Το θέμα...τι άλλο...το πολυσυζητημένο κόψιμο αυτιών και ουράς...
Είμαι νέο μέλος και θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια πρόσφατη εμπειρία. Είναι λοιπόν 14 Σεπτέμβρη (του Τίμιου Σταυρού, μεγάλη η χάρη του) και εμείς έχουμε πάει στον κτηνίατρο για το προγραμματισμένο μας εμβόλιο. Καθώς περιμένουμε στην αίθουσα αναμονής μπαίνει μέσα ένα τέρας (για τον άνθρωπο μιλάω) με άν κουτάβι πίτμπουλ (μη ρωτήσετε αν ήταν amstaff ή apbt, δεν μπορώ να διακρίνω) το οποίο είχε κομμένα αυτιά. Τα ράμματα είχαν ανοίξει...το αίμα ποτάμι... και το ζώο σε κατάσταση σοκ....
δε χάνω καιρό και του λέω:
-Γιατί του έκοψες τα αυτιά; Ξέρεις ότι αυτό απαγορεύεται με νόμο;
-Δεν το ήξερα....καινούριος νόμος;
-Από το 1992 ισχύει.
-Έλα μωρέ όλοι στην Ελλάδα παράνομοι είμαστε...αφού αυτή είναι η ομορφιά του....
-Τέλοσπαντων πάρε τη σειρά μου,το σκυλί υποφερει
-Ευχαριστώ κυρία..αν μου πάθει κάτι θα πεθάνω...
-.....(αφού έσυ το κατάντησες έτσι...)
Μπαίνει λοιπόν μέσα και βγαινει 20 λεπτά αργότερα με τον κούταβο φασκιωμένο, περιχαρής που ο πιτάκος ήταν μια χαρά.Έρχεται η σειρά μας και αμέσως ρωτάω το γιατρό:
- Τι έπαθε το σκυλί;
-Άνοιξαν τα ράμματα...αφού τα παίρνουν σε άσχετους καλά να πάθουν...
-Γιατρέ εσείς κόβετε αυτιά;
-Βέβαια...ποτέ δεν είχα επιπλοκές
-Ξέρετε ότι είναι παράνομο και μάλιστα με αυστηρές ποινές;
-.....(Χλώμιασε) για ιατρικους λόγους μόνο το κάνω εγώ, ξέρεις ωτίτιδες, τραυματισμοί κλπ
-Αααα....μα δεν έχω δει κανένα Basset Hound πχ με κομμένα αυτιά...
-......ποπο κοίτα 4 κιλά πήγε ο μικρούλης μπράβο!!!!
Μετά από αυτό πληρώσαμε, φύγαμε και δε θα ξαναπατήσουμε την πατούσα μας εκεί...Το συμπέρασμα απλό...παντελής έλλειψη κυνοφιλικής παιδείας. Προσωπικά πιστεύω ότι ο ακρωτηριασμός αυτιών και ουράς δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως σκοπό, αντίθετα πληγώνει τα ζωά. Κόβοντας την ουρά σε ένα σκύλο είναι σαν να κόβεις τη γλώσσα σε έναν άνθρωπο, μιας και είναι το μέσο έκφρασής του. Αλλά τι περιμένεις όταν οι ίδιοι οι κτηνίατροι επικροτούν αυτήν την πρακτική για το κέρδος και μόνο; Ποιος είναι το ζώο και ποιος το κτήνος τελικά;
Περιμένω να ακούσω τις απόψεις σας
Είμαι νέο μέλος και θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια πρόσφατη εμπειρία. Είναι λοιπόν 14 Σεπτέμβρη (του Τίμιου Σταυρού, μεγάλη η χάρη του) και εμείς έχουμε πάει στον κτηνίατρο για το προγραμματισμένο μας εμβόλιο. Καθώς περιμένουμε στην αίθουσα αναμονής μπαίνει μέσα ένα τέρας (για τον άνθρωπο μιλάω) με άν κουτάβι πίτμπουλ (μη ρωτήσετε αν ήταν amstaff ή apbt, δεν μπορώ να διακρίνω) το οποίο είχε κομμένα αυτιά. Τα ράμματα είχαν ανοίξει...το αίμα ποτάμι... και το ζώο σε κατάσταση σοκ....
δε χάνω καιρό και του λέω:
-Γιατί του έκοψες τα αυτιά; Ξέρεις ότι αυτό απαγορεύεται με νόμο;
-Δεν το ήξερα....καινούριος νόμος;
-Από το 1992 ισχύει.
-Έλα μωρέ όλοι στην Ελλάδα παράνομοι είμαστε...αφού αυτή είναι η ομορφιά του....
-Τέλοσπαντων πάρε τη σειρά μου,το σκυλί υποφερει
-Ευχαριστώ κυρία..αν μου πάθει κάτι θα πεθάνω...
-.....(αφού έσυ το κατάντησες έτσι...)
Μπαίνει λοιπόν μέσα και βγαινει 20 λεπτά αργότερα με τον κούταβο φασκιωμένο, περιχαρής που ο πιτάκος ήταν μια χαρά.Έρχεται η σειρά μας και αμέσως ρωτάω το γιατρό:
- Τι έπαθε το σκυλί;
-Άνοιξαν τα ράμματα...αφού τα παίρνουν σε άσχετους καλά να πάθουν...
-Γιατρέ εσείς κόβετε αυτιά;
-Βέβαια...ποτέ δεν είχα επιπλοκές
-Ξέρετε ότι είναι παράνομο και μάλιστα με αυστηρές ποινές;
-.....(Χλώμιασε) για ιατρικους λόγους μόνο το κάνω εγώ, ξέρεις ωτίτιδες, τραυματισμοί κλπ
-Αααα....μα δεν έχω δει κανένα Basset Hound πχ με κομμένα αυτιά...
-......ποπο κοίτα 4 κιλά πήγε ο μικρούλης μπράβο!!!!
Μετά από αυτό πληρώσαμε, φύγαμε και δε θα ξαναπατήσουμε την πατούσα μας εκεί...Το συμπέρασμα απλό...παντελής έλλειψη κυνοφιλικής παιδείας. Προσωπικά πιστεύω ότι ο ακρωτηριασμός αυτιών και ουράς δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως σκοπό, αντίθετα πληγώνει τα ζωά. Κόβοντας την ουρά σε ένα σκύλο είναι σαν να κόβεις τη γλώσσα σε έναν άνθρωπο, μιας και είναι το μέσο έκφρασής του. Αλλά τι περιμένεις όταν οι ίδιοι οι κτηνίατροι επικροτούν αυτήν την πρακτική για το κέρδος και μόνο; Ποιος είναι το ζώο και ποιος το κτήνος τελικά;
Περιμένω να ακούσω τις απόψεις σας