Καλως σας βρηκα [γερμανικός ποιμενικός]

CHOCOLILAS

New Member
11 Ιουνίου 2013
4
1
καλησπερα εχω ενα θηλυκο γερμανικό ποιμενικό 9 μηνων την choco πριν λιγες μερες στις 15 της τελειωσε η περιοδος (ροη) δεν βγαινουμε βολτες εκτος σπιτιου μονο κηπο αυλη κτλπ οπως μας προτεινε ο κτηνιατρος,ηθελα να ρωτησω ειναι λογικο να κρατησει 15 μερες η ροη μου ειπαν 10 μερες ροη 10 μερες μετα δεχετε επιβαση οποτε να προσεχω , τωρα αναλογικα πρεπει να προσεχω για 15 μερες αντιστοιχα? για στηρωση εχω διαβασει στο φορουμ οτι ειναι το καλυτερο που μπορω να κανω για την υγεια της ξερω οτι πρεπει να ερθει η πρωτη περιοδος και μετα ειναι οκει, εδω εχω μερικες αποριες, εχω διαβασει πως ο σκυλος περνει βαρος και γενικα καποια πραγματα με ορμονες που επιρεαζουν τα οστα ,αλλαζει η συμπεριφορα του σκυλου? υπαρχει καποιο θεμα με σχετικη προωρη γηρανση λογω του οτι η περιοδος σταματαει κατι του στιλ κλημακτιριο στις γυναικες?επισης με τα αυτια εχουμε θεμα απο μωρο, ο κτηνιατρος μου ειχε πει οτι δεν προκειτε να τα σηκωσει, μετα οταν σηκωσε το 1 μου ειπε θα τα σηκωσει αφου τα εχουν σηκωσει οι γονεις της, η μεχρι τωρα προοδος ηταν να σηκωσει το 1 μετα το εριξε μετα σηκωσε το αλλο και τωρα εχει μονικα το 1 πανω το αλλο κατω με μια αργη αργη σχετικη προοδο, γενικως απο μωρο ειχε αργη προοδο στα αυτια, βιταμινες ασβεστιο τις δινουμε απο οταν συνεστησε ο κτηνιατρος μεχρι και σημερα, τροφη ταιζαμε με acana, αλλαξαμε γιατι δεν την δεχοταν το στομαχι της.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Για τα αυτιά δίνεις τις βιταμίνες; Αν είναι 9 μηνών και το ένα είναι ακόμα κάτω δε νομίζω να σηκωθεί, μη το φορτώνεις με φάρμακα το σκυλί χωρίς λόγο.

Αυτό με την πρόορη γήρανση που λες δε το έχω ξανακουσει, η δικιά μου είναι 7 ετών, στειρωμένη εδώ και 6 χρόνια και ακόμα τρέχει και παίζει σαν κουτάβι.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
κι εμενα που ειναι ημιαιμακος γερμ. ποιμ. τα σηκωνει οποτε θελει και τα κατεβαζει όποτε θελει.
μη σου πω ότι εχει και πιο πολυ πλακα ετσι και μεγαλωνει η γκαμα των εκφρασεων του.

να τη χαιρεσαι, οπως και να ειναι τα αυτια της!

CHOCOLILAS

New Member
11 Ιουνίου 2013
4
1
βιταμινες και ασβεστιο δινω γιατι το προτεινε ο κτηνιατρος για την σωστη αναπτυξη της , ασβεστιο για κοκκαλα, δοντια αυτια, απλα το ανεφερα για να διευκρινισω οτι δεν ειναι λογω ελειψης ασβεστιου που τραβανε τα καινουργια δοντια, βιταμινες ασβεστιο μου ειπε πως πρεπει να δινω μεχρι και 1,5 χρονων που θα εχει αναπτυχθει πληρως , και εμενα μου φανηκε λιγο υπερβολικο αλλα σεβαστικα το μοτο "ξερει καλυτερα γιατρος ειναι¨ ! οντως εχει πολυ πλακα ειδικα οταν ειναι σε κατασταση alert που τα σηκωνει και τα 2! ευχαριστω πολυ και συ να χαιρεσαι τον κουκλο!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
βιταμινες και ασβεστιο δινω γιατι το προτεινε ο κτηνιατρος για την σωστη αναπτυξη της , ασβεστιο για κοκκαλα, δοντια αυτια, απλα το ανεφερα για να διευκρινισω οτι δεν ειναι λογω ελειψης ασβεστιου που τραβανε τα καινουργια δοντια, βιταμινες ασβεστιο μου ειπε πως πρεπει να δινω μεχρι και 1,5 χρονων που θα εχει αναπτυχθει πληρως , και εμενα μου φανηκε λιγο υπερβολικο αλλα σεβαστικα το μοτο "ξερει καλυτερα γιατρος ειναι¨ ! οντως εχει πολυ πλακα ειδικα οταν ειναι σε κατασταση alert που τα σηκωνει και τα 2! ευχαριστω πολυ και συ να χαιρεσαι τον κουκλο!
///////
αυτη τη καραμελα βιταμινες και ασβεστιο για να σηκωσει τα αυτια την πιπιλανε συχνα πολλοι κτηνιατροι,,,
...
μια καλη τροφη και μια ποικιλια στη διατροφη ειναι αυτο που χρειαζεται ενα κουταβι στην αναπτυξη και τιποτα παραπανω,,, και μια φορα την εβδομαδα να τρωει το σκυλι θα τα σηκωσει τα αυτια αν ειναι στα γονιδια του μεσα.... εγω οταν βρηκα τη δικια μου σκελετος ηταν καπου δυο μηνων αλλα τα αυτια της ηταν μεγαλυτερα και απο το υπολοιπο σωμα της,,,

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
για στηρωση εχω διαβασει στο φορουμ οτι ειναι το καλυτερο που μπορω να κανω για την υγεια της ξερω οτι πρεπει να ερθει η πρωτη περιοδος και μετα ειναι οκει, εδω εχω μερικες αποριες, εχω διαβασει πως ο σκυλος περνει βαρος και γενικα καποια πραγματα με ορμονες που επιρεαζουν τα οστα ,αλλαζει η συμπεριφορα του σκυλου? υπαρχει καποιο θεμα με σχετικη προωρη γηρανση λογω του οτι η περιοδος σταματαει κατι του στιλ κλημακτιριο στις γυναικες?
Η στείρωση είναι οντως αυτό που πρέπει να κάνεις για το καλό της μικρής σου. Αυτά που γράφεις δεν ξέρω που τα διάβασες, αλλά ούτε κι εγώ τα έχω ακούσει ποτέ. Εμένα η γιατρός μου σε παλαιότερη συζήτηση περί στείρωσης, μου είχε πει πως ίσα ίσα η συμπεριφορά της θα είναι πιο παιχνιδιάρικη και πιο "κουταβίσια" μετά τη στείρωση. Και όντως ισχύει. Τρέχει και παίζει σαν τρελλή. Όσο για το θέμα του βάρους, ενδέχεται να πρέπει να μειώσεις λίγο την ποσότητα τροφής. Θα σε συμβουλέψει όμως και ο γιατρός σου. Υπάρχουν και στο εμπόριο ειδικές τροφές για στειρωμένα σκυλιά αν χρειαστεί. Κατα τ΄άλλα μόνο καλό θα της κάνεις. Το μόνο σίγουρο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Ψάξε να βρεις έναν άλλο γιατρό, συμβουλεύσου τον και μην δίνεις στον σκύλο σου, σκευάσματα που δεν τα έχει ανάγκη.

Δυστυχώς, δεν ξέρουν όλοι οι γιατροί καλύτερα. Ψάξου λίγο.