Καλησπερα απο εναν επιδοξο ιδιοκτητη με αποριες

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Καλησπερα στο φορουμ! Θελω να θεσω καποιες ερωτησεις καθοτι πιο εμπειροι εδω, σχετικα με μια υιοθεσια που σκεφτομαι να κανω.

Η ιστορια εχει ως εξης. Προκειται για ενα γερμανικο ποιμενικο, ηλικιας 3-3.5 χρονων. Απο οσα ενημερωθηκα απο την κοπελα που ειναι υπευθυνη για την υιοθεσια του, προκειται για ηρεμο σκυλι, φιλικο, που του λειπει φροντιδα και αγαπη απο τον ανθρωπο. Απο την αλλη εχει καποια αρνητικα. Ειναι εντελως ανεκπαιδευτος, γενικα δραστηριος και τραβαει αρκετα στη βολτα. Το προβλημα μου ειναι το εξης.
Υπομονη και χρονο για να ασχοληθω μαζι του εχω, μπολικα. Απλα προερχομαι απο εναν τραυματισμο στη μεση, με αποτελεσμα να σκεφτομαι αρκετα αυτο το "τραβηγμα" στη βολτα, γιατι πιθανοτατα το πρωτο διαστημα να μν ειμαι σε θεση να ανταπεξελθω.

Και ερχομαι να σας ρωτησω αφενος τις αποψεις σας επι του θεματος, αφετερου και το κυριοτερο, αν γνωριζετε καποιο εκπαιδευτη στην περιοχη της Θεσσαλονικης, ο οποιος κατα προτιμηση να κανει εκπαιδευση στο χωρο μου και να μην χρειαζεται να του παω το σκυλι, ωστε να το εκπαιδευουμε ταυτοχρονα μαζι.

Περιμενω τις ερωτησεις και τις αποψεις σας!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Καλησπέρα! Φαντάζομαι ο @st3li0s μόλις δει το ποστ σου θα μπορέσει να σου προτείνει εκπαιδευτές για την Θεσσαλονίκη

• Like
Reactions: GRDANE

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Καλησπερα. Η αληθεια και εγω απαντηση του περιμενα, γιατι χωρις να τον γνωριζω προσωπικα ειχαμε μιλησει και αρκετα παλιοτερα γυρω απο το θεμα εκτροφειων γερμανικων ποιμενικων και ξερω οτι γνωριζει αρκετα επι του θεματος. Ευχαριστω!

• Like
Reactions: GRDANE and takisft

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
Αν έχεις θέμα με τη μέση το τράβηγμα είναι πρόβλημα. Εγώ που έχω, μέχρι να σταματήσει να τραβάει δυνοπαθησα. Και τώρα αν δει κάτι και κάνει καμιά απότομη.... με πεθαίνει!
Αλλά, αν έχεις επίμονη, λογικά δεν θα του πάρει και πολύ να μάθει. Μόλις λίγο βελτιωθεί, μπορείς να πάρεις ένα λουρί με ελατήριο που απορροφά αρκετά τους κραδασμούς και θα σε ανακουφίσει. Οχι από την αρχή, γιατί θα πρέπει να έχεις έλεγχο στην αρχή του πόσο τραβάει.

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
ειναι ισως ο κυριος λογος που θα ηθελα εκπαιδευτη που να ερχεται σε εμενα. Για να "τραβηξει" τα πρωτα δεινα της βολτας μεχρι να αρχισει ο σκυλος να μαθαινει. Βεβαια υπαρχει και το θετικο οτι σαυτο μπορει να βοηθησει και ο πατερας μου στο πρωτο διαστημα, που θα μπορουσε ευκολα να τον συγκρατησει.
Αυτο με το λουρι πολυ ενδιαφερον ακουγεται, δεν το ειχα ξανα ακουσει!

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.629
1.952
Τον γερμανικο ποιμενικο δεν θα τον πιανεις στο στομα σου αν δεν εχει pedigree..Τον Γερμανικο ποιμενικο!!:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: φυσικα και κανω πλακα!!!
Με το καλο να τον δεχτεις και να περασετε πολυ καλα μαζι!!περαστικα και για την μεση σου!

• Like
Reactions: Kouros

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλησπερα!!!
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι εφόσον ο σκύλος εμφανίζει προβληματική συμπεριφορά η κατ'οίκον εκπαίδευση και ειδικότερα στο σπίτι είναι λανθασμένη επιλογή.Βασικά γενικά τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις τις θεωρώ ημίμετρα έως και αναποτελεσματικές!
Ο σκύλος πρέπει να πάθει ένα "σοκ" και να αρχίσει να δουλεύει από την αρχή με καινούργιο σημείο αναφοράς και αυτό επιτυγχάνεται μόνο αν αφαιρεθούν γνώριμα ερεθίσματα, που θα το κάνουν να έχει πισωγυρίσματα,και αναπτύξει επαφή με το εκπαιδευτή του σε καινούργιο περιβάλλον έτσι ώστε και ο εκπαιδευτής να κάνει ολοκληρωμένη δουλειά και ο σκύλος να συγκεντρωθεί και να δουλεύει σε συγκεκριμένα καλούπια!
Αυτά τα πράγματα είναι εύκολα να διορθωθούν!Δεν έχει κάτι ο σκυλάκος!
Εκπαιδευτές στην Θεσ/νικη που εκτιμώ πάρα πολύ είναι 3:
Haus Jackson (Γιάννης)
Drive Unlimited(Σωτήρης)
Scarvas Strand(Μίκυ)

Επικοινώνησε και με τους 3! Είναι και οι 3 άψογοι γιατί διαθέτουν ποιότητα με τον 2° να έχει ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδο!

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Καλησπερα!
Θα μου προτεινες δηλαδη βασει συνθηκων, να σκεφτω καποια λυση του να αφησω το σκυλο για ενα Χ διαστημα με τον εκπαιδευτη στο δικο του περιβαλλον και να πηγαινω απλα και εγω για καποια μαθηματα "μαζι" ? Γενικα μου αρεσει και εμενα σαν ιδεα, γιατι σιγουρα θα κανει καλυτερη και πιο ολοκληρωμενη δουλεια τις πρωτες μερες που ειναι και οι πιο σημαντικες μεχρι το σκυλι να διορθωσει καποιες βασικες κακες συνηθειες οπως ειπες.. Θα επικοινωνησω και με τους 3 αν ειναι, ευχαριστω!

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
εφόσον ο σκύλος εμφανίζει προβληματική συμπεριφορά
αυτό πάλι από που προέκυψε? το να είναι ζωηρός και να τραβάει στη βόλτα είναι προβληματική συμπεριφορά? Απλά δεν έχει μάθει στο λουρί. Θα μάθει και θα είναι μια χαρά.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.629
1.952
Καλησπερα!
Θα μου προτεινες δηλαδη βασει συνθηκων, να σκεφτω καποια λυση του να αφησω το σκυλο για ενα Χ διαστημα με τον εκπαιδευτη στο δικο του περιβαλλον και να πηγαινω απλα και εγω για καποια μαθηματα "μαζι" ? Γενικα μου αρεσει και εμενα σαν ιδεα, γιατι σιγουρα θα κανει καλυτερη και πιο ολοκληρωμενη δουλεια τις πρωτες μερες που ειναι και οι πιο σημαντικες μεχρι το σκυλι να διορθωσει καποιες βασικες κακες συνηθειες οπως ειπες.. Θα επικοινωνησω και με τους 3 αν ειναι, ευχαριστω!
Oχι να πηγαινεις εσυ μαζι με τον σκυλο στον εκπαιδευτη,αυτο να κανεις :D

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
επειδη ο στελιος στο σκεπτικο του εχει απολυτο δικιο...
απο την αλλη συζηταμε για μια νεα υιοθεσια δηλδ ευκολα μπορεις εφοσον διδαχθεις να βαλεις το σκυλο απο την αρχη στο σωστο "νεο" τροπο...
μπορεις ευκολα να αποφασισεις με ποιον εκπαιδευτη και να πας ν απαρεις το σκυλο..
να ξεκινησεις αμεσα το μαθημα και ο σκυλος μενοντας μαζι σου να γινει το νεο ξεκινημα...
λογω της μεσης σου θα χρειαζεται τις πρωτες ημερες σχεδον καθημερινη οαρουσια του εκπαιδευτη...
αλλα καλυτερα να γινει ολη η δουλια απο εσενα και τον εκπαιδευτη μενοντας ο σκυλος σε εσενα...

• Like
Reactions: kasi

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι μπορεί να γίνει και αυτό,ότι δηλαδη να γίνει το καινούργιο του ξεκίνημα το "σοκ" για εκ νέου βάσεις και αρχές!Και ίσως με την ελάχιστη βοήθεια να έχεις αποτέλεσμα!Αυτό θα το δια πιστώσεις όταν πάρεις τον σκύλο και τον δουν οι εκπαιδευτές!

• Like

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Παιδια αυτο με την παραλαβη του σκυλου μαζι με τον εκπαιδευτη γινεται? Εννοω, επειδη δεν ξερω τι προγραμμα και υποχρεωσεις εχει ο εκπαιδευτης, μπορω να του ζητησω τη φυσικη του παρουσια κατα την παραλαβη? Εμενε ειτε μενει ο σκυλος σε μενα και ερχεται ο εκπαιδευτης ειτε να του τον πηγαινω εγω εκει ειτε ακομα ακομα και να τον αφησω εκει (που αποτι βλεπω δε χρειαζεται) μου ειναι το ιδιο, απτην αποψη οτι θελω να γινει σωστα η δουλεια με τον καλυτερο τροπο. Φανταζομαι θα μου προτεινει και ο ιδιος ο εκπαιδευτης ποιον τροπο θα θελει να ακολουθησουμε μολις του πω για τα χαρακτιριστικα του σκυλου.

• Like

tryphon13

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
180
334
ATHENS
και εγώ υιοθέτησα ενα λυκόσκυλο 4 ετών παρατημένο και ετοιμοθάνατο με σπασμένο πόδι. ήταν η καλύτερη επιλογή που έκανα ποτέ. πιο πιστό πλασμα δεν υπάρχει....ήταν φοβισμένος αλλα καθε μερα που περνάει ο χαρακτήρας του προσαρμόζεται. μονο αγάπη θέλει τπτ αλλο

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Καλησπερα και παλι. Εχοντας βγαλει μια ακρη στο θέμα εκπαίδευσης/εκπαιδευτη, έχουμε βαλει μπρος το θεμα υιοθεσιας..χαρτια, ψαχνουμε μεταφορα κλπ (αν καποιος γνωριζει καποιον απο Ηράκλειο που να παιζει να κανει το ταξιδι αυτες τις μερες Θεσσαλονίκη ας μ το αναφερει). Επομενως πλεον εχω αλλα θεματα να με σκεφτομαι, πιο πρακτικα. Τι θα πρεπει να προμηθευτω;;
Για τροφη, ειπα ως πρωταρης "χαζομπαμπας" να παω σε κατι καλο για να παρει και το σκυλί τα πανω του, οπως η Οριτζεν. Απο κει και περα ομως το χαος, επομενως αν είναι ευκολο και με συγκεκριμένες προτασεις θα βοηθούσε πολυ. Εχουμε και λεμε.
-βουρτσισμα
-στρωμα/σπιτακι
-παιχνιδια
-κολαρο/λουρι (εδω μηπως καλυτερα να περιμενα να μ προτεινει ο εκπαιδευτης; )

Για λοιπα θεματα υγιεινης (αμπουλες, καθαρισμος κλπ) θα με κατατοπισει και ο κτηνιατρος. Οποια αλλη συμβουλη, καλοδεχουμενη :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα