Καλησπερα και απο εμενα!

7 Ιανουαρίου 2016
15
3
32
Καλησπερα και απο μενα παιδια και Καλη χρονια σε ολους ευχομαι...Εχω ενα κουταβι εδω και 2 μερες κανγκαλ που με εκανε δωρο ενας φιλος .Ειναι 2 μηνων και εχει κανει 1 εμβολιο . >Επειδη δεν ξερω τι ξηρα τροφη να του παρω και το μονο που ξερω ειναι οτι ανηκει στα γιγαντωσωμα σκυλια ειχα πει θα παρω την royal canin για γιγαντοσωμα αλλα απο οτι βλεπω στα φορουμς δεν ειναι και τοσο καλη σκυλοτροφη. Δεν με ενδοιαφερουν τα λεφτα απλα θελω οτι καλυτερο για το σκυλι μου . Για β.α.ρ.φ δεν νομιζω να μπορω ακομα θελω να μεινω στο θεμα της ξηρας σκυλοτροφης γιγαντωσωμων ..Καθε προταση δεκτη .Ευχαριστω προκαταβολικα

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Τι βαρος εχει το σκυλακι σου?
Οχι πολυ πρωτεινη,οχι εξτρα ασβεστιο καλυτερα τροφη για ενηλικα.
Και οχι τα κανγκαλ δεν ειναι γιγαντοσωμα:p

• Like
Reactions: johnk and Kodagoshe

7 Ιανουαρίου 2016
15
3
32
αφου διαβασα οτι απο 45 κιλα και πανω ενηλικας ειναι στα γιγαντοσωμα..ο πατερας του ειναι πανω απο 85 κιλα

7 Ιανουαρίου 2016
15
3
32
χθες που τον πηγαν στον κτηνιατρο ηταν 8-9 κιλα απο οτι θυμαμαι γιατι εγω λειπω για κατι μερες για δουλειες και ο κτηνιατρος ειπε θα γινει πολυ τεραστιο

• Like
Reactions: Kodagoshe

7 Ιανουαρίου 2016
15
3
32
θα ρωτησω ακριβως και θα σου πω ποσο ειναι κανονικα ποσο θα πρεπει να ειναι στα 2 μηνων? ο κτηνιατρος ειπε θα γινει τερας αλλα ισως εγω να μπερδευτικα στα κιλα..Ο φιλος που με το εφερε με ειπε οτι ειναι απο καλους γονεις και οτι ο πατερας του ειναι πανω απο 85 κιλα αυτην την στιγμη ..Το φυσιολογικο βαρος ποιο ειναι για αυτην την ρατσα στους 2 μηνες?Παντος τρωει παρα πολυ περισσοτερο και απο εμας

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Κανγκαλ 85 κιλα ειναι παρα πολυ,μηπως ειναι Μαλακλι?
Θα επρεπε να ειναι γυρω στα 12 κιλα το δικο σου.
Μην το ταιζεις πολυ δεν πρεπει να ειναι βαρυ το κουταβι,κακο ειναι για το σκελετο του.
Φωτο δεν εχεις?

• Like
Reactions: johnk

7 Ιανουαρίου 2016
15
3
32
οχι γιατι λειπω μολις γυρισω θα σας στειλω . Δεν γνωριζω τι ειναι το μαλακλι παντος τα σκυλια που ειχα δει του φιλου μου και τα βιντεο με κανγκαλ στο ιντερνετ ειναι ιδια . Ναι αυτο με τον σκελετο το ειδα στο ιντερνετ και εγω για αυτο ψαχνω και την καλυτερη τροφη για αυτον για να μην το κανω καμια ζημια . Ξηρα παντα

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ο φιλος σου εκτρεφει κανγκαλ?
Αν θες μπορεις να πεις απο ποιον το πηρες το σκυλακι μηπως ξερουμε απο ποια αιματα ειναι.

• Like
Reactions: Orilis

7 Ιανουαρίου 2016
15
3
32
Κτηνοτροφος ειναι ειχε αγορασει ακριβα πριν κατι χρονια και τωρα γεννησε και του ειχα πει οτι ηθελα και μου το εδωσε ..Το θεμα ειναι τη σκυλοτροφη να του παρω αυτο ειναι που με καιει.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Κανονικα αλλα θα επρεπε να σε καινε αλλα δεν βαριεσαι...
Παρε μια τροφη που η πρωτεινη να μην ξεπερνα το 25-26% και προσεξε το βαρος του,τα πλευρα θα πρεπει να μπορεις να τα ψηλαφιζεις.

7 Ιανουαρίου 2016
15
3
32
Ολα τα αλλα τα εχω λυμενα εμβολια στεγη κτηνιατρο και τα λοιπα.. Το σκυλι ειναι σε πολυ καλα χερια και θα εχει οτι χρειαστει. το θεμα ειναι οτι με αυτην η φυλη ειναι κατι νεο για μενα και για αυτο θελω να του παρεχω οτι καλυτερο ..Σας ευχαριστω για της συμβουλες σας

• Like
Reactions: Kodagoshe

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Να το χαιρεσαι και καλη συμβιωση!
Θα σου ελεγα να διαβασεις το προτυπο,να ασχοληθεις μαθαινοντας πραγματα για αυτα τα σκυλια μιας και ειναι κατι νεο για σενα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλώς ήλθες στο φόρουμ και Καλή Χρονιά!:)
Και να χαίρεσαι το κουτάβι σου!
Όπως είπαν δε οι προλαλλήσαντες, δώσε φωτο στο λαό!!!:p

Κανονικα αλλα θα επρεπε να σε καινε αλλα δεν βαριεσαι...
Συμφωνώ...

Ολα τα αλλα τα εχω λυμενα εμβολια στεγη κτηνιατρο και τα λοιπα...
Με την λέξη "άλλα", δεν νομίζω ότι εννοούσε αυτό ακριβώς η @yasemin ...

Οι φυλές παρόμοιας "δυναμικής", όπως τα Kangal, πέρα από την υγεία (που είναι "του Θεού" και όχι μόνο - για όλα τα ζωντανά)... εξαρτώνται ΠΟΛΥ από τον χαρακτήρα τους... και, συνεπώς, από τις γραμμές αίματος, δηλαδή από τα γονίδια, δηλαδή από την εκτροφή τους...

Και, βέβαια, εφόσον οι γονείς είναι σκυλιά κτηνοτρόφου, θα έπρεπε να μας (εσένα, δηλαδή) απασχολεί και η μορφολογία του σκύλου... για παράδειγμα, ένα τσοπανόσκυλο κοπαδιών με πάνω από 85 κιλά βάρος ΔΕΝ μπορεί να εκτελέσει την εργασία του...

Οπότε η @yasemin φαντάζομαι ότι προβληματίζεται μήπως οι γονείς του κουταβιού σου (τουλάχιστον ο πατέρας) ΔΕΝ έχουν εκτραφεί για να φυλάνε το κοπάδι... πιθανολογώ ότι αυτό εννοούσε με τα "άλλα" που θα έπρεπε να σε προβληματίζουν...;)

Υ.Γ. Τέλος, να σε ενημερώσω ότι, στο συγκεκριμένο θέμα για τα Kangal, αλλά όχι μόνο (χωρίς να εισπράττω ποσοστά για τα καλά μου λόγια!!!:p:D ), όλοι μέσα στο φόρουμ σταματάμε για να "ακούσουμε" την @yasemin, όταν έχει κάτι να πει...:whistle:

Last edited:
  • Like
Reactions: ISKENDER

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog