με λενε Ελενα,πηγαινω 3η γυμνασιου και ειμαι 14 χρονων.Προσφατα ανακαλυψα το φορουμ σας,συγχαρητηρια,ειναι τελειο!!!....Δεν εχω σκυλο ακομα,δυστηχως,αν και ηταν το ονειρο μου απο μικρη.Βλεπετε η μαμα μου δεν ηθελε το σκυλο μεσα στο σπιτι-δεν εχουμε κηπο.Αλλα πριν απο ενα χρονο περιπου ολοκληρωθηκε το χτισιμο του σπιτιου που φτιαχναμε ακριβως απο πανω απο το δικο μας,το οποιο εχει μια πολυ μεγαλη μπροστινη βεραντα.Καταφερα λοιπον να κλεισω μια συμφωνια με τους γονεις μου:D:D:D...Σκυλακι θα παρω σε λιγους μηνες,διοτι θελω να ειμαι τελεια προετοιμασμενη οταν ερθει ο καινουριος μου φιλαρακος.Δεν εχω αποφασισει ακομα την ρατσα,αλλα μαλλον ο σκυλος θα ειναι σχετικα μικροσωμος για να χωραει ανετα στην βεραντα,αλλα εχω ακουσει βεβαια οτι μερικα μεγαλα σκυλια ειναι αρκετα ευπροσαρμοστα απο την πλευρα του χωρου-δεν ξερω κατα ποσο αυτο ισχυει ομως...Ξερω αρκετα πραγματα οσον αφορα την αναγνωριση της ρατσας του σκυλου και μερικα στοιχειωδη πραγματα για την καθε μια,ομως μεχρι εκει.Ελπιζω λοιπον να καταφερω να μαθω πολλα καινουργια πραγματα μεσα απο αυτο το φορουμ.Απο κατοικιδια προς το παρον εχω εναν παπαγαλο κοκατιλ,αρκετα εξημερωμενο και πολυ γλυκουλη :),τον Ντοναλντ!!!

Συγνωμη αν σας κουρασα με την πολυλογια μου.....Καλη μου διαμονη!!!!:razz::razz::razz:

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Καλώς ήρθες Έλενα!
Εύχομαι να είσαι εντελώς προετοιμασμένη για τον καινούργιο σου φιλαράκο.
Αλλά κάτι είπες για βεράντα.... θα τον αφήνεις να κοιμάται έξω?

Μην ξεχνάς ότι τα σκυλάκια είναι ζώα που ζουν σε αγέλη και σε αυτή την περίπτωση η αγέλη του θα είναι η οικογένεια σου με αρχηγό εσένα. Σαφώς θα είναι καλύτερο να μένει μαζί σου μέσα για να μην νοιώθει αποκομμένο και να αναπτύξει και σωστά την κοινωνικοποίηση του.
Έχεις σκεφτεί καθόλου τι σκυλάκι θέλεις?
Μήπως έχεις σκεφτεί την προοπτική να πάρεις ένα μικρόσωμο αδεσποτούλι?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες Ελενα. Απο τα γραφώμενα σου φαίνεται οτι αντιμετωπίζεις σοβαρά το θέμα του σκυλιού που θα αποκτήσεις. Εκτός απο αυτό που σου λέει η Lostris για την βεράντα είσαι προετοιμασμένη να αναλάβεις εξ ολοκλήρου την ευθύνη του δηλαδή το φαγητό του, τις βόλτες του, το παιχνίδι του, την καθαριοτητα του κα. Επίσης πρέπει να ξέρεις οτι το σκυλάκι σου θα έχει και έξοδα τον κτηνίατρο, τα εμβόλιά του, κάποιο φάρμακο αν χρειαστεί. Οι γονείς σου συμφωνούν να τα αναλάβουν αυτά ? Ο χρόνος σου απο το διάβασμα ή τις δραστηριότητες σου σου επιτρέπει να αφιερώνεις χρόνο στον σκύλο ?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς Ήρθες Έλενα.

Πριν σου πω οτιδήποτε άλλο θα σου πω, πως είναι παράνομο τα σκυλιά να ζουν στην βεράντα. Και επίσης πολύ κακό για τον σκύλο.
Αν σκοπεύεις να πάρεις σκύλο, να πάρεις με την προυπόθεση ότι θα ζει μέσα στο σπίτι.
Χρειάζεται αρκετός χρόνος για βόλτες, εκπαίδευση, παιχνίδια, και αρκετά χρήματα. Ελπίζω να τα έχεις σκεφτεί καλά όλα αυτά.
Επίσης να ξέρεις ότι δεν πρέπει να πάρεις σκυλάκι από πετ σοπ!!
Υπάρχουν πολλά μικρόσωμα που χαρίζονται, ακόμα και ράτσας.. :)

LARA

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2009
25
0
Ειναι παρανομο? Αυτο δεν το ηξερα. Αν και η λαρα κοιμαται παντα μαζι μας και ζει μεσα στο σπιτι.

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
καθε σπιτι μπορει να εχει μεχρι 2 κατοικιδια. το ιδιο και για διαμερισμα σε πολυκατοικια αλλα με την προυποθεση οτι το σκυλακι δεν θα ειναι αποκλειστικα και μονο στην βεραντα αλλα θα πρεπει να ζει και μεσα στο σπιτι. αν ειναι μονο στην βεραντα μπορει οι γειτονες να σας κανουν και μηνυση σε περιπτωση που κανει φασαρια αλλα και υποφερει.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
η μυνηση θα ειναι για τις ακαθαρσιες κ την φασαρια.κανεις δεν μπορει να σου κανει μυνηση επειδη το σκυλι διαμενει τις πιο πολλες ωρες εξω.καλως ηρθες Ελενα!διαβασε αρκετα κ μελετησε πολυ πριν παρεις σκυλο.ειναι μεγαλη αποφαση.σκεψου αν θα μπορουν οι υποχρεωσεις σου να χωρεσουν στην τεραστια ευθυνη κ υποχρεωση σου απεναντι στον σκυλο σου.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
μαμα μου δεν ηθελε το σκυλο μεσα στο σπιτι-δεν εχουμε κηπο.Αλλα πριν απο ενα χρονο περιπου ολοκληρωθηκε το χτισιμο του σπιτιου που φτιαχναμε ακριβως απο πανω απο το δικο μας,το οποιο εχει μια πολυ μεγαλη μπροστινη βεραντα.Καταφερα λοιπον να κλεισω μια συμφωνια με τους γονεις μου
ο σκυλος θα ειναι σχετικα μικροσωμος για να χωραει ανετα στην βεραντα
Ρε παιδιά είναι ξεκάθαρο νομίζω, ότι ο σκύλος θα μένει μόνιμα στην βεράντα!
Και αυτό είναι παράνομο, και χέσε το παράνομο, το σκυλί θα είναι δυστυχισμένο!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ρε παιδιά είναι ξεκάθαρο νομίζω, ότι ο σκύλος θα μένει μόνιμα στην βεράντα!
Και αυτό είναι παράνομο, και χέσε το παράνομο, το σκυλί θα είναι δυστυχισμένο!
Σωστα!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
χμ...εμενα θα με βρειτε να διαφωνω....αν το σκυλι εχει τις ωρες του με την οικογενεια,δεν θα το πειραξει το που θα μενει.το σκυλι ειναι ευτυχησμενο με ο,τι μαθει.αν μαθει να κοιμαται κ να μενει εξω,αυτο θα του αρκει.εχουμε εξανθρωπισει πολυ τον σκυλο κ ειδικα εσεις οι γυναικες!επειδη εχει ονομα,δεν εγινε κ ανθρωπος!ειναι ευχαριστημενο με ο,τι μας κανει εμας ευτυχησμενους!απο κει κ μετα,πιστευω οτι ειναι αλλοι οι λογοι που δε νπρεπει να παρει σκυλακι η κοπελιτσα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
χμ...εμενα θα με βρειτε να διαφωνω....αν το σκυλι εχει τις ωρες του με την οικογενεια,δεν θα το πειραξει το που θα μενει.το σκυλι ειναι ευτυχησμενο με ο,τι μαθει.αν μαθει να κοιμαται κ να μενει εξω,αυτο θα του αρκει.εχουμε εξανθρωπισει πολυ τον σκυλο κ ειδικα εσεις οι γυναικες!επειδη εχει ονομα,δεν εγινε κ ανθρωπος!ειναι ευχαριστημενο με ο,τι μας κανει εμας ευτυχησμενους!απο κει κ μετα,πιστευω οτι ειναι αλλοι οι λογοι που δε νπρεπει να παρει σκυλακι η κοπελιτσα.
Εγω δε διαφωνω με το σκυλι να μενει και εξω ... διαφωνω με το να καθεται εξω απο την μπαλκονοποτα, να θελει να μπει μεσα να ειναι με εμας και να μη του επιτρεπουμε να πατησει μεσα στο σπιτι.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
αν μαθει οτι το εκει εξω ειναι καλο,δεν εχει προβλημα.αρκει η οικογενεια να φερεται αναλογα...που αυτο φοβαμαι πιο πολυ...η μαμα δεν το θελει μεσα,προφανως για τριχες κτλ...στην πορεια μηπως απαγορευσει κ της ελενας να το εχει κ αγκαλια πχ ,γιατι γεμιζουν τα ρουχα τριχες κ σαλακια?πρεπει να μαθουμε το τι φοβαται η μαμα κ τι ειναι διατεθιμενη να κανει..μηπως φοβαται για την τουαλετα του μικρου η εχει λανθασμενη αντιληψη για τις αρρωστιες απο σκυλους προς εμας?

κ υπαρχει βεβαια κ το αλλο σκηνικο,που το εχω δει σε συγγενικο μου προσωπο που χεζοταν με τα σκυλια κ δεν μπορουσε με τιποτα να ειναι κ μεσα,να παρει ενα μαλτεζ η μικρη κ τελικα να καταληξουμε να σβηνουμε τα φωτα για να κοιμηθει η μπαρμπι...να κανουμε ησυχια...κ αλλα τετοια διαφορα!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εάν ξεκινήσει έτσι η απόκτηση ενός σκύλου, με την σύμβαση ότι θα μένει εκτός σπιτιού, φαντάσου πόσα άλλα πράγματα θε στερείτε ο σκύλος.
Εάν οι γονέις αρνηθούν το σκύλο μέσα στο σπίτι και κάνουν υποχώρηση λόγω της κόρης, σκέψου πόσα άλλα πράγματα θα αρνηθούν, είτε να βοηθήσουν, είτε να χρηματοδοτήσουν.

Και ναι για μένα, είναι πολύ σημαντικό ο σκύλος να έχει πρόσβαση στο σπίτι και να είναι μέλος της οικογένειας. Όμως αυτή είναι η άποψη μου, και σαφώς μπορεί όποιος θέλει να διαφωνεί. Όμως αυτό είναι μια άλλη και μεγάλη συζήτηση και θα ξεκινήσω ένα νέο θέμα να το συζητήσουμε.
Θεωρώ δε, πως εδώ στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε κάλυψη ούτε για τα βασικά, και θεωρώ πως δεν πρέπει να παροτρύνω την μικρή φίλη να πάρει σκύλο, εφ'όσον δεν έχει μελετήσει διεξοδικά τις απαιτήσεις ενός σκυλιού, και δεν γνωρίζει ούτε τα στοιχειώδη όπως πχ ότι ο σκύλος δεν είναι για την βεράντα. Κατά την άποψη μου πάντα φυσικά!

Ο σκύλος δεν είναι παιχνίδι, και κακά τα ψέμματα, αρκετά παιδιά τον αντιμετωπίζουν σαν να είναι.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
σε αυτο θα συμφωνησω μαζι σου ...ειναι οι λογοι που προανεφερα οτι υπαρχουν ,που πιστευω οτι πρεπει να αποτρεψουν την κοπελα να παρει σκυλο.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ θα ήθελα να μας απαντήσει η μικρή φίλη στα εξής ερωτήματα.
1) Ξέρει πόσα έξοδα έχει ένας σκύλος σε μηνιαία βάση.(Συν τα κτηνιατρικά που θα προκύψουν)
2)Τι σκύλο σκοπεύει να πάρει;
3)Ποιος θα εκπαιδεύσει τον σκύλο;
4)Έχει τον απαιτούμενο χρόνο να διαθέσει για τις βόλτες και την εκτόνωση του σκύλου;;
5)Εφ'όσων οι γονείς δεν θέλουν τον σκύλο στο σπίτι, δεν θα τον θέλουν και μέσα στο αμάξι. Όταν πχ πάνε διακοπές τι θα τον κάνουν, θα τον αφήσουν στα λαγγάδια;;
6)Τις ώρες που θα λείπουν, ο σκύλος θα μένει στο μπαλκόνι;; Και άμα κλαίει;
7)Στην βραδινή βόλτα ποιος θα βγάζει το σκύλο;; Θα την αφήνουν να τον βγάζει πχ η θα φοβούνται οι γονείς μιας και είναι μικρούλα.
8 )Ξέρει πόσες ώρες απαιτούνται για να εκτονωθεί ο σκύλος, και πόσες ώρες απαιτούνται για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις με το σχολείο η μικρή;; Έχουν σκοπό οι γονείς να βοηθάνε;
9)Ο σκύλος ζει περίπου ως τα 17. Γνωρίζει ας πούμε ότι μέχρι τα 31 θα πρέπει να φροντίζει τον σκύλο;; Ακόμα και όταν πάει για σπουδές σε άλλη πόλη;;

Όλα αυτά πρέπει να τα σκεφτούμε πριν πάρουμε σκύλο, να τα υπολογίσουμε και να δούμε αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.
Και δεν νομίζω πως χωρίς βοήθεια από τους γονείς η μικρή θα μπορεί να κάνει έστω το 1/3.΄

Τέλος, οι γονείς τι λένε;;; Το πλέον σημαντικό νομίζω!

elena12

Member
22 Οκτωβρίου 2010
7
0
Χολαργος-Αθηνα
Ευχαριστω πολυ ολους σας για το καλωσορισμα για τις απαντησεις!!!!!!:):):)Πρεπει να σας πω οτι οι περισσοτεροι απο τους προβληματισμους που μου θεσατε μου εχουν ηδη περασει απο το μυαλο,η αποφαση μου να παρω σκυλο σας διαβεβαιω,δεν ειναι επιπολεη!!!!Θα απαντησω λοιπον στη ερωτηση της Sofouli,διοτι τα εχει ολα συγκεντρωμενα.

1)Τα οικονομικα δεν ειναι προβλημα.Εκτος απο ολο μου το χαρτζιλικι θα εχω και την βοηθεια του μπαμπα,ο οποιος θα ειναι επισης αφεντικο του.
2)Τον σκυλο δεν θελω να τον αγορασω απο πετ σοπ,αλλα να τον υιοθετησω,οποτε δεν με νοιαζει η ρατσα.Ωστοσο εχω καταληξει σε μερικες,εκτων oποιων ειναι:
Πομερανιας
Αυστραλιανο Τεριε
Μεταξοτριχο τεριε
Γιορκσαϊρ Τεριε
Κέεσχοντ
Θιβετιανο Σπανιελ.
Σπανιελ βασιλια Καρολου.
Εϊρντειλ τεριε
Ουαλικο Σπρινγκελ Σπανιελ
Μαλτεζικο.
Ωστοσο δεν ειμαι ακομα σιγουρη.Αν εχετε καποια αντιρηση για καποια απο αυτες τις ρατσες παρακαλω να μου το πειτε.:rolleyes:
3)Τον σκυλο θα τον εκπαιδευσουμε εγω και ο μπαμπας μου,εχω διαβασει πολλα βιβλια για εκπαιδευση και ελπιζω μεσα απο το φορουμ να μαθω ακομα περισσοτερα.
4)Ουτε για τις βολτες θα υπαρχει προβλημα.Στο προγραμμα μου χωρανε 4 βολτες καθημερινως,εκ των οποιον θα ειναι μια αρκετα μεγαλη χωρις λουρι στο παρκακι.
5)Τωρα ειναι το μπερδεμα....Ο μπαμπας τον θελει τον σκυλο,η μαμα οχι λογω της τριχας,οχι επειδη τον φοβαται.Τα 2 σπιτια δεν επικοινωνουν μεταξυ τους και κατα καποιο τροπο το πανω σπιτι ειναι του μπαμπα.Επισης εχουμε 2 αυτοκινητα,ενα του μπαμπα και ενα της μαμας.Οποτε οι μεταφορες του σκυλου θα γινουν με το αυτοκινητο του μπαμπα και θα κανονισω να κανουμε κοινες διακοπες,δηλαδη ειμαι διατεθιμενη τα καλοκαιρια να μεινω λιγο περισσοτερο στην Αθηνα μεχρι ο μπαμπας να παρει αδεια,αν χρειαστει.
6)Τις ωρες που θα ειναι μονο του,δηλαδη μονο οταν εγω θα ειμαι στο σχολειο,θα ειναι στην βεραντα,η οποια επαναλαμβανω ειναι πολυ μεγαλη.Εκει θα βρισκεται και το σπιτακι του.Φυσικα,αν θελει,θα μπορει να ερχεται μεσα στο σπιτι οποτε θελει,εφοσων ειμαι εγω ή ο μπαμπας μου εκει.Βασικα φοβομαστε για τις ζημιες που θα κανει οταν ειναι μονο το.Αν αποδειχτει φυσικα οτι δεν θα ειναι ζημιαρης,θα μπορει να μπαινει και στο σπιτι οποτε θελει,ειμαστε δεν ειμαστε εκει.
7)Δεν ειμαι και τοοοοοσο μικρη!!!:D:D:D...Η βραδινη βολτα θα γινεται απο μενα κανονικα.
8)Οι βολτες θα γινονται και θα ειναι μεγαλες και με παιχνιδια(εχουμε ενα παρκακι για σκυλια εδω κοντα),αυτο σας το εγγυωμαι.Εαν τυχει μια στο τοσο και δεν μπορω να τον παω εγω(εχω π.χ. διαγωνισμα την επομενη μερα),θα τον πηγαινει ο μπαμπας.
9)Πραγματικα με χαροποιει το γεγονος οτι οταν ειμαι 30 ο σκυλακος μου θα ζει ακομα!!!Με τις σπουδες δεν υπαρχει προβλημα,οπου ειμαι εγω θα ειναι κι ο σκυλος,ακομα και αν μετακομισω καπου αλλου!!!

Η μαμα δεν τον θελει τον σκυλο μεσα στο σπιτι και δεν νομιζω να θελει να τον φροντιζει.Εγω ομως θα το εχω στο απο πανω σπιτι,του μπαμπα,οποτε ολα ειναι οκ.Επισης εχω και μια αδερφουλα(3 χρονια μικροτερη),η οποια ειμαι σιγουρη οτι θα χαρει να με βοηθαει.Εχω φυσικα και τον μπαμπα,ο οποιος θα ειναι και αυτος αφεντικο του,οπως κι εγω.

Τι λετε λοιπον??Ευχαριστω παρα πολυ που ενδιαφερεστε τοσο,πραγματικα το εκτιμω!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Να σου πω την αλήθεια μου έβαλες τα γυαλιά, δεν περίμενα ότι τα είχες σκεφτεί όλα :) Χαίρομαι πολύ, και μπράβο σου.
Έτσι όπως τα περιγράφεις δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην απόκτηση του σκύλου.
Και να σου πω και το άλλο, αν πάρετε κάποιο ενήλικο σκυλάκι από καταφύγιο που θα ξέρετε ότι είναι ύσηχο και ότι κάνει λιγότερες ζημιές, δεν θα χρειάζεται να μένει στο μπαλκόνι.
Η δικιά μου δεν κάνει καθόλου ζημιές ή φασαρία όταν λείπω, αν και εγώ την πήρα ήδη μεγάλη και όχι κουτάβι.
Αφού συμφωνεί ο μπαμπάς σου, και προφανώς αγαπάει και εκείνος τα σκυλιά και θα ασχοληθεί, νομίζω θα τα πάτε μια χαρά. Και επίσης θα σας συμβουλέψουμε και εμείς σε ότι προκύψει.

Αν πάλι θέλεις κάποια ράτσα και να το πάρεις από κουτάβι, εγώ θα σου έλεγα να σκεφτείς και τα κοκόνια, είναι ελληνική ράτσα και πολύ καλόβολα σκυλάκια.

elena12

Member
22 Οκτωβρίου 2010
7
0
Χολαργος-Αθηνα
:):):):):):).....

Αχ τι ωραια ρατσα αυτα τα κοκόνια,δεν ηξερα καν οτι υπηρχαν!!:rolleyes::rolleyes:.....Το σκυλακι απο καταφυγιο θα το παρω,απλα σκεφτομουν να παρω κουταβι για να τα πηγαινει καλα με τον παπαγαλο μου,καπου ειχα διαβασει οτι οι συναναστροφες τους με αλλα κατοικιδια πρεπει να γινεται απο κουταβια.Ωστοσο δεν αποκλειω και το ενηλικο σκυλακι,αν ειναι ηρεμο και εκπαιδευμενο δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα,αν και θα ειμαι παντα παρουσα και δεν θα τα αφηνω μονα τους,για καλο και για κακο...:razz::roll::roll:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Αν ψάξεις αγγελίες λένε πχ το τάδε είναι ήρεμο έχει μάθει να τα κάνει έξω και τα πάει καλά με άλλα ζώα. ή το τάδε δεν τα πάει καλά με γάτες.
Σίγουρα θα βρεις κάτι στα μέτρα σου, μιας και δυστυχώς τα αδέσποτα είναι πάρα πολλά..
Απ'ότι κατάλαβα ψάχνεις για μικρόσωμο, έτσι;

elena12

Member
22 Οκτωβρίου 2010
7
0
Χολαργος-Αθηνα
Ναι για μικροσωμο,διοτι φοβαμαι οτι αν ειναι μεγαλο ισως εχει προβλημα με το χωρο.....Ομως σκεφτομαι να μην το παρω απο τωρα αλλα σε λιγους μηνες,διοτι δεν ξερω ακομα καλα καλα ουτε τα βασικα(π.χ. απο κτηνιατρικα τιποτα).